AZS PWSZ TelecomMedia Gorzów już trenuje
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
AZS PWSZ TelecomMedia Gorzów już trenuje
Siedem zawodniczek gorzowskiego ekstraligowca na razie sposobi się do występów w różnych reprezentacjach Polski.
Drugi trener AZS PWSZ TelecomMedia Janusz Wierzbicki na wczorajszych porannych zajęciach miał do dyspozycji osiem zawodniczek z szerokiego składu gorzowskiej drużyny sposobiących się do drugiego sezonu w ekstraklasie. Barbara Kaszewska, Dagmara Mroczek, Weronika Toporowska, Judyta Banaszkiewicz, Beata Wierzbicka, Małgorzata Cichocka i 20-latka Katarzyna Pietrzak (wróciła do AZS PWSZ po rocznym pobycie w USA) na początek przeszły test Coopera, który wiele powiedział o ich formie na początku przygotowań. Wkrótce do koleżanek dołączą leczące jeszcze kontuzje Joanna Semerda i Marta Żyłczyńska.
W komplecie drużyna AZS PWSZ TelecomMedia spotka się dopiero we wrześniu (rozgrywki ligowe rozpoczną się 8 października). Agnieszka Szott i Aleksandra Karpińska wywalczyły sobie miejsce w podstawowym składzie pierwszej reprezentacji Polski, która 7 sierpnia meczem z Węgrami rozpocznie walkę o udział we wrześniowych mistrzostwach Europy. O ostatnie wole miejsce w finałach bije się 10 drużyn.
Właśnie z ostatnich przygotowań wróciła prowadzona przez gorzowianina Dariusza Maciejewskiego polska kadra uniwersjadowa. Akademickie igrzyska w Turcji rozpoczną się 10 sierpnia. Maciejewski zabierze na tą imprezę m.in. nasze koszykarki Magdalenę Kozdroń, Joannę Czarnecką, Katarzynę Czubak i Justynę Żurowską oraz masażystę z Gorzowa Roberta Brałkę. Z kadrą Polski juniorek trenuje Joanna Zalesiak. Mistrzostwa Europy w tej kategorii wiekowej, na pewno z udziałem Zalesiak, rozpoczną się na Węgrzech 5 sierpnia.
Gorzowianki, które ćwiczą klubie, a nie w reprezentacjach, 13 sierpnia pojadą na obóz do Choszczna. 28 sierpnia mieszany zespół seniorek i juniorek wystąpi w Katowicach w akademickich mistrzostwach Polski. 9 września AZS PWSZ TelecomMedia weźmie udział w pierwszym turnieju towarzyskim w Polkowicach. W tym samym terminie w Gorzowie I-ligowcy wystartują w Memoriale Aleksandry Piotrowskiej (na zapleczu ekstraklasy będzie w nadchodzącym sezonie występował drugi zespół AZS PWSZ). Po meczach w Polkowicach cała drużyna, łącznie z kadrowiczkami, zbierze się na obozie w Wałczu.
iki
http://www.gazeta.pl
Drugi trener AZS PWSZ TelecomMedia Janusz Wierzbicki na wczorajszych porannych zajęciach miał do dyspozycji osiem zawodniczek z szerokiego składu gorzowskiej drużyny sposobiących się do drugiego sezonu w ekstraklasie. Barbara Kaszewska, Dagmara Mroczek, Weronika Toporowska, Judyta Banaszkiewicz, Beata Wierzbicka, Małgorzata Cichocka i 20-latka Katarzyna Pietrzak (wróciła do AZS PWSZ po rocznym pobycie w USA) na początek przeszły test Coopera, który wiele powiedział o ich formie na początku przygotowań. Wkrótce do koleżanek dołączą leczące jeszcze kontuzje Joanna Semerda i Marta Żyłczyńska.
W komplecie drużyna AZS PWSZ TelecomMedia spotka się dopiero we wrześniu (rozgrywki ligowe rozpoczną się 8 października). Agnieszka Szott i Aleksandra Karpińska wywalczyły sobie miejsce w podstawowym składzie pierwszej reprezentacji Polski, która 7 sierpnia meczem z Węgrami rozpocznie walkę o udział we wrześniowych mistrzostwach Europy. O ostatnie wole miejsce w finałach bije się 10 drużyn.
