AZS Meblotap Chełm przed sezonem
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
AZS Meblotap Chełm przed sezonem
Koszykarki AZS Meblotap Chełm rozpoczną przygotowania w połowie przyszłego tygodnia. Kibice zobaczą w składzie kilka znanych z poprzednich lat zawodniczek
- Przesuwamy termin o kilka dni, bo chcemy zacząć treningi, mając załatwione najważniejsze sprawy dotyczące budżetu na zbliżający się sezon. W najbliższym czasie podpiszemy umowę z naszym niezawodnym sponsorem firmą Meblotap - mówi sekretarz AZS Lublin Robert Żołnierowicz. - Musimy wypełnić lukę po chełmskiej uczelni, która całkiem się wycofała ze wspierania koszykarek. Mamy teraz dwóch zeszłorocznych sponsorów - Meblotap i miasto Chełm. Jest deklaracja jeszcze kilku firm z Chełma, z którymi jesteśmy blisko porozumienia - dodaje Żołnierowicz. W sumie nie powinno być kłopotów z zebraniem budżetu podobnego jak w poprzednim sezonie. Nie gwarantuje on walki o wysokie cele, ale jest o tyle lepiej niż przed rokiem, że skład drużyny jest już prawie skompletowany i w końcu sierpnia rozpocznie treningi. Rok temu zawodniczki do pierwszego meczu ligowego przystąpiły praktycznie bez żadnych przygotowań.
W zespole AZS Meblotap jest już w tej chwili osiem koszykarek - Natalia Marczanka, Małgorzata Chomicka, Maryna Sozonenko, Karolina Żurkowska, Renata Piestrzyńska, Dorota Piątkowska, Małgorzata Kalinowska i Krystyna Hołowczyc. Marczankę, Sazonenko i Piątkowską chełmscy kibice dobrze znają z gry w Meblotapie.
Klub będzie oczywiście szukał środkowej, ale o zawodniczki na tę pozycję na rynku transferowym jest najtrudniej i trzeba się liczyć z tym, że dołączy ona do zespołu najpóźniej.
mp-Gazeta Wyborcza
- Przesuwamy termin o kilka dni, bo chcemy zacząć treningi, mając załatwione najważniejsze sprawy dotyczące budżetu na zbliżający się sezon. W najbliższym czasie podpiszemy umowę z naszym niezawodnym sponsorem firmą Meblotap - mówi sekretarz AZS Lublin Robert Żołnierowicz. - Musimy wypełnić lukę po chełmskiej uczelni, która całkiem się wycofała ze wspierania koszykarek. Mamy teraz dwóch zeszłorocznych sponsorów - Meblotap i miasto Chełm. Jest deklaracja jeszcze kilku firm z Chełma, z którymi jesteśmy blisko porozumienia - dodaje Żołnierowicz. W sumie nie powinno być kłopotów z zebraniem budżetu podobnego jak w poprzednim sezonie. Nie gwarantuje on walki o wysokie cele, ale jest o tyle lepiej niż przed rokiem, że skład drużyny jest już prawie skompletowany i w końcu sierpnia rozpocznie treningi. Rok temu zawodniczki do pierwszego meczu ligowego przystąpiły praktycznie bez żadnych przygotowań.
W zespole AZS Meblotap jest już w tej chwili osiem koszykarek - Natalia Marczanka, Małgorzata Chomicka, Maryna Sozonenko, Karolina Żurkowska, Renata Piestrzyńska, Dorota Piątkowska, Małgorzata Kalinowska i Krystyna Hołowczyc. Marczankę, Sazonenko i Piątkowską chełmscy kibice dobrze znają z gry w Meblotapie.
Klub będzie oczywiście szukał środkowej, ale o zawodniczki na tę pozycję na rynku transferowym jest najtrudniej i trzeba się liczyć z tym, że dołączy ona do zespołu najpóźniej.
mp-Gazeta Wyborcza
Opóźnienie kontrolowane
Koszykarki Meblotapu AZS Chełm nie wystartują w Akademickich Mistrzostwach Polski, które pod koniec sierpnia odbędą się w Katowicach.
Pierwszy trening przed nowym sezonem chełmskiej drużyny odbędzie się też później niż zaplanował trener Sławomir Depta. Zawodniczki spotkają się ze szkoleniowcem dopiero w czwartek
1 września, a nie w najbliższy poniedziałek, 22 sierpnia.
