Zwycięstwo Łomianek 168:19..

Wiadomości z niższych lig

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 25 października 2005, 14:41

niezly wynik
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Gość

Postautor: Gość » 25 października 2005, 15:39

zacięty i wcale nie tak wysoko wygrany mecz w Ostrowie

Otóż w Ostrowie emocje zakończyły się po pierwszej w miarę wyrównanej kwarcie. Tęcza przez resztę spotkania kontrolowała przebieg wydarzeń na parkiecie. A mecz zakończył się "tylko" 13 punktowym zwycięstwem z tego powodu, iż trener dał szansę pograć wszystkim zawodniczkom, a w dodatku Siwa (nasz najlepsza zawodniczka w tym meczu) złapała w połowie kontuzję.

moim zdaniem czeka Was jeszcze kilka ciężkich pojedynków... i nie byłby taki pewien, czy zakończonych sukcesem

Uwierz, że bardzo bym chciał by każdy pojedynek był ciężki. Tak to powinno wyglądać w silnej lidze. Po to przychdzę na halę by oglądać ciekawe pojedynki. Jednak obawiam się, iż w Lesznie powalczyć mogą jedynie zawodniczki MUKSu. Reszta spotkań to zapewne będą nudne pojedynki. Jeśli chodzi o mecze wyjazdowe to może Olimpia i na pewno MUKS nawiąże wyrównaną walkę z leszczyńską dróżyną. I nie chodziu tu o to, że przechwalam się jaką mamy silną drużynę. Sam napisałeś, że w ekstralidze ta drużyna by nie istniała. Zgadzam się z tym w 100%. Ale jak dziewczyny mają podnosić swoje umiejętności grając z duzo słabszymi zespołami. I nie dotyczy to tylko leszczynianek. Podobnie jest w Toruniu, Warszawie i wielu innych ośrodkach pierwszoligowych.

Według mnie powinna funkcjonować silna I liga, składająca się z góra 8 zespołów. Myślę, że znajdzie się w Polsce 8 zespołów zaplecza ekstraklasy, które będą prezentowały w miarę wyrównany poziom i będzie te kluby stać na grę w ogólnopolskiej I lidze. Pozostałe zespoły mogłyby spokojnie grać w II lidze - z regionalnymi podgrupami - tak, jak ma to miejsce obecnie.

W zupełności się zgadzam.

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 25 października 2005, 16:13

chodzi o mecze wyjazdowe to może Olimpia i na pewno MUKS nawiąże wyrównaną walkę z leszczyńską dróżyną

ja zapewniam, ze w rewanżowym pojedynku u was Ostrovia zagra diametralnie inne spotkanie. juz wiemy jakie błędy popełnilismy. mam więc nadzieję, ze będzie to zupełnie inny mecz! młode zawodniczki Ostrovii przestraszyły się rywala, te starsze nie były w 100% pewne swego zapewniam, ze w lesznie zagramy bez zachamowan. licze na niespodziankę! zaznaczam- nie chodzi o wygraną...żebyscie w lesznie nie zaczeli opowiadac, ze ostrovia po zwycistwo przyjechala...ostrovia przyjedzie, powalczy bo jest zespołem z charakterem i wierze, ze moze grac lepiej...

Ale jak dziewczyny mają podnosić swoje umiejętności grając z duzo słabszymi zespołami. I nie dotyczy to tylko leszczynianek.

te dziewczyny mają zarabiać peniądze i dac wynik w postaci awansu a nie podnosic swoje umiejetnosci.
A jak już założymy, ze Najmowicz czy Siwczak-Dajksler mają podnisc swoje umiejetnosci to od tego dwa treningi dziennie lub chociaz jeden dziennie a nie jak to w przypadku druzyny z Leszna jeden w tygodniu.

Awatar użytkownika
dudek
Nowy na forum

Postautor: dudek » 25 października 2005, 17:07

A jak już założymy, ze Najmowicz czy Siwczak-Dajksler mają podnisc swoje umiejetnosci to od tego dwa treningi dziennie lub chociaz jeden dziennie a nie jak to w przypadku druzyny z Leszna jeden w tygodniu.

Jesteś źle poinformowany. Zapewniam Cię, że dziewczyny trenują 5 razy w tygodniu.
Pozdrawiam
WIARA CZYNI CUDA

Rafał Szeremeta

Postautor: Rafał Szeremeta » 25 października 2005, 17:32

:shock: Jak to "takie same" ??? Żartujesz chyba? Przecież rok temu musielibyśmy wydać na nie pewnie conajmniej dwa razy więcej delikatnie licząc - to po pierwsze.

Trochę się nie zrozumieliśmy. Piszac o tym, że obecne rozgrywki I ligi niewiele różnią się od rozgrywek z ubiegłego sezonu - miałem na myśli zeszłoroczne rozgrywki o wejscie do I ligi... W przypadku np grupy małopolsko-śląskiej są to niemal te same rozgrywki co rok temu, doszły tylko: Filar Sosnowiec i rezerwy Wisły... Podobnie jest też w naszej: dolnośląsko-opolskiej grupie. Za rezerwy Gorzowa doszła w miarę silna Osa, reszta nowych zespołów raczej obniżyła poziom rozgrywek w naszej grupie :( Wasza grupa Seba jest zdecydowanie najsilniejszą grupą I ligi w Polsce i wy macie powody do zadowolenia...ale pamiętaj, że to tylko jedna nawet nie grupa - a podgrupa... A co z resztą?

Po drugie... a właściwie odnośnie pierwszego... tym razem żartowałeś już na pewno, prawda??? Przecież rok temu Ostrovia wystepowała w ekstraklasie, Unia, MUKS i Tęcza w pierwszej lidze... do drugiej zgłosilismy się my i Konin (do którego w tym roku zresztą wróciło kilka seniorek, nie mogących grać z powodu braku rozgrywek).

Trochę to dziwne, że w Wielkopolsce, regionie z takimi tradycjami koszykarskimi jest tak mało zespołów, chcących brać udział w takich rozgrywkach. Wiele osób dziwiło się, że w zeszłym sezonie nie było w Waszym regionie zainteresowanych grą w rozgrywkach o wejscie do I ligi... Przecież opłaty były naprawdę niewielkie... Dziwne, dlaczego do rozgrywek u Was nie zgłosiły się rezerwy AZS Gorzów, Wschowej...

