Przed meczem: Meblotap Chełm - PZU Polfa

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 28 października 2005, 20:03

No cóż, skoro tak interpretujesz moje wpisy :?
Tylko że ja, jak zapewne zauważyłaś, nie napisałem że było beznadziejnie i źle. Gdybym tak uważał to napewno napisałbym że było do dupy i słabo.
Wydaje mi się że stwierdzenie: " doping bez wielkich rewelacji" oznacza ni mniej ni wiecej, że było poprawnie.

Masz racje co do jednego.
Jestem oszczędny w głoszeniu pochwał :!: Ale czy poźniej, pochwała od osoby która, tak jak ja, chwali sporadycznie nie smakuje lepiej :?: :?:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 28 października 2005, 20:11

tylko jak ktos bedzie czekal na ta pochwale zrazi sie i nie przyjdzie na kolejny wasz mecz bo pomysli ze to nie ma sensu:)to tylko moja sugestia
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Gość

Postautor: Gość » 28 października 2005, 20:40

O czym Wy gadacie? Zapewne nie o jutrzejszym meczu.

Awatar użytkownika
Trenejro
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Trenejro » 28 października 2005, 21:17

Mam nadzieję, że jutro MTK zagra bardziej zgodnie i bardziej zespołowo, niż MY Kibice Pabianic ze sobą "rozmawiamy" m.in w tym temacie...

Życzę jeszcze raz żeby zasada dążenia do równowagi zadziałała i, żeby Dziewczyny pokazały w Chełmie piękną koszykówkę :wink:

Sorry, ja mam już dosyć tych gadek. Albo spotkajmy się na piwie i coś KONSTRUKTYWNEGO wymyślmy na nurtujące tematy, albo dalej będziemy walić te kawałki na forum i ciągle się nie rozumieć, przekręcać zdania itd...

No chyba, że dalej uważasz Szymonie, iż Kibice w Pabianicach są idealni i najlepsi i nic już nie można zrobić z "kibicami środka" :lol:
W takim wypadku rzeczywiście nie ma sensu w ogole rozmawiac...

Szkoda tylko, że Pan Kowal nie zabiera głosu w tych sprawach - ponieważ z nim miałem okazje rozmawiac live na tematy koszykarskie, może wniósłby coś nowego do dyskusji. Ale tak jak zaznacza Mati - zmienmy miejsce tej dyskusji na inny "TEMAT"...

Zyzia
Żak

Postautor: Zyzia » 28 października 2005, 22:24

Koszykarki Azotów Meblotapu AZS Chełm rozpoczynają serię spotkań z najsilniejszymi zespołami ekstraklasy. Na początek podejmują dzisiaj Polfę Pabianice

Terminarz tego sezonu podzielił chełmiankom rozgrywki na dwie wyraźnie różne części. Najpierw miały łatwiejsze przeciwniczki, które zresztą zgodnie z oczekiwaniami zajmują obecnie dolną część tabeli. Akademiczki dobrze wykorzystały swoje szanse i w czterech pierwszych meczach odniosły trzy zwycięstwa. Daje im to wygodną sytuację przed meczami ze znacznie silniejszymi zespołami. Najważniejsze, że zdobyły przewagę nad zespołami, z którymi będą rywalizować o miejsce w play-off. Zespół Azotów Meblotapu ma o trzy wygrane więcej niż KK AZS Jelenia Góra i ŁKS, o dwa więcej niż AZS Poznań i Cukierki Brzeg i wreszcie o jedno więcej niż AZS Gorzów. Dobra postawa chełmskich koszykarek ma potwierdzenie w statystykach ligi. Natalia Marczanka jest trzecia pod względem skuteczności i w asystach, a Renata Piestrzyńska jest w ścisłej czołówce wśród zbierających.

