Klub zerwał kontrakt z Ruźić !!

Moderator: Moderatorzy

Czy powinna zostać ściągnięta nowa skrzydłowa? Czy sznasę gry powinna otrzymać młoda zawodniczka?

- nowa wartościowa skrzydłowa
4
31%
- szansa dla młodej koszykarki
9
69%

Liczba głosów: 13

Awatar użytkownika
Trenejro
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Trenejro » 13 grudnia 2005, 00:51

Szymon pisze:No ale co z tego że amerykanka będzie młoda i sprawna :?: Musi jeszcze potrafić grać w koszykówkę, bo (TYLKO) młode i sprawne to się nadają do gimnastyki :wink:
Jeśli chodzi o Brazylijkę z Chełma, hmmm... Simon mi mówił że pierwsze jego wrażenie jest takie, że do drużyny takiej jak Chełm może ta zawodniczka starczyć, ale np. do nas byłaby za słaba :? :!:
I oto cały czas mi chodzi. Chcemy walczyć o najwyższe cele, więc ściągajmy zawodniczki które podołają temu wyzwaniu a nie będą "błyszczeć" w meczach z dołem tabeli :!: :!: :!:

Młoda sprawna koszykarka - o to mi chodziło... Kto, jak nie Ty apeluje żeby myśleć perspektywicznie... W Polsce brakuje wysokich zawodniczek... Kto taką ma, posiada duży atut - nawet jeżeli owa wysoka nie gra jeszcze na poziomie "gwiazdy"...

Powiedz mi w takim razie, jak wyobrażasz sobie walkę z Wisłą Kraków "za pomocą" Gabi, która nie ma kontrkandytatki na swoją pozycję, a sama prezentuje lichuteńki poziom???

Myślisz, że Pałka da radę walczyć z Braxton?

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 13 grudnia 2005, 01:09

Szymon pisze:Simon mi mówił że pierwsze jego wrażenie jest takie, że do drużyny takiej jak Chełm może ta zawodniczka starczyć, ale np. do nas byłaby za słaba :? :!:

Oczywiście na podstawie "wydaje mi się" po 17 minutach gry w jakich ją widziałem, w jej pierwszym meczu - nie twierdzę, że się tutaj akurat nie mogę mylić - ale powtarzam, tak mi się wydaje.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 13 grudnia 2005, 01:10

Trenejro pisze:
1. Młoda sprawna koszykarka - o to mi chodziło... Kto, jak nie Ty apeluje żeby myśleć perspektywicznie...

2. W Polsce brakuje wysokich zawodniczek... Kto taką ma, posiada duży atut - nawet jeżeli owa wysoka nie gra jeszcze na poziomie "gwiazdy"...

3. Powiedz mi w takim razie, jak wyobrażasz sobie walkę z Wisłą Kraków "za pomocą" Gabi, która nie ma kontrkandytatki na swoją pozycję, a sama prezentuje lichuteńki poziom???

Ad.1) No właśnie... koszykarka przez DUŻE "K" :!: NA taką centerkę potrzeba odpowiednią ilość pieniędzy, której chyba niestety nie mamy.

AD.2) Bez przesady.... ŁKS ma Czernij, Poznań ma Jankowską i Mrozińską i jakoś tych atutów nie widać. Myślisz że gdyby któraś z wymienionych zawodniczek grałą u nas byłoby lepiej :?: Wątpię :? ...

Ad.3) Walak z Wisłą :?: Hmm..... "jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma" :!: A my mamy silny (teoretycznie) obwód, więc powinniśmy ten fakt wykorzystać do maksimum. I tu jest zadanie dla trenera, by "wybaniował" taki system gry by to wykorzystać :!:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Trenejro
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Trenejro » 13 grudnia 2005, 11:32

Szymon pisze:
Trenejro pisze:
1. Młoda sprawna koszykarka - o to mi chodziło... Kto, jak nie Ty apeluje żeby myśleć perspektywicznie...

2. W Polsce brakuje wysokich zawodniczek... Kto taką ma, posiada duży atut - nawet jeżeli owa wysoka nie gra jeszcze na poziomie "gwiazdy"...

3. Powiedz mi w takim razie, jak wyobrażasz sobie walkę z Wisłą Kraków "za pomocą" Gabi, która nie ma kontrkandytatki na swoją pozycję, a sama prezentuje lichuteńki poziom???

Ad.1) No właśnie... koszykarka przez DUŻE "K" :!: NA taką centerkę potrzeba odpowiednią ilość pieniędzy, której chyba niestety nie mamy.

AD.2) Bez przesady.... ŁKS ma Czernij, Poznań ma Jankowską i Mrozińską i jakoś tych atutów nie widać. Myślisz że gdyby któraś z wymienionych zawodniczek grałą u nas byłoby lepiej :?: Wątpię :? ...

