I liga - Grupa Wielkopolska (terminarz)

Wiadomości z niższych lig

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Intarex
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Intarex » 18 grudnia 2005, 11:15

Ostrovia wygrała z Koninem, ale ile?

Awatar użytkownika
talar
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: talar » 18 grudnia 2005, 11:22

Unia swarzedz - Duda Leszno 58:77

Punkty Swarzedza: Kośmider 0, Żurawska 0, Parzymies 11 ,Jarkowska 10, Golda 2 , Talarczyk 16, Wiaderna 0, Czerniak 19, Leporowska 0

Duda Leszno: Siwczak 13, Lubak 7, Krzywicka 17, Rezler 15, Angier 1, Król 0, Grześczyk 5, Anioła 5, Andrzejewska 0, Najmowicz 10, Budnik 4 !, Soroczyńska 0.
parole... moje ulubione... ;)

Awatar użytkownika
gilus
Młodzik

Postautor: gilus » 18 grudnia 2005, 13:13

Intarex pisze:Ostrovia wygrała z Koninem, ale ile?

65:59

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 18 grudnia 2005, 13:17

super mecz Koninianek...Danka zorbiła ogromne postępy...może trener Zielinski tak na nią podziałał...jestem zaskoczony. Co do meczu...beznadziejna juz kolejny raz postawa zawodniczek Ostrovii...i juz drugi raz po wygranym meczu szedłem do domu jak po sromotnej porażce;/
Coś trzeba zmienic bo jak narazie to wygrywamy...ale zdecydowanie za duzo sił nas to kosztuje, zdecydowanie.

Oczywiscie pozdrowienia dla gilusa ;-) Miło było widziec...
Co mówiłem przed tym meczem?

Awatar użytkownika
gilus
Młodzik

Postautor: gilus » 18 grudnia 2005, 13:37

Mówiłeś, że będzie ciekawy meczyk i taki rzeczywiście był :)

Ostrovia Ostrów - MKS AZS PWSZ Konin
65:59 /18:20, 13:13, 17:9, 17:17/

Zdobycze punktowe koninianek:

Przybylak Danuta - 26
Krzemińska Agata - 13
Spychała Anna - 9
Czachor Paulina - 4
Przytarska Ewa - 4
Białczyk Adrianna - 2
Wrona Katarzyna - 1

Awatar użytkownika
talar
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: talar » 21 grudnia 2005, 23:09

zaległy mecz: Unia Swarzedz - MKS MOS Konin 66:56

Unia:Kośmider 18, Żurawska 1, Parzymies 6, Jarkowska 10, Golda 8, Talarczyk 18, Czerniak 5, Leporowska 0

Konin:Wrona 2, Czachor 2, Maciejewska 0, Krzemińska 15, Białczyk 2, Przytarska 6, Przybylak 24, Krzemień i Libertowska po 0, Spychała 4
parole... moje ulubione... ;)

Awatar użytkownika
gilus
Młodzik

Postautor: gilus » 21 grudnia 2005, 23:11

No właśnie wróciłem z meczyku. W sumie nudny jak flaki z olejem, sędziowie tradycyjnie z innej planety ale zasłużone zwycięstwo Unii (popełniły mniej błędów). Ach talar gdyby nie Ty to Unia miałaby niewesoło :)

Tom
Nowy na forum

Postautor: Tom » 28 grudnia 2005, 11:38

Anna Talarczyk z Unii Swarzędz w styczniu 2006 roku przejdzie do Dudy PWSZ Gąsior Leszno. Decyzja ma zapaść po sparingowym turnieju który odbędzie się w Lesznie 29.12.05 na Trapezie. pierwszy mecz rozegrają zespoły CCC Polkowice z AZS Poznań nastepny CCC z Duda Leszno i ostatni Duda- AZS. Zapraszamy wszystkich zainteresowanych. Początek o 11.00. Wstęp bezpłatny :D

KKK

Postautor: KKK » 28 grudnia 2005, 15:15

A moze sprowadzimy do leszna cala druzyne ze Swarzedza??? i nazwijmy ja np DUDA UNIA PWSZ SWARZEDZ LESZNO??????a zreszta po co leszno wystarczy duda unia swarzedz, wg zarzadu w elsnzie nie ma zawodniczek do grania??? to po co nas jest 14 ????? i tak tylko na meczu gra 8 reszta grzeje lawe???

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 28 grudnia 2005, 15:34

KKK pisze:A moze sprowadzimy do leszna cala druzyne ze Swarzedza??? i nazwijmy ja np DUDA UNIA PWSZ SWARZEDZ LESZNO??????a zreszta po co leszno wystarczy duda unia swarzedz, wg zarzadu w elsnzie nie ma zawodniczek do grania??? to po co nas jest 14 ????? i tak tylko na meczu gra 8 reszta grzeje lawe???

