Wątek dyskusyjny MISSkk'05 -wszysto,o wszystkim i wszystkich

Wybierz najpiękniejszą koszykarkę grającą na polskich parkietach

Moderatorzy: rzymi, MARIO, Kuba, elen

seba_wro
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: seba_wro » 12 listopada 2005, 18:37

Szymon wiem, regulamin czytalem ;-) tak tez zrobie

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 13 listopada 2005, 23:41

Mala prośba do prowadzących... z tego, co się mi wydawało wątek zgłoszeniowy to jedno zdjęcie... to zaczyna być lekko bezsensu, kiedy strona zgłoszeniowa ma tyle samo prawie zdjęć, co wątek reklamowy, a niektóre fotki się mi otwierają jakieś trzy miesiące:( Proponuję zachować jedno zdjęcie kandydatki, a te fotki, które ktoś wrzucił na wolny serwer, przerzucić w bardziej cywilizowane miejsce :(
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

seba_wro
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: seba_wro » 14 listopada 2005, 00:09

w sumie racje, ja zaraz usune reszte i zostawie jedna

edit: no zapomnielem ze nie mozna edytowac tam postow juz :-)

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 20 listopada 2005, 12:48

Mam zapytanie. Chciałbym zgłosić do prawyborów kandydatkę, która w sezonie 2004/2005 występowała w Polsce, ten sezon jednak rozpoczęła za granicami kraju.. Wiem, że pkt 3 regulaminu brzmi: "Do konkursu można zgłaszać zawodniczki wystepujące (oraz zgłoszone) we wszystkich ligach naszego kraju, łącznie ze stranieri'. "
Ponieważ są to wybory MISS 2005, więc myślę, że mógłbym zgłosić swoją kandydatkę do prawyborów?

Proszę o komentarz forumowiczów oraz prowadzących plebiscyt. Pozdrawiam.
..you got to lose, to know how to win..

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 20 listopada 2005, 12:56

Ale Kandydatka występuję obecnie w polskiej lidze? Hmmmm... albo zagrała chociaż jeden mecz w tym sezonie w Polsce? Jeśli nie to chyba będzie jednak problem :? No chyba, że rozszerzymy zasięg wyborów o Polki grające w klubach zagranicznych?
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 20 listopada 2005, 14:28

Seba pisze:Ale Kandydatka występuję obecnie w polskiej lidze? Hmmmm... albo zagrała chociaż jeden mecz w tym sezonie w Polsce? Jeśli nie to chyba będzie jednak problem :? No chyba, że rozszerzymy zasięg wyborów o Polki grające w klubach zagranicznych?

Kandydatka niestety nie występuje i nie wystąpiła w tym sezonie - ale grała w tym roku od stycznia do końca sezonu w barwach polskiej drużyny i jest Polką.. Liczę, na rozpatrzenie tej kwestii - np. głosowaniem i większością głosów ustalić czy można zgłosić Polki grające za granicami kraju, ewentualnie tylko te, które w roku 2005 brały udział w rozgrywkach w Polsce.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 20 listopada 2005, 15:14

Ja bym proponował tegorocznych przepisów już nie ruszać - były takie pytanie przed rozpoczęciem zabawy i wtedy interpretacja była na "nie" - także wypadałoby aby być "w porządku" wobec innych, zachować zasadę konieczności występu w tegorocznych krajowych rozgrywkach.
takie jest może zdanie - jeszcze opinia Szymona i sprawa się wyjaśni...

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 20 listopada 2005, 15:41

Moja opinia :?: :?: :?:
Hmm... przychyliłbym się do zdania Simona.
Oczywiście, Mario ma po części rację, bo jego kandydatka grała w 2005 roku na polskich parkietach, ale..... no właśnie.... równie dobrze np. Kibic mógłby upominać się o dopuszczenie do wyborów Krizovej, która zaliczyła kilka meczy w naszej lidze w tym roku :? A chyba nie chodzi nam o przyznanie tytułu Miss koszykarce która BYŁA w naszej lidze, tylko koszykarce która JEST cały czas obecna.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 20 listopada 2005, 17:04

Szymon pisze:A chyba nie chodzi nam o przyznanie tytułu Miss koszykarce która BYŁA w naszej lidze, tylko koszykarce która JEST cały czas obecna.

No i właśnie o to chodzi. Fakt, że tytuł MISS 2005 przyznawany na jesieni zmusza do pominięcia zawodniczek grających tylko na wiosnę - ale to tytuł, który będzie obowiązywał w przyszłym roku i chcemy by MISS kibiców biegała w styczniu, lutym czy marcu po krajowych parkietach...
Po prostu takie zasady będą (już były) co roku i wszystko będzie ok.
Polka grająca aktualnie za granicą może śmiało za to otrzymać tytuł MISS BELGII czy MISS ROSJI - jako tamtejsza "stranieri"...