Powtarzam - nie uważam za sensowne wydawać dwa albo nawet trzy razy więcej pieniędzy, jesli się nie walczy o ekstraklasę!

Ale przecież grając w II lidze - regionalnej nie trzeba wydawać wielkich pieniędzy i nie walczyłoby się o ekstraklasę. Co więcej - proponowałem i proponuję nadal, by w takiej regionalnej 2 lidze opłaty były wręcz symboliczne, a np zespoły z powiedzmy 8-10 juniorkami, kadetkami w składzie nie musiły płacić za sędziów, opłaty za zawodniczki ani grosza - te opłaty powinien opłacać PZKOSZ w ramach szkolenia młodziezy.

I jeszcze jedno: przecież w ubiegłym sezonie i tak nie mogliście występować w I lidze...bo po prostu wcześniej do niej nie awansowaliście...

Obecnie tak my, jak i Unia Swarzędz i Konin możemy powalczyć, mając małe fundusze, a dużo serca do gry i utalentowanych zawodniczek. Zresztą wydaje mi się, że sporo małych klubów (taka Osa np) również nie widziało sensu bicia się o awans do pierwszej ligi w poprzednim kształcie własnie ze względów finansowych, a teraz mobilizacja o wiele większa i korzyści z gry z lepszymi także się liczą i będą procentować. A przecież ta najlepsza ósemka i tak powalczy o ekstraklasę...

Nie ukrywajmy, na tą obecna 1 ligę w tylu podgrupach i z tyloma słabeuszami skład i umiejętności takich zespołów jak Olimpia, Osa, Ostrovia...czy Ślęza w zupełności wystarczają by wygrywać, wysoko wygrywać i bić się o powiedzmy półfinał w naszej grupie... Ale te wygrane odnosimy i odnosić bedziemy nad nie ma co ukrywać bardzo słabymi zespołami :( Nie wiem jak Ciebie Seba, ale ja wolałbym żeby każdy mecz mojej Ślęzy był na styku, zacięty, a nie żeby wygrywać 30, 40 czy...69 punktami... Pomijam już miernych sędziów, którzy przeszkadzają w grze, ale powiedz mi ile skorzystają, ile nowych umiejetności koszykarskich nabędą np zawodnickzi Osy czy Ślęzy gromiąc np taki Oriens Chojnów 69 punktami?

Ta ósemka najlepszych owszem powalczy...tylko że tej walki bedzie moze na miesiac, a rozgrywki w grupach trwają od początku pażdziernika...

Dobrze też wiesz, ze grupa grupie nie równa i np z grupy gdzie gra Nova Trading Toruń czy SMS Łomianki oprócz tych w/w zespołów mogą wyjść także dwa zespoły, które są znacznei słabsze od np Olimpii, Ostrovii, MUKS-u, Osy, MOS-u Wrocław czy Ślęzy. Ale zagrają w tej "ósemce", bo miały słabiutką grupę, a w/w zespoły grały w bardzo silnej grupie zachodniej i po prostu rywalizacja w play off spowodowała, że odpadły...

Ale ja zupełnie nie o tym - co mnie obecny bałagan?;)

Wiesz, w końcu Twój zespół do też dotyczy. Chodzi o to, ze do tej pory nikt jasno nie wyjaśnił zasad na jakich te zespoły rezerw będą mogły (lub nie) grać w dalszych etapach tych rozgrywek...

]Niestety chcesz czy nie Twoja koncepcja wyklucza sens istnienia takich zespołów. Przecież jeśli nie walczą o ekstraklasę to bezsensu, by grały w "Twojej" 8-zespłowej pierwszej lidze, a po co kazać komuś z ekstraklasy gromić te jeszcze słabsze zespoły z tej drugiej ligi...

Przecież zawsze można wypożyczyć te zawodniczki nie mieszczące się w zespole ekstraklasy do innego zespołu/ów. Oczywiscie należąłoby stworzyć jasne i przejrzyste przepisy dotyczące zasad gry tych zawodniczek w 1 lidze... Żeby nie było takich nieporozumień jak niedawno z rezerwami AZS Toruń...

Obecnie przecież ustalenia są takie, że zespoły te nie mogą awansować jedynie do play-off czołowej ósemki ligi... i uważam to rozwiązanie za bardzo fair. Ciągle jednak możemy np my walczyć o awans do pierwszej czwórki i walkę z Waszymi czterema zespołami.

Widzisz problem w tym, że to nie jest takie pewne... Wykładni jest kilka... Pamiętasz ubiegły sezon I ligi? W trakcie rozgrywek zmieniono zasady rozgrywek (że nikt jednak nie spada)... Zmeiniono też w końcówce sezonu zasady w rozgrywkach o wejscie do I ligi...

No niestety skazujesz... my taki sezon właśnie zaliczyliśmy rok temu - stracony rok dla kilku dobrych zawodniczek (tych wypożyczonych do AZS i nie tylko). Niestety doskonale wiesz, że nie od poziomu sportowego uzależniona jest często możliwość gry w okreslonej lidze... jak się nia ma kasy, to się wcześniej nie grało - teraz można trochę to obejść. A pisząc o obniżeniu opłat chyba sam w to nie wierzysz :( Już widzę, jak w Związku idą na rękę klubom rezygnując z tak "ZASŁUZONYCH" pieniędzy :(

Wiary we mnie wiele...już taki jestem :) Podtrzymuję to co napisałem odnośnie zwolnienia z opłat niektórych klubów (pisałem o tym wcześniej)... Wg mnie jeżeli nasza koszykówka ma być silna...to musi mieć mocne podstawy... tzn silne kluby, jak najwiecej mocnych zespołów. Jeżeli ktoś ma na tyle mocny skład to gra w ekstraklasie, słabsi w 1 lidze, a najsłabsi w 2 lidze... i trzeba popierać kluby które najlepiej szkolą młodzież - takie kluby powinny dostawać dofinansowanie na szkolenie tej młodzieży... Powinno sie też wspierać nowe ośrodki koszykówki, zachecać by powstawało coraz wiecej nowych klubów szkolących młodzież...

