PZU Polfa Pabianice - Cukierki Odra Brzeg 77:54
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Mikey pisze:A kto powiedzaił ze nie jeździmy? Was w Łodzi nie było ładnych kilka latBrodacz pisze:A co do poprzednich postów Mikey dlaczego wy nie jeżdzicie po Polsce i nie spróbujecie zrobić atmosfery koszykarskiego świeta !:, a do Pabianic jeżdzimy stale w liczbie nie mniejszej 50-60 osób
![]()
. A tak na poważnie na ŁKSie piłka jest nr 1 i jeśli chcesz zobaczyć ile osób jeździ na wyjazdy na piłkarzy zapraszam do statystyk na naszej stronie klubowej. Wyjazdy ŁKS na jesień to międzyinnymi: Arka Gdynia 800 głów, Czermno 600.... Kosz nie jest po prostu tak popularny (niestety), ludzie zyja piłką a koszykarki są jakby tylko dodatkiem
I wszytko jasne...Pzdr
Można przeżyć życie w sposób tak pełny, iż pod koniec jesteś gotów na śmierć, gdyż nie zostaje ci nic innego do roboty 
- Brodacz
- Żak
- Kontaktowanie:
No niestety Brzeg nie jest tak duży jak Łódź
I u nas panuje koszykówka i o tych kibicach jest mowa.Cieszy mnie to że prezentujecie w tak mocnej liczbie w Pabianicach ale raczej nie sprawia wam to problemów(odległość).Jeśli chodzi o Chełm to gratulacje bo przyznam że to drugi koniec Polski i jeśli siła waszych kibiców była tam taka jak opisałeś to czapki z głow.Tylko szkoda że wyszło tak że my sie nie pojawiliśmy u was a tym samym wy u nas (choć jest szansa
)to sprawy organizacyjne niestety.I dobrze by sie działo gdyby na każdym meczu choć kilkunastoosobowa grupka kibiców przeciwstawiła sie sile fanów gospodarzy.To jest dopiero święto koszykówki kiedy dobry mecz ma jeszcze dobrą oprawe gdzie kibice dają z siebie wszystko.Także życze i Wam i nam tego no bo o to chyba chodzi
Pozdro 
Ja go znam to jest ten no...
- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
Cieszy mnie to że prezentujecie w tak mocnej liczbie w Pabianicach ale raczej nie sprawia wam to problemów(odległość).
Odległosć odległoscia ale ilez przygód jest zawsze na wyjeździe do Pabianic a i w drodze wiele się wydarzyc moze...
Ha ha ha no z tą siłą to bym nie przesadzał, zwłaszcza tą "siłą" która jechała busem ...Jeśli chodzi o Chełm to gratulacje bo przyznam że to drugi koniec Polski i jeśli siła waszych kibiców była tam taka jak opisałeś to czapki z głow

Polfa - Cukierki 77:54 - kandydat do medalu nie zwalnia tempa
Poniedziałek, 9 stycznia 2006r.
Koszykarki PZU Polfy Pabianice pokonały na własnym parkiecie Cukierki Odrę Brzeg 77:54, potwierdzając swoje medalowe aspiracje. Inna sprawa, że mecz był emocjonujący, bowiem goście zagrali bardzo ambitnie, wykorzystując dekoncentrację faworytek.
Twarda obrona jest silną bronią PZU Polfy w tym sezonie. Z prawej Sylwia Wlaźlak
Cukierki długo prowadziły. 16:9 w 8, 30:22 w 19 i 37:35 w 24 min (w całym meczu aż dziewięciokrotnie trafiając za trzy punkty).
Ostatni remis zanotowaliśmy w 27 min (42:42), później dominacja Polfy nie podlegała już dyskusji. Indywidualnościami meczu były Olga Pantelejewa i Leo Kristofova, ale pozostałe zawodniczki również miały swój wkład w zwycięstwo (np. Emilia Lamparska i Agnieszka Pałka).
W szeregach gości pokazała się eksełkaesianka Agnieszka Makowska, ale słusznie nie była zadowolona z tego występu.