– O przesunięciu o kilka dni rozpoczęcia przygotowań do nowego sezonu zadecydowało to, że hala w Chełmie będzie zajęta i w treningach nie uczestniczyłaby Natalia Marczanka, która obecnie przebywa z kadrą Białorusi – mówi Sławomir Depta, trener Meblotapu AZS.
Czy pięć tygodni, które zostanie akademiczkom do rozpoczęcia rozgrywek – inauguracja w piątek 7 października w Łodzi z ŁKS – pozwoli na odpowiednie przygotowanie i zgranie zupełnie nowego zespołu?
– W porównaniu z ubiegłym sezonem i tak będziemy w komfortowej sytuacji – odpowiada trener Depta. – Mam nadzieję, że wystarczy czasu, aby dziewczyny się dobrze poznały i rozumiały na boisku – dodaje.
Chełmski szkoleniowiec zaplanował dziewięć gier kontrolnych. Najpierw, 10 i 11 września zespół weźmie udział w turnieju w Brzegu, gdzie mają zagrać także: Cukierki Odra, AZS KK Jelenia Góra i ŁKS Łódź. Tydzień później Meblotap wystartuje w turnieju w Pabianicach, na który także otrzymał zaproszenie.
W porównaniu z ubiegłym sezonem skład chełmskiej drużyny jest już niemal skompletowany. Na pierwszych zajęciach mają pojawić się: Białorusinka Natalia Marczanka i Ukrainka Maryna Sazonenko, które grały dotychczas w zespole, Dorota Piątkowska, która przed rokiem broniła barw Meblotapu, oraz nowe koszykarki: Renata Piestrzyńska (ostatnio Polfa Pabianice), Karolina Żurkowska (Ostrovia Ostrów Wielkopolski), Małgorzata Chomicka i Małgorzata Kalinowska (obie Włókniarz Białystok) oraz Krystyna Hołowczyc z Białorusi, występująca w poprzednim sezonie w Odrze Brzeg (187 cm, skrzydłowa), która jako ostatnia podpisała kontrakt z chełmskim zespołem.
– Zainteresowani jesteśmy także przedłużeniem umowy z Ludmiłą Zdziesińską. Obecnie przebywa na Białorusi, gdzie załatwia formalności związane z przyznaniem jej polskiego obywatelstwa. Chcemy także pozyskać środkową, ale to dopiero w połowie września – mówi trener Depta.
W Meblotapie AZS Chełm w najbliższym sezonie nie zobaczymy już Agnieszki Pazur, a także Darii Cybulak, zawodniczek od początku swojej kariery koszykarskiej związanych z AZS Lublin i Meblotapem. Pierwsza wybrała grę w CCC Polkowice, druga zaś grać będzie w Niemczech. Cybulak podpisała kontrakt z dziewiątym zespołem Bundesligi – BBV Leipzig Eagle, w którym występować będzie także znana z gry w Meblotapie Anna Szyćko.
Kurier Lubelski
Pierwszy trening przed nowym sezonem chełmskiej drużyny odbędzie się też później niż zaplanował trener Sławomir Depta. Zawodniczki spotkają się ze szkoleniowcem dopiero w czwartek
1 września, a nie w najbliższy poniedziałek, 22 sierpnia.
– O przesunięciu o kilka dni rozpoczęcia przygotowań do nowego sezonu zadecydowało to, że hala w Chełmie będzie zajęta i w treningach nie uczestniczyłaby Natalia Marczanka, która obecnie przebywa z kadrą Białorusi – mówi Sławomir Depta, trener Meblotapu AZS.
Czy pięć tygodni, które zostanie akademiczkom do rozpoczęcia rozgrywek – inauguracja w piątek 7 października w Łodzi z ŁKS – pozwoli na odpowiednie przygotowanie i zgranie zupełnie nowego zespołu?
– W porównaniu z ubiegłym sezonem i tak będziemy w komfortowej sytuacji – odpowiada trener Depta. – Mam nadzieję, że wystarczy czasu, aby dziewczyny się dobrze poznały i rozumiały na boisku – dodaje.
Chełmski szkoleniowiec zaplanował dziewięć gier kontrolnych. Najpierw, 10 i 11 września zespół weźmie udział w turnieju w Brzegu, gdzie mają zagrać także: Cukierki Odra, AZS KK Jelenia Góra i ŁKS Łódź. Tydzień później Meblotap wystartuje w turnieju w Pabianicach, na który także otrzymał zaproszenie.
