Kiedy wreszcie zawodniczki ŁKS zwyciężą?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 04 listopada 2005, 23:08

Pamela pisze:Ej..Ale zeby byla jasnosc-bo pozniej reklamacji nie uwzgledniam-na ten jeden mecz moja sympatia wedruje do 1 Cukiereczka,a co za tym idzie...chyba wiadomo Obrazek

A niech tam rzuci 40 pkt przy procencie 92%, ma 11 zbiórek ofensywnych, 18 defensywnych, do tego dokładam 11 przechwytów, 7 bloków i do tego wspomniane wcześniej 5 fauli (w tym ten z ostatniej minuty) - o ile oczywiście reszta mojego scenariusza meczowego pozostanie bez zmian... Może być najlepsza na boisku, nie uśmiechać się wcale - i w dodatku osobiście będę dalece zachwycony jej postawą, dam jej gorące brawa (co najprawdopodobniej będzie miała... - zresztą ja też będę miał tam to, gdzie ona owe coś ma).
Słowem bądź sobie za kim chcesz - bo ja niezmiennie będę za ŁKS-em, tak jak byłem "z" i pozostanę "bez" przyszłego "No1 cukiereczka", nawet bez jednej jedynej przyzwoitej koszykarki nadal będę - i losy którejś tam kolejnej zawodniczki niegdyś grającej (tym bardziej że całkowicie nie identyfikującej się z ŁKS) u nas zupełnie są dla mnie nie istotne - choć oczywiście pełny szacunek i sympatia dla nej.
W tym elemencie się zdecydowanie różnimy i pewnie dlatego pojawiają się między nami jakieś niedomówienia, podejrzenia, nieścisłości, wątpliwości – po odejściu „1”. Słowem życzę realizacji sportowych aspiracji gorąco – i zakończmy temat naszej byłej reprezentantki w zgodzie. Jak chcesz bym wypowiadał się z żalem to możemy pogadać o odejściu „Perełki” albo nieodżałowanego talentu mojej No1 – „Skoriusza” :cry: :cry: :cry: :cry:

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 05 listopada 2005, 09:13

ŁKS Siemens AGD w strojach Nike

Sobota, 5 listopada 2005r.

Koszykarki ekstraklasy mają w ten weekend przerwę w rozgrywkach. Dla wielu drużyn ma ona duże znaczenie. Wraca do zdrowia m.in. kilka zawodniczek ŁKS Siemens AGD, które w ostatnich dniach częściej odwiedzały gabinety lekarskie niż salę treningową.

Obrazek
Jedną z kluczowych zawodniczek ŁKS Siemens AGD jest rozgrywająca Magdalena Włodarska

Wczoraj do klubu z al. Unii dotarła pierwsza partia nowego sprzętu Nike ufundowanego przez sponsora koszykarek, firmę Siemens.

- Otrzymaliśmy kostiumy meczowe i dresy w biało-czerwonych barwach klubowych - mówi trener Mirosław Trześniewski. - Wkrótce powinna nadejść przesyłka z kurtkami, torbami i koszulkami wyjściowymi. W nowych strojach wystąpimy już w najbliższym meczu ligowym z AZS Poznań w Łodzi, w przyszłą sobotę o godz. 17.30.

Trener Trześniewski oraz prowadzący PZU Polfę Pabianice Tomasz Herkt postanowili wykorzystać wolny termin na rozegranie sparingu. Mecz PZU Polfa - ŁKS Siemens AGD odbędzie się dziś o godz. 12.30 w Pabianicach przy ul. Grota-Roweckiego.

Chwilę oddechu w ten weekend będą mogły złapać drużyny reprezentujące polską koszykówkę w Eurolidze. W drugiej kolejce wicemistrz i lider ekstraklasy Wisła Can-Pack Kraków pokonała w Koszycach z K Cerro 88:71, a mistrz Lotos Gdynia uległ na swoim boisku odwiecznemu rywalowi Gambrinusowi Brno 62:81. Tak wysoko Lotos nie przegrał jeszcze w Gdyni z mistrzem Czech. W innych meczach grupy B: Sopron - Jekaterynburg 80:84, Schio - Bourges 61:85. Prowadzą Bourges, Gambrinus i Jekaterynburg po 2-0, a Lotos jest ostatni 0-2.

W grupie C natomiast: Dynamo Moskwa - Telekomas Wilno 52:43, Neapol - Valenciennes 50:69. Prowadzi Valenciennes 2-0 przed Wisłą, Dynamem, Telekomasem i Neapolem po 1-1.

(mk) - Dziennik Łódzki

gość

Postautor: gość » 08 listopada 2005, 18:33

Huuuuuuuuuuuuuuuuurrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!
Są stroje, które same beda grały i problem z głowy. Umowy i pensje mogą poczekać przecież to są sprawy drugoplanowe. ALE ŚĆEMA!!!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”