ŁKS Łódź - AZS Poznań 66:62

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 24 października 2004, 22:14

Już tak nie rozpaczaj. Wiesz co można zrobić :wink: :lol: :lol: .
Tak dobrze?
Ostatnio zmieniony 24 października 2004, 22:25 przez Szymon, łącznie zmieniany 1 raz.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 24 października 2004, 22:16

MARIO pisze:Jestem pod wielkim wrażeniem. Męczy mnie jednak pytanie - czy ŁKS taki dobry - czy AZS taki słaby? Co by to nie było 2 pkt. pozostają w Łodzi i należą się gratulacje!
dzięki za gratulki i odpowiadam: "tak się gra, jak przeciwnik pozwala"... - znaczy, jedno uzupełnia drugie

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 24 października 2004, 22:18

MARIO pisze:
PS. Czy ktoś z fanów Włókniarza wpadnie w niedzielę do Strzelec Opolskich na mecz Cukierki - Polfa?

No wczoraj zacząłem o tym myśleć. No ale nie obiecuje. Strzelce to jednak nie Brzeg :( .
A tak w kwestii formalnej to jakbyś Mario mógł to daj jakiś namiar na adres hali, godzine meczu itd. itp.
Pozdro.

Obrazek

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 24 października 2004, 22:24

MARIO pisze:PS. Czy ktoś z fanów Włókniarza wpadnie w niedzielę do Strzelec Opolskich na mecz Cukierki - Polfa?

Viallos prawdopodobnie się zjawi :-) Ale powiem dokładnie przed meczem.

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 24 października 2004, 22:35

Seba pisze:Najpierw tylko muszę znalezć choćby odrobinę miejsca na normalnym serwerze - ta republika mnie dobija :D Pozdrawiam!

Służe pomocą. Na serwerze jest już portal, forum, stronka Marty, opracowywana nowa stronka MTK Pabianice (Szymon, Wojteg, Viallos autorami - wkrótce premiera), jeszcze dla Olimpi też się znajdzie miejsce.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 24 października 2004, 22:38

Viallos pisze:
Seba pisze:Najpierw tylko muszę znalezć choćby odrobinę miejsca na normalnym serwerze - ta republika mnie dobija :D Pozdrawiam!

Służe pomocą. Na serwerze jest już portal, forum, stronka Marty, opracowywana nowa stronka MTK Pabianice (Szymon, Wojteg, Viallos autorami - wkrótce premiera), jeszcze dla Olimpi też się znajdzie miejsce.

O widzisz, dobrze że przypomniałeś. Ja miałem coś napisać :oops: . Musze się za to w końcu zabrać.

Obrazek

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 24 października 2004, 22:48

Mecz odbędzie się w niedzielę 31 października w Strzelcach Opolskich w hali Gimnazjum nr 2 przy ul. Kozielskiej 34.

Obrazek

Obrazek

Początek meczu: godz. 16:00

Te informacje są jeszcze nieoficjalne, ale postaram sie je potwierdzić w najbliższym czasie.
..you got to lose, to know how to win..

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 24 października 2004, 22:50

Dzięki! Kurde ładna ta hala. Nie wiem czy mnie na nią wpuszczą :lol: :lol: :lol:

Obrazek

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 24 października 2004, 23:03

Szymon pisze:Dzięki! Kurde ładna ta hala. Nie wiem czy mnie na nią wpuszczą :lol: :lol: :lol:

Pewnie będzie problem :lol: :wink:

Ale damy radę 8) :wink:
..you got to lose, to know how to win..

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 24 października 2004, 23:10

MARIO pisze:
Szymon pisze:Dzięki! Kurde ładna ta hala. Nie wiem czy mnie na nią wpuszczą :lol: :lol: :lol:

Pewnie będzie problem :lol: :wink:

Ale damy radę 8) :wink:

A to się dopiero okaże. W Brzegu to bym był spokojny o wejście a w tych Strzelcach? To już nie za bardzo.

Obrazek

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 25 października 2004, 07:01

Wygrane koszykarek ŁKS i PZU Polfa Pabianice

Poniedziałek, 25 października 2004r.

