Akademiczki w Pniewach
Akademiczki w Pniewach
Koszykarki poznańskiego AZS-u (piąta drużyna poprzedniego sezonu) zakończyły pierwszy etap przygotowań do rozpoczynającego się 8 października sezonu ekstraklasy koszykarek.
Dziś zawodniczki trenera Szajka wyjeżdżają na obóz do Pniew.
Z zespołem nie trenują jeszcze Natalia Mrozińska przygotowująca się z reprezentacją Polski do kolejnego turnieju barażowego do mistrzostw Europy oraz Reda Jankowska przebywająca na zgrupowaniu z reprezentacją Litwy.
Skład już zamknięty.
Skład poznańskich akademiczek na sezon 2005/2006 został zamknięty. Trzon zespołu tworzyć będą doświadczone: Monika Ciecierska, Joanna Lorek, Monika Sibora. Wiele też zależeć będzie od postawy młodych zawodniczek pozyskanych przed sezonem : Natalii Waligórskiej (poprzednio CCC Polkowice) oraz Karoliny Kaczmarek (poprzednio Ostrovia Ostrów Wielkopolski). Do zespołu po ostatecznym wyjaśnieniu się spraw zdrowotnych i statusu klubowego powinna dołączyć Dominika Górczak (poprzednio Ostrovia Ostrów Wielkopolski oraz występująca w poprzednim sezonie w barwach AZS-u, wypożyczona z
Unii Swarzędz Joanna Jarkowska. Jarkowska i Górczak trenują z zespołem pomimo nie podpisania kontraktów z klubem.W sprawie popularnego ‘Kulfona” poznańscy działacze nie potrafią się, jak na razie porozumieć z włodarzami Unii Swarzędz. Natomiast w sprawie Górczak działacze wciąż czekają na ostatnie wyniki badań zawodniczki. Skład AZS-u uzupełnią również młode zawodniczki: Anna Urban, Alicja Szarowska , Agata Rafałowicz oraz Weronika Idczak (wszystkie Olimpia Poznań)
AMP-y i sparingi
Zawodniczki trenera Szajka w dniach 28-30 sierpnia wystąpią w Akademickich Mistrzostwach Polski, które odbędą się w Katowicach. 6 września koszykarki powrócą do Poznania, gdzie rozegrają kilka spotkań kontrolnych.
Łukasz Klin
wp.pl
sportowefakty.pl
sports.pl
Dziś zawodniczki trenera Szajka wyjeżdżają na obóz do Pniew.
Z zespołem nie trenują jeszcze Natalia Mrozińska przygotowująca się z reprezentacją Polski do kolejnego turnieju barażowego do mistrzostw Europy oraz Reda Jankowska przebywająca na zgrupowaniu z reprezentacją Litwy.
Skład już zamknięty.
Skład poznańskich akademiczek na sezon 2005/2006 został zamknięty. Trzon zespołu tworzyć będą doświadczone: Monika Ciecierska, Joanna Lorek, Monika Sibora. Wiele też zależeć będzie od postawy młodych zawodniczek pozyskanych przed sezonem : Natalii Waligórskiej (poprzednio CCC Polkowice) oraz Karoliny Kaczmarek (poprzednio Ostrovia Ostrów Wielkopolski). Do zespołu po ostatecznym wyjaśnieniu się spraw zdrowotnych i statusu klubowego powinna dołączyć Dominika Górczak (poprzednio Ostrovia Ostrów Wielkopolski oraz występująca w poprzednim sezonie w barwach AZS-u, wypożyczona z
Unii Swarzędz Joanna Jarkowska. Jarkowska i Górczak trenują z zespołem pomimo nie podpisania kontraktów z klubem.W sprawie popularnego ‘Kulfona” poznańscy działacze nie potrafią się, jak na razie porozumieć z włodarzami Unii Swarzędz. Natomiast w sprawie Górczak działacze wciąż czekają na ostatnie wyniki badań zawodniczki. Skład AZS-u uzupełnią również młode zawodniczki: Anna Urban, Alicja Szarowska , Agata Rafałowicz oraz Weronika Idczak (wszystkie Olimpia Poznań)
AMP-y i sparingi
Zawodniczki trenera Szajka w dniach 28-30 sierpnia wystąpią w Akademickich Mistrzostwach Polski, które odbędą się w Katowicach. 6 września koszykarki powrócą do Poznania, gdzie rozegrają kilka spotkań kontrolnych.
Łukasz Klin
wp.pl
sportowefakty.pl
sports.pl
Re: Akademiczki w Pniewach
kula pisze:(...) Skład AZS-u uzupełnią również młode zawodniczki: Anna Urban, Alicja Szarowska , Agata Rachwałowicz oraz Weronika Idczak (wszystkie Olimpia Poznań)
(...)
Ja pierd....