Wyrobienie sobie tak dobrej pozycji pozwoli naszym koszykarkom bez stresu podchodzić do spotkań z czołówką, które je teraz czekają. Dzisiaj do Chełma przyjeżdża przeciwnik z najwyższej półki - Polfa Pabianice. W ostatnich latach była ona niemal etatowym wicemistrzem Polski. Zdobycie srebra nie powiodło się dopiero w poprzednich rozgrywkach. Czwarte miejsce było znacznie poniżej jej aspiracji. - Nasze rywalki nie zdobyły ostatnio medalu, ale w tym sezonie to w dużym stopniu inny zespół. Będzie jednym z kandydatów do mistrzostwa - mówi trener Azotów Meblotapu AZS Sławomir Depta. Na razie Polfa poniosła jedną (podobnie jak chełmianki) porażkę - z brązowym medalistą CCC Polkowice.

W poprzednim sezonie nasze koszykarki rozegrały z Polfą dwa wyrównane mecze, szczególnie głośna była zacięta walka w Pabianicach, zakończona minimalną wygraną gospodyń po dwóch dogrywkach. Trener Depta oczekuje, że dzisiejszy mecz będzie dobrym widowiskiem, a także okazją do doskonalenia gry jego zespołu. - Mamy co poprawiać, zwłaszcza w ataku. Czekamy na środkową Kimberly Wilson, bo nasze akcje w ofensywie były głównie ustawiane z myślą o wykorzystaniu centerki. Obrona funkcjonuje dobrze, straciliśmy przecież najmniej po Polfie punktów w lidze. Oczywiście pamiętamy tutaj, że mieliśmy mniej groźnych przeciwników - mówi Sławomir Depta.

mp -Gazeta Wyborcza

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 28 października 2005, 23:03

Zyzia pisze:Czekamy na środkową Kimberly Wilson
mp -Gazeta Wyborcza

o prosze, kolejna nowa zawodniczka?

czy to naprawde tak trudno poswiecic 1min, wejsc na nasza strone i zobaczyc jak zawodniczka sie naprawde nazywa. No chyba ze przyleci inna, to przepraszam ze sie wtracilem....
...jest jak jest, nie jak powinno być...

...scena po scenie nasze życie jest jak spektakl
choć nam aktorom być to może trochę nie w smak

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 29 października 2005, 07:44

Liga to nie sparing

Dzisiaj o godzinie 17 w hali przy ul. Granicznej w Chełmie w meczu 5. kolejki koszykarskiej ekstraklasy Azoty-Meblotap AZS podejmować będą PZU Polfa Pabianice. To pierwszy w tym sezonie rywal chełmianek z tak zwanej ,,górnej półki”, drużyna, która walczyć ma o ligowe podium.

O sile Polfy Azoty-Meblotap mógł się przekonać przed sezonem, gdy w towarzyskim meczu w Puławach przegrał z pabianiczankami różnicą aż 57 punktów – 36:93. – Tamto spotkanie to już historia. Polfa była na innym etapie przygotowań, my na innym. Zresztą to był sparing, w którym za bardzo pozwoliliśmy od samego początku rozpędzić się rywalkom. Dzisiaj wiemy już jak grać z tą drużyną – mówi Sławomir Depta, trener chełmskiej drużyny.
Czy Azoty-Meblotap AZS stać na zwycięstwo z naszpikowanym aktualnymi i byłymi reprezentantkami Polski, Czech, Rumunii zespołem z Pabianic? – Na pewno nie obawiamy się Polfy. Ważne, aby dziewczyny do meczu przystąpiły na luzie. Po czterech kolejkach mamy na swoim koncie trzy wygrane. Wiadomo przecież, że przyjdą też porażki, ale mocno wierzę, że w spotkaniach z potencjalnie o wiele mocniejszymi od nas zespołami, sprawimy niejedną niespodziankę – dodaje trener Depta.
Polfa podobnie jak Azoty-Meblotap wygrała trzy mecze – w Poznaniu z AZS 74:42, w Brzegu z Cukierkami Odrą 69:40 oraz w środę u siebie gromiąc 106:43 beniaminka z Jeleniej Góry. Jedyną porażkę podopieczne trenera Tomasza Herkta zanotowały w Polkowicach, z CCC – 55:66.
Po 4 seriach spotkań najskuteczniejszą zawodniczką w zespole Polfy z 63 punktami jest 34-letnia rozgrywająca Olga Pantelejewa. Cztery punkty mniej zdobyła 28-letnia czeska skrzydłowa Leona Krystofova, Brazylijka Martins Da Costa Karla (27 lat, 171 cm) ma na swoim koncie 46, Tamara Ruźić (26, 181) z Serbii 30, a Emilia Lamparska (23, 183) 29 punktów.
Trener Herkt nie może narzekać na brak znakomitych zawodniczek, w zespole występują jeszcze m.in. rozgrywające 35-letnia Beata Krupska-Tyszkiewicz i młodsza o trzy lata Sylwia Wlaźlak oraz środkowe 23-letnia (195 cm) Agnieszka Pałka (195 cm) i 30-letnia (190 cm) Rumunka Gabriela Toma. W Polfie gra także... puławianka 17-letnia Irmina Mazurek, która w towarzyskim meczu przed sezonem z Meblotapem zdobyła 7 punktów, w lidze jeszcze nie debiutowała. Może dzisiaj...

