Powrót Olisadebe !!

Pisz o czym chcesz

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 24 sierpnia 2005, 07:27

Ocenimy, o ile będziemy mieli do tego okazję, bo ostatnimi czasy jego powołania kończyły się tylko na powołaniach... w każdym bądź razie życzę mu zdrowia...
ULUBIEŃCY BOGÓW UMIERAJĄ MŁODO, LECZ PÓŹNIEJ ŻYJĄ WIECZNIE W ICH TOWARZYSTWIE

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 24 sierpnia 2005, 07:34

MARIO pisze:
Szymon pisze:Masz rację Simon, Trener Selekcjoner ma swoje powody przy wysyłaniu powołań i już wiem dlaczego powołanie dostał Olisadebe.
Co do Lewandowskiego, to jak się dowiedziałem, Trener Selekcjoner pokłada w nim spore nadzieje.
I najważniejsza sprawa, Trener Selekcjoner ma zawsze rację :!: :!: :!:

Oli jak jest w pełni sił ma nosa do strzelania bramek. Te dwa gole (w Krakowie i Atenach) nie były może czymś pięknym, wspaniałym, wypracowanym. Znalazł się tam gdzie powinien rasowy snajper i umieścił piłkę w siatce. Oto w tym wszystkim chodzi. Brożek jeszcze powinien poczekać na swoją szansę gry w kadrze, póki co powołanie dostał Oli i ocenimy jego przydatność dopiero jak zweryfikuje to boisko..

Dokładnie Mario, zresztą tydzień temu oglądałem występ Niedzielana w lidze holenderskiej. Nie wiem co ten gość robi w kadrze Polski :?

Charles Manson
Nowy na forum

Postautor: Charles Manson » 24 sierpnia 2005, 08:43

Niedzielan też miał w kadrze swoje pięć minut, tak jak Oli. Obaj ostatnio (o ile grali) to nie zachwycali. Gra wklubie rzadko się przekłada na grę w kadrze i mieliśmy tego wiele przykładów, Żuraw tak miał, nie wspominając o Gusio Warzysze.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 24 sierpnia 2005, 13:34

Tak, ale Niedzielan to miał faktycznie "5 minut" podczas gdy Oli to co najmniej ze cztery kwadranse...

Awatar użytkownika
steve_bramkarz
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: steve_bramkarz » 25 sierpnia 2005, 09:07

Olisadebe: Na zgrupowanie jadę z radością, chcę pomóc reprezentacji

- Na zgrupowanie jadę z radością. Chcę pomoc reprezentacji w awansie na mundial. Wreszcie jestem zdrowy i znowu głodny bramek dla reprezentacji - powiedział w wywiadzie udzielonym "Gazecie Wyborczej" Emmanuel Olisadebe.

- Ten sezon zaczął się dla mnie rewelacyjnie, strzeliłem dwa gole Wiśle, awansowaliśmy do Ligi Mistrzów i wróciłem do reprezentacji Polski. Ale najważniejsze jest to, że nic mnie nie boli, a jak nie boli, to strzelam gole, bo wiem, jak to się robi - stwierdził napastnik reprezentacji Polski.

- Dwa lata nie grałem w kadrze i bardzo cieszę się z powrotu. Trenerowi Janasowi ufam i dobrze, że nie przejmował się tym, co pisały gazety: że udaję kontuzje, że jak nie ma trenera Engela, to mi się nie chce grać w narodowym zespole. To bzdury. Cenię Janasa właśnie za spokój, za to, że rozmawia z zawodnikami i słucha, co mają do powiedzenia. Chcę grać dla Polski i nawet jak usiądę na ławce rezerwowych, nie obrażę się. Na zgrupowanie jadę z radością, obaw nie mam. Chcę pomoc reprezentacji w awansie na mundial. Wreszcie jestem zdrowy i znowu głodny bramek dla reprezentacji - powiedział "Oli".

onet.pl
...w.w.j.d.?...

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 25 sierpnia 2005, 10:21

Powyższa wypowiedz powinna zostać wielokrotnie przeczytana przez wszystkich tych (i te), którzy z różnych powodów odmawiają występowania w naszych reprezentacjach koszykarskich! Granie dla Polski powinno być największą nagrodą i marzeniem każdego sportowca. Bardzo wielki szacunek dla Olisadebe, że choć już nie musi, aż tak wiele go nie łączy, pewnie zarobi grosze w porównaniu do tego, co w klubie, ale... ciągle chce grać w reprezentacji! Chyba nie trzeba nikogo przekonywać, jak bardzo ułatwia grę całej drużynie przebywanie na boisku kogoś, kto tak mocno skupia na sobie uwagę obrońców, jak właśnie "Manoli" (słowo gmochowe... he he he).
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 25 sierpnia 2005, 11:19

Na dzisiaj Oli obok Szymkowiaka i Frankowskiego (względnie jeszcze Krzyżówka)to najlepszy polski gracz.TRZEBA GO POWOŁAĆ.

