Ostatnie ruchy transferowe MTK Pabianice

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Trenejro
Młodzik
Kontaktowanie:

Ostatnie ruchy transferowe MTK Pabianice

Postautor: Trenejro » 29 września 2005, 15:19

Co myślicie o ostatnich ruchach transferowych MTK Pabianice?
Ja jestem przekonany co do jednego - najlepsza zmiana w zespole to trener. Widać, że Pan Herkt zna się na rzeczy i z gry dziewczyn to widać... No i treningi kończą z potem na ciele:)
Bardzo dobrze...
Ruchy transferowe na plus i minus według mnie (w kolejności wg ważności) to:
NA PLUS:
1. Zatrudnienie Tomasza Herkta na stanowisko trenera.
2. Zatrudnienie Carli da COsty - ogromna pomoc na obwodzie
3. Odejście Y. Iwliewej - nie wnosiła zbyt wiele do gry zespołu.
4. Zatrudnienie Beaty K. Tyszkiewicz - mimo, że rozgrywających Ci u nas dostatek

NA MINUS:
1. Odejście "Jarzynki" - szkoda, że po tylu latach dobrej gry nie skończyła kariery w MTK
2. Odejście Renaty Piestrzyńskiej - odmładzamy zespół, ale czy mamy godnego następcę Reni?

O kimś zapomniałem?

Awatar użytkownika
Trenejro
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Trenejro » 29 września 2005, 15:22

Oczywiście dodaję jeszcze dwa minusy...

1. Odejście ELI Trześniewskiej - Gabi nie można w ogole do niej porównywać... Myślę, że to największy minus transferów...
2. Odejście Gusi - ciągle czekamy na dobrą "3"...

NA PLUS.
1. Zakup Agnieszki Pałki z Polkowic, chociaż to też bardziej 4 niż center - ale w blokach pomaga:)

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 29 września 2005, 15:41

W końcu ktoś założył jakiś mądry i sensowny temat.

Plusy:
- pozbycie się Ivliewej i Korzeniewskiej
- przedłużenie kontraktu z Karlą
- zamiana Trześniewskiej na Pałkę ( według mnie, póki co Trześniewska jest lepsza od Pałki, ale jeśli spojrzeć na tę kwestię od strony przyszłości drużyny jest to plus)
- pozyskanie dwóch młodych z Gorzowa

Minusy:
- pozbycie się Renii i Jarzynki
- transfer Ruzić ( mam nadzieję, że zmienię w tej kwestii zdanie, ale póki co ta zawodniczka nie wywarła na mnie wrażenia, a i jej przeszłość - liga austriacka- nie powala mnie na kolana)
- pozyskanie Krupskiej-Tyszkiewicz ( transfer w którym brak patrzenia w przyszłość)

Nie mam wyrobionego zdania jeśli chodzi o osobę trenera. Rok temu zdecydowana większość ( w tym ja) była zadowolona z Aleksandrowicza. Jak się skończyło każdy wie.
To samo tyczy się odejścia Jaroszewicz. Póki co nie widać godnej nastepczyni, ale jeśli np. sprawdzi się Ruzić, to odejście Jaroszewicz będę uważał za plus ( odmłodzenie składu)
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Trenejro
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Trenejro » 01 października 2005, 09:46

Szymon, zgadzam się ze wszystkim, poza jednym punktem. NIe mozna powiedzieć, że Elę Trześniewską zamieniliśmy na Pałkę, dlatego, że one zupełnie inaczej grają.
Ela to typowy center, natomiast Pałka pod koszem sobie tak nie radzi, i z tego co widziałem za bardzo nie chce nawet tam grać. Nawet z zagrywek widać, że woli odskoczyć na obwód i p\trzepnąć "trójkę". To typowa 4 wiec raczej konkurencja dla Leo:)

Co do Krupskiej to masz tez po części rację, ja raczej obstawiałbym albo zostawić temat zakupu nowej rozgrywającej, albo kupić kogoś młodego, perspektywicznego... Nie rozumiem w ogole zakupu kolejnej jedynki... Przeciez jes jeszcze Alicja, a Karla z Sylwią doskonale by sobie radziły :P

Co do trenera - Mnie Alex od początku się nie podobał... Po dwóch pierwszych meczach po cichu liczyłem na max. 5 miejsce Polfy... Myślałem ze się miło zaskoczę, no bo już byliśmy jednąnogąw finale... Ale oczywiuście "energia" dawnego trenera i wsparcie dziewczyn z ławki pomogły przeciwniczkom, hehe:)

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 01 października 2005, 11:16

No wsparcie dziewczyn z ławki w tym roku będzie na pewno lepsze i większe, czego dowodem była przyśpiewka na memoriale 8).

A ja myślę, że pozysaknie Pałeczki jest dobrym ruchem. Choć faktycznie Aga woli grać w okolicach obwodu, to i tak chyba będziemy mieć z Niej więcej pożytku aniżeli ze zmęczonej już raczej Eli.
Co do Krupy - kurczę, decyzja nie jest przyszłościowa, trochę jedynko-dwójek mamy (Syla, Karla, Krupa, Panti i Ala jak wróci), ale kiedyś mieliśmy Edzię, Sylę i Jarzynkę oraz ustawiana była na dwójce Monia Veselovski... W zasadzie to mamy i teraz 4, czyli podwójne zmiany. No nie wiem, co o tym myśleć. Może Hercior ma jakąś wizję nowoczesnej zagrywki z 3 jedynko-dwójkami? :roll:
W każdym bądź razie, na razie widzę dobre strony. Zobaczymy jak sezon ruszy pełną parą.
Aaa! i ciekawi mnie, któe młode będą zgłoszone do rozgrywek? Bo zgłaszając wszystkie 4, to troszkę kaski poleci. A i tak wiadomo, że góra 2 będą siedzieć na ławie i czasami wejdą.

--------------------------------------------------

PSik. Trenejro, masz fajny avatar :D
A powiedz mi, kiedy rusza CNBA?
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
Trenejro
Młodzik
Kontaktowanie:

:)

Postautor: Trenejro » 01 października 2005, 11:27

Fajny prawda:)??

A CNBA rusza 11 października:) Forza Inter-Stomil2 !!! :)

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 01 października 2005, 14:05

Trenejro pisze:..... Ela to typowy center,....

Hmm.... a to zależy wszystko od indywidualnego punktu widzenia.... pamiętam dokładnie, jak trener Mirosław przekonywał mnie, że Elżbieta nie jest centrem tylko typową "czwórką".
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Trenejro
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Trenejro » 03 października 2005, 10:26

Nie no, bez przesady... Trener Trzesniewski jest wspanialym szkoleniowcem, ale co do Eli w tym akurat przypadku, o ktorym piszesz Szymonie (ale tylko w tym!!!) sie niesety pomylił... Nie znam bardziej klasycznego centra (za wyjątkiem Dydek) od Eli... No ale przeciez moge sie nie znac na baskecie........... :P

Wróć do „Archiwum”