Zrozum jednak, że brakuje Wam klasowej rozgrywającej... papiery na takową ma na pewno Ania Talarczyk, Siwa lepiej czuje się na dwójce! Jeżeli te informacje będą zgodne i rzeczywiście Talar będzie grała w Lesznie to rzeczywiście będzie wzmocnieniem. I wreszcie zaczynacie myśleć w Lesznie, sciagając chocby zawodniczke, która poradzi sobie w e-klasie. Póki co tak większość składu po ew wejsciu do wymiany!

Awatar użytkownika
Rendy
Nowy na forum

Postautor: Rendy » 28 grudnia 2005, 15:37

Anna Talarczyk przjdzie do Leszna? Szkoda, to bardzo dobra zawodniczka, która stanowi mocną podporę zespołu. :cry: :( Będzie nam Jej bardzo brakowało :(
pozdro:)

Gość

Postautor: Gość » 28 grudnia 2005, 15:46

ludzie przestańcie siac defektyzm :!: :!: :!: :roll: Tom napisal "przejdzie do Dudy PWSZ Gąsior Leszno. Decyzja ma zapaść po sparingowym turnieju " to przejdzie czy nie :?: :? chyba sam do konca nie wiesz o czym piszesz :!:

Awatar użytkownika
Rendy
Nowy na forum

Postautor: Rendy » 28 grudnia 2005, 15:50

Anonymous pisze:ludzie przestańcie siac defektyzm :!: :!: :!: :roll: Tom napisal "przejdzie do Dudy PWSZ Gąsior Leszno. Decyzja ma zapaść po sparingowym turnieju " to przejdzie czy nie :?: :? chyba sam do konca nie wiesz o czym piszesz :!:

Racja, a może sama Anna Talarczyk powie coś na ten temat :lol:
pozdrowionka :D
pozdro:)

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 28 grudnia 2005, 16:41

Dla mnie także ta sensacyjna z lekka wiadomość jest sporym zaskoczeniem! Jeśli się sprawdzi, to faktycznie pierwszy krok Leszna w budowaniu składu na ekstraklasę... hmmm... w sumie drugi - pierwszym było ściągniecie Agi Kusz. Ania na pewno zasługuje na grę wśród najlepszych i jestem pewien, że sobie znakomicie da radę. Taki awans sportowy jest normalną koleją rzeczy i tylko wypada życzyć POWODZENIA, co niniejszym z całego serca czynię! To dobra wiadomość także dla Siwej, która na jedynce z konieczności nie może pokazać wszystkich swoich atutów... i trochę się jednak męczy, nie grając tego, co najbardziej lubi.

Tylko teraz ciekawe, czy to nie plotka ;)

Pozdrowionka!
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Gość

Postautor: Gość » 28 grudnia 2005, 19:47

Informacje o ewentualnym przejściu A. Talarczyk do Leszna podałem za naszym lokalnym radiem i wywiadem z naszym kierownikiem zespołu. Poniżej tekst dla niedowiarków..... Serdecznie pozdrawiam.

W najbliższy czwartek w leszczyńskim Trapezie gościć będziemy drużyny z żeńskiej koszykarskiej ekstraklasy: brązowe medalistki Mistrzostw Polski CCC Polkowice i piątą drużynę AZS Poznań. W turnieju weźmie udział również zespół Duda PWSZ Gąsior Leszno.

Jak grać to z najlepszymi i od najlepszych uczyć się mówi kierownik leszczyńskiej drużyny Zbigniew Król. Trudno z tym twierdzeniem nie zgodzić się, bo goście turnieju to zespoły z uznaną marką. W tym sezonie leszczyńskie koszykarki mierzą w awans do ekstraklasy i taka próba sił z ekipami tam grającymi przyda się. Zdaniem Zbigniewa Króla sam fakt, że do Leszna zawita CCC Polkowice i AZS Poznań, świadczy, że: Mamy dobry zespół i zaproszone drużyny widzą sens rozgrywania sparingów z leszczyńską ekipą. Pierwszy mecz w czwartek już o 11:00 zagrają CCC Polkowice i AZS Poznań, o 15:30 zmierzą się Duda PWSZ Gąsior Leszno z CCC Polkowice, na koniec o 18:30 zobaczymy w akcji koszykarki Leszna i AZS Poznań.Co ważne w prezencie dla kibiców wstęp na mecze jest bezpłatny. Jeszcze jedną niespodziankę ma prezes klubu Jerzy Pielech: W turnieju w naszym zespole wystąpi Anna Talarczyk dotychczasowa zawodniczka Unii Swarzędz.Jeżeli się sprawdzi, to w styczniu ściągniemy ją do Leszna dodał

Wróć do „I/II liga”