Ad.3) Walak z Wisłą :?: Hmm..... "jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma" :!: A my mamy silny (teoretycznie) obwód, więc powinniśmy ten fakt wykorzystać do maksimum. I tu jest zadanie dla trenera, by "wybaniował" taki system gry by to wykorzystać :!:

A widzisz - ŁKS ma Czernij, ale nie ma takiego skłądu, w tym obwodu jak Włókniarz... Poznań ma Jankovską i nie ma takiego całościowego składu jak Włókniarz... Myślisz, że chociażby Czernij nie rozwinęłaby bardziej skrzydeł w Pabianicach przy tak wyrównanym składzie na reszcie pozycji?

Ja uważam, że ta akurat zawodniczka ma o wiele wiecej atutów niż Toma...

Pamiętasz Billa Cartrighta, albo Luca Longleya w Chicago Bulls? Zupełni przeciętniacy, by nie powiedzieć słabeusze... A w dobrej drużynie przydawali się bardzo... Po co byli, skoro był Jordan i Pippen...

Po co Omanicowi Braxton, skoro ma Skerovic, de Forge itd itp...

Już odpowiadam: dla równowagi składu na wszystkich pozycjach...
A tej równowagi NAM właśnie brakuje, samym obwodem choć najlepszym i skrzydłowymi meczy nie wygramy...

Dlatego ponownie postuluję - POTRZEBNY NAM DRUGI SILNY CENTER!!!

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 13 grudnia 2005, 12:00

Trenejro pisze:
A widzisz - ŁKS ma Czernij, ale nie ma takiego skłądu, w tym obwodu jak Włókniarz... Poznań ma Jankovską i nie ma takiego całościowego składu jak Włókniarz... Myślisz, że chociażby Czernij nie rozwinęłaby bardziej skrzydeł w Pabianicach przy tak wyrównanym składzie na reszcie pozycji?

Ja uważam, że ta akurat zawodniczka ma o wiele wiecej atutów niż Toma...

Pamiętasz Billa Cartrighta, albo Luca Longleya w Chicago Bulls? Zupełni przeciętniacy, by nie powiedzieć słabeusze... A w dobrej drużynie przydawali się bardzo... Po co byli, skoro był Jordan i Pippen...

Po co Omanicowi Braxton, skoro ma Skerovic, de Forge itd itp...

Już odpowiadam: dla równowagi składu na wszystkich pozycjach...
A tej równowagi NAM właśnie brakuje, samym obwodem choć najlepszym i skrzydłowymi meczy nie wygramy...

Dlatego ponownie postuluję - POTRZEBNY NAM DRUGI SILNY CENTER!!!

Zupełnie sie nie zgadzam jeśli chodzi o Czernij i Jankowską. Nie sądzę by obeność w składzie tych zawodniczek podniosła poziom gry naszej drużyny. Według mnie, one są po prostu za słabe by podjąć skuteczną walkę o Mistrzostwo Polski :!:
A przytoczony przez Ciebie przykład Chicago uważam że jest zupełnie nie na miejscu. Wiesz, mając w składzie takiego FENOMENA jak Jordan i na dokładkę kilku świetnych i wybitnych graczy jak choćby Pippen, Kukoc, Paxton można sobie było pozwolic na zaangażowanie kiepskiego centra :!:

To samo się tyczy Wisły. Przecież Braxton to bardzo dobra zawodniczka, która decyduje o obliczu drużyny i nie jest jakimś tam pierwszym lepszym centrem, wziętym tylko po to by gra była zbilansowana.

Obrazek

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 13 grudnia 2005, 13:40

No, nareszcie jakas dobra wiadomoś nadeszła z tego klubu :D . Brawa dla działaczy. Ja jestem za wprowadzeniem młodej do zespołu chociaż opcja ze ściągnięciem silnej skrzydłowej tez nie jest głupia. Ale, faktycznie musi to byc zawodniczka wartościowa bo inaczej to szkoda czasu i pieniędzy.
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
Trenejro
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Trenejro » 13 grudnia 2005, 15:47

Kowalik pisze:No, nareszcie jakas dobra wiadomoś nadeszła z tego klubu :D . Brawa dla działaczy. Ja jestem za wprowadzeniem młodej do zespołu chociaż opcja ze ściągnięciem silnej skrzydłowej tez nie jest głupia. Ale, faktycznie musi to byc zawodniczka wartościowa bo inaczej to szkoda czasu i pieniędzy.

Widzisz Kowalik, Ruzic była niskim skrzydłowym. Również jestem za tym, by do składu weszła za nią Szemraj (broń Boże nie Kudłak!), ale i tak uważam,że powinniśmy ściągnąć centra... Lepszego od Gabi...

Myślisz Szymon, że silna skrzydłowa kosztuje duzo mniej od centra????