Nasze koszykarki kroczą od zwycięstwa do zwycięstwa. Drużyna PZU Polfa Pabianice pokonała PWSZ Gorzów 83:57, a ŁKS wygrał z AZS Poznań 66:62.

Obrazek

O sporą niespodziankę postarały się młode koszykarki ŁKS wygrywając na własnym parkiecie z aktaulnymi wicemistrzyniami Polski, AZS Poznań. Wprawdzie z akademickiego zespołu odeszło kilka zawodniczek, ale pozostały tej klasy koszykarki co: Beata Krupska-Tyszkiewicz, czy Joanna Lorek.

Wielka ambicja łodzianek, poparta pomysłowymi i skutecznymi atakami, a także przyzwoitą grą w obronie, zaowocowała zasłużonym zwycięstwem. Duży wkład w ten sukces wniosły zmienniczki, które drugiej kwarcie, kiedy ŁKS znajdował się w dołku, potrafiły przejąć na swe barki ciężar walki i odrobić z nawiązką poniesioną wcześniej stratę.

Za przykładem swych młodych koleżanek z większą determinacją zaczęły walczyć bardziej doświadczone zawodniczki z Mileną Owczarek na czele. Losy pojedynku rozstrzygnęły się jednak dopiero w jego końcowej fazie. W 32 min na prowadzenie (53:50) wyszedł po raz drugi w tym spotkaniu zespół gości. Ale na 2,5 min przed jego zakończeniem ŁKS zmniejszył stratę do jednego punktu (59:60), aby w minutę później uzyskać przewagę na 63:62. Potem dwoma celnymi rzutami popisała się Magdalena Arażny, a wynik tego dramatycznego pojedynku ustaliła jednym rzutem wolnym Agnieszka Makowska.

* ŁKS - AZS Poznań 66:62 (15:19, 22:7, 13:22, 16:14)

ŁKS: Owczarek 14, Makowska 13, Szymańska 12, Kasprzak 9, Dominauskaite 8, Arażny 7, Włodarska 3, Rajkowska, Estkowska, Golemska, Stefańczyk i Kozińska 0.4

Najwięcej dla AZS zdobyły: Ciecierska 17, Lorek 17, Karpińka 10, Jarkowska 10.

(mst, pas) - Express Ilustrowany

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 25 października 2004, 07:15

Na własne życzenie

Poniedziałek, 25 października 2004r.

Koszykarki poznańskiego AZS doznały drugiej porażki w tegorocznych rozgrywkach
ekstraklasy. Po przegranej w Krakowie w ubiegłym tygodniu, tym razem akademiczki uległy na wyjeździe ŁKS Łódź 62:66.

Dla podopiecznych trenera Romana Habera mecz w mieście włókniarek rozpoczął dobrze, bo po pierwszej kwarcie poznanianki wygrywały 19:15. Kiedy po 15 minutach był remis 23:23, do akcji wkroczyli sędziowie, którzy w następnym fragmencie pojedynku często gwizdali przewinienia akademiczek. Łodzianki dość skutecznie wykonywały rzuty wolne i objęły prowadzenie 31:23. Do końca drugiej kwarty zawodniczki AZS nie potrafiły już zniwelować sporej przewagi i po 20 minutach przegrywały 26:37.

Zabrakło Redy

Od początku trzeciej kwarty podopieczne trenera Habera opanowały sytuację na boisku. W 27 minucie ekipa gospodarzy prowadziła już tylko 43:42. Przed ostania przerwą ŁKS wygrywał minimalnie 50:48. Po trzech minutach ostatniej części spotkania poznanianki znowu prowadziły, tak jak w pierwszej odsłonie, 55:50. Wszystko układało się po myśli gości do 36 minuty, kiedy to za pięć przewinień parkiet musiała opuścić Reda Aleliunaite-Jankowska. Akademiczki wygrywały jeszcze w tym momencie 60:54. Kiedy zabrakło Jankowskiej, poznanianki oddały inicjatywę łodziankom, które objęły prowadzenie 61:60. Jeszcze raz ekipa gości wygrywała 62:61, ale potem punkty zdobywały już tylko koszykarki ŁKS-u, które ostatecznie pokonały AZS Poznań 66:62.

