Koszykarki Ostrovii po raz kolejny nie zachwyciły swoją grą. Dziś ich przeciwniczkami była drużyna z Łodzi. W grze naszych zawodniczek dało się zaobserwować dużo chaosu. Widać było brak zgrania. Ostrowianki nie wykorzystywały rzutów z dystansu. Jednak po to są sparingi żeby eliminować błędy. Mamy, więc nadzieję, że z każdym następnym spotkaniem będzie już znacznie lepiej. Ostrovia przegrała ostatecznie z ŁKSem Łódź 56:67 (14:18, 16:15, 13:17,13:17)
Punkty zawodniczek:
ŁKS:
Magdalena Włodarska 14, Birute Dominauskaite 12, Agnieszka Golemska 10, Agnieszka Makowska 10, Joanna Szymańska 7, Magdalena Arażny 5, Monika Estkowska 3, Marta Stefańczyk 2, Agata Kasprzak 2.
OSTROVIA:
Joanna Górzyńska - Szymczak 22, Ilona Mądra 15, Małgorzata Kaniowska 6, Urszula Biela 4, Dominika Górczak 4, Monika Siwczak-Dajksler 2, Monika Szymańska 2, Karolina Kaczmarek 1, Danuta Przybylak 0, Paulina Anioła 0.
Po meczu poprosiliśmy trenera Orczyka o krótką ocenę:
"Graliśmy na pewno lepiej niż ze Swarzędzem. To jeden plus. Na pewno graliśmy żywiej. Popełnialiśmy błędy wynikające z gapiostwa. W ustawieniu, zbiórce to są takie błędy, które nie powinny nam się zdarzyć. Musimy je wyeliminować. Doszliśmy na 2 czy 4 punkty i trzy błędy takie gdzieś w zastawieniu, zbiórce, źle w kontrze wyrzucona piłka i robi się znowu osiem. Wracamy, więc do części błędów z poprzedniego sparingu. Myślę jednak, że jest już lepiej. To jest nasz drugi mecz w sumie w takim składzie. Spotkaliśmy się "wczoraj" i dzisiaj właściwie już gramy. "
www.ostrovia.pl
Ostrovia Ostrów- ŁKS Łódź 56:67
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: Ostrovia Ostrów- ŁKS Łódź 56:67
Viallos pisze:OSTROVIA:
Joanna Górzyńska - Szymczak 22, Ilona Mądra 15, Małgorzata Kaniowska 6, Urszula Biela 4, Dominika Górczak 4, Monika Siwczak-Dajksler 2, Monika Szymańska 2, Karolina Kaczmarek 1, Danuta Przybylak 0, Paulina Anioła 0.
...i wszystko jasne
- Viallos
- Administrator
- Kontaktowanie:
MARIO pisze:Viallos pisze:OSTROVIA:
...i wszystko jasne- nieoficjalne informacje się potwierdzają.
Przecież ona już przebywa w Ostrowie od dłuższego czasu. I o ile było mi wiadomo to nie była żadna tajemnica.
Viallos pisze:Przecież ona już przebywa w Ostrowie od dłuższego czasu. I o ile było mi wiadomo to nie była żadna tajemnica.
Hmmm a czy ja gdzieś w swoim wpisie napisałem, że to tajemnica i że przebywała krótko w Ostrowie Wlkp. ??
-
Gość
MARIO pisze:Viallos pisze:Przecież ona już przebywa w Ostrowie od dłuższego czasu. I o ile było mi wiadomo to nie była żadna tajemnica.
Hmmm a czy ja gdzieś w swoim wpisie napisałem, że to tajemnica i że przebywała krótko w Ostrowie Wlkp. ??Napisałem, że nieoficjalne informacje stają się oficjalnymi
Jak na razie Gośka nie prezentuje nic specjalnego, ale zdaniem trenera musi się trochę rozegrać i powinno być lepiej
ps. co do meczu, to raziła głównie nieskuteczność spod kosza. Zwłaszcza jedna akcja chyba w połowie 3 kwarty, gdy gdzieś z 8 razy dobijały spod kosza i żadna nie potrafiła trafić, a ŁKS, jak tylko przejął piłkę, od razu zdobył 2 punkty
ps2.
Birute Dominauskaite 12 = 4x3
Anonymous pisze:Jak na razie Gośka nie prezentuje nic specjalnego, ale zdaniem trenera musi się trochę rozegrać i powinno być lepiej
Tak się składa, że podczas turnieju 1-ligowego w Ostrowie Wlkp. miałem okazję porozmawiać z "Motylem" i rzeczywiście nie jest zadowolona ze swoich występów - ale sama się nie dziwi, bo jak wiadomo ma zaległości treningowe (inne zawodniczki przygotowywały się na obozach i sparingach, podczas gdy Motyl nie trenowała, a jak już to tylko siłownia), a po drugie zmiana rozmiaru piłek też znacząco wpłynęła na oswojenie się (zwłaszcza po treningach siłowych).
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”