II Festiwal Koszykówki im. Aleksandry Piotrowskiej

Wiadomości z niższych lig

Moderator: Moderatorzy

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 11 września 2005, 20:30

Gratulacje dla Olimpii! Szczególne wyrazy uznania dla Wery!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 11 września 2005, 20:37

Dzięki za gratulacje! :) Należą się Olimpijkom z pewnością!:) Nio fakt - nie wierzyłem... mea culpa... chciałem tylko by uniknęły pogromu... no ale to są Olimpijki ;) Znowu mnie zaskoczyły!!! I przegrałem piwo... hehehe...

Fotki na podforum Olimpii ;) Całkiem ciekawe... bo dobry fotograf był ;)
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 11 września 2005, 21:33

gratulacje dl aOlimpii, widze tez ze Osanka sobie niezle poszalała(fajne paznokcie :D

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 11 września 2005, 21:56

gratulacje tam komu trzeba :)
hehe...Osanka czekam w Ostrowie w takim razie :twisted: :twisted: :wink: :wink:

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 12 września 2005, 08:14

mati pisze:gratulacje tam komu trzeba :) (...)

To znaczy komu??? :)

A tak na marginesie - smuci jak zwykle podejście działaczy i trenerów AZSu... nie spodziewałem się wielkich rewelacji, ale brak podczas finału w Gorzowie kogokolwiek z tego klubu, by zobaczyć w akcji właściwie "swoje" zawodniczki, to moim zdaniem delikatnie mówiąc kopanie pod sobą dołków. Może gdyby "ktoś" zobaczył w akcji Werę czy Agatę, nie siedziałyby one pózniej tyle na ławce w ekstraklasie... tu widać olbrzymią różnice między tym, co robi Lotos, a AZSem. Nie wystarczy mówić, że stawia się na młodzież, ale trzeba w końcu zacząć działać profesjonalnie i doglądać, że się tak trochę niefachowo wyrażę, tej młodzieży. Zwłaszcza, że w obecnym sezonie przeciez w składzie AZSu powinny się znależć aż cztery koszykarki, które wczoraj była okazja zobaczyć w meczu z naprawdę sillnym rywalem. Żadną wymówką nie jest prezentacja zespołu AZSu, która to wczoraj odbywała się ponoć na Malcie! Dla mnie to dodatkowo element wykańczania własnego zespołu - zrobić prezentację przed potencjalnymi sponsorami z udziałem kilku zaledwie zawodniczek (zabrakło bowiem Redy i Mrozińskiej... o Olimpijkach nie wspominając). Zresztą według aocznego obserwatora wczorajszego "pokazu", impreza wypadła żenująco... raczej pachniało stypą :( Na pewno zachęci to kogokolwiek do włożenia swoich pieniędzy w azs-ową koszykówkę...

Awatar użytkownika
talar
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: talar » 12 września 2005, 09:51

gratulacje dla Olimpii :lol: dobry mecz w ich wykonaniu, jak zawsze pokazaly swoj charakter mimo iz nie byly faworytkami w tym meczu. Natomiast Lotos z takim potencjalem i skladem nie zachwycil wygladalo jakby mialy brak pomyslu na gre i na zatrzymalnie rozgrywajacych Olimpii :)
jesli natomiast chodzi o mecz o 3 miejsce to brawa dla Osy :lol: :lol: Kadus Bydgoszcz mimo wzmocnien i przede wszystkim przewagi w doswiadczeniu i ograniu zawodniczek nie pokazal nic szczegolnego :?
BRAWO !! Osanka i ekipa :lol: pozdrowienia dla Oli i Ciechocinka :lol: :lol:

Seba pisze:Fotki na podforum Olimpii Całkiem ciekawe... bo dobry fotograf był

wiadomo ze focie fajne :lol: bo podobno fotograf ma zmysl do robienia zdjec :wink: :lol:
parole... moje ulubione... ;)

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 12 września 2005, 10:10

Seba pisze:

