MEBLOTAP AZS PWSZ Chełm - TS WISŁA CAN-PACK Kraków 41-102

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 21 października 2004, 08:03

A po drugie to jestem ciekawy ile lat będę musiał czekać, żeby zobaczyć, że któryś z klubów będzie miał taką frekwencją jak my 2 lata temu. Zdaje mi sie, ze szybciej osiwieję niż tak się stanie. :(

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 21 października 2004, 08:19

Dwa światy

Meblotap AZS PWSZ Chełm - WISŁA Can-Pack Kraków 41:102 (2:20, 16:25, 18:21, 5:36).

Punkty: Cybulak 16, Pazur 7, Zdziesińska 7, Sezonenko 6, Szewczuk 2, Murray 2, Snezana 1 - Gburczyk 18, Kress 17, Perovanović 16, Krawiec 10, Skerović 9, Kenig 8, Czepiec 8, Radwan 8, Trafimava 6, Johnson 2.

To miał być dobry ,sparing" przed najbliższym meczem z Lotosem Gdynia, ale nawet tych wymogów potyczka z akademiczkami z Chełma nie spełniła. Gospodynie aż do dnia rozpoczęcia ligi kompletowały skład, z zawodniczek, które miejscowi kibice mogą pamiętać ostały się w zespole tylko Cybulak i Pazur. Inne, Amerykanka Murray czy Zdzieszyńska, jeszcze nie zdążyły się po przeprowadzce do Chełma rozpakować, a reszta to niemal dzieci. Wprawdzie sponsor obiecuje, że ściągnie jeszcze do zespołu Amerykankę i Białorusinkę, ale drużyna, która nie miała nawet żadnego okresu przygotowawczego nie ma co marzyć o tym, by ta pierwsza runda rozgrywek mogła być dla niej udana.

Na parkiecie było to aż nadto widoczne. Meczu właściwie nie ma co opisywać, skoro AZS pierwsze i ostatnie punkty w pierwszej kwarcie zdobył w 7 min 53 sek, przy stanie 0:18!

Trener wiślaczek, Arkadiusz Koniecki, szybko doszedł do wniosku, że nie ma sensu trzymać na parkiecie dziewcząt z pierwszego składu, stąd w grze pojawił się każdy, kto tylko mógł. Ale nawet te wiślackie rezerwy bawiły się z rywalkami, a ich poczynaniom z ławki mogła się spokojnie przyglądać Amerykanka Johnson. Ona będzie dopiero potrzebna w meczu z Lotosem...

Jeżeli coś niepokoi po tym spotkaniu, to fakt, że podobnie jak w sparingach wiślaczkom nie najlepiej wyszła gra w trzeciej kwarcie. Chociaż może to tylko efekt dekoncentracji wynikającej z wysokiego prowadzenia? Do aktywności w ostatniej odsłonie pobudziło drużynę polecenie, iż ma przekroczyć granicę 100 pkt. Udało się...

Ja - Gazeta Krakowska

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 21 października 2004, 08:21

To coś z pamiecią słabo u Ciebie Hersi, w zeszłym sezonie byłem w Chełmie z dwiema osobami, siedzielismy centralnie w szalikach w pierwszym rzędzie, więc nie gadaj tu głupot, bo się tu licytujesz tak jakbyście do nas niewiadomo w jakiej zabójczej liczbie zajechali. Poza tym ciągle gadacie co było dwa sezony temu, pokaż gdzie teraz jest ta masa kibiców, ci najlepsi fani w kraju, bo sory ale moja wizyta u Was jakoś potwierdził te wątpliwości jakie miałem co do tej niesamowitej ekipy-doping średni , zeby nie powiedziec słaby, który ucichł gdy ŁKS objął prowadzenie, flag nie było, takze przestań prosze powtarzać ten mit. U nas najwieksza publika przychodziła gdy kilka sezonów temu ŁKS walczył do końca o utrzymanie. Nasz klub istnieje od 96 lat, przychodzilismy, przychodzimy i przychodzić bedziemy nawet jeśli nie w największej liczbie w kraju, to nasza ekipa jest stała i wierna. Wiec za kilkanaście lat pogadamy o czymś takim jak doping, frekwencja, kibicowanie.
Obrazek
Obrazek

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 21 października 2004, 08:57

To coś z pamiecią słabo u Ciebie Hersi, w zeszłym sezonie byłem w Chełmie z dwiema osobami, siedzielismy centralnie w szalikach w pierwszym rzędzie, więc nie gadaj tu głupot, bo się tu licytujesz tak jakbyście do nas niewiadomo w jakiej zabójczej liczbie zajechali.

