Katarzyna Kenig nową zawodniczką ŁKS

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Katarzyna Kenig nową zawodniczką ŁKS

Postautor: simon » 03 stycznia 2006, 18:35

Nowa koszykarka ŁKS Siemens

jw 03-01-2006 , ostatnia aktualizacja 03-01-2006 17:54

Katarzyna Kenig wraca do Łodzi. W środę rozpocznie treningi, a w sobotę ma zagrać w meczu z Lotosem Gdynia
Trener ŁKS Siemens Mirosław Trześniewski pod koniec ubiegłego roku zapowiadał, że w rundzie rewanżowej jego drużyna zostanie wzmocniona. Początkowo wydawało się, że do łódzkiego klubu trafi koszykarka ze Słowacji, ale łódzki szkoleniowiec ostatecznie zdecydował się na pozyskanie Katarzyny Kenig, która nie miała pewnego miejsca w Wiśle Kraków. - Cieszę się, że wracam do Łodzi - mówi nowa ełkaesianka. - Mam nadzieję, że pomogą swojemu byłem klubowi w utrzymaniu się w ekstraklasie.

Kenig jest wychowanką MOSM Bytom, później występowała w ŁKS, PZU Polfie i ponownie w ŁKS, skąd trafiła do krakowskiej Wisły. W Krakowie spędziła półtora roku.

Dziś Kenig rozpocznie treningi z nowym zespołem. - Jest duża szansa, że wystąpię już w sobotnim meczu z Lotosem Gdynia - powiedziała "Gazecie" koszykarka.

Wszystko wskazuje na to, że to nie ostatnie wzmocnienie ŁKS. Niedawno Rada Miejska przyznała 450 tys. na działalność sekcji koszykówki. Mówi się także, że wkrótce pojawią się kolejni sponsorzy.

http://miasta.gazeta.pl/lodz/1,35137,3095299.html

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 03 stycznia 2006, 18:38

ciekawe... kiedy Łks przyjażdza do Krakowa ?? kaśka będzie miała okazję w końcu się zaprezentować krakowskiej publiczności.....
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 03 stycznia 2006, 18:46

Kasia-powodzenia w Lodzi!!!

Trzymam kciuki,żeby wszystko bylo po twojej myśli!!!
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Alexx
Amator

Postautor: Alexx » 03 stycznia 2006, 19:00

osesek pisze:ciekawe... kiedy Łks przyjażdza do Krakowa ?? kaśka będzie miała okazję w końcu się zaprezentować krakowskiej publiczności.....

Nie wymagajmy cudów od zawodniczki która ostatnie półtora roku przesiedziała na ławce. Dobrze będzie jak zdobędzie na początek 5-6 punktów w meczu.
Powodzenia Kasiu !!!

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 03 stycznia 2006, 19:30

Ja sadze ze w ŁKS-ie bedzie spokojnie robic po ok 10-pkt. Ta zmiana napewno wyjdzie jej na dobre, a mam nadzieje ze w jej miejsce ktos zawita do Kraka.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 03 stycznia 2006, 20:03

Alexx pisze:
osesek pisze:ciekawe... kiedy Łks przyjażdza do Krakowa ?? kaśka będzie miała okazję w końcu się zaprezentować krakowskiej publiczności.....

Nie wymagajmy cudów od zawodniczki która ostatnie półtora roku przesiedziała na ławce. Dobrze będzie jak zdobędzie na początek 5-6 punktów w meczu.
Powodzenia Kasiu !!!

co nie znaczy,że nie trenowała.
i tak jak mówi Greebo, mam nadzieje,że w okolicach 10 pktów na początek Kasia będzie Łks-owi dawać. Czego jej serdecznie życzę!!
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 03 stycznia 2006, 20:40

Nie wiem czy to prawda, ale słyszałem, że T. Ruzić również w ŁKS-ie.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 03 stycznia 2006, 20:49

Hersi pisze:Nie wiem czy to prawda, ale słyszałem, że T. Ruzić również w ŁKS-ie.

też mi się coś obiło o uszy :wink:

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 03 stycznia 2006, 20:55

8) Fajny nius, choć jestem zszokowany decyzją Kangura, ale kurde ... cieszę się :D . Wzmocnienie jest z pewnoscia duże. Życze Kaśce zeby tak jak po poprzednim pobycie u nas wróciła do kadry.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 03 stycznia 2006, 22:15

Hersi pisze:Nie wiem czy to prawda, ale słyszałem, że T. Ruzić również w ŁKS-ie.

trudno napisać, że "nie prawda" - bo o mało co by była prawda - ale z tego co wiem ostatecznie grać będzie... w Szwecji (za kasę ponoć lepszą niż w Pabianicach)

pozdrowionka

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 04 stycznia 2006, 08:01

Katarzyna Kenig wróciła do ŁKS Siemens AGD

Środa, 4 stycznia 2006r.

