1 liga - 3 kolejka (wyniki)

Wiadomości z niższych lig

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

1 liga - 3 kolejka (wyniki)

Postautor: MARIO » 16 października 2004, 09:09

Grupa A

MUKS Poznań - Kadus Bydgoszcz
Włókniarz Białystok - Unia Swarzędz
Kania Toruń - Piątka Tczew
Bank Spółdzielczy Wołomin - Pogoń Siedlce

Grupa B

Tęcza Leszno - SMS Warszawa
AZS KK Jelenia Góra - Wisła II Kraków
Filar Sosnowiec - Kasprowiczanka Ostrovia II *

* (słyszałem, że mecz ma być rozegrany w Ostrowie Wlkp. tak więc zmiana gospodarza, ale to nieoficjalnie słyszałem, więc nie wiem czy to prawda..)
..you got to lose, to know how to win..

Adam
Żak

Postautor: Adam » 16 października 2004, 14:24

Po 1. kwarcie Tęcza Leszno - SMS Łomianki 23:18

Adam
Żak

Postautor: Adam » 16 października 2004, 14:41

po 2 kwartach 39:33

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 16 października 2004, 14:53

Hmmm... no nie za ciekawie... chyba stracę punkty w Lidze Typerów ;)
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Adam
Żak

Postautor: Adam » 16 października 2004, 15:12

Na kwartę przed końcem 51:50 dla Leszna. Jeszcze nie wszystko stracone, Seba! Lecia gra dobrze :)

Adam
Żak

Postautor: Adam » 16 października 2004, 15:35

Tęcza Leszno - SMS Łomianki 76:68. Najlepiej w SMSie zagrała Lecia zdobywając 31 punktów.

Relacja dzięki Mariowi, który miał niewątpliwą przyjemność oglądać ten mecz na żywo :)

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 16 października 2004, 18:30

Jednak się nie udało :( Wiem, że dla Leci ten super występ jest marnym pocieszeniem gdy zespół przegrał, ale i tak ... WIELKIE GRATULACJE! Jedna porażka w sezonie zawsze może się przytrafić ...;) Słyszałem też, że w Lesznie było bardzo gorąco na trybunach. Dzięki Adam za relację!
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 16 października 2004, 20:53

Seba pisze:Słyszałem też, że w Lesznie było bardzo gorąco na trybunach. Dzięki Adam za relację!

Pozostaje nam mieć nadzieję, że MARIO przyjdzie tu i opisze, jak to tam było ;-)
Również dzieki za relacje

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 16 października 2004, 22:27

Kuba pisze:
Seba pisze:Słyszałem też, że w Lesznie było bardzo gorąco na trybunach. Dzięki Adam za relację!

Pozostaje nam mieć nadzieję, że MARIO przyjdzie tu i opisze, jak to tam było ;-)
Również dzieki za relacje

Mi tam gorąco nie było - może troszkę brakowało tej klimy (VBW Climy ;) )

a tak poważnie mówiąc, na trybunach nuda. Słaby (prawie w ogóle go nie było) doping, kilka wyzwisk pod adresem sędziów, którzy jednak mieli słabszy dzień, ale w obie strony.. Jeśli chodzi o sam mecz - sama Lecia nie wystarczy. Dziewczyny z SMSu wprawdzie grały ambitnie i walecznie, ale czegoś brakowało, tych decydujących punktów, ręce drżały w najważniejszych momentach (może moja obecność to sprawiła - joke). Myślę, że to nie Leszno wygrało mecz, lecz SMS ten mecz przegrał... Jutro postaram się wrzucić parę foteczek z meczu - szczerze to hala "Trapez" zrobiła na mnie pozytywne wrażenie. Nie jeden klub ekstraklasy (Odra) pozazdrościłby takiej hali...
Ogólnie był to miły i udany wyjazd do Leszna - szkoda jednak tej porażki...

Tak się jednak dzisiaj złożyło, że zespoły nna które liczyłem zaliczyły wtopy: Cukierki, SMS i ...koszykarze Śląska Wrocław.

Obserwator

Postautor: Obserwator » 16 października 2004, 22:39

Obserwując ten mecz miałem dziwne wrażenie że trener Koć nie ma koncepcji na prowadzenie meczu.Bardzo szybkie zmiany zawodniczek które nie trafiały w pierwszej akcji.Nie wiem też dlaczego rozgrywająca blondynka tak długo siedziała.Czyżby trener jej nie lubił :?: Faktycznie to nie Leszno wygrało tylko dziewczyny z Łominek przegrały.Gratulacje dla Magdy Leciejewskiej nie widać już prawie śladu po bardzo poważnej kontuzji kolana.