W porównaniu z ubiegłym sezonem skład chełmskiej drużyny jest już niemal skompletowany. Na pierwszych zajęciach mają pojawić się: Białorusinka Natalia Marczanka i Ukrainka Maryna Sazonenko, które grały dotychczas w zespole, Dorota Piątkowska, która przed rokiem broniła barw Meblotapu, oraz nowe koszykarki: Renata Piestrzyńska (ostatnio Polfa Pabianice), Karolina Żurkowska (Ostrovia Ostrów Wielkopolski), Małgorzata Chomicka i Małgorzata Kalinowska (obie Włókniarz Białystok) oraz Krystyna Hołowczyc z Białorusi, występująca w poprzednim sezonie w Odrze Brzeg (187 cm, skrzydłowa), która jako ostatnia podpisała kontrakt z chełmskim zespołem.
– Zainteresowani jesteśmy także przedłużeniem umowy z Ludmiłą Zdziesińską. Obecnie przebywa na Białorusi, gdzie załatwia formalności związane z przyznaniem jej polskiego obywatelstwa. Chcemy także pozyskać środkową, ale to dopiero w połowie września – mówi trener Depta.
W Meblotapie AZS Chełm w najbliższym sezonie nie zobaczymy już Agnieszki Pazur, a także Darii Cybulak, zawodniczek od początku swojej kariery koszykarskiej związanych z AZS Lublin i Meblotapem. Pierwsza wybrała grę w CCC Polkowice, druga zaś grać będzie w Niemczech. Cybulak podpisała kontrakt z dziewiątym zespołem Bundesligi – BBV Leipzig Eagle, w którym występować będzie także znana z gry w Meblotapie Anna Szyćko.
Kurier Lubelski
Natalia Marczanka- najlepsza rozgrywająca w PLKK
- Matii
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Pewnie...... pare dni nie robi roznicy szczegolnie ze rok temu startowalismy z marszu. Zajebiste myslenie. I ze niby jestesmy w komfortowej sytuacji. LOL... Przeciez zajeta hala i brak jednej zawodniczki to nie jakas wielka tragedia by przesuwac pierwszy trening. Dziewczyny spokojnie mogly by ten czas poswiecic na bieganie czy na silownie. Poza tym w Chelmie niedawno wybudowali nowa hale, idealnie nadawala by sie na treningi na ten okres, gdy MOSiR zajety. Dotarly do mnie informacje od dziewczyn ze sa zaniepokojone takim rozwojem sytuacji, gdyz nikt im nie powiedzial co jest przyczyna. Zawodniczki dowiedzialy sie dzieki naszej NIEOFICJALNEJ stronie. I rowniez nie rozumieja ze zajeta hala MOSiR sprawia tyle problemow by az przesunac termin treningow. Ciekawie sie dzieje, juz na samym poczatku. Ja tylko przypomne ze termin treningow zostal przesuniety po raz 2. Najpierw z 1 sierpnia da 22, a teraz z 22 sierpnia na 1 wrzesnia
Kto obstawia jaki bedzie kolejny termin ??
...jest jak jest, nie jak powinno być...
...scena po scenie nasze życie jest jak spektakl
choć nam aktorom być to może trochę nie w smak
- mati
- Kadet
- Kontaktowanie:
taa jestem pewnien, że koszykarki indywidualnie trenują bardzo ostro. Bez sensu takie cos. A własnie ta pare dni dla zawodniczek, które lubią sciemniać jest kolosalną różnicą. Jeżeli chce się budować klub na miarę ekstraklasy to nie ma gadania, ze hala zajęta, ze tak, że tak. Co z tego? Pierwsze tygodnie to niemal tylko i wyłącznie sprawy biegowe. Bieżnia i lecimy. Dwa treningi dziennie myślę po 1,5h i wszystko. Nie potrzeba zaraz piłek dotykać, wręcz to niewskazane.
Ps. Dziwisz się Matii, że uplasowałem Was do kandydatów do spadku. Nadal trzymam się swojego. Czyli póki co kandydatami głównymi do opuszczenia ligii jest... kolejno: Jelenia, Poznań/Chełm, Poznań/Chełm.
- Matii
- Młodzik
- Kontaktowanie:
mati pisze:Ps. Dziwisz się Matii, że uplasowałem Was do kandydatów do spadku. Nadal trzymam się swojego. Czyli póki co kandydatami głównymi do opuszczenia ligii jest... kolejno: Jelenia, Poznań/Chełm, Poznań/Chełm.