A tak na marginesie - smuci jak zwykle podejście działaczy i trenerów AZSu... nie spodziewałem się wielkich rewelacji, ale brak podczas finału w Gorzowie kogokolwiek z tego klubu, by zobaczyć w akcji właściwie "swoje" zawodniczki, to moim zdaniem delikatnie mówiąc kopanie pod sobą dołków. Może gdyby "ktoś" zobaczył w akcji Werę czy Agatę, nie siedziałyby one pózniej tyle na ławce w ekstraklasie... tu widać olbrzymią różnice między tym, co robi Lotos, a AZSem. Nie wystarczy mówić, że stawia się na młodzież, ale trzeba w końcu zacząć działać profesjonalnie i doglądać, że się tak trochę niefachowo wyrażę, tej młodzieży. Zwłaszcza, że w obecnym sezonie przeciez w składzie AZSu powinny się znależć aż cztery koszykarki, które wczoraj była okazja zobaczyć w meczu z naprawdę sillnym rywalem. Żadną wymówką nie jest prezentacja zespołu AZSu, która to wczoraj odbywała się ponoć na Malcie! Dla mnie to dodatkowo element wykańczania własnego zespołu - zrobić prezentację przed potencjalnymi sponsorami z udziałem kilku zaledwie zawodniczek (zabrakło bowiem Redy i Mrozińskiej... o Olimpijkach nie wspominając). Zresztą według aocznego obserwatora wczorajszego "pokazu", impreza wypadła żenująco... raczej pachniało stypą :( Na pewno zachęci to kogokolwiek do włożenia swoich pieniędzy w azs-ową koszykówkę...

dzialaczy to akurat usprawiedliwiam wlasnie ta wczorajszą Maltą 8) Słabęcki niezle wygladal w koszulce buhacka :wink: :lol: czy to byla prezentacja to sam nie wiem, ale bylo-minelo.....

PS: Reda byla juz z AZSem wczoraj na Malcie i to juz bez gipsu na nodze :D :D

Awatar użytkownika
Bury
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Bury » 12 września 2005, 11:03

W Gorzowie wczoraj bylo zaje... fajnie. I nie zaluje decyzji o wyjezdzie, niz o pozostaniu na wczorajszej prezentacji na malcie. Wolalem ogladac pelne zaangazowania zawodniczki Olimpii w akcji, pokazaly na boisku ze tworza niezly kolektyw i nawet taka druzyna jak Gdynia, ktora miala niezly potencjal kadrowy, moze z nimi polec w sportowej walce. A szczerze to bylo na co popatrzec, niektore akcje warte byly nawet ekstraklasy, zalujcie wszyscy ktorzy tam nie byliscie, bo straciliscie wiele.
I na koniec oczywiscie gratulacje dla zawodniczek Olimpii za zaangazowanie i serce do walki. Oraz oczywiscie gratulacje dla Osy Zgorzelec za zajecie trzeciego miejsca.
Jakby ktoś mnie szukał to jestem w Muzeum Ziemi Podlaskiej...
http://www.historia-sportu.cba.pl portal o historii nie tylko koszykówki...

Awatar użytkownika
pink panter
Amator

Postautor: pink panter » 12 września 2005, 13:42

seba, caly czas masz pretensje do dzialaczy azs-u ,wiem ze nie są oni najlepsi ale się starają, a co do dziewczynek z olimpi to nie uważasz że niektóre są jeszcze za słabe(fizycznie) do dłuższego przebywania na parkietach ekstraklasy, a to że się super prezentują na tle swoich rówieśniczek nie daje im od razu prawa do grania w ekstraklasie.
My court my rules !!!