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 16 października 2004, 23:08

Obserwator pisze:Obserwując ten mecz miałem dziwne wrażenie że trener Koć nie ma koncepcji na prowadzenie meczu.Bardzo szybkie zmiany zawodniczek które nie trafiały w pierwszej akcji.Nie wiem też dlaczego rozgrywająca blondynka tak długo siedziała.Czyżby trener jej nie lubił :?: Faktycznie to nie Leszno wygrało tylko dziewczyny z Łominek przegrały.Gratulacje dla Magdy Leciejewskiej nie widać już prawie śladu po bardzo poważnej kontuzji kolana.

Rzeczywiście Emilia Kowalczyk (wspomniana blondynka) pojawiła się na parkiecie troszkę za późno... Ogólnie dziewczyny nie grały źle, koncepcja raczej była, ale w decydujących momentach brakowało skuteczności, jedynie Lecia zachowywała pod koszem zimną krew i trafiała, stąd tak imponująca zdobycz punktowa. W drużynie Leszna końcówka należała do Ewy Ślotały, przydało się Jej doświadczenie, chociaż szczerze mówiąc nawet Ewa nie może tego meczu zaliczyć do udanych.

Tom

Sms kontra Duda

Postautor: Tom » 17 października 2004, 16:15

Mecz w Lesznie nie stał na wysokim poziomie ale stwierdzenie że Leszno nie wygrało tylko Sms przegrał, to mała przesada. Same piłki do kosza nie wpadają trzeba im troche jeszcze pomóc. W drużynie leszczyńskiej nie zagrała jedna z najlepszych ich zawodniczek M. Najmowicz.Reszta po mimo pewnych błędów grała równo, w przeciwieństwie do sms-a gdzie brylowała tylko jedna zawodniczka. Aż strach pomyśleć co by było gdyby nie owa Lecia?! SMS to już nie ten sam zespół co w zeszłym sezonie. Choć życze im jak najlepiej

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Re: Sms kontra Duda

Postautor: MARIO » 17 października 2004, 16:59

Mecz w Lesznie nie stał na wysokim poziomie

Tu się zgodzę. Ale...

ale stwierdzenie że Leszno nie wygrało tylko Sms przegrał, to mała przesada. Same piłki do kosza nie wpadają trzeba im troche jeszcze pomóc.

Trafianie do kosza przychodziło z wielkim trudem drużynie z Leszna. W pewnym momencie fani Leszna zaczęli gwizdać po kolejnej z rzędu niewykorzystanej akcji swoich zawodniczek... Obie drużyny grały na bardzo niskiej skuteczności, ale gospodynie pudłowały czasem w bardzo wyborowych sytuacjach.

W drużynie leszczyńskiej nie zagrała jedna z najlepszych ich zawodniczek M. Najmowicz.Reszta po mimo pewnych błędów grała równo

Szkoda, że nie zagrała Najma... Zespół grał rzeczywiście równo - czyli na niskim poziomie...

w przeciwieństwie do sms-a gdzie brylowała tylko jedna zawodniczka. Aż strach pomyśleć co by było gdyby nie owa Lecia?! SMS to już nie ten sam zespół co w zeszłym sezonie. Choć życze im jak najlepiej

Lecia jest prawdziwym liderem zespołu SMS Łomianki. Pozostałe zawodniczki potrafią grać na bardzo wysokim poziomie, lecz w tym meczu nie trafiły z dyspozycją dnia, stąd porażka. Przecież zwycięstwa nad Wisłą II Kraków oraz MOS-em Wrocław nie przyszły tak sobie, bez walki.

ZiZu_ostrow

Postautor: ZiZu_ostrow » 17 października 2004, 19:00

Ostrovia II Ostrów - Filar Sosnowiec 69:56 (15:20, 23:13, 15:11, 16:12)

Ostrovia II:
Ilona Mądra 17, Judyta Banaszkiewicz 16, Paulina Misiek 12, Monika Szymańska 9, Monika Śniegocka 6, Aleksandra Łuczak 4, Karolina Ambrosiewicz 3, Barbara Walas 2
Filar:
Małgorzata Krusiec 15, Aleksandra Lewoń 14, Marlena Steciuk 12, Karolina Zagórna 9, Magdalena Kowalska 2, Agnieszka Stypka 2, Sylwia Garcarzyk 2

Awatar użytkownika
Nas
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Nas » 17 października 2004, 21:17

Mi bardzo podobała się postawa Kadusa i atmosfera w tej drużynie :)

Wróć do „I/II liga”