W sobotę mecz na szczycie - PZU Polfa zmierzy się z Lotosem
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- Trenejro
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Wojteg, moim zdaniem (choć wypowiedź Pana Krawczyka mi się również nie podoba) te dwie wypowiedzi (sprzed sezonu i po meczu w Pabianicach) wcale się nie wykluczają...
No bo stwierdzenia, że:
1. Gdynia gra o Mistrzstwo Europy = PRAWDA
2. Pabianice grają tylko o Mistrzostwó Polski (choć wyrażenie Mistrzostwo Podwórka jest wielce niestosowne i deprecjonuje rangę Mistrzostwa Kraju) = PRAWDA
Wypowiedż sprzed sezonu:
3. Głowny cel to obrona złotego medalu MP - ani zdanie 1 ani zdanie 2 tego nie zaprzecza...
Krawczyk powiedział, że w marcu w Gdyni spotkają się dwa różne zespoły i wynik będzie odwrotny - czyli tym samym pośrednio wyraził swe ambicje dot. obrony tytułu w MP.
I jeszcze raz powtarzam - dla mnie również karygodne jest określenie MP Mistrzostwami Podwórka...
No bo stwierdzenia, że:
1. Gdynia gra o Mistrzstwo Europy = PRAWDA
2. Pabianice grają tylko o Mistrzostwó Polski (choć wyrażenie Mistrzostwo Podwórka jest wielce niestosowne i deprecjonuje rangę Mistrzostwa Kraju) = PRAWDA
Wypowiedż sprzed sezonu:
3. Głowny cel to obrona złotego medalu MP - ani zdanie 1 ani zdanie 2 tego nie zaprzecza...
Krawczyk powiedział, że w marcu w Gdyni spotkają się dwa różne zespoły i wynik będzie odwrotny - czyli tym samym pośrednio wyraził swe ambicje dot. obrony tytułu w MP.
I jeszcze raz powtarzam - dla mnie również karygodne jest określenie MP Mistrzostwami Podwórka...
Wszystko zależy od kontekstu i momentu wypowiedzi. Nawet to, co tak naprawdę jak napisałeś jest prawdą w pewnych okolicznościach jest niestosowne.
Jak sądzę luźna wypowiedź kiedy indziej (a nie tuż po kompromitującej porażce) np. o walce o tytuł "na własnym podwórku" wcale nie byłaby rażąca - ale w tych okolicznościach jest. - a tak to wychodzi na zwykłą "napinkę" i tyle...
Jak sądzę luźna wypowiedź kiedy indziej (a nie tuż po kompromitującej porażce) np. o walce o tytuł "na własnym podwórku" wcale nie byłaby rażąca - ale w tych okolicznościach jest. - a tak to wychodzi na zwykłą "napinkę" i tyle...
- Gwynbleidd
- Kadet
- Kontaktowanie:
no mecz byl fantastiko
Jestem zachrypniety po meczu do dzisiaj ale to przejdzie,kibice pokazali na co ich stac,weterani swietnie prowadza dopping,a mam nadzieje ze wezma nas w opieke i bede pokazywali co i jak,a przede wszystkim ze beda na uczyc.Tempo bylo niezłe,ale spoko dało sie wytrzymac i z calych sił krzyczeć 
- Trenejro
- Młodzik
- Kontaktowanie:
simon pisze:Wszystko zależy od kontekstu i momentu wypowiedzi. Nawet to, co tak naprawdę jak napisałeś jest prawdą w pewnych okolicznościach jest niestosowne.
Oczywiście, że się z Tobą zgadzam.
Natomiast gdy potraktujemy sprawę mniej emocjonalnie, możnaby wyciągnąć wniosek, że Prezes Krawczyk mówiąc, że Lotos gra o ME, a Polfa o Mistrza Podwórka, pragnął jedynie oddać różnicę celów i klas obu zespołów.
Porównanie to, wielce nie taktowne i zupełnie w nieodpowiednim momencie wypowiedziane, odnosi odwrotny wręcz skutek, gdyż w efekcie prawda, którą Prezes K. wypowiedział, w tych okolicznościach jest śmieszna i brzmi jak odgrażanie się wisielca...
Pozdrawiam...
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Trenejro pisze:
Oczywiście, że się z Tobą zgadzam.
Natomiast gdy potraktujemy sprawę mniej emocjonalnie, możnaby wyciągnąć wniosek, że Prezes Krawczyk mówiąc, że Lotos gra o ME, a Polfa o Mistrza Podwórka, pragnął jedynie oddać różnicę celów i klas obu zespołów.
...
Taaaa...... no to faktycznie oddał różnicę klas obu zespołów
A teraz tak na serio, nie wierze w żadne tłumaczenia. Krawczyk jest zwykłym gburem i nie potrafi się przyznać do porażki
Kiedyś popłyneli u nas ponad 30 punkami- to się tłumaczył, że działacze z Pabianic nie pozwoli na trening przed meczem.
W zeszłym sezonie przegrali dwoma punktami - tłumaczył się że dydek zabrakło.
Teraz 22 punkty w plecy - zaczyna coś p... o podwórkach
Ciekawe co wymyśli na koniec sezonu, jak nie zdobędzie Mistrzostwa Europy
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

- hellraiser
- Junior
Jedno słówka na koniec:
Krawczyk oszukuje sam siebie.Wmawia sobie ze ma b.dobrą drużyne a jedyny jej kłopot to łaczenie puchrów z ligą.Jest to nie prawda.