BAS Kurier Lublin

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 29 października 2005, 10:04

Trenejro pisze:Szkoda tylko, że Pan Kowal nie zabiera głosu w tych sprawach - ponieważ z nim miałem okazje rozmawiac live na tematy koszykarskie, może wniósłby coś nowego do dyskusji. Ale tak jak zaznacza Mati - zmienmy miejsce tej dyskusji na inny "TEMAT"...

Obiecuję, że włącze się do dyskusji :D . Tylko bardzo proszę nie Pan, bo na Pana to trzeba mieć wygląd i pieniądze :lol: :lol: :lol: .
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
natalia
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: natalia » 29 października 2005, 10:11

Wydaje mi sie ze jezeli Polfa od poczatku narzuci swoj styl gry i stopniowo bedzie powiekszac przewage to mecz ten bedzie przegrany przez Azoty duzą roznica pkt. Natomiast jesli Meblotap przez kwarte lub dwie prowadzic bedzie wyrownana walke to zakonczy sie albo niskim zwyciestwem Polfy albo niespodzianka( w co jednak bardzo watpie). Podsumowujac wszystko zalezy od poczatku spotkania.
Ostatnio zmieniony 29 października 2005, 10:14 przez natalia, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek
Natalia Marczanka- najlepsza rozgrywająca w PLKK :)

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 29 października 2005, 10:14

Jeżeli zaprezentujemy skuteczność z Polkowic to może dojść do niespodzianki. Ja jednak liczę na to, że zagramy bardzij skutecznie i odniesiemy pewne i wysokie zwycięstwo.

PS. Pozdrowionka dla Reni :D .
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
Trenejro
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Trenejro » 29 października 2005, 10:33

Kowalik pisze:
Trenejro pisze:Szkoda tylko, że Pan Kowal nie zabiera głosu w tych sprawach - ponieważ z nim miałem okazje rozmawiac live na tematy koszykarskie, może wniósłby coś nowego do dyskusji. Ale tak jak zaznacza Mati - zmienmy miejsce tej dyskusji na inny "TEMAT"...

Obiecuję, że włącze się do dyskusji :D . Tylko bardzo proszę nie Pan, bo na Pana to trzeba mieć wygląd i pieniądze :lol: :lol: :lol: .

Z tym Panem to tak na żarty Panie Kowalik , a o pieniądzach i wyglądzie nie wiem - to nie mnie oceniać :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 29 października 2005, 10:36

Myślę, że z Meblotapem nie powinno być problemów. Choć zespół gosp. na tym etapie rozgrywek prezentuje się lepiej niż rok temu, to uważam, że jednak do tych bardziej stabilnych jak my, Lotos, CCC czy Wisła trochę mu brak.
Żadnej niespodzianki nie przewiduję! I pójdzie (raczej) gładko 8).

Powodzonka dziewczyny!!
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Gwynbleidd » 31 października 2005, 11:48

Wiara najważniejsza jest,i trzeba o tym pamietac.a co do kibicowania to fakt że Szymon potrafi to poprowadzic doskonale :D :D :D :D :D
Z Wyrazami Szczerej Niewdzięcznosci,Za To Ze Byłem Z Wami. A Teraz Jesteście Przeciwko MNIE!!!Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 31 października 2005, 11:56

Już się nie podlizuj :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: 8)
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”