... a co do ostatniego zdania - zupełnie go nie rozumiem... co mają seniorki do wiatraka? Moim zdaniem w każdej lidze (choćby i ekstraklasie) powinniśmy jak największą wagę przywiązywać do tego, by GRAŁY - jeśli na to zasługują - juniorki czy nawet kadetki... czołówka juniorska z ubiegłego sezonu (Olimpia, Osa, SKS) udowadnia przecież, że zasługuje na walkę z tymi starszymi i teoretycznie lepszymi - wszystkie te kluby skazałbyś na walkę znowu w swoim młodzieżowym gronie.

Pozdrawiam.

Chodzi o to, żeby dzięki tym rozgrywkom szansę dalszej gry miały także takie zawodniczki, które do tej pory kończąc wiek juniorski z.......konieczności kończyły kariery, bo ich kluby grały tylko w rozgrywkach juniorek, kadetek, nie mając zespołów seniorskich.

Moim zdaniem w każdej lidze (choćby i ekstraklasie) powinniśmy jak największą wagę przywiązywać do tego, by GRAŁY - jeśli na to zasługują - juniorki czy nawet kadetki...

Oczywiscie, też jestem za... Tylko te zawodniczki kończace wiek juniorski i nie załapujące się do zespołów esktraklasy albo najsilniejszych zespołów 1 ligi...tez powinny mieć gdzie grać...zresztą sam pisałeś o sytuacji w Twoim klubie...

czołówka juniorska z ubiegłego sezonu (Olimpia, Osa, SKS) udowadnia przecież, że zasługuje na walkę z tymi starszymi i teoretycznie lepszymi - wszystkie te kluby skazałbyś na walkę znowu w swoim młodzieżowym gronie.

Seba...dobrze wiesz, ze na razie w/w zespoły (Olimpia, Osa) grały z delikatnie mówiąc nie za mocnymi zespołami...no może za wyjątkiem Waszego meczu z Ostrovią, bo mimo wielkich ubytków to nie jest jak na 1 ligę wcale taki słaby zespół. Unia to niestety w tej chwili cień zespołu z ubiegłego sezonu...
Wyniki Osanek chyba doskonale znasz, wyniki ich rywalek z którymi grały chyba również.
SKS? Chodzi ci o SKS 12 Warszawa?

MKS Nord Partner Kutno - SKS 12 Warszawa 64:46
SKS 12 Warszawa - UKS La Basket Warszawa 100:22
AZS UW Warszawa - SKS 12 Warszawa 66:58

Dwie porażki, w tym jedna wysoka ze słabiutkim Kutnem. Pogrom La Basket...ale ten zespół to chyba jeden z najsłabszych (jak nie najsłabszy) zespół w obecnych rozgrywkach I ligi (patrząc na wszystkie grupy).

Pozdrawiam.

Gość

Postautor: Gość » 25 października 2005, 19:46

Rafale, znasz się chyba na baskecie i powinieneś wiedzieć, że wynik meczu nie mówi wszystkiego o zawodach. Mówię tu o SKS 12 i ich porażce ze SŁABIUTKIM Kutnem - jakie masz prawo do oceny klasy zespołów jak nie widziałeś ich w danym meczu - 18 punktów to był najwyższy wynik w tym meczu i padł w głównej mierze dlatego, że na ostatnie dwie minuty przy 10 punktach przewagi weszły w SKS 12 trzy zawodniczki, żeby zaliczyć debiut w meczu, którego już SKS 12 nie mógł wygrać...Poza tym Warszawianki grają ekipą w oparciu o rocznik 89!!! Czyli ubiegłoroczne KADETKI, nie mając żadnej juniorki starszej i seniorki! Więc te wyniki, które na razie osiągnęły należy oceniać z troszkę innej perspektywy - a to, że grają w I lidze, no cóż dostały taką szansę i zostawiają serce na parkiecie, a TY dyskredytujesz ich wysiłek, starania i mimo wszystko wyniki... :roll: W II lidze SKS 12 by nie grał, bo zgłosiło się na Mazowszu w zeszłym sezonie słownie DWA zespoły. I gdzie te obiecujące juniorki mają się ogrywać??? To przykre, że masz taką niesprawiedliwą ocenę... :cry:

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 25 października 2005, 20:02

Ja tylko dwie sprawy odnosnie uwag powyższych Rafała... bo mojego zdania nie zmieniam - wiadomo, że nie ma rozwiązań idealnych - obecne nie podoba się niektórym... nic w tym dziwnego... a oto dwie PODSTAWOWE uwagi...

- odnosnie pierwszej ligi... mylisz się... przed poprzednim sezonem Związek zgłosił się z zapytaniem z tego co wiem, czy nasz klub byłby zainteresowany udziałem w rozgrywkach pierwszej ligi (w poprzednim kształcie) - niestety odpowiedz była odmowna... powód wiadomy - nie stać nas na takie wydatki. Z tego co wiem, gdyby nie reformacja rozgrywek, zespół nie walczyłby wogóle w rozgrywkach o awans do pierwszej ligi. Pomocy z miasta żadnej... klub nie z tej opcji;) Co do opłat - także się nie zrozumieliśmy... co mnie obchodzi wysokość opłat w drugiej lidze, której nie ma? One były na obecnym poziomie ... opłaty za pierwszą ligę były jednak o wiele za duże! Zespoły Wielkopolski, o której tradycjach koszykarskich tak słusznie napisałeś, występują albo w ekstraklasie, albo pierwszej lidze (poprzedniej), stąd też tylko dwa zespoły zgłoszone do drugiej. Brak pieniędzy na pierwszą ligę i brak ligi w której wiele zdolnych zawodniczek mogłoby grać... zresztą... Ty się oburzasz, że ktoś tam wygrał wysoko - taka sama sytuacja z nami, z kim mielibyśmy niby walczyć w tej drugiej lidze? Piszesz, że o występach w poszczególnych ligach ma decydować skład... BARDZO CHĘTNIE!!! ... ale to Polska i tak nie jest!

