Łks Łodź-AZS Meblotap Chełm 51:52

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 10 października 2005, 06:55

ŁKS Siemens AGD - Meblotapem AZS Chełm 51:52 - Bardzo przykra wpadka ŁKS

Poniedziałek, 10 października 2005r.

Tego nikt się nie spodziewał. Koszykarki ŁKS Siemens AGD przegrały na własnym parkiecie z Meblotapem AZS Chełm 51:52.

Taki obrót sprawy zaskoczył chyba wszystkich łódzkich fanów.

Nikt nie spodziewał się przecież, że podopieczne trenera Mirosława Trześniewskiego będą walczyć o miejsce na podium, ale pokonanie Meblotapu z pewnością leżało w zasięgu gospodyń.

To bardzo przykra niespodzianka. Mamy nadzieję, że ełkaesianki szybko się zrehabilitują.

ŁKS Siemens AGD Łódź – Meblotap AZS Chełm 51:52 (15:14, 6:12, 18:10, 12:16)

• ŁKS: Dominauskaite 17, Czernij, Hrickova i Owczarek po 8, Włodarska 6, Głaszcz 2 i Stańczak-Białogór po 2.

Meblotap AZS Chełm: Marchanka 15, Żurkowska 14, Piątkowska 8, Szymczak-Górzyńska 7, Sazonenko 3, Piestrzyńska i Szyćko po 2, Zdzieszyńska.

(bart) - Express Ilustrowany

Obrazek

Elena Czernij zdobyła dla ŁKS osiem punktów. fot. Michał Tuliński

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 10 października 2005, 06:58

Źle rozpoczęły sezon koszykarki ŁKS Siemens AGD, które uległy w hali przy al. Unii Meblotapowi AZS Chełm 51:52. Nam się wydawało, że łodzianki poradzą sobie łatwo, bo w memoriale Gliszczyńskiej wygrały z tą drużyną bez większych problemów 70:54.

ŁKS Siemens AGD Łódź – Meblotap AZS Chełm 51:52 (15:14, 6:12, 18:10, 12:16)

• ŁKS Siemens AGD: Dominauskaite 17, Czernij 8, Hrickova 8, Owczarek 8, Włodarska 6, Głaszcz 2, Stańczak-Białogór 2.

• Meblotap AZS Chełm: Marchanka 15, Żurkowska 14, Piątkowska 8, Szymczak-Górzyńska 7, Sazonenko 3, Piestrzyńska 2, Szyćko 2, Zdzieszyńska.

Sensacja w Gdyni. Broniący tytułu tamtejszy Lotos przegrał z CCC Polkowice 81:85 (22:23, 21:24, 20:19, 18:19). Co prawda drużyna gości to brązowe medalistki minionego sezonu, ale wynik jest zaskakujący i może rzeczywiście w tym sezonie obrona mistrzostwa nie będzie dla gdynianek formalnością, a liga będzie ciekawsza.

Lotos: Bibrzycka 34, Hodges 22, Kobryn 10, Pawlak 6, Krizova 4, Chomać 3, Leciejewska 2, Gatialova 0, Janyga 0, Urbaniak 0.

Polkowice: Koryzna 19, Trześniewska 17, Jasnowska 16, Nowacka 15, Jaroszewicz 9, Marczewska 9, Pazur 0.

(bk) - Dziennik Łódzki

Obrazek

Łodziankom nie udała się premiera sezonu. Z piłką Słowaczka Katerina Hrickova (LKS). Broni była zawodniczka Polfy Renata Piestrzyńska (AZS Meblotap) Fot: Grzegorz Gałasiński

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 10 października 2005, 07:31

Matii pisze:. lisu mi cos obiecal i jak czulem pozostanie przy slowach, gdyz to jemu zbraknie odwagi :) jak zwykle mocni jestescie w slowach :)

:shock: :shock: :shock: chryste zaraz upadnę z wrażenia :lol: :lol: :lol: matii przyjechał do Łodzi bo chciał po męsku załatwić sprwę a tu nici. sami tchórze zamiast bandziorów. No i mit prysł :lol: :lol: :lol: :wink:

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 10 października 2005, 07:37

A ja mam takie pytanie: dlaczego mam wrażenie, że znam tę facetkę siedzącą prawie nad Jurkiem, obok chłopczyka :?:
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 10 października 2005, 08:04

Edzia pisze:A ja mam takie pytanie: dlaczego mam wrażenie, że znam tę facetkę siedzącą prawie nad Jurkiem, obok chłopczyka :?:

no... dlaczego?

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 10 października 2005, 08:42

Anonymous pisze:To mi sie podoba utarlyscie niezle nosa niektorym pewniakom.Wielkie gratulacje

no... w zeszłym roku np. Ostrovia (skąd mi wpadł do głowy ten przykład... :roll: :-# ) też "utarła nam nosa", tylko... później zajęliśmy 6-te miejsce a Ovia (szczerze szkoda) spadła z ligi...
Ps. Z Meblotapem też przegraliśmy u siebie a jakby to powiedzieć... w końcu grał o utrzymanie?

matii-nzl

Postautor: matii-nzl » 10 października 2005, 09:51

majoneez pisze:
Matii pisze:. lisu mi cos obiecal i jak czulem pozostanie przy slowach, gdyz to jemu zbraknie odwagi :) jak zwykle mocni jestescie w slowach :)