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 12 września 2005, 13:56

Pink - wybacz.... o czym Ty mówisz za przeproszeniem???? Czy ktoś, kto wczoraj był dobry, by sprostać lotosowej olbrzymce, występującej nawet w Eurolidze - Gatialovej (dwa metry... conajmniej tak szczerze mówiąc) i wygrać z zespołem, w którym wystąpiło przynajmniej dwie, trzy (obok wspomnianej jeszcze także m.in Urbaniak, Janyga i Głocka) koszykarki, które niewątpliwie mają spore szanse znależć się w pierwszym składzie meczowym Lotosu, jest według Ciebie cytuję: "za słaby(fizycznie) do dłuższego przebywania na parkietach ekstraklasy"???? czy Ty widziałaś JAKIKOLWIEK mecz o coś tych dziewczyn??? Czy piszesz bzdury opierając się na tym samym, co trenerzy i działacze AZSu - czyli NA NICZYM? Wystarczy dodać, że Wasz trener po tygodniu wspólnego obozu nie znał nazwisk zawodniczek, które z Olimpii ponoć to będą występowały u niego... brak kogokolwiek na wczorajszym meczu już skomentowałem - jeżeli to jest to Twoje staranie, to powodzenia życzę... no i miłego chodzenia na MUKS za dwa lata, bo w ekstrakalsie AZSu już nie będzie! I jeszcze fragment Twojej opini: "to że się super prezentują na tle swoich rówieśniczek nie daje im od razu prawa do grania w ekstraklasie" ... nie rozśmieszaj mnie... proszę... gdyby Tobie, albo komukolwiek (oprócz Burego oczywiście! Jeszcze raz DZIĘKI za doping!) jeszcze z AZSu chciało się ruszyć cztery litery i przebyć tę strasznie wielką odległość do Gorzowa, wiedziałabyś, że w Gorzowie w pokonanym polu te młode zawodniczki zostawiły wiele starszych i ogranych w różnych ligach (także ekstraklasie) zawodniczek. Takie koszykarki, jak np Karolina Janyga czy Danuta Przybylak trudno nazwać "rówieśniczkami"... no ale cóż... za jakiś czas pewnie będziesz się smuciła, że tak dobrze idzie znowu Lotosowi... że tak świetnie grają te młode u nich - Urbaniak, Głocka, Lewandowska... no tak - jeśli według Ciebie ktoś, kto ma 19 lat jest przeznaczony, by grzać ławę w tak "znakomitym" zespole jak AZSu... jeszcze raz zyczę POWODZENIA!

Pozdrawiam.

Ps. Jeszcze taka malutka uwaga - o tych zawodniczkach, o których Ty piszesz, że "są za słabe" wiele innych klubów ekstraklasy uważa inaczej i wie o wiele, wiele więcej niż... wiadomo... pewnie także za rok "niektórzy" będą bardzo zdziwieni, że mając tak świetlaną przyszłość ławkową w Poznaniu, zdecydowały się przyjąć propozycję z innych zespołów ekstraklasy... Wtedy porozmawiamy - choć pewnie nie będzie o czym! Bo to o czym piszę, to niestety od czasu podpisania umowy o współpracy także mój problem... los AZSu niestety dość poważnie się związał z losem Olimpii i naszych zawodniczek.

Ps2. Się uniosłem... a w sumie nie ma po co - życzę naszym dziewczynom jak najlepiej, w tym sezonie przecież będą grały w pierwszej lidze w swoim zespole... więc nie ma się co martwić :) A to, że AZS będzie o nie zabiegał dopiero za 4-5 lat (jeśli oczywiście jeszcze bedzie), gdy w innym mieście się wypromują, to już chyba normalne więc nie ma się co przejmować :) A tak wogóle Pink Panter - uważasz, że na takim Turnieju, na meczu finałowym z Gdynią brak kogokolwiek z zespołu w którego składzie znależć się mają w lidze 4 zawodniczki to szczyt mądrości? Bo ja chyba nicnie pisałem wcześniej o tym, że nasze mają grać w pierwszej piątce w ekstraklasie... a jedynie właśnie o braku KOGOKOLWIEK, kto by się zainteresował, jak wypadły "własne" koszykarki... a wypadły niezle ;)))))

Awatar użytkownika
paździoch-osanka
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: paździoch-osanka » 12 września 2005, 14:42

mati pisze:gratulacje tam komu trzeba :)
hehe...Osanka czekam w Ostrowie w takim razie :twisted: :twisted: :wink: :wink:

Mati... no no... :D:D:D pamietaj ze... bedzie bolalo... :P:P:P
Gratulacje dla Olimpii... (ahhh... glupia 3 kwarta :evil: ) ale ciekawie bylo... ;)
Ladny ostatni mecz... :D:D:D 23 jak zwykle sra... :P ale skonczylo sie korzystnie :D a wlasnie jesli moge cos wtracic... to Gdynia... ma zawodniczki (indywidualnosci) ale nie ma stworzonego Zespolu... (wiecie o co mi chodzi...)

A oczywiscie naj naj najwieksze gratulcje... dla moich Osanek... :D:D:D fajnie bylo... zwlaszcza ta ostatnia noc... lalala... (ciiiiiiiicho) :D
Teraz czeka nas Ostrow... :D:D:D
Pozdrawiam :D
________Obrazek

bedziemy in touch Obrazek

Gra miłosna jest z gier ruchowych stosunkowo najłatwiejsza.