Oczywiscie ze sie dziwie. Porownujesz nas personalnie do KK czy Poznania. Teraz podajesz ze jednym z powodow jest to ze pozno treningi zaczynamy... Juz chyba zapomniales Mati ze do tamtego sezonu przystapilismy z marszu... zawodniczki sie poznawaly a my mielismy tylko 6-7 dziewczyn na ekstraklase... reszta to juniorki. Malo tego mielismy same 1 i 2 + jedna 3. 4 czy 5 nie bylo.... brak wysoki a mimo to zostalismy w e-klasie
...jest jak jest, nie jak powinno być...
- Viallos
- Administrator
- Kontaktowanie:
Hersi pisze:Sprawdzcie sobie ile trwają przygotowania drużyn np. w WNBA
Poniekad masz rację, ale daje głowe że jak my byśmy sie tak zaczęli przygotowywać jak oni to byłby problem z pokonaniem nie tylko
Węgier, ale może i ............. Azerbejdżanu.
My musimy nadrabiać ciężką praca to co większość amerykanek ma w genach - szybkość, zwrotność, skoczność itp
- mati
- Kadet
- Kontaktowanie:
Ja Was personalnie do niekogo nie porównuje. Pewnie, ze Ostrovia była silniejsza. Niezapominaj jednak, że wy macie armię zaciężną. A Jelenia Góra swoje zawodniczki, które juz wiele lat grają. To nie jest dla nich przewaga? Kto myslisz bardziej gryzie parkiet jak nie swoje? A spory potencjał ten zespół ma! I ja bym na Twoim miejscu nie mówił hop. Co z tego, ze nie mieliscie okresu przygotowań. A nasze dziewczyny miały niby? Nawet mecz pierwszej kolejki się przeciągnął bo czekalismy i wierzylismy, ze cos prezesi wymyslą. Ilona z Moniką na zarządzie chciały, podjęły się ekstrklasy, zrozumiały, ze z kasą bedzie krucho.
Matii mieliscie dużo lepszy zespół od Ostrovii. Uswiadom to sobie. I moim zdaniem Wy powinniscie czuć wielki niesmak, że było meczy 4! Ja osobiscie moge czuc się dumny, że do konca dziewczyny walczyły. Sprawiedliwie, niesprawiedliwie spadając z ligi (patrz podpis pod postem)
Matii mieliscie dużo lepszy zespół od Ostrovii. Uswiadom to sobie. I moim zdaniem Wy powinniscie czuć wielki niesmak, że było meczy 4! Ja osobiscie moge czuc się dumny, że do konca dziewczyny walczyły. Sprawiedliwie, niesprawiedliwie spadając z ligi (patrz podpis pod postem)
-
Matii - nzl
Ty juz tu nie zrzucaj winy na sedziow... bo gdyby nie ich pomylki swiadome lub nieswiadome Chelm nie gralby w barazach o utzymanie a spokojnie walczyl w play-off-ach. A co do sily naszego zespolu to sorry ale z tego co czytalem przez caly tamten sezon na tym forum, to to jaki Chelm jest slabiutki a 70% forumowiczow kk uwazalo ze najslabsza jest wlasnie nasza druzyna.
- mati
- Kadet
- Kontaktowanie:
W temacie: Końcowa kolejność TBL 2004/2005???
Głosowali:
Szymon:
9. AZS Chełm
10.Ostrovia Ostrów Wlkp.
simon:
9. AZS Chełm
10. Ostrovia Ostrów Wlkp.
Saletra:
9.AZS Lublin
10.Ostrovia Ostrów
duane:
9. Ostrovia
10. AZS Chełm
Waldi:
9. AZS Chełm
10.Ostrovia Ostrów Wlkp.
natalia:
6.AZS Meblotap PWSZ Chelm
10. Ostrovia
Seba:
9. AZS Chełm
Mikey:
9. AZS Chełm
Kuba:
9. AZS Chełm
Maras:
9. AZS Chelm " Meblarze"
10 Ostrovia
gostekk:
9. AZS Chełm
10.Ostrovia Ostrów Wlkp.
qiero:
9. AZS Chełm
10. Ostrovia Ostrów
Mario:
9. Ostrovia Ostrów Wlkp. (Karolinaaaaa Żurkowska)
10. AZS Chełm...
GURU:
8. MEBLOTAP
10. OSTROWIA
Kowalik:
9. AZS Gorzów
10.Ostrovia Ostrów Wlkp.
