Maryna Kress: Być zawsze tam, gdzie... spadają piłki

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 04 listopada 2005, 08:08

Maryna Kress była jedną z cichych bohaterek wygranej Wisły/Can-Pack w meczu Euroligi z K Cero I.C.P. w Koszycach (88:71). Białorusinka znów pokazała się z dobrej strony w walce, zbierając 14 piłek.

Waldemar Kordyl: Jest Pani skuteczna pod oboma koszami: w Koszycach zanotowała Pani siedem zbiórek w obronie i tyle samo w ataku.

Maryna Kress: Czasami tak się udaje. Jestem tam, gdzie spadają piłki [śmiech]. Szczególnie lubię grę w obronie i rzuty spod kosza.

W takiej walce można solidnie oberwać łokciem.

- Jeżeli ktoś się tego boi, nie powinien grać w koszykówkę. Pod koszem nie ma zbyt wiele miejsca, a walczyć trzeba na każdym kawałku boiska.

Nie przeszkadza Pani, że wypadła z podstawowej "piątki" i jest tylko pierwszą rezerwową?

- To żadna różnica, a nawet mobilizuje mnie to do jeszcze większego wysiłku. Wchodząc z ławki, trzeba grać lepiej niż wówczas, kiedy się jest od początku na parkiecie, bo ma się mniej czasu na pokazanie swoich umiejętności.

Grała Pani w wielu klubach i poznała wielu szkoleniowców. Jakim trenerem jest Elmedin Omanić?

- Jest impulsywny, ale nie chcę oceniać trenera, bo to nie moja rola. Moim zadaniem jest dobra gra.

Jak długo zamierza Pani grać w Krakowie?

- Oj, tego nikt nie wie. W życiu sportowca jest tak, że dziś jesteś w Krakowie, a jutro możesz być w Mińsku. Podoba mi się Kraków z Rynkiem, bardzo lubię też atmosferę w zespole.

Niedawno zmieniła Pani stan cywilny.

- Mój mąż Jegor też jest sportowcem, ale nie gra w koszykówkę. Jest trenerem żeglarstwa.

Co Wisła może osiągnąć w tym sezonie?

- Rozegraliśmy pięć meczów w ekstraklasie i dwa w Eurolidze. Niewiele z tego można wywnioskować. Koszykówka to nie jest gra, w której powiesz, że wygrasz, i na pewno tak się stanie. Każda z nas chciałaby osiągnąć jak najwięcej.

Maryna Kress

25 lat, 192 cm, center lub silna skrzydłowa.

Kluby: Horyzont Mińsk, Czewakata Wołogda, Dynamo Moskwa, Łączność Olsztyn, Villeneuve d'Ascq, MiZo Pecs, Wisła/Can-Pack Kraków.

Rozmawiał: wak (Gazeta Wyborcza)

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 05 listopada 2005, 13:17

jasny gwint!! ja się już nastawiałem na mecz dzisiaj a tu taka niespodzianka : mecz z Włókniarzam dopiero za tydzień!!!!!!!!! a niby czemu?? ja chce dziś iść na mecz!! co znowu ?? jakieś święto??
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 05 listopada 2005, 13:22

osesek pisze:jasny gwint!! ja się już nastawiałem na mecz dzisiaj a tu taka niespodzianka : mecz z Włókniarzam dopiero za tydzień!!!!!!!!! a niby czemu?? ja chce dziś iść na mecz!! co znowu ?? jakieś święto??

Mecz jest przełożony, gdyż dziś są imieniny mojego Ojca i bedę pić "Pabianicką Herbatkę" a co za tym idzie, nie mógłbym się emocjonować tym hitem ligi :!: :lol: :lol: :wink:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 05 listopada 2005, 19:42

Szymon pisze:
osesek pisze:jasny gwint!! ja się już nastawiałem na mecz dzisiaj a tu taka niespodzianka : mecz z Włókniarzam dopiero za tydzień!!!!!!!!! a niby czemu?? ja chce dziś iść na mecz!! co znowu ?? jakieś święto??

Mecz jest przełożony, gdyż dziś są imieniny mojego Ojca i bedę pić "Pabianicką Herbatkę" a co za tym idzie, nie mógłbym się emocjonować tym hitem ligi :!: :lol: :lol: :wink:

A za tydzień będziesz pił u mnie bo ja mam imieniny i tez nie bedziemy się mogli emocjonować meczykiem :lol: :lol: :lol:
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 05 listopada 2005, 23:05

Kowalik pisze:
A za tydzień będziesz pił u mnie bo ja mam imieniny i tez nie bedziemy się mogli emocjonować meczykiem :lol: :lol: :lol:

Dzięki za zaproszenie :!:
Tylko tak w kwestii formalnej, to mi się wydaje, że Twoje imieniny są w piątek :?: :? Hmm... czyżbyć wyprawiał w sobotę :?: :?: :?
Ale loooozzz... przyjdę na 100% :!: , żadne emocje koszykarskie nie są ważniejsze niż Twoje imieninki :lol: :lol: :lol: :!:

I mam nadzieję, że będziesz miał "Pabianicka Herbatkę" :?: :!:
Bo muszę przyznać, że ostatnio po czym innym widzę rózne upiory... śledzie jakieś i inne flądry :lol: :lol: :lol: :!:

Obrazek

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 06 listopada 2005, 10:34

Piatek czy sobota... co za różnica :lol: :lol: :lol: . Postaram się mieć "herbatkę" :lol: .
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 06 listopada 2005, 12:10

Otóz jest różnica :!:
W sobotę jest mecz w Krakowie i jeśłi bedziesz wyprawiał imieniny w ten dzień, to trzeba bedzie powiadomić misiów z plkk by mecz przełożyli na niedzielę :lol: :lol: :lol: :wink:

Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”