MECZ GWIAZD PLKK: Lotos Gdynia - Gwiazdy Ligi

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 26 października 2004, 12:27

Szymon pisze:A według mnie to całe głosowanie to lipa wielka jest i tyle! Powinno być można głosować na każdą, dowolną zawodniczkę na zasadzie jeden komputer - jeden głos.
cwaniaczku my juz wiemy ze Twoje IP bedzie zmienne :) no chyba ze będziesz głosował na Waszą Czwóreczke wtedy nie mam pytań :)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 26 października 2004, 16:09

Wiecie, tak sie zastanawiam, kto i na jakiej podstawie wytypował te zawodniczki??? Dlaczego nie mogę zagłosować np. na Renię Piestrzyńska czy Jarzynkę??? Przeciez to jest chore. Czyżby niektóre zawodniczki miały lepsze nazwiska od innych???
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 26 października 2004, 16:11

Zagloba pisze:Kurde zascienek :-( jak bylem ostatno glosowac to same lksianki przewodzily ale to tylko swiadczy o czym ?? a z ta Gdynia to juz lekka przesada...

Piwo najlepsze jest na nerki i nie musi koniecznie byc z Gdyni:-)

Ja wiem, że Ty to bys najchętniej i stolice do Gdyni przeniósł.
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 26 października 2004, 22:44

Mikey pisze:
Szymon pisze:A według mnie to całe głosowanie to lipa wielka jest i tyle! Powinno być można głosować na każdą, dowolną zawodniczkę na zasadzie jeden komputer - jeden głos.
cwaniaczku my juz wiemy ze Twoje IP bedzie zmienne :) no chyba ze będziesz głosował na Waszą Czwóreczke wtedy nie mam pytań :)

Nie będe głosował :lol: . I tak jak Kowalik napisał. Dlaczego nie można głosować na Piestrzyńską, Lamparską (w końcu to reprezentantki Polski), Jarzynkę czy choćby na M.K.?????? Skandal to jest!!!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 27 października 2004, 07:34

Gdynia kontra reszta świata

Wtorek, 26 października 2004r.

W niedzielę 7 listopada 2004 r. o godz. 16:00 w hali GOSiR w Gdyni dojdzie do niezwykle atrakcyjnej gali żeńskiej koszykówki. Głównym wydarzeniem wieczoru będzie mecz wielokrotnych mistrzyń Polski - zespołu Lotos Gdynia z reprezentacją Gwiazd Torell Basket Ligi. Impreza ta będzie retransmitowana przez Telewizję Polską TVP3 od godz.19.40 do godz. 20.30.
Dla zespołu trenera Krzysztofa Koziorowicza spotkanie to będzie ostatnim sprawdzianem przed pierwszym meczem Euroligi z belgijskim zespołem Gespe Bigorre Tarbes (11.11). W składzie drużyny Lotosu Gdynia znajdą się wszystkie najlepsze zawodniczki tej drużyny, z reprezentantkami Polski, Małgorzatą Dydek i Agnieszkę Bibrzycką oraz gwiazdami amerykańskiej ligi WNBA, Elaine Powell i Deanną Nolan.
Naprzeciwko nich staną najlepsze zawodniczki krajowe i zagraniczne występujące na krajowych parkietach, wybrane przez kibiców w drodze głosowania za pośrednictwem internetu, oraz wytypowane przez selekcjonerów drużyny Gwiazd, Tadeusza Aleksandrowicza (PZU Polfa) i Andrzeja Nowakowskiego (CCC Polkowice).
Internauci głosują na stronie: www.plkk.pl tylko do piątku. Plebiscyt cieszy się dużym zainteresowaniem. Oddano już prawie 7 tys. głosów. Zdecydowanie prowadzi Amerykanka Shannon Johnson z krakowskiej Wisły.
Organizatorzy, SSA Basketball Investments zapewniają emocje na najwyższym sportowym poziomie oraz znakomitą zabawę dla rzeszy uczestników tego spotkania. Dla urozmaicenia imprezy, odbędą się również liczne atrakcje w postaci konkursów, loterii dla kibiców. Od najbliższego wtorku rusza przedsprzedaż biletów. Ich liczba jest ograniczona, gdyż hala GOSiR może pomieścić tylko 1500 widzów.
Mecz Lotos - Gwiazdy Ligi poprzedzony zostanie oficjalną przedsezonową prezentacją drużyny mistrzyń Polski.