Nie jest wykluczone, że już dzisiaj zapadnie decyzja, kto zostanie selekcjonerem kobiecej reprezentacji Polski (po Arkadiuszu Konieckim). Mówi się o dwóch kandydatach: Krzysztofie Koziorowiczu z Lotosu i Tomaszu Herkcie z Polfy. Herkt po raz kolejny zaprzeczył, że ktokolwiek ze związku oficjalnie kontaktował się z nim w tej sprawie. Podtrzymał też deklarację, że na pewno nie opuści Polfy.
PZU Polfa Pabianice - Cukierki Odra Brzeg 77:54 (14:16, 12:14, 29:16, 22:8)
Polfa: Pantelejewa 26, Krystofova 21, Krupska-Tyszkiewicz 11, Lamparska 9, Toma 5, Pałka 4, Wlaźlak 1, Costa.
Cukierki: Proszczenko 17, Koc 10, Babicka 8, Morka i Rzeźnik po 6, Makowska 4, Chebotowa 3, Chełczyńska, Daniel.
(bart) - Express Ilustrowany
Poniedziałek, 9 stycznia 2006r.
Koszykarki PZU Polfy Pabianice pokonały na własnym parkiecie Cukierki Odrę Brzeg 77:54, potwierdzając swoje medalowe aspiracje. Inna sprawa, że mecz był emocjonujący, bowiem goście zagrali bardzo ambitnie, wykorzystując dekoncentrację faworytek.
Twarda obrona jest silną bronią PZU Polfy w tym sezonie. Z prawej Sylwia Wlaźlak
Cukierki długo prowadziły. 16:9 w 8, 30:22 w 19 i 37:35 w 24 min (w całym meczu aż dziewięciokrotnie trafiając za trzy punkty).
Ostatni remis zanotowaliśmy w 27 min (42:42), później dominacja Polfy nie podlegała już dyskusji. Indywidualnościami meczu były Olga Pantelejewa i Leo Kristofova, ale pozostałe zawodniczki również miały swój wkład w zwycięstwo (np. Emilia Lamparska i Agnieszka Pałka).
W szeregach gości pokazała się eksełkaesianka Agnieszka Makowska, ale słusznie nie była zadowolona z tego występu.
Nie jest wykluczone, że już dzisiaj zapadnie decyzja, kto zostanie selekcjonerem kobiecej reprezentacji Polski (po Arkadiuszu Konieckim). Mówi się o dwóch kandydatach: Krzysztofie Koziorowiczu z Lotosu i Tomaszu Herkcie z Polfy. Herkt po raz kolejny zaprzeczył, że ktokolwiek ze związku oficjalnie kontaktował się z nim w tej sprawie. Podtrzymał też deklarację, że na pewno nie opuści Polfy.
PZU Polfa Pabianice - Cukierki Odra Brzeg 77:54 (14:16, 12:14, 29:16, 22:8)
Polfa: Pantelejewa 26, Krystofova 21, Krupska-Tyszkiewicz 11, Lamparska 9, Toma 5, Pałka 4, Wlaźlak 1, Costa.
Cukierki: Proszczenko 17, Koc 10, Babicka 8, Morka i Rzeźnik po 6, Makowska 4, Chebotowa 3, Chełczyńska, Daniel.
(bart) - Express Ilustrowany
Wkurza mnie przechwalanie jakim to się nie jest kibicem - od oceniania niech będą inni, a każdy kibic niech zajmie się kibicowaniem, a nie internetowym p... "jesteśmy najlepsi, najgłośniejsi, najwierniejsi" itp. itd.
Brzeg żyje koszykówką, Łódź żyje piłką nożną, więc nie ma sensu tu na jakiekolwiek porównania! Jeśli chodzi o brzeski punkt widzenia - wyjazdy to przede wszystkim dobra zabawa, piknik połączony z dopingiem ukochanej drużyny, a wiadomo nie od dziś, że podróże kształcą. Najważniejsze jest to, że jest skromna grupa osób, która jeszcze potrafi się zebrać i stworzyć dobrą oprawę meczu, bo jakby wyglądały mecze koszykówki bez dopingu, bez śpiewów, bez braw, bez kibiców..