- druga sprawa... widzę, że mimo wszystko nie masz pojęcia o o zespołach z naszej grupy. Cytuję: "Seba...dobrze wiesz, ze na razie w/w zespoły (Olimpia, Osa) grały z delikatnie mówiąc nie za mocnymi zespołami..." ... ehhhh... Unia Swarzędz: Ania Talarczyk, Natalia Stawicka-Czerniak, Ola Kośmider... Rafał Ty mnie nie załamuj... widziałeś wogole ten zespół w tym sezonie? Mówią Ci coś te nazwiska? Same wyniki dają Ci prawo do oceniania czy to słaby zespół????? A Konin??? Danuta Przybylak i jeszcze kilka ciekawych zawodniczek, które w Waszej grupie pewnie wygrałyby 90% spotkań... Ostrovia "to nie jest jak na 1 ligę wcale taki słaby zespół."... hmmmm... masz lepsze rozumiem zawodniczki u siebie niż Karolina Kaczmarek, Monika Szymańska, Urszula Biela, Ania Rajkowska czy Marta Błaszczyk? Ja nie wiem... nie widziałem... widziałem natomiast wszystkie zespoły naszej grupy i tak się składa, że tu wszystkie zespoły są mocne - każdy w każdej innej byłby ścisłą czołówką...

Co do reszty - masz swoje zdanie... ja mam swoje.

Pozdrawiam

Ps. aaaaa... jeszcze coś - zupełnie nie ustosunkowałeś się do problemu zespołów rezerw :( Co chcesz zrobić z 8-9 zawodniczką ze składu AZSu (Pamuła, Malendowicz, Szarowska)...które rok siedziały na ławie... WYPOŻYCZYĆ??? Żartujesz nie?
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 25 października 2005, 21:08

Seba coś powiedział dobrego o Ostrovii :cry: jestem wzruszony hihi :wink: :D

a tak po prawdze muszę przyznać rację poznaniakowi ;)

Rafał Szeremeta

Postautor: Rafał Szeremeta » 26 października 2005, 18:48

Anonymous pisze:Rafale, znasz się chyba na baskecie i powinieneś wiedzieć, że wynik meczu nie mówi wszystkiego o zawodach. Mówię tu o SKS 12 i ich porażce ze SŁABIUTKIM Kutnem - jakie masz prawo do oceny klasy zespołów jak nie widziałeś ich w danym meczu - 18 punktów to był najwyższy wynik w tym meczu i padł w głównej mierze dlatego, że na ostatnie dwie minuty przy 10 punktach przewagi weszły w SKS 12 trzy zawodniczki, żeby zaliczyć debiut w meczu, którego już SKS 12 nie mógł wygrać...Poza tym Warszawianki grają ekipą w oparciu o rocznik 89!!! Czyli ubiegłoroczne KADETKI, nie mając żadnej juniorki starszej i seniorki! Więc te wyniki, które na razie osiągnęły należy oceniać z troszkę innej perspektywy - a to, że grają w I lidze, no cóż dostały taką szansę i zostawiają serce na parkiecie, a TY dyskredytujesz ich wysiłek, starania i mimo wszystko wyniki... :roll: W II lidze SKS 12 by nie grał, bo zgłosiło się na Mazowszu w zeszłym sezonie słownie DWA zespoły. I gdzie te obiecujące juniorki mają się ogrywać??? To przykre, że masz taką niesprawiedliwą ocenę... :cry:

Oczywiscie, że wynik nie zawsze odzwierciedla przebieg meczu. Dlaczego "słabiutkie" Kutno? A co do tej pory ten zespół osiągnał w Polsce w rozgrywkach seniorskich? Wzmocnił się może znacząco? Co się nagle stało, że zgłosiło się w waszym okręgu tyle zespołów? Przecież opłaty w 1 lidze są obecnie prawie takie same jakie były rok temu w rozgrywkach o awans do I ligi... A może w wielu klubach zadziałała magia nazwy - I liga? :) Jak najsilniejsze zespoły mają w rozgrywkach tej I ligi w tym kształcie podnosić swoje umiejętności? Równanie w dół? Co to za I liga, do której moze sie zgłosić każdy? To po co były w zeszłym sezonie rozgrywki o awans do tej klasy rozgrywkowej?

Rafał Szeremeta

Postautor: Rafał Szeremeta » 26 października 2005, 19:33

- odnosnie pierwszej ligi... mylisz się... przed poprzednim sezonem Związek zgłosił się z zapytaniem z tego co wiem, czy nasz klub byłby zainteresowany udziałem w rozgrywkach pierwszej ligi (w poprzednim kształcie) - niestety odpowiedz była odmowna... powód wiadomy - nie stać nas na takie wydatki.

Z taka propozycją PZKosz wystąpił chyba do wszystkich. Do nas też. Tylko, że wystąpił na niecałe 2 tygodnie przed pierwszą kolejką... :( A wtedy to dla nas było za póżno na pewne ruchy.. Zresztą lepiej zawsze wywalczyć sobie awans na parkiecie, a nie wejść wyzej bocznymi drzwiami... Szkoda tylko, ze okazało sie, ze ta cała walka o 1 ligę zakończyła się tym, ze 1 ligę zreformowano i zrobiono z niej ligę open... Zmiana zasad awansu do 1 ligi w ostatniej chwili spowodowała, że w wielu klubach po prostu zawaliły się plany :( U nas i w MOS-ie Wrocław chyba najbardziej :( Powiedz mi po co były te całe rozgrywki, walka o awans, skoro do tej I ligi awansowali w końcowym efekcie wszyscy? Wiesz wiele osób poczuło się oszukanych :( Uważasz, ze dla I ligowców z zeszłego sezonu gra w obecnej I lidze, w tym kształcie to sportowy awans czy spadek znaczenia ligi w której występują?

