AZS Poznań - Duda Gąsior Leszno 53:43 oraz 74 : 58

Moderatorzy: Nas, Mytek, Bury

kula
Amator
Kontaktowanie:

AZS Poznań - Duda Gąsior Leszno 53:43 oraz 74 : 58

Postautor: kula » 29 września 2005, 09:38

Koszykarki poznańskiego AZS-u(piąta drużyna poprzednich rozgrywek) powoli kończy przygotowania do nadchodzącego już niebawem nowego sezonu ekstraklasy. Podopieczne trenera Szajka rozegrały wczoraj jedno z dwóch zaplanowanych spotkań z Dudą Gąsior Leszno. Po bardzo przeciętnym meczu triumfowały akademiczki 53:43.

Wczorajsze spotkanie z dużym animuszem rozpoczęły poznanianki, które po dwóch minutach gry prowadziły 5:0. Kolejne sekundy pojedynku to punkty Sibory i Mrozińskiej po pięciu minutach premierowej odsłony AZS prowadził 9:2. Kolejne minuty nie przyniosły zmiany obrazu gry. Ostatecznie pierwsze dziesięć minut wygrały gospodynie 14:6.

Początek drugiej odsłony należał jednak do podopiecznych trenera Zbigniewa Grześczyka, które po dwóch minutach drugiej kwarty przegrywały tylko 16:12. Kolejne minuty należały jednak do akademiczek, które ostatecznie wygrały pierwszą część meczu 28:19.

Druga połowa spotkania to rażące błędy obydwu zespołów. Mnożyły się straty w ataku jak i w obronie. Obydwu zespołom trafienie z pod samego kosoza sprawiało sporo problemów.
Ostatecznie po bardzo mizernej drugiej połowie i całym spotkaniu wygrały bardziej doświadczone poznanianki 53:43.

AZS Poznań – Duda Gąsior Leszno 53:43
Kwarty: 14:6, 14:13, 10:14, 15:10.

AZS Poznań: Jarkowska 19, Mrozińska 11, Waligórska 10, Pamuła 4, Górczak 3, Malendowicz 2, Sibora 2, Aleliunaite-Jankowska 0, Idczak 0, Rafałowicz 0, Wieczorek 0, Urban 2.

Duda Leszno: Krauze 10, Siwczak 8, Grześczyk 8, Rezler 7, Anioła 6, Lubak 3, Andrzejewska 2, Król 0, Anger 0.

Autor:Łukasz Klin.
Ostatnio zmieniony 29 września 2005, 12:02 przez kula, łącznie zmieniany 1 raz.

Seba
Oldboy

Re: AZS Poznań - Duda Gąsior Leszno 53:43

Postautor: Seba » 29 września 2005, 11:12

kula pisze:(...)AZS Poznań: Jarkowska 19, Mrozińska 11, Waligórska 10, Pamuła 4, Górczak 3, Malendowicz 2, Sibora 2, Aleliunaite-Jankowska 0, Idczak 0, Rafałowicz 0, Wieczorek 0.

Duda Leszno: Krauze 10, Siwczak 8, Grześczyk 8, Rezler 7, Anioła 6, Lubak 3, Andrzejewska 2, Król 0, Anger 0.

Autor:Łukasz Klin.

Hmmm... czyli mam rozumieć, że było 51:44 ? Hmmmm... Mam też rozumieć, że Ania Urban na boisku to mi się przewidziała?
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

kula
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: kula » 29 września 2005, 11:58

Seba skład, wyniki poszczególnych kwart spisywałem z protokołu . Mój błąd. Zufałem zbytnio stolikowi, a może powinienam go ( stolik) podwarzyć.

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 29 września 2005, 12:03

jasna ciasna :? na tym forum sa juz trzy (3) tematy dotyczące jednego (1) meczu :? idąc dalej tym tropem to moze po sobocie i drugim sparingu z Lesznem bedzie tych tematow sześć (6) :shock: :shock:
reloaded :]

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 29 września 2005, 12:09

kula pisze:Seba skład, wyniki poszczególnych kwart spisywałem z protokołu . Mój błąd. Zufałem zbytnio stolikowi, a może powinienam go ( stolik) podwarzyć.