Mytek:
9)Cukierki Odra Brzeg
10)Ostrovia Ostrów
MG:
9 MEBLOTAP
10 OSTROVIA
MirU <poznań>:
9. Chełm
10. Ostrów Wlkp
(Źródło: http://kosz.webd.pl/kkforum/viewtopic.p ... sc&start=0 )
A jakby nie sędziowie jestem pewien, że Meblotap byłby Mistrzem Polski
co do sily naszego zespolu to sorry ale z tego co czytalem przez caly tamten sezon na tym forum, to to jaki Chelm jest slabiutki a 70% forumowiczow kk uwazalo ze najslabsza jest wlasnie nasza druzyna.
Głosowali:
Szymon:
9. AZS Chełm
10.Ostrovia Ostrów Wlkp.
simon:
9. AZS Chełm
Saletra:
9.AZS Lublin
10.Ostrovia Ostrów
duane:
9. Ostrovia
10. AZS Chełm
Waldi:
9. AZS Chełm
10.Ostrovia Ostrów Wlkp.
natalia:
6.AZS Meblotap PWSZ Chelm
10. Ostrovia
Seba:
9. AZS Chełm
Mikey:
9. AZS Chełm
Kuba:
9. AZS Chełm
Maras:
9. AZS Chelm " Meblarze"
10 Ostrovia
gostekk:
9. AZS Chełm
10.Ostrovia Ostrów Wlkp.
qiero:
9. AZS Chełm
10. Ostrovia Ostrów
Mario:
9. Ostrovia Ostrów Wlkp. (Karolinaaaaa Żurkowska)
10. AZS Chełm...
GURU:
8. MEBLOTAP
10. OSTROWIA
Kowalik:
9. AZS Gorzów
10.Ostrovia Ostrów Wlkp.
Mytek:
9)Cukierki Odra Brzeg
10)Ostrovia Ostrów
MG:
9 MEBLOTAP
10 OSTROVIA
MirU <poznań>:
9. Chełm
10. Ostrów Wlkp
(Źródło: http://kosz.webd.pl/kkforum/viewtopic.p ... sc&start=0 )
A jakby nie sędziowie jestem pewien, że Meblotap byłby Mistrzem Polski
-
Matii-nzl
Mikey pisze:Matii - nzl pisze:... bo gdyby nie ich pomylki swiadome lub nieswiadome Chelm nie gralby w barazach o utzymanie a spokojnie walczyl w play-off-ach.
... bez komentarza ... myślałem ze się wyleczyliście z tego...
hehehe... juz niedlugo sezon... a takich rozmow bedzie wiecej...
-
Matii - nzl
Widzisz Mikey i to jest wlasnie rozmowa z Wami na forum. Ja napisze w odpowiedzi jednemu ze gdyby nie numery sedziowskie wcale nie gralibysmy w barazach a Mati jak i Ty juz myslice ze chodzi mi o medale czy cos innego. I nie dziw sie ze lubie sie z baketmaniakami czy kibicami z Gdyni. Bo to ich rozni od Was... ze oni sobie nie dopowiadaja do czyjejs wypowiedzi co im w tym momencie najbardziej pasuje. Dalej ciagnac temat poczatek Twojego posta widac obrazuje przejaw braku inteligencji u lodzkiego kibica zwanego Mikey'm. Kazdy z Was marudzil na takie a nie inne sedziowanie. Wy rowniez. Forum jest chyba po to by rozmawiac, komentowac. Pociesze Cie Mikey bo teraz Ci nie pokaze tematow w ktorych zabierales glos nie maja pojecia o sprawie, a to tylko dlatego ze mam wakacje i jak sam widzisz nawet nie chce mi sie zalogowac. Ale wcale nie jest mi smutno ze nie moge Ci udowodnic to co pisalem w poprzednim poscie tylko dlatego ze nadchodzi kolejny sezon i jestem pewien ze szybko sie cos znajdzie
piszesz o moich wypowiedziach (Ty to rozumiesz jako brednie) na temat pracy sedziowskiej. To powiedz mi kibicu z Lodzi jak mozesz komentowac moje wypowiedzi jezeli wogole Cie nie bylo na danym meczu.... baaa nie masz zadnych doniesien z danego meczu
ooo i to jest wlasnie jeden z przejawow Twojego komentowania spraw o ktorych nie masz pojecia... nie ma Cie na meczu, nikogo z Twoich pupilkow rowniez, a komentujesz i odrazu twierdzisz ze pisze brednie
ale juz sie nauczylem ze na forum jest kilku wysoko uzdolnionych bajkopisarzy ktorzy w nieopisany przez nauke sposob potrafia duchem byc bardzo daleko od miejsca gdzie spoczywa cialo i doskonale wiedziec jak bylo naprawde

-
Matii - nzl
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”