Awatar użytkownika
steve_bramkarz
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: steve_bramkarz » 25 sierpnia 2005, 11:43

Seba pisze:Powyższa wypowiedz powinna zostać wielokrotnie przeczytana przez wszystkich tych (i te), którzy z różnych powodów odmawiają występowania w naszych reprezentacjach koszykarskich! Granie dla Polski powinno być największą nagrodą i marzeniem każdego sportowca. Bardzo wielki szacunek dla Olisadebe, że choć już nie musi, aż tak wiele go nie łączy, pewnie zarobi grosze w porównaniu do tego, co w klubie, ale... ciągle chce grać w reprezentacji! Chyba nie trzeba nikogo przekonywać, jak bardzo ułatwia grę całej drużynie przebywanie na boisku kogoś, kto tak mocno skupia na sobie uwagę obrońców, jak właśnie "Manoli" (słowo gmochowe... he he he).

dzięki Seba za te słowa !! Ja tak samo podpisuje pod tym :)
...w.w.j.d.?...

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 25 sierpnia 2005, 12:21

Cytat z Super Expressu (Wywiad z Olim)

(...)
- Za kilka dni reprezentacja Polski zaczyna zgrupowanie przed meczami z Austrią i Walią. Przyjedziesz?

- Przyjadę. A przy okazji: słyszałem, że w Polsce znów ktoś przekręcił moje słowa, wyciągnął coś z kontekstu i wyszło, że się waham. Grać dla Polski czy nie? To bzdura, która mnie boli! Powtarzam: reprezentacja Polski jest dla mnie bardzo ważna.
(...)

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 25 sierpnia 2005, 13:47

Olisadebe wyeliminował Wisłe a teraz będzie z niektórymi zawodnikami Wisły grał w reprezentacji :mrgreen: Zabawna sytuacja :mrgreen:

ps nie jestem rasistą ale jak widze czarnego polaka to mi się chce śmiać ale jak murzyni grają w polskiej reprezentacji to co my możemy wygrać ??

to taki mały spam nie na temat

proźba mocno mnie nie krytykujcie :wink:
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 25 sierpnia 2005, 15:17

KIBIC pisze:(...)

ps nie jestem rasistą ale jak widze czarnego polaka to mi się chce śmiać ale jak murzyni grają w polskiej reprezentacji to co my możemy wygrać ??
(...)

:shock: On jest czarny? Nie zauważyłem ;) Myślałem, że jest człowkiem, piłkarzem - REPREZENTANTEM POLSKI... i do tego jednym z lepszych... tyle mnie interesuje :)

Pozdrowionka
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
steve_bramkarz
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: steve_bramkarz » 25 sierpnia 2005, 15:49

KIBIC pisze:Olisadebe wyeliminował Wisłe a teraz będzie z niektórymi zawodnikami Wisły grał w reprezentacji :mrgreen: Zabawna sytuacja :mrgreen:

to po co pisesz takie głupoty :/ jakoś dzięki niemu wygraliśmy kilka meczy... czyli coś mozemy wygrać!!
...w.w.j.d.?...

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 25 sierpnia 2005, 16:00

Ty Kibic zajmij się lepiej tym co lubisz, wszak jeszcze lato i możesz powiększyć swoje kolekcje zdjęć z plaży :lol:

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 25 sierpnia 2005, 16:50

steve_bramkarz pisze:
KIBIC pisze:Olisadebe wyeliminował Wisłe a teraz będzie z niektórymi zawodnikami Wisły grał w reprezentacji :mrgreen: Zabawna sytuacja :mrgreen:

to po co pisesz takie głupoty :/ jakoś dzięki niemu wygraliśmy kilka meczy... czyli coś mozemy wygrać!!

Kilka meczy ale mi chodziło o całą impreze bo kilka meczy to każdy zespół może wygrać ;) Nie mam nic przeciwko Olisadebe bo i tak jest najlepszy w naszej reprezentacji. {to tak napisze żeby każdy zrozumiał , że nie mam nic przeciwko}
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 25 sierpnia 2005, 21:08

"Kibic" - a nie masz nic przeciwko "czarnym" reprezentującym nasz kraj poprzez grę w międzynarodowych rozgrywkach zespołów ligowych (np. euroliga)?

Czy nie śmieszą Cię "biali" reprezentanci Afryki (Południowej) oraz "czarni" Norwegowie, Szwedzi, Holendrzy, Francuzi, Anglicy, Niemcy - ba! nawet pewna Słoweńska sprinterka?

Czy bardziej śmieszny jest "czarny", który chce grać dla "Orzełka" niż "biały(a)", który(a) nie chce?

Wróć do „Hyde Park”