AGATA RAFAŁOWICZ
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
- Mytek
- Junior
- Kontaktowanie:
kula pisze:.W sprawie popularnego ‘Kulfona” poznańscy działacze nie potrafią się, jak na razie porozumieć z włodarzami Unii Swarzędz.
ta sprawa ciagnie sie juz dluuuuugo
Kula! prosimy o relacje z meczow AMP na ktorych bedziesz obecny
PS: pozwoliłem sobie poprawic blad Kuli, na ktorego uwage (błędu) zwracal Seba
Mytek pisze:kula pisze:.W sprawie popularnego ‘Kulfona” poznańscy działacze nie potrafią się, jak na razie porozumieć z włodarzami Unii Swarzędz.
ta sprawa ciagnie sie juz dluuuuugo![]()
![]()
niech AZS rzuci siano to bedzie u was grala proste
- Mytek
- Junior
- Kontaktowanie:
Kurczak pisze:
niech AZS rzuci siano to bedzie u was grala prostechociaz na pelna kwote nie ma co liczyc ....
tylko ze nasi tez [ponoc] teo siana nie maja. ale skoro Kulfon juz z nami trenuje, a nawet jedzie na AMP to sytuacja powinna sie niebawem mysle w koncu rozwiazac :]
a co do D.Górczak to nie wiem dokladnie, ale chyba chodzilo o to ze nasi dzilacze wyslali ja gdzies na dodatkowe badania i dopiero po uzyskaniu wynikow(pozytywnych) bedzie podpisany kontrakt....z reszta nie wierze zeby tego kontraktu nie podpisali.....
Mimo wielkiej sympatii dla Dominiki uważam, że podpisanie przez nią kontraktu w AZSie jest kompletnie poronione
W klubie już teraz rozgrywających mnóstwo, po przyjściu jeszcze jednej okaże się, że wicemistrzyni Polski juniorek i najlepsze zawodniczka Olimpii w poprzednim sezonie stanie się piątą do zmiany
Domino raczej też pozostanie walka z Moniką Siborą o pozycję pierwszej zmienniczki... lekka paranoja! O wiele lepiej ogrywać w ekstraklasie tak Werę Idczak, jak i Agatę Rafałowicz, a pieniądze zaoszczędzone na kontrakcie Dominiki przeznaczyć na opłacenie zobowiązania wobec Unii Swarzędz w związku z transferem Jarkowskiej. Wtedy i AZS zadowolony, bo pozyskał na stałe zawodniczkę na pozycję, na której ma niezłe braki, i korzyść dla wielkopolskiej koszykówki dwojaki - więcej czasu na parkiecie dostaną młode, zdolne, a te ok. 30 tysięcy pozwoli Unii choć trochę poprawić sytuację finansową w tym sezonie.
... i na koniec - śmieszą mnie strasznie marudzenia klubów ekstraklasy, że nie zapłacą za wyszkoloną przez mniejszy, biedniejszy klub pieniędzy, bo ich nie mają
Jak to nie mają???? Chcą grać w ekstraklasie??? Podpisują umowy? Posiadają powiedzmy te 600 tysięcy na sezon? To niech przestaną ściemniać i płacą... jesli chcą mieć koszykarkę! A teksty w stylu: "po co ma się marnować w 1 lidze, skoro może grać u nas... W EKSTRAKLASIE" ... to sobie mogą działacze w d... wsadzić!
Skoro taka ekstraklasa, to niech traktują uczciwie tych, na których jeszcze by im się marzyło żerować!!!
Pozdrowionka
... i na koniec - śmieszą mnie strasznie marudzenia klubów ekstraklasy, że nie zapłacą za wyszkoloną przez mniejszy, biedniejszy klub pieniędzy, bo ich nie mają
Pozdrowionka
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
- mati
- Kadet
- Kontaktowanie:
Transfer Małej do AZS-u to już inna bajka. To czy jest to poroniony pomysł...nie wiem. Jednak na pewno będzie miała ciężko i będzie zmuszona do wiecznej walki o skład... zobaczymy. Moim skromnym (bo z Ostrovii) zdaniem jest, że Mała mogłaby grać w Muksie i wydaje mi sie, że bardzo dobrze by na tym wyszła. Jednak to wszystko jej decyzja. Przy okazji Pozdrooo Malutka i 3maj sie
Co do pieniędzy za wychowankę. Jeżeli mówimy o sobie "Klub z ekstrklasy" powinnismy nie fanzolić, że jest tak czy jest tak. Powinna być kasa na wychowankę. Trenerzy robią w znacznej mierze wychowują zawodniczki społecznie, nie pobierają za to opłat. Bardzo często zdarza się, że jeszcze dokładają do interesu pomagając organizować wyjazd czy kupując buty dla zawodniczki bo jej sytuacja finansowa jest ciężka. Wiele poswięcenia. trener mógłby sobie w domu z żoną siedzieć i oglądac telewizję a on idzie i swój wolny czas poswięca na pracę z zawodniczkami. I chociażby to powinno wpływać na kluby z elity i dopingować do zapłacenia pieniędzy. Co z tego, że trener bieże sobie cos tam- bardzo dobrze to on wychował i ukształtował zawodniczkę i za to jest ta kasa w ramach jakiegoś prostego dziekuje. Już nie mówię wogóle o tym, że suma 10-20 tys dla klubów z e-klasy jest niczym...dla prostego klubu w pierwszej lidze może znaczyć do rok, spokojnego funkcjonowania lub zabezpieczenia częsci budżetu w przypadku Ostrovii około 1/5 a więc to jest wielka suma!
