Wątek dyskusyjny MISSkk'05 -wszysto,o wszystkim i wszystkich
Moderatorzy: rzymi, MARIO, Kuba, elen
Mala prośba do prowadzących... z tego, co się mi wydawało wątek zgłoszeniowy to jedno zdjęcie... to zaczyna być lekko bezsensu, kiedy strona zgłoszeniowa ma tyle samo prawie zdjęć, co wątek reklamowy, a niektóre fotki się mi otwierają jakieś trzy miesiące:( Proponuję zachować jedno zdjęcie kandydatki, a te fotki, które ktoś wrzucił na wolny serwer, przerzucić w bardziej cywilizowane miejsce 
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
Mam zapytanie. Chciałbym zgłosić do prawyborów kandydatkę, która w sezonie 2004/2005 występowała w Polsce, ten sezon jednak rozpoczęła za granicami kraju.. Wiem, że pkt 3 regulaminu brzmi: "Do konkursu można zgłaszać zawodniczki wystepujące (oraz zgłoszone) we wszystkich ligach naszego kraju, łącznie ze stranieri'. "
Ponieważ są to wybory MISS 2005, więc myślę, że mógłbym zgłosić swoją kandydatkę do prawyborów?
Proszę o komentarz forumowiczów oraz prowadzących plebiscyt. Pozdrawiam.
Ponieważ są to wybory MISS 2005, więc myślę, że mógłbym zgłosić swoją kandydatkę do prawyborów?
Proszę o komentarz forumowiczów oraz prowadzących plebiscyt. Pozdrawiam.
..you got to lose, to know how to win..
Seba pisze:Ale Kandydatka występuję obecnie w polskiej lidze? Hmmmm... albo zagrała chociaż jeden mecz w tym sezonie w Polsce? Jeśli nie to chyba będzie jednak problemNo chyba, że rozszerzymy zasięg wyborów o Polki grające w klubach zagranicznych?
Kandydatka niestety nie występuje i nie wystąpiła w tym sezonie - ale grała w tym roku od stycznia do końca sezonu w barwach polskiej drużyny i jest Polką.. Liczę, na rozpatrzenie tej kwestii - np. głosowaniem i większością głosów ustalić czy można zgłosić Polki grające za granicami kraju, ewentualnie tylko te, które w roku 2005 brały udział w rozgrywkach w Polsce.
Ja bym proponował tegorocznych przepisów już nie ruszać - były takie pytanie przed rozpoczęciem zabawy i wtedy interpretacja była na "nie" - także wypadałoby aby być "w porządku" wobec innych, zachować zasadę konieczności występu w tegorocznych krajowych rozgrywkach.
takie jest może zdanie - jeszcze opinia Szymona i sprawa się wyjaśni...
takie jest może zdanie - jeszcze opinia Szymona i sprawa się wyjaśni...
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Moja opinia
Hmm... przychyliłbym się do zdania Simona.
Oczywiście, Mario ma po części rację, bo jego kandydatka grała w 2005 roku na polskich parkietach, ale..... no właśnie.... równie dobrze np. Kibic mógłby upominać się o dopuszczenie do wyborów Krizovej, która zaliczyła kilka meczy w naszej lidze w tym roku
A chyba nie chodzi nam o przyznanie tytułu Miss koszykarce która BYŁA w naszej lidze, tylko koszykarce która JEST cały czas obecna.
Hmm... przychyliłbym się do zdania Simona.
Oczywiście, Mario ma po części rację, bo jego kandydatka grała w 2005 roku na polskich parkietach, ale..... no właśnie.... równie dobrze np. Kibic mógłby upominać się o dopuszczenie do wyborów Krizovej, która zaliczyła kilka meczy w naszej lidze w tym roku
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Szymon pisze:A chyba nie chodzi nam o przyznanie tytułu Miss koszykarce która BYŁA w naszej lidze, tylko koszykarce która JEST cały czas obecna.
No i właśnie o to chodzi. Fakt, że tytuł MISS 2005 przyznawany na jesieni zmusza do pominięcia zawodniczek grających tylko na wiosnę - ale to tytuł, który będzie obowiązywał w przyszłym roku i chcemy by MISS kibiców biegała w styczniu, lutym czy marcu po krajowych parkietach...
Po prostu takie zasady będą (już były) co roku i wszystko będzie ok.
Polka grająca aktualnie za granicą może śmiało za to otrzymać tytuł MISS BELGII czy MISS ROSJI - jako tamtejsza "stranieri"...
simon pisze: chcemy by MISS kibiców biegała w styczniu, lutym czy marcu po krajowych parkietach...