(sus) - Dziennik Bałtycki

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 27 października 2004, 08:14

Szymon to głosuj na Wasza najbardziej utalentowana rozgrywająca, masz moje łogoslawieństwo w tej sprawie :)
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 27 października 2004, 11:15

Wojteg pisze:przed pierwszym meczem Euroligi z belgijskim zespołem Gespe Bigorre Tarbes

(sus) - Dziennik Bałtycki

Hmmmm Wydaje mi się że ta drużyna jest z Francji? Bynajmniej była dwa lata temu, gdy my graliśmy w Eurolidze.

Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 27 października 2004, 11:33

Tarbes było też druzyną z Francji jakieś 10 lat temu, gdy walczyła z nimi Olimpia ;)... chyba się aż tyle w tej zjednoczonej Europie nie zmieniło od tego czasu.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Ziela
Nowy na forum

Postautor: Ziela » 27 października 2004, 12:26

Ej podsunelibście jakiś fajny pomysł co możn by zrobić na hali Hodzi mi o jakąs atrakcie?? macie napewno większe doświadczeni niż ja.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 27 października 2004, 14:24

Ziela pisze:Ej podsunelibście jakiś fajny pomysł co możn by zrobić na hali Hodzi mi o jakąs atrakcie?? macie napewno większe doświadczeni niż ja.

To nie miejsce na takie rozmowy. Tutaj się pisze o aktualnoaściach z koszykarskich parkietów. Załóż temat odnośnie tej sprawy w hyde parku to może podsuniemy jakiś pomysł.

Obrazek

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 28 października 2004, 19:15

Lotos Gdynia zagra z Reprezentacją Ligi

Szansę na występ w meczu mają także gorzowskie koszykarki.

W niedzielę 7 listopada o godz. 16 w hali GOSiR w Gdyni odbędzie się niezwykle atrakcyjna gala kobiecej koszykówki. Głównym wydarzeniem wieczoru będzie pojedynek wielokrotnych mistrzyń Polski zespołu Lotosu Gdynia z reprezentacją Gwiazd Torell Basket Ligi. Impreza będzie retransmitowana przez trzeci program TVP od godz. 19.40.

Do najbliższego piątku do godz. 12 na stronie http://www.plkk.pl trwa głosowanie na zawodniczki, które mogą wystąpić w drużynie gwiazd. Polska Liga Koszykówki Kobiet i kluby ekstraklasy wytypowały 39 zawodniczek. Pięć z nich z największą ilością głosów otrzyma nominacje do meczu gwiazd. Wybrany przez PLKK trener zespołu gwiazd wytypuje kolejnych siedem zawodniczek do swojej drużyny.

W gronie kandydatek do udziały w tym prestiżowym pojedynku są cztery koszykarki beniaminka ekstraklasy AZS PWSZ TelecomMedia Gorzów - Marta Żyłczyńska, Agnieszka Szott, Justyna Żurowska i Barbara Kaszewska. Na razie nasze dziewczyny są w czołówce głosowania i jest szansa, że przynajmniej jedna z nich pojawi się na meczu w Gdyni. Największą popularnością cieszy się jedna z najlepszych zawodniczek świata, gwiazda WNBA i Wisły Can Pack Kraków Shannon Johnson. W pierwszej dziesiątce są jednak także Żyłczyńska, Żurowska i Szott.

Jak można pomóc zagrać gorzowiankom w pojedynku gwiazd? Trzeba wejść na stronę internetową PLKK i oddać swój głos na minimalnie jedną, a maksymalnie pięć zawodniczek. Osoba głosująca, która chce wziąć udział w losowaniu nagród powinna zostawić swoje imię i nazwisko oraz adres e-mailowy. Dla osób biorących udział w głosowaniu przewidziano upominki w postaci biletów na mecz gwiazd oraz piłek do koszykówki firmy Molten.

iki (Gazeta Wyborcza)

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 29 października 2004, 15:23

2004-10-29
SKŁAD DRUŻYNY GWIAZD TORELL BASKET LIGI
Znany już jest skład drużyny Gwiazd w Meczu Lotos Gdynia –
Gwiazdy Torell Basket Ligi, który odbędzie się w dniu
7 listopada br. w Gdyni

Zawodniczki drużyny Gwiazd Torell Basket Ligi:

Zawodniczki wybrane w głosowaniu internetowym:

1. DOROTA GBURCZYK TS WISŁA CAN-PACK Kraków
2. SHANNON JOHNSON TS WISŁA CAN-PACK Kraków
3. MARTA ŻYŁCZYŃSKA AZS PWSZ TELECOMMEDIA Gorzów Wlkp
4. JUSTYNA ŻUROWSKA AZS PWSZ TELECOMMEDIA Gorzów Wlkp
5. MONIKA KRAWIEC TS WISŁA CAN-PACK Kraków