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 12 września 2005, 14:48

A oczywiscie naj naj najwieksze gratulcje... dla moich Osanek... fajnie bylo... zwlaszcza ta ostatnia noc... lalala... (ciiiiiiiicho)

a jednak dajesz mi powody zebym wiecej patrolów policji wysłał w miasto jak przyjedziecie...ehhh...wiecznie poroblemy z tym Zgorzelcem :wink: :wink: :wink:

i czekam, czekam :P

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 12 września 2005, 14:51

Do Pink Panter:

No cóż... nie będę wywalał poprzedniego, jak zwykle przydługiego i nudzącego, wpisu, bo został już pewnie przeczytany, ale... Muszę przyznać samokrytycznie, po przeczytaniu całości dyskusji, że jest BEZSENSU :) Z kilku powodów:

Po pierwsze - nie za bardzo rozmawiamy o tym samym... ;)

Po drugie - przecież nikt nie mówił, że wszystkie mają zaraz grać po 30 minut w ekstraklasie! Póki co szansę powinny na pewno dostać w większym wymiarze jedna, dwie... co prawda ja już teraz chciałbym oprzeć swój zespół na takiej liderce, jaką jest Agata Rafałowicz, ale na pewno jestem mało obiektywny jak zwykle ;)

Po trzecie - pisałem tylko, że brak w Gorzowie na finale KOGOKOLWIEK z klubu, w którym wystąpić mają nasze zawodniczki, to kolejny pokaz tego "starania" o którym Ty pisałaś :( Pierwsze próbki mieliśmy okazje oglądać w poprzednim sezonie, kiedy to nawet na finał mistrzostw Polski juniorek, nie pofatygował się NIKT. Jeśli jedne z najzdolniejszych w Polsce zawodniczek młodego pokolenia mają być traktowane, podobnie, jak w poprzednim sezonie, jak typowe zapchajdziury, to może pora się przestać tak "starać", a zająć się innym sportem - bierki proponuję...

Po czwarte - jaki problem był, żeby prezentację taką zrobić z głową? Znając dużo wczesniej terminarz Turnieju w Gorzowie, wynając jakiś fajny lokal i ustalić godzinę rozpoczęcia na przykład na 20-21, tak, by Olimpijki - broniące tytułu zdążyły wrócić na taką prezentację. Wtedy może ktoś by wpadł na pomysł, że mecz finałowy z tak trudnym rywalem, jak Lotos wymaga obecności, by zobaczyć, jak radzą sobie potencjalne kandydatki do składu. Los potoczył się tak, że Olimpia wygrała i przyjazd tego zespołu z kilkoma okazałymi pucharami wraz np z kimś z AZSu na prezentację, wywarł by raczej o wiele większe wrażenie na laikach (czyt. potencjalnych sponsorach) niż dziewczyna o kulach (czyt. Asia Lorek) i kilku smętnych działaczy. No cóż... starania wychodzą średnio...

PRZEPRASZAM też Pink Panter za ostry ton pierwszego wpisu! Trochę mi już obserwacja pewnych działań niektórych ludzi zaczyna mącić nerwy :(

Awatar użytkownika
DaRiO
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: DaRiO » 12 września 2005, 15:08

mati pisze:a jednak dajesz mi powody zebym wiecej patrolów policji wysłał w miasto jak przyjedziecie...ehhh...wiecznie poroblemy z tym Zgorzelcem :wink: :wink: :wink:

i czekam, czekam :P

chyba parolów :D

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 12 września 2005, 15:41

stwórzmy parole policyjne :lol: beda chodzily po ulicach i uspokajaly ludzi :wink: :lol: 8)

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, skończcie juz z tymi dzialaczami, nudne to juz jest.....moze po prostu uznali ze promocja zespolu na malcie (podczas imprezy polsko-niemieckiej, w ramach roku polsko-niemieckiego) bedzie bardziej korzystna niz wyjazd do Gorzowa. a z reszta moze ktos był? jak nie dzis to moze w te dwa wczesniejsze dni? i przeciez nie musial to byc od razu PLK albo Słaby, albo Haber, moze ktos inny(nieznany lub malo znany "z nazwiska" , ale znajacy sie na koszu) :?: t otylko moje przypuszczenia, dziekuje, dowidzenia. 8)

Wróć do „I/II liga”