Właśnie z ostatnich przygotowań wróciła prowadzona przez gorzowianina Dariusza Maciejewskiego polska kadra uniwersjadowa. Akademickie igrzyska w Turcji rozpoczną się 10 sierpnia. Maciejewski zabierze na tą imprezę m.in. nasze koszykarki Magdalenę Kozdroń, Joannę Czarnecką, Katarzynę Czubak i Justynę Żurowską oraz masażystę z Gorzowa Roberta Brałkę. Z kadrą Polski juniorek trenuje Joanna Zalesiak. Mistrzostwa Europy w tej kategorii wiekowej, na pewno z udziałem Zalesiak, rozpoczną się na Węgrzech 5 sierpnia.
Gorzowianki, które ćwiczą klubie, a nie w reprezentacjach, 13 sierpnia pojadą na obóz do Choszczna. 28 sierpnia mieszany zespół seniorek i juniorek wystąpi w Katowicach w akademickich mistrzostwach Polski. 9 września AZS PWSZ TelecomMedia weźmie udział w pierwszym turnieju towarzyskim w Polkowicach. W tym samym terminie w Gorzowie I-ligowcy wystartują w Memoriale Aleksandry Piotrowskiej (na zapleczu ekstraklasy będzie w nadchodzącym sezonie występował drugi zespół AZS PWSZ). Po meczach w Polkowicach cała drużyna, łącznie z kadrowiczkami, zbierze się na obozie w Wałczu.
iki
http://www.gazeta.pl
CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy
-
Marcin 69
Czytajac to jestem oburzony ze Maciejewski faworyzuje swoje koszykarki na inne nie patrzy to skandal jak można wybrac takiego stronniczego gościa do pelnienia funkcji trenera naszej reprezentacji.
Cala ta Gorzowska druzyna widze ze oparta jest na jakims przekrecie, czytając to co się pisze na temat Gorzowa już na tym forum wielokrotnie odnosze wrazenie ze to jest prawda.
Cala ta Gorzowska druzyna widze ze oparta jest na jakims przekrecie, czytając to co się pisze na temat Gorzowa już na tym forum wielokrotnie odnosze wrazenie ze to jest prawda.
-
puszek
- Nowy na forum
- Kontaktowanie:
Czytajac to jestem oburzony ze Maciejewski faworyzuje swoje koszykarki na inne nie patrzy to skandal jak można wybrac takiego stronniczego gościa do pelnienia funkcji trenera naszej reprezentacji.
Ja sie tak zastanawiam czemu ludzie tak pisza o naszym trenerze,ze stronniczy,ze faworyzuje,ze uklady w klubie.Uklady akurat napewno sa wszedzie.A akurat tutaj nie widze zadnego faworyzowania.Przeciez kadra na Uniwersjadel liczy 12 zawodniczek a ze z naszej druzyny sa brane 4 zawodniczki,reszty skladu przypuszczam ze nie znasz takze skad wiesz ze z inneych zespolow nie bedzie wiecej.Dla mnie to jest takie bezpodstawne gadanie i naprawde denerwujace.A takich postow czytalem juz sporo.Od dalszego komentarza sie wstrzymuje.Nie chce wprowadzac jakichs zamieszek na forum.Pozdro dla forumowiczow
-
Gość
bierze z Gorzowa 4 osoby, a inne kluby czyzby zawodniczki z Gorzowa mialy stanowic 1/3 reprezentacji? czy to sprawiedliwe czy one napewno sa az takie super? a co z innymi zawodniczami i klubami w Polsce trener ich nie widzi? Nie widzisz faworyzowania a widziales co sie na meczach dzialo z rozgrywajacymi? - caly prawie mecz w Gorzowie gra jedna mimo ze traci pilki wchodzily inne zdobywaly punkty a mimo to trener dalej wpuszczal to niezdare