Z tego co wiem, gdyby nie reformacja rozgrywek, zespół nie walczyłby wogóle w rozgrywkach o awans do pierwszej ligi. Pomocy z miasta żadnej... klub nie z tej opcji;)

Seba, a myślisz, ze obecna Ślęza to klub bogaczy? :) Myślisz, że mamy sponsorów na pęczki i wielkie pieniądze? Albo, ze dysponowaliśmy takimi w zeszłym sezonie? Jedyna pomoc ze strony Siechnic to darmowa hala na mecze i treningi. Niestety w ciągu tych 2 lat działalności naszego nowego klubu nie wybudowaliśmy sobie jeszcze włąsnej hali :)

A dzięki reformie I ligi i lidze w takim kształcie straciliśmy szansę na pozyskanie jednego duzego sponsora, dzięki któremu byłaby szansa powalczyć już teraz o ekstraklasę. A tak.......nici. Cieżko przekonać wiekszych sponsorów do łożenia na klub grający tylko z zespołami z jednego regionu Polski :( Trudno też o podnoszenie umiejetnosci przez nasze koszykarki, kiedy gra się z wieloma bardzo słabymi zespołami :(
Mam nadzieje, ze chociaż mecze z Osą, MOS, AZS KK będą na styku i będą zacięte...

Co do opłat - także się nie zrozumieliśmy... co mnie obchodzi wysokość opłat w drugiej lidze, której nie ma? One były na obecnym poziomie ...

Dlatego dziwi mnie dlaczego oprócz Olimpii i Konina nie było wiecej chętnych w waszym regionie (+ lubuskie). 4 zespoły to już byłoby coś... 4 mecze z każdym i masz 12 spotkań w sezonie

W naszej grupie było 5 zespołów czyli łącznie 10 meczy i jakoś graliśmy... I powiem ci Seba, ze rozegraliśmy cały sezon za dosłownie grosze...

Ty się oburzasz, że ktoś tam wygrał wysoko - taka sama sytuacja z nami, z kim mielibyśmy niby walczyć w tej drugiej lidze?

Pisałem o 8 zespołowej I lidze. Wszystkie zespoły z Wlkp by się w niej nie zmieściły, niektórych zespołów pewnie nie byłoby stać na tą ligę albo nie byłyby dość silne koszykarsko... ty znasz lepiej sytuację w Wlkp, wiec wiesz, kto raczej w tym sezonie do I ligi by od was przystąpił, a kto nie... Sami byście na pewno nie zostali w tej ew II lidze...a zresztą sam piszesz, ze w waszej grupie nie ma słabeuszy... wiec na pewno mielibyście godnych siebie rywali...

- druga sprawa... widzę, że mimo wszystko nie masz pojęcia o o zespołach z naszej grupy. Cytuję: "Seba...dobrze wiesz, ze na razie w/w zespoły (Olimpia, Osa) grały z delikatnie mówiąc nie za mocnymi zespołami..." ... ehhhh... Unia Swarzędz: Ania Talarczyk, Natalia Stawicka-Czerniak, Ola Kośmider... Rafał Ty mnie nie załamuj... widziałeś wogole ten zespół w tym sezonie?

Rozumiem, że wynik Unii z Lesznem to przypadek? Na tyle się orientuję, ze widzę dość wielka różnicę w Uni z zeszłego sezonu, a w Uni z tego sezonu...

Mówią Ci coś te nazwiska? Same wyniki dają Ci prawo do oceniania czy to słaby zespół?????

Czytaj wyzej...

A Konin??? Danuta Przybylak i jeszcze kilka ciekawych zawodniczek, które w Waszej grupie pewnie wygrałyby 90% spotkań...

Jedna D. Przybylak wiosny nie czyni Seba... W anszej grupie jest 9 zespołów... Sądzisz, że Konin wygrałny 90% spotkań w naszej grupie? A co widziałes te wszystkie nasze zespoły w akcji? :) Sam piszesz, ze nie widziałeś, więc?

Ostrovia "to nie jest jak na 1 ligę wcale taki słaby zespół."... hmmmm... masz lepsze rozumiem zawodniczki u siebie niż Karolina Kaczmarek, Monika Szymańska, Urszula Biela, Ania Rajkowska czy Marta Błaszczyk?

O co ci chodzi? Napisałem, ze jak na I ligę (po tych wszystkich ubytkach) Ostrovia nie jest wcale takim słabym zespołem. Coś się nie zgadza? Przy okazji, czy ja gdzieś porównywałem zawodniczki Ostrovii i Ślęzy?

Ja nie wiem... nie widziałem... widziałem natomiast wszystkie zespoły naszej grupy i tak się składa, że tu wszystkie zespoły są mocne - każdy w każdej innej byłby ścisłą czołówką...

Przecież napisałem, że macie to szczęscie, ze twój zespół gra w najmocniejszej z tych podgrup/grup I ligi w obecnym kształcie... i nie musicie oglądać nudnych spotkań, kończących się pogromami jednego z zespołów :( Wiesz jak się ogląda takie mecze?

Zależy też co rozumiesz przez scisłą czołówkę :) Ale to już mniej istotne...

Ps. aaaaa... jeszcze coś - zupełnie nie ustosunkowałeś się do problemu zespołów rezerw :( Co chcesz zrobić z 8-9 zawodniczką ze składu AZSu (Pamuła, Malendowicz, Szarowska)...które rok siedziały na ławie... WYPOŻYCZYĆ??? Żartujesz nie?

A co złego widzisz w wypożyczeniach?

Pozdrawiam i życzę Olimpii jak najwiecej wygranych...i jak najmniej kontuzji. Pozdrowienia również dla kibiców Olimpii od kibiców Ślęzy.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 26 października 2005, 20:07

Rafał Szeremeta pisze:(...)Seba...dobrze wiesz, ze na razie w/w zespoły (Olimpia, Osa) grały z delikatnie mówiąc nie za mocnymi zespołami...no może za wyjątkiem Waszego meczu z Ostrovią, bo mimo wielkich ubytków to nie jest jak na 1 ligę wcale taki słaby zespół. (...)

