Wizja i plan działania

Wasze pomysły oraz propozycje co do KKforum, ogłoszenie o zmianach, ostrzeżeniach i innych sprawach organizacyjnych.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Wizja i plan działania

Postautor: Viallos » 09 czerwca 2004, 18:38

Oto co sobie wymyśliłem myśląc o rozwoju forum i nie tylko. To są moje prywatne pomysły i proszę o ich skomentowanie, a także czekam na wasze propozycje.

Po pierwsze trzeba załatwić sprawę adresu. Oczywiście drogą głosowania. I np załóżmy że będzie to www.kkforum.pl Po wpisaniu w oknie przeglądarki powinna pojawić się jakaś strona tytułowa. Jakiś baner, logo, animacja cokolwiek. Oprócz tego bezpośrednie linki do dalszych zasobów strony. Chciałbym aby to były:
1. Link do portalu koszykówki kobiet (w przyszłym tygodniu na privie podam adres żeby obejżeć jego szkielet - teraz jeszcze sesja mnie czeka :? )
2. wejście na to forum
3. wejście na chat, który będzie jak to forum niezależny od innych cztów komercyjnych

Ponadto pracuje już nad sponsorem serwisu, który zapewniłby nam spokojny byt - (opłacał konto), jak również mógłby ułundować jakieś drobiazgi w naszych konkursach typu Liga typerów bądź Koszykarki.

Portal coś na zasadzie e-basketu tyko tyle że w wersji wyłącznie dla koszykówki kobiet - baza zawodniczek, terminarz, tabele, no i oczywiście newsy - tylko potwierdzone, wywiady które będą mogli dodawać użytkownicy (a różnych redaktorów nam na forum nie brakuje).

Jak już uda się wystartować to w następnej kolejności chcaiłbym aby logo i nasz adres pojawił się na np. biletach wstępu na mecze aby popularyzować go wśród miłośników kosza. W zamian kluby - ich sponsorzy zostaną umieszczeni w portalu jako firmy współpracujące - sponsorzy - partnerzy. Chciałbym aby uzyskać również tytuł partnera np PLKK.
I może na sam koniec uda się wskrzesić nie od dziś wydaje się dobry pomysł z gazetką ogólnopolską sprzedawaną, bądź rozdawaną przed meczami naszych pań.

Podsumowując to jest właśnie to o czym Simon napisał na starym forum - czyli produkt jak postaramy się wypracować i może dzięki temu zwiększyć zainteresowanie tą dyscypliną sportu.

Czekam na wasze propozycje i komentarze!
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2004, 21:59 przez Viallos, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nas
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Nas » 09 czerwca 2004, 19:29

Świetny pomysł i plan!! :) Popieram

brzydki
Młodzik

Postautor: brzydki » 09 czerwca 2004, 21:32

plan ambitny, ale wspolnymi silami jak najbardziej do wykonania.
wizja calosci bardzo mi sie podoba :D :D :D

pozdrawiam

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 10 czerwca 2004, 11:38

Faktycznie - bardzo ambitna wizja .... ale z drugiej strony "jedynie słuszna" droga :D. Jeżeliby udało się wykonać choćby 3/4 z tych zamierzeń byłoby wspaniale. W każdym razie, gdyby moja pomoc do czegoś byłaby potrzebna, z chęcią nią będę służył. Najwyższy czas chyba zacząć coś wspólnymi siłami Forumowiczów budować ...
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 10 czerwca 2004, 14:38

Kto nie idzie do przodu, ten się cofa, a najlepszym przykładem jest ostatnie forum, które zabrnało w ślepy zaułek. To co do tej pory sie udało było przeprowadzone wspólnymi siałmi ( np:"koszykarki"), więc nauczeni tym doświadczeniem powinnismy wyznaczać sobie nowe, ambitne cele i wspólnie je realizować. Możecie na mnie liczyć :wink:

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 10 czerwca 2004, 14:45

Powiem że ten plan Viallosa jest naprawdę bardzo ambitny!!! Uważam że warto spróbować go zrealizować. I jakby co, to jak będe mógł to z checią pomogę.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 10 czerwca 2004, 15:01

Na dobry początek mogę zapewnić w hali ŁKS miejsce na banner z reklamą naszego forum. Oczywiście pozstają sprawy wykonania takowego, materiałów itp, ale myśle że jakoś sobie poradzimy.
Co do pomysłów, to myśle że warto zastanowić się nad jakimś jednolitym, i stabilnym systemem relacji live z rozgrywanych spotakań. Wydaje mi sie, że w kazedej hali znajdzie siejakiś forumowicz z "komórą" , wiec opierajac sie na sms-ach mozna będzie jakoś to skoordynować.

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 10 czerwca 2004, 15:36

majoneez pisze:Na dobry początek mogę zapewnić w hali ŁKS miejsce na banner z reklamą naszego forum. Oczywiście pozstają sprawy wykonania takowego, materiałów itp, ale myśle że jakoś sobie poradzimy.
Co do pomysłów, to myśle że warto zastanowić się nad jakimś jednolitym, i stabilnym systemem relacji live z rozgrywanych spotakań. Wydaje mi sie, że w kazedej hali znajdzie siejakiś forumowicz z "komórą" , wiec opierajac sie na sms-ach mozna będzie jakoś to skoordynować.

Mecze live jak najbardziej! Baner super! Ja u nas w hali też postaram się cosik zorganizować!

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 10 czerwca 2004, 18:18

Viallos pisze:
majoneez pisze:Na dobry początek mogę zapewnić w hali ŁKS miejsce na banner z reklamą naszego forum. Oczywiście pozstają sprawy wykonania takowego, materiałów itp, ale myśle że jakoś sobie poradzimy.

Mecze live jak najbardziej! Baner super! Ja u nas w hali też postaram się cosik zorganizować!

Tylko chyba zdajesz sobie sprawę że na naszej hali to holernie ciężko coś zorganizować. No ale próbuj, może się uda???
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Adam
Żak

Postautor: Adam » 11 czerwca 2004, 09:20

Byle tylko nie były to zbyt ambitne plany...

Ja deklaruję pomoc w miarę możliwości (i zapotrzebowania :) )

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 11 czerwca 2004, 12:39

Świetny plan, bardzo ambitny ale możliwy do wykonania. Trzymam kciuki za wprowadzenie go "w życie". Oczywiście ja też deklaruje pomoc.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 11 czerwca 2004, 19:31

ja jestem i "wchodzę" w te pomysły - trzeba będzie rozdzielić prace i... do roboty

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 11 czerwca 2004, 19:39

Myślę, że dobrym pomysłem będzie dodanie do tych ambitnych planów również w miarę sił ogólnopolskiego zlotu Forumowiczów (przy okazji którego również turnieju koszykówki kibiców). Z tego co wiem ubiegłoroczna impreza w Łodzi udała się całkiem niezle, myślę, że w tym roku mogłoby być jeszcze lepiej. Przy okazji zlotu łatwiej byłoby przedyskutować kierunki rozwoju tak Forum, jak i planów przedstawionych w tym temacie. Najlepszym terminem byłby chyba koniec wakacji, a miejsce... do przedyskutowania ;)
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 11 czerwca 2004, 19:48

Cóż, skoro raz nam wyszło, to zapraszmy ponownie :D :wink:

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 11 czerwca 2004, 20:45

Wlokniarz do nas nie przyjechal rok temu, ale zapraszaymy (wszystkich) ponownie. dajcie tylko termin a my znow zwolamy nasz DDT (Dream Drink Team :D )

Wróć do „Propozycje-Ogłoszenia-Organizacja forum”