Reprezentacja Polski: W osiem lat na dno

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 13 września 2005, 08:43

Wiem, że news nas nie dotyczy, ale nie mogłem się powstrzymać...

Gazeta Wyborcza/MS/13 września 2005 06:25

- Od 1997 roku popularność koszykówki maleje. Byłem niedawno na meczu ze Szwecją w Dąbrowie Górniczej, na trybunach siedziało może z 400 osób – powiedział „Gazecie Wyborczej” Andrzej Pluta, były kapitan reprezentacji Polski.

W niedzielę Polska przegrała w barażowym turnieju o utrzymanie w dywizji A ze Szwecją 55:67. Oznacza to, że w kolejnych eliminacjach zagra w europejskiej drugiej lidze z rywalami pokroju Luksemburga, Malty czy Cypru. A to już dno. Prezes Marek Pałus wcześniej zapowiadał jednak, że zespół w dywizji B nie wystartuje, za to będzie przygotowywał się do Mistrzostw Europy w 2009 roku, które zostaną rozegrane w Polsce.

- Spadek do niższej dywizji to tragedia, choć z tego, co słyszałem, to w Polskim Związku Koszykówki twierdzi, że tragedii nie ma, bo celem są ME w 2009 roku. To teraz mamy mieć cztery lata praktycznie bez reprezentacji? To źle wpłynie nie tylko na wizerunek koszykówki, ale w ogóle na wszystkich: zawodników, kluby i kibiców – mówi Pluta.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Re: Reprezentacja Polski: W osiem lat na dno

Postautor: simon » 13 września 2005, 08:45

simon pisze:z tego, co słyszałem, to w Polskim Związku Koszykówki twierdzi, że tragedii nie ma, bo celem są ME w 2009 roku. To teraz mamy mieć cztery lata praktycznie bez reprezentacji? To źle wpłynie nie tylko na wizerunek koszykówki, ale w ogóle na wszystkich: zawodników, kluby i kibiców – mówi Pluta.

No to w takiej sytuacji proszę o dyskusje, czy po wypowiedziach o "sukcesie" na ME koszykarek i w świetle tego materiału - w PZKoszu są jeszcze ludzie normalni?

Drax
Żak

Postautor: Drax » 13 września 2005, 10:22

To jest po prostu żałosne. Jedyne co mi się nasuwa to to, że ci panowie po prostu za wszelką cenę chca ochronic swoje nieudolne dupy... :evil: Bo przecież publiczne przyznanie, że spadamy na pysk (w obydwu przypadkach) równałoby się z przyznaniem się do całego szeregu błędów i bzdurnych decyzji, od personaliów zaczynając poprzez organizację lig po system szkolenia. Wtedy musieliby przyznać że sami też zawiedli na całej linii, a na to Pałus i spółka nie mają ani odwagi, ani czci ni honoru. Jednym słowem bezdenni szmaciarze robią dobre miny do złej gry.

Żołnierz1

Postautor: Żołnierz1 » 13 września 2005, 10:27

Drax pisze:To jest po prostu żałosne. Jedyne co mi się nasuwa to to, że ci panowie po prostu za wszelką cenę chca ochronic swoje nieudolne dupy... :evil: Bo przecież publiczne przyznanie, że spadamy na pysk (w obydwu przypadkach) równałoby się z przyznaniem się do całego szeregu błędów i bzdurnych decyzji, od personaliów zaczynając poprzez organizację lig po system szkolenia. Wtedy musieliby przyznać że sami też zawiedli na całej linii, a na to Pałus i spółka nie mają ani odwagi, ani czci ni honoru. Jednym słowem bezdenni szmaciarze robią dobre miny do złej gry.

To prawda. Starsi panowie,a w głowie pustka..... Wyj....... to całe towarzystwo. Te machloje i wałki doprowadziły do takich sytuacji. Tu nie da się kupić meczu. Powiedzieć sędziemu,że w zamian coś dostanie. Do kogo pije? Domyście się.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”