Lotos przegrał 22 pkt dlatego ze Polfa okazała się nieco frajerem.Lotos powinnien przegrać ok 20pkt już 1 połowe.
jedyny ratutunek dla Lotosu to zmiana rozgrywającej inaczej Lotos w walce o MP jest bez szans przed,w trakcie i po puchrach.
Krawczyk oszukuje sam siebie.Wmawia sobie ze ma b.dobrą drużyne a jedyny jej kłopot to łaczenie puchrów z ligą.Jest to nie prawda.
Lotos przegrał 22 pkt dlatego ze Polfa okazała się nieco frajerem.Lotos powinnien przegrać ok 20pkt już 1 połowe.
jedyny ratutunek dla Lotosu to zmiana rozgrywającej inaczej Lotos w walce o MP jest bez szans przed,w trakcie i po puchrach.
Treneiro - teoretycznie mógłbyś mieć rację mówiąc o traktowaniu mniej emocjonalnym - praktycznie jednak zgadzam się z 2 częścią Twojej wypowiedzi a także z całą Szymona.
hellraiser - tak, pewnie - ale czy np. Krawczyk jest tego świadomy? czy mają zamiar robić coś w tym kierunku - czy wierzy w cud trenerski "Koziołka" - oczywiście, w tym jedynym przypadku jest to w/g mnie częściowo uzasadnione, ale... bez przesady. Bez "1" ani rusz.
hellraiser - tak, pewnie - ale czy np. Krawczyk jest tego świadomy? czy mają zamiar robić coś w tym kierunku - czy wierzy w cud trenerski "Koziołka" - oczywiście, w tym jedynym przypadku jest to w/g mnie częściowo uzasadnione, ale... bez przesady. Bez "1" ani rusz.
- Trenejro
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Słuchajcie, oczywiście że Prezes Krawczyk tłumaczy się bez sensu...
Ja jedynie chciałem zwrócić uwagę na wypowiedź Wojtega odnoście jego domniemanej zmiany zdania... To znaczy: wczesniej powiedział że głównym celem jest dla niego obrona tytułu MP.
Następnie po przegranym meczu odniósł się do aspiracji obydwu teamów i zbagatelizował grę o MP na rzecz ME. Ale ma rację, że my gramy tylko na własnym "podwórku" i nie pokazujemy się (niestety) w Europie...
Bardzo źle zrobił że tak się wypowiedział o MP, ale to nie znaczy że mu nie zależy na tym tytule...
Moim zdaniem, nieokrzesanie, emocje i duma nie pozwoliły mu przyznać się do tego że WŁÓKNIARZ ROZBIŁ LOTOS i POŁOŻYŁ GO NA ŁOPATKI!!!
Stąd wynika jego nieładna wypowiedź...
Ja jedynie chciałem zwrócić uwagę na wypowiedź Wojtega odnoście jego domniemanej zmiany zdania... To znaczy: wczesniej powiedział że głównym celem jest dla niego obrona tytułu MP.
Następnie po przegranym meczu odniósł się do aspiracji obydwu teamów i zbagatelizował grę o MP na rzecz ME. Ale ma rację, że my gramy tylko na własnym "podwórku" i nie pokazujemy się (niestety) w Europie...
Bardzo źle zrobił że tak się wypowiedział o MP, ale to nie znaczy że mu nie zależy na tym tytule...
Moim zdaniem, nieokrzesanie, emocje i duma nie pozwoliły mu przyznać się do tego że WŁÓKNIARZ ROZBIŁ LOTOS i POŁOŻYŁ GO NA ŁOPATKI!!!
Stąd wynika jego nieładna wypowiedź...
Być może źle się wyraziłem z tą zmianą zdania. W każdym bądź razie chodziło mi o to, że wielki pan prezes przed sezonem uważał walkę o mistrzostwo "podwórka" za najaważniejszą.
Z drugiej strony jednak dziwię się jego wypowiedzi z jednego powodu. Jakbym powiedział takie zdanie byłoby mi po prostu wstyd. Drużyna walcząca o mistrzostwo Europy przegrywa z jakąś "podwórkową"
A oto jeszcze jeden cytacik
Z drugiej strony jednak dziwię się jego wypowiedzi z jednego powodu. Jakbym powiedział takie zdanie byłoby mi po prostu wstyd. Drużyna walcząca o mistrzostwo Europy przegrywa z jakąś "podwórkową"
A oto jeszcze jeden cytacik
Prezes obiecuje złoto
Poniedziałek, 17 października 2005r.[...]
- Mamy cele sportowe. Zamierzamy obronić mistrzostwo Polski i wygrać jak najwięcej spotkań w Eurolidze [...] - stwierdził prezes Mieczysław Krawczyk.
[...]Adam Suska - NaszeMiasto.pl
- Trenejro
- Młodzik
- Kontaktowanie:
(inspiracja by simon - mam nadzieję, że się nie obrazisz)
POMECZOWE WYZNANIA...
http://www.grapheine.com/bombaytv/playuk.php?id=255642
POMECZOWE WYZNANIA...
Trenejro pisze: (inspiracja by simon - mam nadzieję, że się nie obrazisz)
POMECZOWE WYZNANIA...
Mistrzostwo Świata
simon - mam nadzieję, że się nie obrazisz
ale wręcz przeciwnie...
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”