:shock: :shock: :shock: chryste zaraz upadnę z wrażenia :lol: :lol: :lol: matii przyjechał do Łodzi bo chciał po męsku załatwić sprwę a tu nici. sami tchórze zamiast bandziorów. No i mit prysł :lol: :lol: :lol: :wink:

nie majoneez, to Ty napisales ze siedze tam przerazony wsrod kibicow lodzkich. A ja jechalem do Lodzi na totalnym luzie, troszke zdenerwowany faktem ze ciezko bedzie jesli chodzi o dobry wynik. Naszczescie sie udalo, juz wczesniej pisalem ze potraficie sie tylko napinac na necia a tak to totalny spokoj. Wchodzac na hale myslalem tylko o relacji i o meczu, o Was przypomniala mi pewna osoba :) ale i tak z usmiechem na twarzy :P pozdrowka :)

matii - nzl

Postautor: matii - nzl » 10 października 2005, 09:55

simon pisze:czy ty jesteś normalny? - a to myślałeś że Cię ktoś będzie chciał bić? :lol: :lol: :lol: :lol: i co... i przestraszyli się? gratulki... :wink:

nie simon, doskonale wiedzialem ze nikt nie bedzie chcial mnie bic, jedynie lisu cos wspominal o zwyczajach kibicow lks-u i ze mi pokaze ;p ciekaw bylem o co chodzi :P ale wy jak zwykle czytacie czyjes posty po swojemu :P tak jak wam jest wygodniej i tak by odwrocic temat....

Awatar użytkownika
czarny
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 10 października 2005, 10:55

simon pisze:no... w zeszłym roku np. Ostrovia (skąd mi wpadł do głowy ten przykład... :roll: :-# ) też "utarła nam nosa", tylko... później zajęliśmy 6-te miejsce a Ovia (szczerze szkoda) spadła z ligi...
Ps. Z Meblotapem też przegraliśmy u siebie a jakby to powiedzieć... w końcu grał o utrzymanie?

to samo miał zrobić AZS Gorzów i byłoby miło :P a tak na poważnie, to właściwie nie ma się czym niepokoić... :) oby tylko ta porażka nie zapoczątkowała takiej serii jak rok temu :wink: no ale w sumie jest jedna "ekipa do bicia" więc może nie będzie tak źle :wink: pozdrówka!
Obrazek

you're as good as your last performance

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 10 października 2005, 10:58

wiem, że to trudne do zrozumienia - ale Lisu żartował :D o zwyczajach łódzkich kibiców. :D - robił sobie jaja (z kogoś, czegoś) jakby chciał (chcieli) zastosować jakąkolwiek formę przemocy, to wiesz mi... - zresztą nawet na forum są kibice (pozdrowienia) którzy coś o tym wiedzą.
Jakby napisał, że Cię "zjedzą na śniadanie" to też być na poważnie przygotował musztardę i sztućce? :lol: :lol:

a mojeneeza nie słuchaj, bo on na forum ładnie gada - a potem autokary przyjezdnych z komorami gania... :lol: :lol:

matii-nzl

Postautor: matii-nzl » 10 października 2005, 11:16

simon pisze:wiem, że to trudne do zrozumienia - ale Lisu żartował :D o zwyczajach łódzkich kibiców. :D - robił sobie jaja (z kogoś, czegoś) jakby chciał (chcieli) zastosować jakąkolwiek formę przemocy, to wiesz mi... - zresztą nawet na forum są kibice (pozdrowienia) którzy coś o tym wiedzą.
Jakby napisał, że Cię "zjedzą na śniadanie" to też być na poważnie przygotował musztardę i sztućce? :lol: :lol:

a mojeneeza nie słuchaj, bo on na forum ładnie gada - a potem autokary przyjezdnych z komorami gania... :lol: :lol:

simon, z Wami jest zawsze taka sama spiewka, od poczatku jakies dyskusji az po koniec, zawsze taka sama... zapraszam do Chelma.

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 10 października 2005, 11:20

matii-nzl pisze:
simon pisze:wiem, że to trudne do zrozumienia - ale Lisu żartował :D o zwyczajach łódzkich kibiców. :D - robił sobie jaja (z kogoś, czegoś) jakby chciał (chcieli) zastosować jakąkolwiek formę przemocy, to wiesz mi... - zresztą nawet na forum są kibice (pozdrowienia) którzy coś o tym wiedzą.

simon, z Wami jest zawsze taka sama spiewka, od poczatku jakies dyskusji az po koniec, zawsze taka sama... zapraszam do Chelma.

a co postraszych ich kibicami Motoru Lublin???

Lotos nam podpadl i jego kibice wiec w Krakowie nie maja milo :) wiec uwazaj na Kraków :)
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 10 października 2005, 11:29

Marco TS pisze:
matii-nzl pisze:

Lotos nam podpadl i jego kibice wiec w Krakowie nie maja milo :) wiec uwazaj na Kraków :)

Po co Motor, lokalnych osiłków mamy wcale nie gorszych :lol:

Gość

Postautor: Gość » 10 października 2005, 11:37

Marco TS pisze:
matii-nzl pisze:

kurcze nastepny widzi cos czego nie ma ? powiedz mi gdzie ja ich strasze... zapraszam do Chelma i tyle, ja odwiedzilem Lodz 3 razy wiec zapraszam lks-iakow do Nas... :)
a wiesz marco, najprawdopodobniej odwiedze Krakow...

Awatar użytkownika
czarny
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 10 października 2005, 11:48

Jakby napisał, że Cię "zjedzą na śniadanie" to też być na poważnie przygotował musztardę i sztućce?

chyba, że woli z - nomen omen - majoneezem :lol: :wink:
Obrazek

you're as good as your last performance

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”