71 mistrzostwo Polski

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Tutejszy

71 mistrzostwo Polski

Postautor: Tutejszy » 08 października 2005, 08:53

71 mistrzostwo Polski ekstraklasy kobiet
Koszykarki Lotosu Gdynia, które przez osiem ostatnich lat zdobywały etatowo złote medale mistrzostw Polski czeka w sezonie 2005/2006 niezwykle zacięta rywalizacja o kolejne mistrzostwo Polski.
Gdynianki przystępujące do rozgrywek ligowych bez odpoczywającej po trudach sezonu Małgorzaty Dydek, będą miały godne rywalki w zespołach krakowskiej Wisły, CCC Polkowice i PZU Polfy Pabianice.

Wicemistrz Polski z Krakowa, który w minionym sezonie przegrał walkę o złoty medal z Lotosem 1-3, w nadchodzących rozgrywkach zbudował silny skład. Władze klubu nie ukrywają, że na 100-lecie istnienia Wisła będzie chciała zdobyć od lat wyczekiwany złoty medal.

Brązowe medale mistrzostw Polski wywalczyły koszykarki CCC Polkowice, które wygrały rywalizację z PZU Polfą Pabianice 3-2.

Przed 2005 rokiem krakowianki po raz ostatni sięgnęły po srebro w 1999 roku pod wodzą trenera Andrzeja Nowakowskiego, przegrywając finałową rywalizację z... Fotą Porta Gdynia. Wisła zdobyła jednak w historii polskiej koszykówki najwięcej złotych medali - 17 (ostatni w 1988 roku).

Poprzednio zespół z Trójmiasta triumfował w rozgrywkach polskiej ekstraklasy koszykarek w latach: 1996 (jako Warta Gdynia), 1998, 1999 (Fota Porta Gdynia), 2000 i 2001 roku (Polpharma VBW Clima), w 2002, 2003 i 2004 roku jako Lotos VBW Clima Gdynia.

Pierwszy tytuł mistrzyń Polski wywalczyła Cracovia w 1929 roku

Wszyscy zdobywcy mistrzostwa Polski w kolejnych latach dla zajnteresowanych na
http://www.e-basket.pl

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 08 października 2005, 11:00

http://www.odra.polskikosz.pl/mp.htm - tutaj jeszcze prawie wszyscy wicemistrzowie od 1978 ;) Jeśli ktoś chciałby pomóc uzupełnić dane, proszę o kontakt.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 08 października 2005, 11:08

Jeszcze niedawno na stronie PZKosz można było zapoznać się z pełną listą medalistów rozgrywek o mistrzostwo Polski. Nie wiem zupełnie dlaczego wraz ze zmianą wyglądu strony wyrzucono również tę wartościową klasyfikację... a oczywiscie na mojego maila w sprawie wyglądu historii według PZKosz odpowiedzi nie dostałem żadnej!

http://kosz.webd.pl/kkforum/viewtopic.php?t=2837

Pozytywnej niespodzianki w tym przypadku nie było - jaka praca, taki stosunek do kibiców! :(
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 08 października 2005, 12:53

Zauważyłem, że to ogólnie przyjęty trend w internecie - liczy się tylko teraźniejszość, a dane z poprzednich sezonów są usuwane albo tak starannie chowane, że nie da się ich znaleźc... Niestety, bardzo niewiele serwisów decyduje się na pozostawianie "starych" rzeczy, zupełnie bezmyślnie się je usuwa :?

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 08 października 2005, 18:46

no... skoro "karani" lub wręcz "ścigani" mogą być posłami, to nic dziwnego że powszechnie uznana za słuszną staje się doktryna "co było a nie jest nie pisze się w rejestr..."

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 08 października 2005, 22:15

simon pisze:no... skoro "karani" lub wręcz "ścigani" mogą być posłami, ..."

Simonie nie czepiaj się :!: :!: :!:
Ja za rok startuje na radnego :!: :!: :!:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 09 października 2005, 09:09

qBK pisze:Zauważyłem, że to ogólnie przyjęty trend w internecie - liczy się tylko teraźniejszość, a dane z poprzednich sezonów są usuwane albo tak starannie chowane, że nie da się ich znaleźc... Niestety, bardzo niewiele serwisów decyduje się na pozostawianie "starych" rzeczy, zupełnie bezmyślnie się je usuwa :?

no bo istnieje grupa 3majaca wladze, a grupa powiazana jest z aferami Orlenu i posrednio z Lotosem a reszta juz wiadomo jaka jest :lol:

Tak tak dopatruje sie spisku Lotosu hehe bo wkoncu tylko ostatnie 10 lat w koszykowce sie liczy :twisted:
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”