Trzeba zmienić oblicze zespołu

Trener Roman Herkt był po meczu zawiedziony: - przegraliśmy to spotkanie na własne życzenie. Co prawda wygraliśmy walkę pod tablicami, mieliśmy wyrównany bilans rzutów z gry, jednak zabrakło skuteczności z rzutów wolnych. Łodzianki celniej rzucały. Po raz drugi słabo zagrały nasze środkowe. Zabrakło też chyba punktów Krupskiej-Tyszkiewicz. Więcej oczekiwałem od Karpińskiej. Po tym meczu jest mi smutno i szybko trzeba podjąć jakieś decyzje, aby zmienić oblicze zespołu - mówił po meczu w Łodzi Roman Haber. Poznanianki już w najbliższą środę czeka trzeci mecz wyjazdowy z Ostrovią.

ŁKS Łódź - AZS Poznań 66:62

(15:19, 22:7, 13:22, 16:14).
ŁKS: Włodarska 3, Owczarek 13, Kasprzak 9, Makowska 13, Dominauskaite 8 oraz Szymańska 13, Arażny 7, Golemska, Stefańczyk.
AZS: Krupska-Tyszkiewicz 4, Aleliunaite-Jankowska 6, Jarkowska 8, Ciecierska 17, Karpińska 10 oraz Lorek 17, Mro

JAC - Gazeta Poznańska

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 25 października 2004, 07:45

Wojteg pisze:Na własne życzenie

Kiedy po 15 minutach był remis 23:23, do akcji wkroczyli sędziowie, którzy w następnym fragmencie pojedynku często gwizdali przewinienia akademiczek.
JAC - Gazeta Poznańska

Co za sk... ten JAC????? Co za bezczelny pajac??? CZęsto gwizdali??? Faulowały to gwizdali! Jakośo tym ze Krupa notorycznie rwała niomal koszulke Magdzie Arażny gdy ta uciekała jej pod koszem to jakoś nie zauważył, sędziowie zreszta tez! I bałwan śmie jeszcze pisac takie bzdury. AS kto do diabła lideruje w ilosci popełnionych fauli w lidze???? Viallos napisz to co widziales bo nie wytrzymam!!! :evil: :evil: :evil:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 25 października 2004, 08:05

Zwłaszcza, że zawodniczki AZS stojące notorycznie w "trumnie" ełksy po 10 sekund nie miały ani jednego gwizdka... do tego słynne "turlanie" z piłką, oczywiście poznanianki robiły to pewnie "z kozłem" :lol: :lol:
Zgadzam się również, że "Krupa" po prostu była za wolna dla Magdy i uciekała się do rozwiązań "cwaniackich".
Zwróciłem również uwagę na kilka fauli odgwizdanych naszym np. po zbiórce Redy i opuszczeniu piłki przed siebie przez sędziego stojącego... za jej plecami - nie dyskutuję o tym czy były czy nie - tylko jakim cudem sędzia je widział? – dajmy spokój, sędziowanie jakie jest wiemy wszyscy, wiadomo że wyrządza wielkie szkody dla całej dyscypliny, ale nie próbujmy sugerować, że sędziowie „pomogli” ŁKS odnieść zwycięstwo w tym meczu...
Zawsze gdy wynik nie jest np. 10-15 pkt. co najmniej, można wylowic z meczu 1 czy 2 dyskusyjne decyzje sedziow i twierdzic, ze one zdecydowaly o wyniku...

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 25 października 2004, 12:38

Viallos pisze:Osobno należy również pochwalić kibiców za doping jaki stworzyli, szczególnie w 4 kwarcie, gdy wydawało się że ŁKS już tego meczu nie wygra. Cała hala stojąca i dopingująca dziewczyny do walki to obrazek jaki chciałoby się oglądać we wszystkich polskich halach. Aż głupio by było nie wygrać meczu przy tak wspaniałej publice.

Wielki dzięki za miłe słowa Viallos, miło było Cię poznać. Doping i atmosfera na hali tego dnia były super!

A co do olejów, butów, słodyczy czy leków to również marze o powrocie normalności i zdrowego rozsądku. Takie czasy, bez sposnora ani rusz ale czy potencjalni sponsorzy i działacze naprawdę nie mają za grosz szacunku dla lat histori, tradycji i barw klubowych?

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”