Dorobek AZSu bedzie prawidłowy po dodaniu dwóch punktów Ani Urban... co do Tęczy nie mam pojęcia, komu dodano ten punkcik za dużo. Ty przynajmniej byłeś na całym meczu - moda wśród naszych, poznańskich dziennikarzy to przychodzenie na jego malutki fragment - wczoraj pani z WTK, oglądając jakieś 10 minut spotkania, opisała jego przebieg i nawet dodała, że cytuję "w AZSie zagrała Rafałkiewicz(!!! LOL !!!), która być może przejdzie do AZSu"... ja pierd.... skąd takich ludzi biorą :lol:

Pozdrowionka:)

Ps. "Podważanie stolika" WYMIATA!!!! :P
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
pink panter
Amator

Postautor: pink panter » 29 września 2005, 13:32

Kula a nie możesz wszystkich trzech tematów na temat sparingu złożyć w jeden i nie będzie problemu....???? :lol:
My court my rules !!!

Awatar użytkownika
Bury
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Bury » 29 września 2005, 16:12

jak siegam pamiecia to na naszym podforum chyba juz nie pierwszy raz jest kilka tematow o tym samym...
Jakby ktoś mnie szukał to jestem w Muzeum Ziemi Podlaskiej...
http://www.historia-sportu.cba.pl portal o historii nie tylko koszykówki...

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 29 września 2005, 18:03

Bury pisze:jak siegam pamiecia to na naszym podforum chyba juz nie pierwszy raz jest kilka tematow o tym samym...

Masz racje Bury przed meczami playoff z Wisełką tez było tematów od groma :)
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 29 września 2005, 18:17

MARAS pisze:
Bury pisze:jak siegam pamiecia to na naszym podforum chyba juz nie pierwszy raz jest kilka tematow o tym samym...

Masz racje Bury przed meczami playoff z Wisełką tez było tematów od groma :)

wtedy z grzecznosci tych tematow nie usuwalem, a bylo ich, uwaga, uwaga : 4 lub 5 :lol: :lol: :!: :!: :shock: (dodac nalezy ze wszystkie lub jakies ich 90%) byly autorstwa jednej osoby: Kuli. I tu taka prosba: Kula, nie tworz prosimy nowych tematow jesli juz jakis inny o TEJ SAMEJ tematyce istnieje :] pozdrawiam serdecznie!!:)

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 30 września 2005, 22:23

Mecz sobotni odbędzie sie o godzinie 13:30 w hali "Trapez" kto chce jechać prosze sie zglaszać do mnie! Bury daj znać czy jedziesz??

Pozdro 8)

Awatar użytkownika
talar
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: talar » 02 października 2005, 08:27

jaki wynik???
parole... moje ulubione... ;)

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 02 października 2005, 13:51

talar pisze:jaki wynik???

niestety od nas nikogo nie bylo w lesznie, wiec nic nie wiedzialem o wyniku :? ale tutaj jest kilka zdan z postu Toma (z podforum I ligi) o tym meczu:

-----------------------------------------------------------------------

Koszykarki Dudy PWSZ Gąsior Leszno przegrały sparing z AZS Poznań 58:74(do przerwy 30:32) Dla leszczynianek był to ostatni sprawdzian formy przed inauguracją rozgrywek I ligi.
Poznanianki przez cały mecz posiadały przewagę po za pierwszą częścią, pierwszej kwarty. Największą osiagnęły w 3. kwarcie, gdy Monika Sibora i dwukrotnie Natalia Waligórska trafiły za 3 pkt. Trener Krzysztof Zajc z Dudy PWSZ Gąsior Leszno miał do dyspozycji 11 zawodniczek. Wszystkie otrzymały szansę zaprezentowania się i sprawdzenia swojej formy. - Lepiej radzimy sobie w obronie niż w ataku. Zespołowi brakuje zgrania, gdyż mamy w drużynie nowe zawodniczki. Nie nastawialiśmy się na wynik w sparingu i postanowiliśmy dać szansę wszystkim zawodniczkom - powiedział portalowi Zbigniew Król, kierownik Dudy PWSZ Gąsior Leszno. (m)

Punkty dla Dudy PWSZ Gąsior Leszno: Grześczyk - 15, Siwczak i Krauze - 8, Krzywicka - Bąba 6, Rezner i Budnik - 5, Anioła - 4, Król i Lubak - 3, Angier - 1. Najwięcej dla AZS: Mrozińska - 18, Pamuła - 14, Sibora - 12, Waligórska i Ciecierska - 9.

-----------------------------------------------------------------------------------------

niestety nic wiecej nie wiem :/

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 02 października 2005, 19:20

Cieszy dobra skuteczność za 3 pkt Siby i Waligóry! 8)

Awatar użytkownika
Wrona
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Wrona » 04 października 2005, 10:02

MARAS pisze:Cieszy dobra skuteczność za 3 pkt Siby i Waligóry! 8)
Mrozik też ładnie nawrzucała...Pozdro 8)
Obrazek

---AZS POZNAŃ---http://www.azs.poznan.pl

Wróć do „AZS Poznań”