S tarania ŁKS Siemens AGD o powrót do Łodzi Katarzyny Kenig zakończyły się sukcesem. Była koszykarka reprezentacji, a ostatnio zawodniczka krakowskiej Wisły, będzie już dziś trenowała w Łodzi. W sobotę o godz. 16 wystąpi w Gdyni w łódzkim zespole w meczu ligowym przeciw mistrzowskiemu Lotosowi.

Obrazek
Katarzyna Kenig (od lewej) grała też w europejskich pucharach. Tu w meczu z Kozaczką Zaporoże

Ta dobrze wyszkolona technicznie zawodniczka rozpoczynała karierę w Stali Bobrek Bytom pod panieńskim nazwiskiem Szołtysek. Do ŁKS sprowadził ją w 1996 roku trener Mirosław Trześniewski. Z ekipą juniorek trener Lucyny Smacznej wyleciała na turniej na Florydę do USA. Właśnie w barwach klubu z al. Unii zadebiutowała jako skrzydłowa w ekstraklasie. Później występowała w Polfie Pabianice i grała w reprezentacji Polski. Przez ostatnie dwa sezony była zawodniczką Wisły, ale nie udało jej się przebić do podstawowego składu. Powrót do ŁKS Siemens AGD stworzy jej szanse gry w lidze.

Łódzki klub odniósł zaledwie jedno zwycięstwo i wsparcie zawodniczką tej klasy z pewnością pozwoli koszykarkom trenera Trześniewskiego na awans w ligowej tabeli.

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 04 stycznia 2006, 09:56

dziennik pisze: Do ŁKS sprowadził ją w 1996 roku trener Mirosław Trześniewski.

Taaa, tylko wtedy nazywał się Józef Żyliński i od kilkunastu lat był prezesem sekcji, a trenował koszykarki ŁKS przez poprzednie 30.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 04 stycznia 2006, 11:53

http://krakow.naszemiasto.pl/sport/554143.html
- Gazeta Krakowska

KOSZYKÓWKA Katarzyna Kenig w ŁKS

Środa, 4 stycznia 2006r.

Katarzyna Kenig będzie koszykarką ŁKS. Skrzydłowa Wisły Can-Pack Kraków wczoraj rozwiązała swoją umowę, a dzisiaj podpisze półtoraroczny kontrakt z łódzkim klubem.

Po pierwszej rundzie rozgrywek ŁKS Siemens AGD zajmuje ostatnie, dziesiąte miejsce w tabeli Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet. Łódzkie koszykarki wygrały jeden, a przegrały aż dziewięć meczów.
26-letnia Katarzyna Kenig jeszcze niedawno była powoływana do reprezentacji Polski. Nie potrafiła jednak przebić się do podstawowego składu Wisły Can-Pack. Kenig w sobotę zagra w drużynie ŁKS w meczu z Lotosem Gdynia.

duane
Nowy na forum

Postautor: duane » 04 stycznia 2006, 15:25

Też uważam, że to bardzo dobry transfer :). Nawet jeśli Kasia nie od razu byłaby w swojej najwyższej formie to przynajmniej będzie większe pole manewru jeśli któraś z podstawowych zawodniczek będzie miała słabszy dzień. Ale wierzę, że szybko stanie się taką zawodniczką jaką pamiętamy z ostatniego pobytu w ŁKS :).

chełmianin

Postautor: chełmianin » 04 stycznia 2006, 16:59

ufff
dobrze że my już pchneliśmy ŁKS bo z Kasią byłoby cięzko. uważam ja za jedną z lepszych zawodniczek w Polsce a po takim siedzeniu na ławie powinna rzucać po 20 oczek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”