Mikey, piszesz, że dawno nikogo w Łodzi nie było od nas - a ja napiszę, że w Brzegu też dawno nikogo nie było - z Łodzi ostatni raz to widziałem Lisa.
Pozdrawiam.
Brzeg żyje koszykówką, Łódź żyje piłką nożną, więc nie ma sensu tu na jakiekolwiek porównania! Jeśli chodzi o brzeski punkt widzenia - wyjazdy to przede wszystkim dobra zabawa, piknik połączony z dopingiem ukochanej drużyny, a wiadomo nie od dziś, że podróże kształcą. Najważniejsze jest to, że jest skromna grupa osób, która jeszcze potrafi się zebrać i stworzyć dobrą oprawę meczu, bo jakby wyglądały mecze koszykówki bez dopingu, bez śpiewów, bez braw, bez kibiców..
Mikey, piszesz, że dawno nikogo w Łodzi nie było od nas - a ja napiszę, że w Brzegu też dawno nikogo nie było - z Łodzi ostatni raz to widziałem Lisa.
Pozdrawiam.
..you got to lose, to know how to win..
Dziki był ostatnio - ale nie tylko o to chodzi tak naprawdę, w naszym przypadku:
nie jest możliwy - a jako taki staje się "zupełnie inną bajką" z pewnych, niezależnych od kibicujących koszykówce ŁKS jednak na miejscu 1, względów...
Tak naprawdę kibice tylko 2 klubów PLKK dobrze wiedzą o co chodzi - choć "kumatych" jest pewnie więcej...
wyjazdy to przede wszystkim dobra zabawa, piknik połączony z dopingiem ukochanej drużyny .................... jest skromna grupa osób, która jeszcze potrafi się zebrać
nie jest możliwy - a jako taki staje się "zupełnie inną bajką" z pewnych, niezależnych od kibicujących koszykówce ŁKS jednak na miejscu 1, względów...
Tak naprawdę kibice tylko 2 klubów PLKK dobrze wiedzą o co chodzi - choć "kumatych" jest pewnie więcej...
- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
Mówiłem o zorganizowanej grupie, pojedynczo to i przeciez Qiero był rok temu i Don Iguata w tym sezonie. A w Brzegu to był raczej Dziki i chyba kilku młodych, Lisu u Was nie był z tego co się orientuję. PozdroMARIO pisze:

- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
Dokładnie wiadomo o co chodzi w przypadku naszych wyjazdów... obciążenie piłkarskie raczej nam w tych wyjazdach nie pomagają.simon pisze:nie jest możliwy - a jako taki staje się "zupełnie inną bajką" z pewnych, niezależnych od kibicujących koszykówce ŁKS jednak na miejscu 1, względów...

Mikey pisze: Mówiłem o zorganizowanej grupie, pojedynczo to i przeciez Qiero był rok temu i Don Iguata w tym sezonie. A w Brzegu to był raczej Dziki i chyba kilku młodych, Lisu u Was nie był z tego co się orientuję. Pozdro
Może to był Dziki, choć wydawało mi się, że w poprzednim sezonie był to Lisu. Jeśli chodzi o zorganizowaną grupkę kibiców z Brzegu, to ostatni wypad do Łodzi był bodajże 4 lata temu, wówczas sam miałem przyjemność odwiedzenia Waszej hali. Odra przegrała minimalnie, a wiele też było już napisane tu na forum o tamtym meczu i o tym co było po meczu.
..you got to lose, to know how to win..
- 19andrew81
- Żak
Ja nie bede sie tu rozpisywał bo wszystko co chciałem w tej sprawie powiedziec z ust wyjął mi Mario. Zgadzam się z Tobą w 100% roczniku 1981
Dodam tylko dla kibiców ŁKS-u że z tych samych piłkarskich powodów nie zjawiamy się licznie,prawie w ogóle u was na meczach.Niestety jest to przykre ale cóż zrobić może powoli będzie się to zmieniać.Życze tego Wam i nam.
WIELKIE POZDRÓWKI DLA PABIANICKICH BRACI

WIELKIE POZDRÓWKI DLA PABIANICKICH BRACI
Wojny się nie uniknie można ją tylko przełożyć aż wróg będzie silniejszy
-
Gość
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”