pozdrawiam
Co do pieniędzy za wychowankę. Jeżeli mówimy o sobie "Klub z ekstrklasy" powinnismy nie fanzolić, że jest tak czy jest tak. Powinna być kasa na wychowankę. Trenerzy robią w znacznej mierze wychowują zawodniczki społecznie, nie pobierają za to opłat. Bardzo często zdarza się, że jeszcze dokładają do interesu pomagając organizować wyjazd czy kupując buty dla zawodniczki bo jej sytuacja finansowa jest ciężka. Wiele poswięcenia. trener mógłby sobie w domu z żoną siedzieć i oglądac telewizję a on idzie i swój wolny czas poswięca na pracę z zawodniczkami. I chociażby to powinno wpływać na kluby z elity i dopingować do zapłacenia pieniędzy. Co z tego, że trener bieże sobie cos tam- bardzo dobrze to on wychował i ukształtował zawodniczkę i za to jest ta kasa w ramach jakiegoś prostego dziekuje. Już nie mówię wogóle o tym, że suma 10-20 tys dla klubów z e-klasy jest niczym...dla prostego klubu w pierwszej lidze może znaczyć do rok, spokojnego funkcjonowania lub zabezpieczenia częsci budżetu w przypadku Ostrovii około 1/5 a więc to jest wielka suma!
pozdrawiam
Seba pisze:... i na koniec - śmieszą mnie strasznie marudzenia klubów ekstraklasy, że nie zapłacą za wyszkoloną przez mniejszy, biedniejszy klub pieniędzy, bo ich nie mająJak to nie mają???? Chcą grać w ekstraklasie??? Podpisują umowy? Posiadają powiedzmy te 600 tysięcy na sezon? To niech przestaną ściemniać i płacą... jesli chcą mieć koszykarkę! A teksty w stylu: "po co ma się marnować w 1 lidze, skoro może grać u nas... W EKSTRAKLASIE" ... to sobie mogą działacze w d... wsadzić!
Skoro taka ekstraklasa, to niech traktują uczciwie tych, na których jeszcze by im się marzyło żerować!!!
Pozdrowionka
i tu sie Seba w 100% z Toba zgadzam
- Mytek
- Junior
- Kontaktowanie:
ale sie dyskusja rozwinela
bdb
jesli chodzi o D.Górczak i jej pozycje jako rozgrywajaca to faktycznie w AZSie jest juz chyba z 5 rozgrywajacych
(ponoc Waligórska ma tez byc rozgrywajaca, potem Sibora, Idczak, Górczak i chyba ktos jeszcze...) a malo skrzydlowych
jesli chodzi o siano to moze po prostu AZS zaplaci pozniej, bo byc moze (nie wiem jak to dokladnie jest) jeszcze nie dostali pieniedzy z budzetu.....(nie wiem jak to jest dokladnie z finansami, moze Frankiewicz przekazuje pieniadze "partiami"...?) czasy Quay'a juz mysle minely, nawet sam Klepka mowi ze AZS nie podpisuje kontraktow z ktorych moglby sie nie wywiazac, wiec moze brak pieniedzy na Kulfona jest tylko chwilowy? co do tego ze kluby z eklasy gdy kupuja zawodniczke(wychowanke) to musza za nia zaplacic to jest to chyba oczywiste i nie podlega zadnej dyskusji 
jesli chodzi o D.Górczak i jej pozycje jako rozgrywajaca to faktycznie w AZSie jest juz chyba z 5 rozgrywajacych
- pink panter
- Amator
- Mytek
- Junior
- Kontaktowanie:
jakich kolegow, Wrona? W tym temacie wypowiedziala sie tez kobieta
a jesli o mnie chodzi to mysle ze Szajek dosc czesto bedzie gral dwoma rozgrywajacymi(Haber robil to dosc rzadko) i wtedy "pierwsza dwojka" to bedzie Sibora+Waligórska a "druga" to Górczak+Idczak.
No ale i tak po odejsciu Krupy takze dla mnie pierwsza rozgrywajaca jest Monika Sibora, a kapitanem druzyny powinna byc Monika Ciecierska.