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 21 listopada 2005, 08:57

simon pisze: chcemy by MISS kibiców biegała w styczniu, lutym czy marcu po krajowych parkietach...

Jak się nie mylę do stycznia zamykane jest okienko transferowe i kto wie czy np. tegoroczna Miss nie wyjedzie z kraju, z drugiej strony moja ewentualna kandydatka do prawyborów rok 2005 miała bardzo udany grając non stop począwszy od stycznia 2005 do końca sezonu, a np. kandydatka Karolina Majewska pojawiła się praktycznie dopiero teraz w składzie, a nie wiadomo jak od stycznia 2006 potoczą się jej losy - może wyjechać np. do USA tak jak moja ewentualna kandydatka do prawyborów.

Dla porównania, w plebiscycie "Przeglądu Sportowego" na najlepszych sportowców roku 2005 są uwzględniane wyniki i osiągnięcia z całego roku, począwszy od stycznia do grudnia 2005.. Rozumiem, że to inna bajka, ale to moje uzasadnienie, a przecież kto wie, czy moja kandydatka w styczniu nie wróci z daleka by grać w Polsce.. :wink:

Oczywiście, zasady są zasadami i jeśli faktycznie stwierdzicie to za słuszne to trudno, przyjmę to z honorem i pomyślę nad inną kandydaturą do prawyborów..

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 21 listopada 2005, 10:10

Mario - muszę przyznać, że masz wiele racji. Nie sposób z tym dyskutować, faktycznie myślę, że jednak Twóój punkt widzenia ma dobre uzasadnienie. Trzeba coś z tym zrobić.

Musimy przeprowadzić w takim razie (znaczy wnioskuje o to) nowelizację przepisów. Proponuję 2 rozwiązania:
1.Zmianę nazwy z MISS BASKET 2005 na MISS BASKET sezonu 2005/06. (i ja jestem za tym)
2.Dopuszczenie do wyborów m/innymi kandydatek, które już zakończyły karierę sportową, już ponad pół roku temu z Polski wyjechały i nie mają nawet zamiaru tu wrócić, zostały w tym samym czasie "MISS BASKET - FRACJA" itp.

Niestety - musi to dotyczyć kolejnej edycji plebiscytu. W tym tak jak już wspomniałem była taka sprawa wnioskowana i wtedy uczestnik musiał zmienić swą kandydatkę, także i tym razem musi być tak samo.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 21 listopada 2005, 16:46

simon pisze:1.Zmianę nazwy z MISS BASKET 2005 na MISS BASKET sezonu 2005/06. (i ja jestem za tym)

W tedo taka nazwa nie pasowalaby do wydarzenia. Głosujemy jakos do koncowki stycznia (zdaje sie), a okno transferowe zamyka się w styczniu. kandydatki mozna zglaszac jeszcze tylko do konca miesiąca, więc tytul Miss Basket 2005/06 bedzie raczej nieprawidłowy, gdyz mogą przyjsc zawodniczki, ktore będą mogły się liczyc. obecna nazwa moim zdaniem jest dobra.

Zasady były znane nie od wczoraj i jak sam zaznaczyłes - taka kwestia była już dyskutowana i wyszło na nie. wiec w tym roku moim zdaniem, nie powinno byc nic zmieniane.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 21 listopada 2005, 16:47

MARIO pisze: a np. kandydatka Karolina Majewska pojawiła się praktycznie dopiero teraz w składzie, a nie wiadomo jak od stycznia 2006 potoczą się jej losy - może wyjechać np. do USA tak jak moja ewentualna kandydatka do prawyborów.

Karoliny nigdzie nie wypuścimy :P przynajmniej do studiów będzie raczej zamieszkiwac Polkowice ;-)

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 21 listopada 2005, 18:15

Kuba pisze:
MARIO pisze: a np. kandydatka Karolina Majewska pojawiła się praktycznie dopiero teraz w składzie, a nie wiadomo jak od stycznia 2006 potoczą się jej losy - może wyjechać np. do USA tak jak moja ewentualna kandydatka do prawyborów.

Karoliny nigdzie nie wypuścimy :P przynajmniej do studiów będzie raczej zamieszkiwac Polkowice ;-)

ciekawe czy wogole bedzie studiowala
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

pix

Postautor: pix » 23 listopada 2005, 08:37

tylko 3 kandydatki do prawyborów???

Wróć do „Miss Basket”