Mlody daj spokoj, nie komentuj. To sa ludzie (zeby nie powiedziec, ze jedna osoba), ktorzy wszedzie widza jakies teorie spiskowe i po prostu musza sie nimi "na sile" podzielic z reszta forumowiczow. No przeciez im nie wytlumaczysz, ze bierze 4 zawodniczki, a grac bedzie jedna, dwie.puszek pisze:Ja sie tak zastanawiam czemu ludzie tak pisza o naszym trenerze,ze stronniczy,ze faworyzuje,ze uklady w klubie.Uklady akurat napewno sa wszedzie.A akurat tutaj nie widze zadnego faworyzowania.Przeciez kadra na Uniwersjadel liczy 12 zawodniczek a ze z naszej druzyny sa brane 4 zawodniczki,reszty skladu przypuszczam ze nie znasz takze skad wiesz ze z inneych zespolow nie bedzie wiecej.Dla mnie to jest takie bezpodstawne gadanie i naprawde denerwujace.A takich postow czytalem juz sporo.Od dalszego komentarza sie wstrzymuje.Nie chce wprowadzac jakichs zamieszek na forum.Pozdro dla forumowiczow
ps oczywiscie nei musze tlumaczyc, ze temat dotyczy treningow AZSu. Zdanie szanownych gosci na temat uniwersjady poznalismy juz wiele razy, w wielu wczesniejszych tematach

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy
- don Ricardo
- Nowy na forum
Ja chcialem tylko powiedziec do tych ktorzy tak narzekaja i wogole, ze na Uniwersjade - jak sama nazwa wskazuje, jada zawodniczki (przepraszam gracze,bo jak kiedys ktos wspomnial ze zawodniczki zawodza -Łosiu
) ktore sa STUDENTKAMI ! A ze w innych zespolach jest ich mniej i widocznie sa w gorszej dyspozycji to nic dziwnego ze bierze te ktora zna troche.
Pozdro dla Gorzowa !
Pozdro dla Gorzowa !
Ważne - że potrafisz widzieć dobro....
-
rpb
rpb pisze:Co to za głupawe tłumaczenie idąc tym tropem niech z każdej drużyny akademickiej wezmie 4 zawodniczki i niech 2 grają, nie tedy droga moi mili. Trzeba uczciwie przyznać ze to jest faworyzowanie i koniec!!!
ehhh... znów sie zaczyna, znów jadą na nas... moze pogadamy teraz o faworyzowaniu zawodniczek lotosu w I kadrze tam jest tez 1/4 zespołu z lotosu... ludzie opanujcie sie. a co do masazysty to chyba logiczne ze wezmie swojego, bo zna jego mozliwości i wie co umie, a nie "pana bolka" z jakiegos pierdziszewa. goscie pomyslcie troche. ja tez bym wziął bedąc trenerem i mając mozliwości tych których znam i mam do nich zaufanie.
ps
don Ricardo dzieki za pozdro... vice versa
thomas72 pisze:rpb pisze:Co to za głupawe tłumaczenie idąc tym tropem niech z każdej drużyny akademickiej wezmie 4 zawodniczki i niech 2 grają, nie tedy droga moi mili. Trzeba uczciwie przyznać ze to jest faworyzowanie i koniec!!!
ehhh... znów sie zaczyna, znów jadą na nas... moze pogadamy teraz o faworyzowaniu zawodniczek lotosu w I kadrze tam jest tez 1/4 zespołu z lotosu... ludzie opanujcie sie. a co do masazysty to chyba logiczne ze wezmie swojego, bo zna jego mozliwości i wie co umie, a nie "pana bolka" z jakiegos pierdziszewa. goscie pomyslcie troche. ja tez bym wziął bedąc trenerem i mając mozliwości tych których znam i mam do nich zaufanie.
ps
don Ricardo dzieki za pozdro... vice versa
zawodniczek Lotosu to się nie czepiajcie
http://www.lechiarugby.pl !!
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
thomas72 pisze:kibicu, przyjacielu a co prawdy nie napisałem?? przeciez to jest chore czepianie sie kogokolwiek... to był tylko taki przykład. wedle mnie niech sobie grają skoro sa dobe i na to pracowały całe lata. pozdro
ogólnie to pisałem na przyszłośc
http://www.lechiarugby.pl !!
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.