Jak się nie mylę do stycznia zamykane jest okienko transferowe i kto wie czy np. tegoroczna Miss nie wyjedzie z kraju, z drugiej strony moja ewentualna kandydatka do prawyborów rok 2005 miała bardzo udany grając non stop począwszy od stycznia 2005 do końca sezonu, a np. kandydatka Karolina Majewska pojawiła się praktycznie dopiero teraz w składzie, a nie wiadomo jak od stycznia 2006 potoczą się jej losy - może wyjechać np. do USA tak jak moja ewentualna kandydatka do prawyborów.
Dla porównania, w plebiscycie "Przeglądu Sportowego" na najlepszych sportowców roku 2005 są uwzględniane wyniki i osiągnięcia z całego roku, począwszy od stycznia do grudnia 2005.. Rozumiem, że to inna bajka, ale to moje uzasadnienie, a przecież kto wie, czy moja kandydatka w styczniu nie wróci z daleka by grać w Polsce..
Oczywiście, zasady są zasadami i jeśli faktycznie stwierdzicie to za słuszne to trudno, przyjmę to z honorem i pomyślę nad inną kandydaturą do prawyborów..
Pozdrawiam.
Mario - muszę przyznać, że masz wiele racji. Nie sposób z tym dyskutować, faktycznie myślę, że jednak Twóój punkt widzenia ma dobre uzasadnienie. Trzeba coś z tym zrobić.
Musimy przeprowadzić w takim razie (znaczy wnioskuje o to) nowelizację przepisów. Proponuję 2 rozwiązania:
1.Zmianę nazwy z MISS BASKET 2005 na MISS BASKET sezonu 2005/06. (i ja jestem za tym)
2.Dopuszczenie do wyborów m/innymi kandydatek, które już zakończyły karierę sportową, już ponad pół roku temu z Polski wyjechały i nie mają nawet zamiaru tu wrócić, zostały w tym samym czasie "MISS BASKET - FRACJA" itp.
Niestety - musi to dotyczyć kolejnej edycji plebiscytu. W tym tak jak już wspomniałem była taka sprawa wnioskowana i wtedy uczestnik musiał zmienić swą kandydatkę, także i tym razem musi być tak samo.
Musimy przeprowadzić w takim razie (znaczy wnioskuje o to) nowelizację przepisów. Proponuję 2 rozwiązania:
1.Zmianę nazwy z MISS BASKET 2005 na MISS BASKET sezonu 2005/06. (i ja jestem za tym)
2.Dopuszczenie do wyborów m/innymi kandydatek, które już zakończyły karierę sportową, już ponad pół roku temu z Polski wyjechały i nie mają nawet zamiaru tu wrócić, zostały w tym samym czasie "MISS BASKET - FRACJA" itp.
Niestety - musi to dotyczyć kolejnej edycji plebiscytu. W tym tak jak już wspomniałem była taka sprawa wnioskowana i wtedy uczestnik musiał zmienić swą kandydatkę, także i tym razem musi być tak samo.
simon pisze:1.Zmianę nazwy z MISS BASKET 2005 na MISS BASKET sezonu 2005/06. (i ja jestem za tym)
W tedo taka nazwa nie pasowalaby do wydarzenia. Głosujemy jakos do koncowki stycznia (zdaje sie), a okno transferowe zamyka się w styczniu. kandydatki mozna zglaszac jeszcze tylko do konca miesiąca, więc tytul Miss Basket 2005/06 bedzie raczej nieprawidłowy, gdyz mogą przyjsc zawodniczki, ktore będą mogły się liczyc. obecna nazwa moim zdaniem jest dobra.
Zasady były znane nie od wczoraj i jak sam zaznaczyłes - taka kwestia była już dyskutowana i wyszło na nie. wiec w tym roku moim zdaniem, nie powinno byc nic zmieniane.
MARIO pisze: a np. kandydatka Karolina Majewska pojawiła się praktycznie dopiero teraz w składzie, a nie wiadomo jak od stycznia 2006 potoczą się jej losy - może wyjechać np. do USA tak jak moja ewentualna kandydatka do prawyborów.
Karoliny nigdzie nie wypuścimy
- ginda
- Senior
- Kontaktowanie:
Kuba pisze:MARIO pisze: a np. kandydatka Karolina Majewska pojawiła się praktycznie dopiero teraz w składzie, a nie wiadomo jak od stycznia 2006 potoczą się jej losy - może wyjechać np. do USA tak jak moja ewentualna kandydatka do prawyborów.
Karoliny nigdzie nie wypuścimyprzynajmniej do studiów będzie raczej zamieszkiwac Polkowice
ciekawe czy wogole bedzie studiowala
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować