Jedna z najbardziej utytułowanych zawodniczek świata, mistrzyni olimpijska i uczestniczka meczów gwiazd WNBA. Dziś stała się nadzieją Krakowa, zbawicielką Wisły, Brandunem Hughesem w spódnicy. W towarzyskim meczu z Deltą Koszyce walczyła, rzucała i fenomenalnie podawała, potem udzieliła nam niedługiego wywiadu...
Co sądzisz o dzisiejszym meczu? (Wisłą przegrała 68-80 z Deltą Koszyce - dop.)
-Dzisiaj grałyśmy pierwszy raz w tym składzie personalnym, dlatego przegrałyśmy. Ale myślę, że będzie lepiej i zaprezentujemy się dobrze w Eurolidze i na polskich parkietach.
Co myślisz o Krakowie i Twoim nowym zespole?
- Kraków to bardzo piękno miasto, odwiedziłam już Rynek. Bardzo mi się podobało. A co do nowego zespołu, sądzę, że atmosfera jest bardzo dobra i będzie bardzo dobrze.
Czego oczekujesz po sezonie w Torrel Basket Lidze?
- Wygramy każdy mecz (śmiech). Będziemy starać się o szczyt polskiej ligi, a także oczekuje, że zajmiemy miejsce w pierwszej czwórki rozgrywek grupowych Euroligi i będziemy grać Europie jak najdłużej.
Czym różni się WNBA od Polskiej Basket Ligi?
- To dopiero mój pierwszy mecz w tej drużynie, ale zauważyłam, że za Oceanem gra się bardziej fizycznie, mecz jest szybszy. Grałem już w Europie, Ameryce oraz w olimpijskiej drużynie USA i wiem że wszędzie liczy się drużyna i zgranie pomiędzy zawodniczkami . zawodniczkami Polsce też tak jest, dlatego nie wygrałyśmy.
Dziękujemy i życzymy sukcesów w następnych meczach
- Dzięki, pozdrawiam kibiców "Vistuli Kein Pok".
Opryszek&Sionko
www.SportoweFakty.pl
Wygramy każdy mecz! - rozmowa z Shannon Pee Wee Johnson
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Re: Wygramy każdy mecz! - rozmowa z Shannon Pee Wee Johnson
Czyżby nowy sponsor "Białej Gwiazdy"
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

KEIN POKal -> to po niemiecku "żaden puchar"... 
..you got to lose, to know how to win..
-
Marco
Szymon pisze:
Czyżby nowy sponsor "Białej Gwiazdy"![]()
![]()
A ty jak wymawiasz??? sharp czy [szarp]??? sanyo czy [sanio]
a co do Vistuli tez sie nie ma co dziwic wystarczy podstawu dwoch jezykow znac by wiedziec jak w tych jezykach wymawia sie WISŁA
Marco pisze:Szymon pisze:
Czyżby nowy sponsor "Białej Gwiazdy"![]()
![]()
A ty jak wymawiasz??? sharp czy [szarp]??? sanyo czy [sanio]
a co do Vistuli tez sie nie ma co dziwic wystarczy podstawu dwoch jezykow znac by wiedziec jak w tych jezykach wymawia sie WISŁA
Ja mowie brather zagloba drink beer ewry day
Nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”