Akurat na ostatnim meczu w Łodzi było 7 osób, czyli dwa razy więcej niż Was (m.in. był Matii).

Poza tym ciągle gadacie co było dwa sezony temu, pokaż gdzie teraz jest ta masa kibiców, ci najlepsi fani w kraju

To tak samo jak chwalenie sie osiągnieciami, które były kiedyś, pokażcie mi teraz osiągnięcia. :lol:

Nasz klub istnieje od 96 lat,

No fakt, my jesteśmy jak pachlonięcia, bo AZS ma "tylko" 82 lata.

przychodzilismy, przychodzimy i przychodzić bedziemy nawet jeśli nie w największej liczbie w kraju, to nasza ekipa jest stała i wierna. Wiec za kilkanaście lat pogadamy o czymś takim jak doping, frekwencja, kibicowanie.

Ano pogadamy, np. ja chodzę na koszykówkę od 1987 roku. (Start Lublin - Wisła II Kraków - kobiety oczywiście). 8)

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 21 października 2004, 09:29

Hersi pisze:
Akurat na ostatnim meczu w Łodzi było 7 osób, czyli dwa razy więcej niż Was (m.in. był Matii).

Jakoś was nie widziałem, gdzie podziały się szaliki, flagi i .... doping ? ? ?
Tak to my się możemy licytować w nieskończoność, nas było 120 ale wszyscy siedzieli z partyzanta wśród miejscowych.

A co do aktualnej sytułacji w ŁKSie to zapytaj się qiero jak mu się atmosfera podobała na ostatnim meczu. Jeżeli chodzi o frekwencje to moje zdanie jest takie że trybuny mogą świecić pustkami jeżeli nas sektor za kosze jest pełen fanatycznie dopingujących kibiców ŁKSu! Nie liczy się ilość a jakość. Co mi po pełnej hali gdzie ludzie siedzą jak w teatrze i nie otworzą nawet gęby żeby dopingować swój klub a atmosfera przypomina pogrzeb. Popatrz na kibiców Ślęzy była ich (jest) garstka a na każdym wyjeździe flagi, doping i to jest to!

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 21 października 2004, 09:58

Ale Hersi co Ty mi wyskakujesz z Lublinem czy Wisłą Kraków, cziim Ty kibicem jesteś, bo wiesz ja na piłkarzy naszych też chodze od roku 89 ale co to ma do rzeczy. Ja się pytam o Chełm, który ponoć słynie z fanatycznie kibicujących fanów, czego jakoś nie stwierdziłem. A w Łodzi? Nie przeczę ze byliście ale co z tego , jakieś barwy coś? Wstydzicie się ? 7 osób powiadasz, to rzeczywiście zalaliście nasza halę, szkoda że nikt się nie zorientował, ale skoro juz jesteśmy skrupulatni to było nas 6 osób(Norbert filmował mecz a jest naszym szefem póki co-jeździ za swoją kasę dla jasności, plus dwóch fanów z Zamoscia, którzy przyjechali do nas-tez dla jasnosci). Chcesz zobaczć nasze osiągniecia ostatnio? Tez widać pamieć Cię zawodzi-sezon 2002-2003 brązowy medal gdzie dawano nam siódme, góra szóste miejsce :shock: no a jakież to osiągniecia zanotował ostatnio Lublin czy tez Chełm (bo rozumiem ze utożsamiasz się z jednymi i drugimi - ciekawa filozofia kibicowska :D )
A te 82 lata to dotyczą Chełma?
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 21 października 2004, 12:07

Ładny pogrom. Wisełka pokazała że bedzie się liczyć w tym sezonie chociaż jej prawdziwe oblicze poznamy w meczach z bardziej wymagajacym przeciwnikiem. Ale na razie gratuluje niezłego treningu :lol:
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 21 października 2004, 12:57

Mikey pisze:Ale Hersi co Ty mi wyskakujesz z Lublinem czy Wisłą Kraków, cziim Ty kibicem jesteś, bo wiesz ja na piłkarzy naszych też chodze od roku 89 ale co to ma do rzeczy. Ja się pytam o Chełm, który ponoć słynie z fanatycznie kibicujących fanów, czego jakoś nie stwierdziłem. A w Łodzi? Nie przeczę ze byliście ale co z tego , jakieś barwy coś? Wstydzicie się ? 7 osób powiadasz, to rzeczywiście zalaliście nasza halę, szkoda że nikt się nie zorientował, ale skoro juz jesteśmy skrupulatni to było nas 6 osób(Norbert filmował mecz a jest naszym szefem póki co-jeździ za swoją kasę dla jasności, plus dwóch fanów z Zamoscia, którzy przyjechali do nas-tez dla jasnosci). Chcesz zobaczć nasze osiągniecia ostatnio? Tez widać pamieć Cię zawodzi-sezon 2002-2003 brązowy medal gdzie dawano nam siódme, góra szóste miejsce :shock: no a jakież to osiągniecia zanotował ostatnio Lublin czy tez Chełm (bo rozumiem ze utożsamiasz się z jednymi i drugimi - ciekawa filozofia kibicowska :D ) A te 82 lata to dotyczą Chełma?

Ja jestem kibicem koszykówki, a nie jakimś nawiedzonym, który gdy widzi inne barwy to dostaje piany czy szału. A po drugie Mikey chyba masz jakąś obsesję na punkcie Chełma? :lol:
Sorry ja tego tematu dalej nie ciągnę, bo nie ma sensu. Wy i tak przecież wiecie lepiej. Nie mam zamiaru nikomu nic udowadniać i przekonywać. Powiem krótko niech kazdy pilnuje swojego podwórka.

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 21 października 2004, 14:18

Mam obsesję co najwyżej na punkcie wiecznie koloryzujących i bujających w obłokach ludzi, którzy szczycili się swoją najlepszą w Polsce publicznością, śmiali się gdy ktoś raczył zasugerowac ze za dwa trzy lata gdy emocje opadną ta liczba się zmniejszy, a gdy faktycznie już do tego doszło szczekają i przeczą rzeczywistosci, i po co? Zresztą niczym szczególnym się w lidze nie wyrózniacie: ani zespół jakis dobry, halę równie ładną maja Polkowice i Ostrów, na wyjazdy liczniej jeździ Lotos i do czasu istnienia Ślęza, a i na właśnych śmieciach żadnej rewelacji nie pokazujecie, wiec skąd niby miałbym mieć obsesję? Byłem raz w Chełmie i jakos mnie nie oczarował. Ja rozumiem ze żal dupę ściska, że kiedyś było lepiej ale wszyscy maja upadki i wzloty 8) A co do piany i szału zamiast rzucac bezczelne teksty najpierw porozmawiaj o mnie z Szeremetą ze Slęzy, qiero z Brzegu, matim z Ostrowa, Tatasem czyAszokiem z Lotosu czy w końcu Szymonem, Kowalikiem i Viallosem z Pabianic. Oni mnie znają. Ty nie wiec daruj sobie te kolejne wymyślone bajki :evil:
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 21 października 2004, 15:39

Tak potwierdzam. Znam Mikey'a i faktem jest że czasem gdy się widzimy to mamy pianę w ustach :cyk: :lol: .
No, a tak poważnie to uważam że nie ma co sie licytować na to co było, tylko trzeba mówić o tym co jest obecnie. A fakt jest taki że w Chełmie nastąpił spadek zainteresowania koszykówką.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 21 października 2004, 16:01

A jeszcze jedno

Norbert filmował mecz a jest naszym szefem póki co-jeździ za swoją kasę dla jasności

Sugerujesz, że my jeździmy za nieswoje pieniędze np. kradzione? Ehh.... szkoda słów.....

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 21 października 2004, 16:05

Szymon pisze:(...) A fakt jest taki że w Chełmie nastąpił spadek zainteresowania koszykówką.

Podobnie jak praktycznie wszędzie ... zawsze jest tak, że niektóre wydarzenia powodują wzrost zainteresowania zespołem, a co za tym idzie większą frekwencję. Takimi są na pewno awans do wyższej klasy rozgrywek, sukcesy, bądz bardzo często trudne chwile. To jest naturalne i nie ma się co licytować, gdzie lepiej, więcej i głośniej. Naturalnym jest również pózniejszy spadek liczby kibiców na trybunach. A tak na marginesie - od dawna uważam, że nie liczba się liczy ...
Ostatnio zmieniony 21 października 2004, 16:08 przez Seba, łącznie zmieniany 1 raz.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 21 października 2004, 16:06

Mam takie pytanie Hersi. Czy kilka lat temu klub sponsorował Wam wyjazdy???

Obrazek

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 21 października 2004, 16:11

Szymon pisze:Mam takie pytanie. Czy kilka lat temu klub sponsorował Wam wyjazdy???

Tak, gdy klub grał w Lublinie to był wynajęty autokar przez firmę Meblotap. (Przejazd z Chełma do Lublina i z powrotem).

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 21 października 2004, 16:19

No, czyli w pewnym sensie jeździliście "nie za swoje". I myslę że o to właśnie chodziło Mikey'owi w kwestii Norberta a nie o to że za kradzione itd.itp.

Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”