Zawodniczki wytypowane przez Trenera K. Aleksandrowicza:

6. OLGA PANTELEJEVA PZU POLFA Pabianice
7. ELŻBIETA TRZEŚNIEWSKA PZU POLFA Pabianice
8. ALICJA PERLIŃSKA PZU POLFA Pabianice
9. IVA PEROVANOVIC TS WISŁA CAN-PACK Kraków
10. EDYTA KORYZNA CCC Polkowice
11. ANNA MARCZEWSKA CCC Polkowice
12. BIRUTE DOMINAUSKAITE ŁKS ŁÓDŹ

Przypomnijmy, że nominacje na mecz otrzymali również:
Pan Kazimierz Aleksandrowicz - Trener (PZU Polfa Pabianice)
Pan Andrzej Nowakowski - Asystent Trenera (CCC Polkowice)
Pan Tomasz Ruszkowski - Masażysta (CCC Polkowice)
Pan Zdzisław Grabarczyk - Dyrektor Drużyny Gwiazd (PZU Polfa Pabianice)

plkk

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 29 października 2004, 17:50

bardzo mila sciema z glosowaniem dlugo po 12 i nabiciem dla krakowa w jedna noc grubo ponad 1000 glosow :D

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 29 października 2004, 17:56

pietroc pisze:bardzo mila sciema z glosowaniem dlugo po 12 i nabiciem dla krakowa w jedna noc grubo ponad 1000 glosow :D

dokładnie - też to zauważyłem. :lol:

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 29 października 2004, 19:59

Aleksandrowicz poprowadzi zespół Gwiazd PLKK

Tadeusz Aleksandrowicz, szkoleniowiec PZU Polfy Pabianice, poprowadzi zespół Gwiazd Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet w spotkaniu z Lotosem Gdynia. Mecz odbędzie się 7 listopada w Gdyni.

"Kryteria wyboru trenera były sprecyzowane: fachowość, kompetencja, wyniki zespołu w rozgrywkach ekstraklasy. Te wszystkie wymogi trener Tadusz Aleksandrowicz spełnia bez dwóch zdań" - powiedział pełnomocnik zarządu Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet Grzegorz Ziemblicki.

W piątek zakończyło się internetowe głosowanie kibiców, którzy wybierali pięć zawodniczek. W wzięło w nim udział ponad 25 tysięcy osób. Wśród wybranych znalazły się aż trzy koszykarki Wisły Can-Pack Kraków: Dorota Gburczyk, Monika Krawiec i złota medalistka igrzysk olimpijskich z Aten Shannon Johnson oraz dwie zawodniczki beniaminka ekstraklasy AZS PWSZ Telecommedia Gorzów Wlkp. - Marta Żyłczyńska i Justyna Żurowska.

Pozostałą siódemkę koszykarek do zespołu Gwiazd wybrał trener Aleksandrowicz, podobnie jak swojego asystenta - Andrzeja Nowakowskiego (trenera CCC Polkowice). Wśród wybranych przez Aleksandrowicza są m.in. dwie czołowe zawodniczki Polfy - Elżbieta Trześniewska i Olga Pantelejewa.

Skład zespołu Gwiazd PLKK:

Piątka wybrana przez kibiców:
1. Dorota Gburczyk Wisła Can-Pack Kraków
2. Shannon Johnson Wisła Can-Pack Kraków
3. Marta Żyłczyńska AZS PWSZ Telecommedia Gorzów Wlkp.
4. Justyna Żurowska AZS PWSZ Telecommedia Gorzów Wlkp
5. Monika Krawiec Wisła Can-Pack Kraków

Zawodniczki wybrane przez trenera Tadeusza Aleksandrowicza:
6. Olga Pantelejewa PZU Polfa Pabianice
7. Elżbieta Trześniewska PZU Polfa Pabianice
8. Alicja Perlińska PZU Polfa Pabianice
9. Iva Perovanovic Wisła Can-Pack Kraków
10. Edyta Koryzna CCC Polkowice
11. Anna Marczewska CCC Polkowice
12. Birute Dominauskaite ŁKS Łódź

Sztab drużyny Gwiazd:
Tadeusz Aleksandrowicz - I trener (PZU Polfa Pabianice)
Andrzej Nowakowski - asystent trenera (CCC Polkowice)
Tomasz Ruszkowski - masażysta (CCC Polkowice)
Zdzisław Grabarczyk - dyrektor drużyny Gwiazd (PZU Polfa Pabianice).

PAP

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”