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 13 grudnia 2005, 16:36

Trenejro pisze:

Nie wiem ile kosztuje i prawdę powiedziawszy za bardzo mnie to nie obchodzi.... bo niby do czego mi to potrzebne :? :?:
Grunt że wiem ile kosztuje litr spirytusu, paczka fajek, piwo, gram białego proszku..... no, i może jeszcze parę produktów. :lol: :lol: :lol:

Obrazek

Awatar użytkownika
Trenejro
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Trenejro » 13 grudnia 2005, 16:43

Szymon pisze:
Trenejro pisze:

Nie wiem ile kosztuje i prawdę powiedziawszy za bardzo mnie to nie obchodzi.... bo niby do czego mi to potrzebne :? :?:
Grunt że wiem ile kosztuje litr spirytusu, paczka fajek, piwo, gram białego proszku..... no, i może jeszcze parę produktów. :lol: :lol: :lol:

No ok, albo rozmawiamy o koszykówce, albo o wódzie...
W każdym razie, skoro nie obchodzi Cię co za ile, to po co mówisz, że dobry center jest za drogi... Przyznaj tylko, że według Ciebie: albo potrzebujemy centra, albo nie... :roll:

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 13 grudnia 2005, 17:44

Przecież powszechnie wiadomo, że na dobrego centra potrzeba najwięcej kasy i tyle :!: A klub nie ma kasy na dobrego centra, bo gdyby miał, to już od początku sezonu byłaby zawodniczka pokroju np. Braxton :!: Przecież to proste chyba jest :?: :?
I powtarzam raz jeszcze. Ściąganie przeciętnej zawodniczki tylko dla tego że jest centrem nie ma sensu :!: :!: :!:

Obrazek

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 13 grudnia 2005, 21:12

Trenejro pisze:
Kowalik pisze:No, nareszcie jakas dobra wiadomoś nadeszła z tego klubu :D . Brawa dla działaczy. Ja jestem za wprowadzeniem młodej do zespołu chociaż opcja ze ściągnięciem silnej skrzydłowej tez nie jest głupia. Ale, faktycznie musi to byc zawodniczka wartościowa bo inaczej to szkoda czasu i pieniędzy.

Widzisz Kowalik, Ruzic była niskim skrzydłowym. Również jestem za tym, by do składu weszła za nią Szemraj (broń Boże nie Kudłak!), ale i tak uważam,że powinniśmy ściągnąć centra... Lepszego od Gabi...

Pisząc silna skrzydłową miałem na mysli zawodniczkę na pozycji 3 ale o wysokich umiejętnościach :lol:
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 13 grudnia 2005, 21:30

ehh..., po przemyśleniach - jestem jednak za silną nową skrzydłową.
Głównie dlatego, że i tak któraś z młodych (szkoda, że głównie faworyzowana moim zdaniem Kudłak) jest w składzie, a zwiększenie ilości młodych do sztuk 2 w sumie nic nie zmieni, bo i tak zapewne grzałaby ławę. A jakaś skrzydłowa z prawdziwego zdarzenia mogłaby stanowić o obliczu zespołu, dopomagać mu w obronie albo w ataku, a najlepiej i tu i tu 8).
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 13 grudnia 2005, 21:38

Edzia pisze:... któraś z młodych (szkoda, że głównie faworyzowana moim zdaniem Kudłak) jest w składzie,
.

No proszę..... a już myślałem, że tylko ja mam takie odczucia :? :?:

Obrazek

Awatar użytkownika
Ziomek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Ziomek » 13 grudnia 2005, 22:02

Faktycznie że troszkę strach wpuścić na cały mecz młodą i niedoświadczoną zawodniczkę i zapewne siedziała by na ławce przez większość meczu
ja już nie wiem co o tym sądzić
nowa zawodniczka owszem przydała by się ale nie jestem pewien czy są finanse na doświadczoną i dobrze dysponowaną zawodniczkę
:D
:D W Moim Życiu Liczy Się Tak Naprawdę Tylko Pabianicki Klub Koszykówki Kobiet. MRKS Jest Całym Moim Życiem, Od Kiedy Straciłem Ciebie Kochanie :D

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 14 grudnia 2005, 09:32

Edzia pisze:ehh..., po przemyśleniach - jestem jednak za silną nową skrzydłową.
Głównie dlatego, że i tak któraś z młodych (szkoda, że głównie faworyzowana moim zdaniem Kudłak) jest w składzie, a zwiększenie ilości młodych do sztuk 2 w sumie nic nie zmieni, bo i tak zapewne grzałaby ławę.

A ja - po przemyśleniach ;) - uważam, że bardziej niż skrzydłowej potrzeba nam centra. Na pozycji Ruźić mamy dwie bardzo rozwojowe młode zawodniczki - Szemraj i Kudłak (jeśli Herkt nie rzuca słów na wiatr, to miejsce należy się tej pierwszej - Edzia pewnie pamiętasz rozmowę z trenerem, dlaczego stawia na Kudłak).

Jednak jak wiadomo znaleźć centra z prawdziwego zdarzenia i go opłacić jest niezmiernie ciężko. Tańsze jest zapewne zatrudnienie skrzydłowej. No ale to już jest sprawa klubu.

Wróć do „Archiwum”