To odnosnie Twojego tekstu o Ostrovii... zastanów się więc czy to "nie za mocny" zespół (cyt. "Seba...dobrze wiesz, ze na razie w/w zespoły (Olimpia, Osa) grały z delikatnie mówiąc nie za mocnymi zespołami..."), czy jednak nie. Co do Unii - grała dwa mecze na wyjezdzie - nie widziałeś żadnego, ja widziałem oba... w pierwszym walczyły długo o wygraną z naprawdę silnym rywalem... w drugim niestety od początku wyszły z założenia, że nie mają szans, trener cały mecz wpuszczał dalekie zaplecze i mecz miał trochę w niektórych przypadkach zbyt przyjecialski charakter - w końcu większość zawodniczek z obu zespołów to dobre znajome z poprzedniego i wcześniejszych sezonów. Ty wystawiasz laurkę zespołowi po dwóch wyjazdowych spotkaniach, w tym po boju z najlepszym zespołem pierwszej ligi... ja Ci proponuję albo pojechać na jakiś mecz i zobaczyć Unię w akcji, albo przynajmniej poczekać trochę dłużej niż dwie wyjazdowe kolejki. Co do Konina - to samo... widziałeś? Nie.. a oceniasz... ja napisałem Ci wyraznie "PEWNIE wygrałby 90% spotkań"... Ty już widzę wiesz wszystko:) I Konin to nie tylko Przybylak na marginesie, pewnie, że takie nazwiska jak Anna Spychała czy Agata Krzemińska za dużo Ci nie powiedzą, ale zapewniam, że w naszej grupie jeszcze nie jednemu zespołowi mocno pogrożą palcem:)

Co do reszty... pytasz się o sprawy widziane z mojego punktu widzenia, a odpowiadając na moje argumenty, piszesz wyłącznie o Ślęzie, udając (bądz nie), że kompletnie nie rozumiesz albo nie czytasz, co piszę. Napisałem chyba dostatecznie wyraznie - nie wszystkim się MUSI podobać obecne rozwiązanie... nie musisz opisywać historii swojego klubu, by ustosunkować się np do tak prostych pytań, jak sprawa rezerw czy fakt, że skazujesz kilka dobrych zespołów na sezon bez ligi, a wiele koszykarek na koniec kariery. Co do dwóch zespołów u nas w II lidze - albo naprawdę nie rozumiesz, albo uparcie nie chcesz tego zrobić... AZS Poznań, AZS Gorzów, Ostrovia Ostrów Wlkp - ekstraklasa... MUKS Poznań, Tęcza Leszno, Unia Swarzędz - pierwsza liga... Mówisz, że u Was było 5 zespołów w II lidze - oki... dodaj do tego te z ekstraklasy i z pierwszej ligi... czego nie potrafisz zrozumieć w ilości zespołów??? Przecież Wrocław ma podobne tradycje, jak my, a zespołów w ligach wcale nie więcej. U nas po prostu większość gra wyżej... "Sezon za grosze" - i po co mi to powiedziałeś??? Ile razy Ci już mówiłem to samo? My obecny sezon zagramy za takie same grosze, a przy tym mamy z kim grać i do tego są to naprawdę silne zespoły. Czemu mówisz, że "wszystkie zespoły (z Wielkopolski) by się w niej nie zmieściły"??? Hmmmm... to znaczy kogo byś wykluczył? Unię? Ostrovię? Tęczę? MUKS? Piszesz "Sami byście na pewno nie zostali w tej ew II lidze" ... i to sprawia, że po prostu dyskusja z Tobą traci sens - trzy razy już pisałem... czwarty raz nie ma sensu ... :) No chyba, że chodzi o czystą zawiść, że do "ELITARNYCH" (phiii... ;) ) rozgrywek pierwszej ligi decyzją Związku właczone zostały zespoły, które nie musiały walczyć tak jak inni... jeśli tylko to sprawia, że nie potrafisz zrozumieć prostej sprawy, że dla wielu ta reorganizacja to JEDYNA szansa na rozwój, to ręce opadają. Po za tym - o planach reorganizacji wiadomo było od bardzo dawna i to, co napisałeś o pokrzyżowaniu szyków i "zawaleniu", to po prostu lekko smieszne... "w ostatniej chwili" ... hmmmm... od kiedy to nie było rozgrywek o awans do 1 ligi??? W ostatniej chwili... hmmmmmmm...

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 26 października 2005, 20:15 przez Seba, łącznie zmieniany 1 raz.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 26 października 2005, 20:12

Rafał Szeremeta pisze:

A co złego widzisz w wypożyczeniach?

:shock: :shock: :shock: Ty jednak serio????? Naprawdę uważasz, że zespół ekstraklasy może wypożyczyć gdzieś 8-9 zawodniczkę ze swojego składu meczowego?? A znasz przepisy? To tylko jedno - a ile zawodniczek MUSI mieć zgłoszonych do meczu???? Oczywiście sezon na ławce (jak to odbyło się w przypadku Pamuły, Malendowicz, Szarowskiej, Urban i Borak - w niektórych przypadkach bez minuty na parkiecie!) to nic złego według Ciebie :lol: Podobnie jest chyba we większości klubów ekstraklasy... dobre, polskie zawodniczki siedzą i nic nie robią... Według Ciebie mają nadal siedzieć??? No chyba, że wysłać je - jako rezerwy ekstraklasy - by ogrywały przykładową Wschowę, jako najlepszy zespół "Twojej" drugiej ligi.

Rafał Szeremeta

Postautor: Rafał Szeremeta » 26 października 2005, 20:57

To odnosnie Twojego tekstu o Ostrovii... zastanów się więc czy to "nie za mocny" zespół (cyt. "Seba...dobrze wiesz, ze na razie w/w zespoły (Olimpia, Osa) grały z delikatnie mówiąc nie za mocnymi zespołami..."), czy jednak nie.

Przecież wyrażnie NAPISAŁEM: może za wyjątkiem Waszego meczu z Ostrovią,

Co do Unii - grała dwa mecze na wyjezdzie - nie widziałeś żadnego, ja widziałem oba... w pierwszym walczyły długo o wygraną z naprawdę silnym rywalem... w drugim niestety od początku wyszły z założenia, że nie mają szans, trener cały mecz wpuszczał dalekie zaplecze i mecz miał trochę w niektórych przypadkach zbyt przyjecialski charakter - w końcu większość zawodniczek z obu zespołów to dobre znajome z poprzedniego i wcześniejszych sezonów. Ty wystawiasz laurkę zespołowi po dwóch wyjazdowych spotkaniach, w tym po boju z najlepszym zespołem pierwszej ligi... ja Ci proponuję albo pojechać na jakiś mecz i zobaczyć Unię w akcji, albo przynajmniej poczekać trochę dłużej niż dwie wyjazdowe kolejki.

