Olimpia Poznań - sezon 2005/2006

Jeśli Twój zespół nie ma jeszcze osobnego podforum, pokaż w tym dziale, że na to zasługuje!

Moderatorzy: sawa_JGora, Platini, ludzik76, Moderatorzy

Seba
Oldboy

Olimpia Poznań - sezon 2005/2006

Postautor: Seba » 28 września 2005, 11:54

Już za niecałe dwa tygodnie czeka nas rozpoczęcie nowego sezonu ligowego. Tym razem, po reorganizacji rozgrywek, naszemu zespołowi przyjdzie się mierzyć z o wiele bardziej doświadczonymi rywalkami w pierwszej lidze. Już pierwszy przeciwnik gwarantuje niezwykłe emocje - 9 pazdziernika zmierzymy się bowiem ze spadkowiczem z ekstraklasy Ostrovią Ostrów Wlkp. Co prawda skład naszych rywalek uległ sporej przebudowie, ale takie nazwiska, jak Monika Szymańska, Urszula Biela czy Karolina Kaczmarek z pewnością znane są wszystkim kibicom koszykówki żeńskiej. Zespół ostrowski wzmocniony został po za tym dwoma zawodniczkami mającymi problemy, by przebić się do pierwszych składów druzyn ekstraklasy - z ŁKS przyszła Ania Rajkowska, była rozgrywająca Widzewa Łódz, z Pabianic natomiast pozyskano wysoką Martę Błaszczyk. Te pięć koszykarek decydować będzie z pewnością o obliczu naszego przeciwnika. Pierwszą piątkę wspierać będą młode, utalentowane zmienniczki - Agata Krygowska, Barbara Walas, Katarzyna Łuczak, Magdalena Parysek. Mecze sparingowe Ostrowianek pokazują, że czeka Olimpijki naprawdę bardzo trudne zadanie. Rywalki bowiem póki co nie znalazły jeszcze pogromczyń, wygrywając turniej u siebie (pokonując między innymi doskonale nam znaną Osę Zgorzelec), a także ogrywając wczoraj w Swarzędzu Unię 59:55. Tydzień przed inauguracją ligi na Promienistej zmierzą się jeszcze na turnieju w Łodzi między innymi z AZS Wrocław i Widzewem.

Rozpoczęcie ligi na Promienistej, przewidziane pierwotnie na sobotę 8 pazdziernika, zostanie najpradowpodobniej przesunięte na dzień następny. Kiedy tylko będę znał szczegóły poinformuję...

Obrazek
Nasze pierwsze przeciwniczki ... Magdalena Parysek i Agata Krygowska.
zródło: ostrovia.pl / foto Anita Krzyżaniak

DO BOJU OLIMPIA!!! :P
Ostatnio zmieniony 28 września 2005, 21:09 przez Seba, łącznie zmieniany 1 raz.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 28 września 2005, 15:29

Hehe :) doobreee :) Damy radę- szykuje się wspaniała uczta dla kibiców :) dla zaprzyjaźnionych kibiców Olimpii i Ostrovi. I powiem szczerze...niech wygra lepszy:) Mam nadzieję, że będzie to mój zespół!

TS OSTROVIA:)

Edit: Chciałem też powiedzieć, że w drużynie gra również już doświadczona Kaśka Skrzypczak. Występują również Kasia Sip oraz Marta Wosińska

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 28 września 2005, 20:56

Pierwszy mecz nowego sezonu rozpocznie się w niedzielę 9 pazdziernika o godzinie 15! Następny nasz mecz wypada tydzień pózniej, również w niedzielę - 16 pazdziernik, o 18.

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 29 września 2005, 06:30

Hmm...czy to nie troche dziwne :/ mógłbybyć koło 16. O 12 grają juniorki z MUKSem i jedziemy zaraz całą ekipą do Poznania, dziewczyny mogłyby spokojnie sie przebrać i w drogę na Promienistą:/

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 29 września 2005, 11:14

Mati - macie numer, macie kontakt... co za problem, jak coś nie pasowało? Przecież godzina niedzielnego meczu na pewno była uzgadniana z Wami... zresztą podobnie, jak rewanż u Was ... W PIĄTEK :( :( :( :( ... bo niedziela Wam nie pasuje :(

Tylko po meczu nie pisz, że ... bo nie macie centra i Marczanki ;) :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 29 września 2005, 14:34

a jak było ustalane to nie mnie wygłaszać teorie:) a jak tam moja skrzynka piwa sie już chłodzi?? :):):)

