Turniej barażowy w Bursie

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Zbych
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Zbych » 31 sierpnia 2005, 09:40

Don Igłata pisze:A ja widziałem jak u nas Marczewska rzuciła do własnego kosza. Punkty zaliczono kapitanowi drużyny przeciwnej (o ile pamiętam Dubojska).
A do tego bardzo ciekawe jak rozróżnić celowe od niecelowych. Marczewska "pięknie" weszła "dwutaktem" na własny kosz w napiętej końcówce meczu ze Startem Gdańsk (kontra jeszcze Kama Brzeg). :wink:

To był Start Lublin :!: Reszta się zgadza :wink:

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 31 sierpnia 2005, 14:53

simon pisze:Wszystko ładnie, pięknie – brawa, gratulacje – oczywiście z całego serca, pewnie że tak, bo wszystko dobrze się skończyło. Potrafię sobie jednak wyobrazić burzę jaka by miała miejsce gdyby Ukrainki w dogrywce odrobiły straty...

No właśnie - tu wychodzi pewna nieścisłość w przepisach. Jeśli grają dwie drużyny, to w przypadku remisu w którymś ze spotkań nie ma dogrywki (tak było np. 5 lat temu w Poznaniu, Quay-Odra 70:70), chyba że w dwumeczu jest remis. Przy trzech drużynach sprawa się komplikuje, bo tam remisu nie ma prawa być. Trudno sobie wyobrazić, żeby w dogrywce przegrać różnicą 11 punktów, ale gdyby Ukrainki miały do odrobienia np. tylko 4 punkty, to najlepiej byłoby właśnie... rzucić samobójcze punkty 8) 8) i przegrać niżej bez dogrywki.

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 31 sierpnia 2005, 20:20

Zbych pisze:
Don Igłata pisze:A ja widziałem jak u nas Marczewska rzuciła do własnego kosza. Punkty zaliczono kapitanowi drużyny przeciwnej (o ile pamiętam Dubojska).
A do tego bardzo ciekawe jak rozróżnić celowe od niecelowych. Marczewska "pięknie" weszła "dwutaktem" na własny kosz w napiętej końcówce meczu ze Startem Gdańsk (kontra jeszcze Kama Brzeg). :wink:

Bzdura, to był Start Gdańsk a konkretnie Dick Black Start Gdańsk i sezon 1998/99
ULUBIEŃCY BOGÓW UMIERAJĄ MŁODO, LECZ PÓŹNIEJ ŻYJĄ WIECZNIE W ICH TOWARZYSTWIE

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 31 sierpnia 2005, 20:43

Jak w tym temacie taaaaki! autorytet się wypowiedział ... ja milczę. 8)

Awatar użytkownika
Zbych
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Zbych » 01 września 2005, 06:44

qiero pisze:
Zbych pisze:

Bzdura, to był Start Gdańsk a konkretnie Dick Black Start Gdańsk i sezon 1998/99

Co prawda cyferki już mi się mieszają, natomiast był to mecz ze AZSem Lublin (tak chyba wtedy nazywał się klub z Lublina). Ostatni mecz sezonu zasadniczego I ligi. Ten mecz wygraliśmy bodajże 4 pkt. Potem były jeszcze jakieś baraże, które nic nie dały. Wtedy Lublin wszedł do ekstraklasy. Ale sezon później z hukiem wpadliśmy tam my.
Niech ktoś bardziej pamiętliwy to rozstrzygnie.

Awatar użytkownika
Zbych
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Zbych » 01 września 2005, 06:46

Ale zawsze mogę się mylić :!: Pamięć jest zawodna :!:

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 01 września 2005, 14:55

Zbych pisze:Ale zawsze mogę się mylić :!: Pamięć jest zawodna :!:

Zgadza się, grały wtedy z AZS Lublin (nie ma to nic wspólnego ze Startem Lublin), ale kosz samobójczy padł w barażach o awans ze Startem Gdańsk, mam na to dowody :D
ULUBIEŃCY BOGÓW UMIERAJĄ MŁODO, LECZ PÓŹNIEJ ŻYJĄ WIECZNIE W ICH TOWARZYSTWIE

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 01 września 2005, 20:11

Próbowałem sprawdzić w gazetkach z tamtego czasu. Ustaliłem jednoznacznie, że Dubojska była w składzie Startu Gdańsk, a nie AZS Lublin. 8)
Więc z logiki wynika, że ...

Gość

Postautor: Gość » 01 września 2005, 20:55

To było na pewno spotkanie ze Startem Gdańsk.Mój pierwszy w życiu mecz na Kamie :D tylko nie pamiętam, czy rzeczywiście punkty zaliczyli

Awatar użytkownika
Zbych
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Zbych » 02 września 2005, 05:00

Biję się w pierś :!: Przekonaliście mnie :!: A punkty zaliczyli napewno :!:
Pozdrawiam

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”