Seba pisząc o najlepszym zespole I ligi...rozumiem, że oglądałeś w akcji i znasz siłę wszystkich zespołów grajacych w obecnej I lidze? Tak? :)

Czy wg ciebie obecna Unia i ta z ubiegłego sezonu to ta sama Unia (jeżeli chodzi o siłę tego zespołu)?

Co do Konina - to samo... widziałeś? Nie.. a oceniasz... ja napisałem Ci wyraznie "PEWNIE wygrałby 90% spotkań"... Ty już widzę wiesz wszystko:) I Konin to nie tylko Przybylak na marginesie, pewnie, że takie nazwiska jak Anna Spychała czy Agata Krzemińska za dużo Ci nie powiedzą, ale zapewniam, że w naszej grupie jeszcze nie jednemu zespołowi mocno pogrożą palcem:)

Ty z pewnością wiesz wszystko Seba :) Nic sie nie zmieniło prawda? :)

Co do reszty... pytasz się o sprawy widziane z mojego punktu widzenia, a odpowiadając na moje argumenty, piszesz wyłącznie o Ślęzie, udając (bądz nie), że kompletnie nie rozumiesz albo nie czytasz, co piszę.

Nie tylko o Ślęzie...widzę, ze ejdnak nie czytasz tego co piszę :(

Napisałem chyba dostatecznie wyraznie - nie wszystkim się MUSI podobać obecne rozwiązanie... nie musisz opisywać historii swojego klubu, by ustosunkować się np do tak prostych pytań, jak sprawa rezerw czy fakt, że skazujesz kilka dobrych zespołów na sezon bez ligi, a wiele koszykarek na koniec kariery.

A ty nie muszisz pisać o Olimpii... Widzę, ze nie zalezy ci na poziomie 1 ligi. Ok, to twoja opinia i pogląd...

Co do dwóch zespołów u nas w II lidze - albo naprawdę nie rozumiesz, albo uparcie nie chcesz tego zrobić... AZS Poznań, AZS Gorzów, Ostrovia Ostrów Wlkp - ekstraklasa... MUKS Poznań, Tęcza Leszno, Unia Swarzędz - pierwsza liga...

Rezerwom Gorzowa chyba znacznie bliżej było grać w koninie, Poznaniu niż w Jeleniej Górze czy Wrocławiu? :) Wschowa to też lubuskie...

Konin, Olimpia, rezerwy Gorzowa, Wschowa...i już są 4 zespoły czyli raptem aż o jeden wiecej zespół niż grał u nas... I jednak da się grać... Moze po prostu w waszym OZKoszu nikomu nie zależało na tej lidze?

Mówisz, że u Was było 5 zespołów w II lidze - oki... dodaj do tego te z ekstraklasy i z pierwszej ligi... czego nie potrafisz zrozumieć w ilości zespołów??? Przecież Wrocław ma podobne tradycje, jak my, a zespołów w ligach wcale nie więcej.

Policz dobrze

"Sezon za grosze" - i po co mi to powiedziałeś??? Ile razy Ci już mówiłem to samo? My obecny sezon zagramy za takie same grosze, a przy tym mamy z kim grać i do tego są to naprawdę silne zespoły. Czemu mówisz, że "wszystkie zespoły (z Wielkopolski) by się w niej nie zmieściły"??? Hmmmm... to znaczy kogo byś wykluczył? Unię? Ostrovię? Tęczę? MUKS?

Sam znasz sytuację klubów z twojego regionu, wiec chyba sam najlepiej wiesz, kto grałby,a kto nie w 8 zespołowej I lidze...

Piszesz "Sami byście na pewno nie zostali w tej ew II lidze" ... i to sprawia, że po prostu dyskusja z Tobą traci sens - trzy razy już pisałem... czwarty raz nie ma sensu ... :)

Widzę Seba, ze nic się nie zmieniło...ok, jeżeli chcesz, to mogę zupełnie sie tu nie udzielać, ani w tej dyskusji ani innych.

No chyba, że chodzi o czystą zawiść, że do "ELITARNYCH" (phiii... ;) ) rozgrywek pierwszej ligi decyzją Związku właczone zostały zespoły, które nie musiały walczyć tak jak inni... jeśli tylko to sprawia, że nie potrafisz zrozumieć prostej sprawy, że dla wielu ta reorganizacja to JEDYNA szansa na rozwój, to ręce opadają.

Zgadza sie rece opadaja...ze nic nie rozumiesz. Czyli jak wyzej. Ok, Seba zapomnij o całej tej dyskusji...możesz uznać, z ejej nie było, a dla poprawienia ci ego i samopoczucia zaprzestanę dyskusji o I lidze...

Po za tym - o planach reorganizacji wiadomo było od bardzo dawna i to, co napisałeś o pokrzyżowaniu szyków i "zawaleniu", to po prostu lekko smieszne... "w ostatniej chwili" ... hmmmm... od kiedy to nie było rozgrywek o awans do 1 ligi??? W ostatniej chwili... hmmmmmmm...

No to widzę, ze jednak nie o wszystkim wiesz. Twój problem...

Pozdrawiam i z mojej strony to koniec tej dyskusji... Szkoda, ze się wpisałem...