Awatar użytkownika
czarny
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 29 września 2005, 16:15

mati pisze:Hmm...czy to nie troche dziwne :/ mógłbybyć koło 16. O 12 grają juniorki z MUKSem i jedziemy zaraz całą ekipą do Poznania, dziewczyny mogłyby spokojnie sie przebrać i w drogę na Promienistą:/

będzie dobrze :P dwa zwycięstwa i można spokojnie do domu wracać :wink: :D
Obrazek

you're as good as your last performance

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 29 września 2005, 17:24

Dobrze Czarny że dodałeś taki znaczek " ;) " bo jeszcze ktoś mógłby pomyśleć, że mówisz poważnie :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
czarny
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 29 września 2005, 18:33

Seba pisze:Dobrze Czarny że dodałeś taki znaczek " ;) " bo jeszcze ktoś mógłby pomyśleć, że mówisz poważnie :lol: :lol: :lol:

to było jak najbardziej serio 8) :lol:
Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 29 września 2005, 20:31

No cóż... patrząc najzupełniej obiektywnie - każde zwycięstwo z doświadczonym rywalem (w przypadku Ovii także z ograniem w ekstraklasie), będzie WIELKIM wynikiem! Dziewczyny nie miały jeszcze okazji brać odpowiedzialnosci w meczach z takimi "dorosłymi" rywalami, jak wszystkie w naszej grupie pierwszej ligi. Mam nadzieję, że starczy odwagi, bo o umiejętności jestem spokojny, by napędzić sporo strachu nie tylko Ostrovii ...

Do zobaczenia za tydzien :)

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 29 września 2005, 20:42

ja tym bardziej mam nadzieję, że starczy naszym odwagi. Ja już nie wiem bo chyba sie cos wytworzyło tutaj...czy nasze mają mniej talentu? mówię o naszych młodych...Walas, Krygowska, Parysek, Łuczak,Sip, Wosińska?...tak samo wielka odpowiedzialność dla nich...tak samo muszą mieć w sobie dużo odwagi...i ja wiem, ze mają...pracują ciężko, żeby dobrze rozpocząć ten sezon i wierzę, że się im to uda. Wierzę również, że nie ma drużyny nie do pokonania w tej naszej grupie. Moim zdaniem nie będzie ekipy bez porażki! Chociaż chcialbym, żeby to była Ostrovia- własnie bez porazki. Juniorki...spokojnie mają jeszcze czas. Mają dobrego trenera Jasia Perkiewicza, który robi wszystko, żeby te dziewczyny dobrze grały i kosztuje go to wiele wyżeczeń i walki. Zespół juniorek jest raczej budowany pod przyszły rok. Nie oznacza to, że dziewczyny nie sprawią niespodzianki!
DO BOJU OSTROVIAAAA!

Awatar użytkownika
czarny
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 29 września 2005, 21:40

Seba pisze:No cóż... patrząc najzupełniej obiektywnie - każde zwycięstwo z doświadczonym rywalem (w przypadku Ovii także z ograniem w ekstraklasie), będzie WIELKIM wynikiem! Dziewczyny nie miały jeszcze okazji brać odpowiedzialnosci w meczach z takimi "dorosłymi" rywalami, jak wszystkie w naszej grupie pierwszej ligi. Mam nadzieję, że starczy odwagi, bo o umiejętności jestem spokojny, by napędzić sporo strachu nie tylko Ostrovii ...

Do zobaczenia za tydzien :)

Z kolei patrząc obiektywnie z nieco innej strony - Wasze dziewczyny znacznie dłużej grają ze sobą, jako jedna drużyna, i to również nie pozostaje bez znaczenia; wyniki mówią same za siebie. Basket "dorosły" nie jest znów aż taki straszny, dlatego - tu przychylam sie do zdania matiego - nie będzie drużyny niepokonanej w naszej lidze :) a to już duży plus :P
Obrazek

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 01 października 2005, 06:04

Dobra musze coś jeszcze wpisać zaraz do Łodzi jade na turniej :P :D TYLKO TS OSTROVIA :)

Skrzyneczka piwa sialalalala skrzyneczka piwa siaaaalalalalalala!

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 01 października 2005, 13:48

mati pisze:Dobra musze coś jeszcze wpisać zaraz do Łodzi jade na turniej :P :D TYLKO TS OSTROVIA :)

Skrzyneczka piwa sialalalala skrzyneczka piwa siaaaalalalalalala!

Tak, tak... zabierz ją już ze sobą za tydzień! :) A tak swoją drogą, to to piwo Ci cosik pomieszało - to nie temat o spadkowiczach, ale o T.S. OLIMPIA POZNAŃ :) A Twoje plany podróżnicze tu nikogo nie interesują... i pamiętaj, że ziemia jest jedną, wielką... ;) :lol: :twisted:

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 02 października 2005, 17:27

hehe :) otóż :)

moje dziewczyny wygrały w Łodzi :)

Wróć do „Inne kluby”