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 26 października 2005, 21:02

:) :lol: :lol: :lol: I jak zwykle połowa nie na temat, żadnych odpowiedzi na moje PROSTE pytania i kolejne grozby fochów :))) Masz rację - nic się nie zmieniło :))))

Nio i skoro widzę, że odpowiedz na pytanie, czy po napisaniu Ci trzy razy dokładnie tego samego dasz radę to zrozumieć brzmi NIE, więc muszę po raz czwarty... Wyobraz sobie, że były już w poprzednim sezonie rozgrywki drugiej ligi... i wyobraz sobie, że żadnej Wschowy w nich nie było, podobnie jak rezerw Gorzowa, może Twój wspaniały plan zagwarantowania rozwoju wicemistrzyń Polski juniorek uwzględni również, że Wschowa mając do wyboru teraz 7 zespołów wolała grać gdzieś, gdzie nie dostanie tak wysoko w d... , ale oczywiście Ty uważasz za logiczne, że gdy zostanie jej tu dwóch rywali z chęcią i radością zgłosi się, by dać się im wszystkim złoić aż miło (oczywiście z sensem i pozytkiem dla wszystkich :lol: ). A rezerwy Gorzowa zgłoszą się oczywiście do grupy trzyzespołowej, w której i tak w żaden sposób dwóm pozostałym zespołom nie będą mogły przeszkodzić w awansie wyżej (o który grać one nie chcą, bo ich nie stać na Twoją 1 ligę - podobnie zresztą, jak 50% klubów dawnej 1 ligi), więc sens gry w przypadku tak licznej grupy żaden (czego oczywiście nadal nie widzisz)... no ale oczywiście Ty WIESZ oczywiście, że będzie inaczej - cztery zespoły, bo Ty tak mówisz... dla dobra polskiej koszykówki :)))))) A co do oceny sił zespołów... różnica Rafale między nami jest jedna - ja pisałem "pewnie" (w sensie prawdopodobnie), oglądając wszystkie zespoły z naszej i przynajmniej kilka spotkań w ostatnich miesiącach jednego przedstawiciela Waszej... Ty oceniłeś siłę wszystkich u nas nie widząc żadnego meczu i ani jednego zespołu :)))) Tyle w temacie... mam nadzieje, że jednak dotrzymasz obietnicy i nie wyrwiesz mi tu tradycyjnie każdego zdania z kontekstu, by dopisać swoje teorie kompletnie omijające sens tego, co powyżej :lol:

I jeśli dziwi Cię to, że cieszę się, że mój zespół ma gdzie grać i że dla utrzymania "poziomu" ubiegłorocznej pierwszej ligi, w której 50% zespołów na skraju bankructwa i ze sporymi długami ledwo dociągnęło do końca (o ile wogóle dociągnęło) miałbym się znowu domagać sezonu bez ligi, to może jednak Ty masz jakiś problem... z myśleniem...

Cyt. "Ok, to twoja opinia i pogląd... " ... :shock: No chyba pisałem o tym od samego początku, że to MOJA OPINIA??? Niestety twój problem w tym, że ani nie potrafisz tego przeczytać uwaznie, ani postarać się zrozumieć treści, ani zaakceptować, że nie wszyscy muszą patrzeć z Twojego punktu widzenia...

Szkoda też, że jak widze znowu nie odpowiedziałeś mi na prościutkie pytanie? Po co rezerwy klubów ekstraklasy w drugiej lidze z jeszcze słabszymi zespołami, bo bez najlepszych pierwszoligowych??? Przykładów młodych zawodniczek, które w ten sposób skazane są na rok (albo więcej) bez grania jest mnóstwo - w Gdyni, Poznaniu, Gorzowie, Krakowie...

... a co fochów o zaprzestaniu pisania - myślisz, że robisz łaskę? Hmmm... Dzięki Viallosowi i przeszło 330 zarejestrowanym już Forumowiczom KKForum przetrwało Twoje poprzednie jego pozostawienie, więc raczej teraz świat się nie zawali jeśli postanowisz przestać zamieszczać tu newsy o Ślęzie.

Również pozdrawiam :lol:

Rafał Szeremeta

Postautor: Rafał Szeremeta » 27 października 2005, 11:25

Chyba nie przeczytałeś uważnie co do ciebie napisałem Seba? A moze po prostu nie zrozumiałeś? :(

Poruszę na koniec jedną sprawe - EWIDENTNEGO KŁAMSTWA Z TWOJEJ STRONY!!!

Seba napisał:
Ty oceniłeś siłę wszystkich u nas nie widząc żadnego meczu i ani jednego zespołu )))

Dlaczego Seba tak kłamiesz? Dlaczego po raz kolejny próbujesz na siłę udawać WSZECHWIEDZĄCEGO? Widzisz, tak się składa, ze miałem okazję oglądac MUKS w akcji. Zgadnij gdzie? Podopowiem, że całkiem niedawno i w południowej Polsce :D Widziałem również Dudę Leszno w akcji... też zgadnij gdzie? Podpowiem - około 40 km na wschód od miejsca w którym oglądałem MUKS :D I w tym samym niemalże czasie...

Ale ty Seba o guru, wszechwiedzący tego forum przecież wiesz lepiej ode mnie co oglądałem a co nie. Jestes przecież mną prawda? :D Proszę nie ośmieszaj się...

Widzisz Seba, tak sie składa, że rozmawiałem z wieloma osobami zwiazanymi z tymi klubami grającymi w obecnej 1 lidze i wiele osób, tych z silnych klubów i tych odstających poziomem, słabszych klubów jest jednak za podobnym rozwiazaniem, jakie tu zaprezentowałem, tzn za silną 1 ligą - jedno grupową, i za regionalnymi rozgrywkami OPEN II ligi... Tak, wiec nie jest to tylko mój pomysł, moje rozwiązanie... Powiem wiecej, przynajmniej jeden klub nie spodziewał się, że będzie tak odstawał od reszty i najchętniej już teraz by się wycofał...

Pozdrawiam panie o ulubionym powiedzonku "fochy" :D

Łaska? Poczytaj sobie jeszcze raz co napisałem i do czego się odnosiłem... Chociaż jak widzę ty masz specyficzną interpretację wpisów innych forumowiczów na kkforum. Twoja sprawa Seba...

THE END

Pozdrawiam

ps: A poruszenie tematu historii kkforum jest z twojej strony żenujące. Twoja pamięć jest jak widzę wyjątkowo wybiórcza i bardzo słaba :(

ps2: Nie musisz się wysilać z odpowiedzią na ten post... Ten temat został dla mnie definitywnie zamknięty...

Wróć do „I/II liga”