jak zdac egzamin z teorii o koszykowce
Moderator: Moderatorzy
jak zdac egzamin z teorii o koszykowce
nie cw na wf bo mam zlamna noge i musze zdac teorie z kosza pomozcie
- Edzia
- Junior
- Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P
ej, no co chcesz Mikey
u mnie np padło kiedys pytanie na wfie do czego służy pilka podczas gry w kosza i nikt nie znał odpowiedzi (znaczy się, poza mną i kolegą)...
zatem ja uważam, że podstawowa wiedza o przerabianych dyscyplinach powinna być..., bo to, że w kopanej bramki są dwie każdy wie, ale nie każdy musi wiedzieć, co to spalony albo corner
u mnie np padło kiedys pytanie na wfie do czego służy pilka podczas gry w kosza i nikt nie znał odpowiedzi (znaczy się, poza mną i kolegą)...
zatem ja uważam, że podstawowa wiedza o przerabianych dyscyplinach powinna być..., bo to, że w kopanej bramki są dwie każdy wie, ale nie każdy musi wiedzieć, co to spalony albo corner
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"
- Edzia
- Junior
- Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P
nie, do SP nr 9
a pytanie padło na którymś wf'ie w średniaku i żadna z dziewczyn nie wpadła na to, że do przemieszczania się po boisku
i właśnie z takich powodów uważam, że podstawy każdej "ćwiczonej" dyscypliny powinny być wykładane, by potem taka dziewczynka miała choć blade pojęcie
a pytanie padło na którymś wf'ie w średniaku i żadna z dziewczyn nie wpadła na to, że do przemieszczania się po boisku
i właśnie z takich powodów uważam, że podstawy każdej "ćwiczonej" dyscypliny powinny być wykładane, by potem taka dziewczynka miała choć blade pojęcie
"Oto jest miłość.
Mikey pisze::lol: Chryste po..bało ich juz w tych szkołach... teoria koszykówki... Gra kolektywna zgodnie z której zasadami dwa zespoły złożone z osobników tej samej płci starają się wrzucic przedmiot kształtu kulistego do otworu koszowego rywala...
A ja chciałbym kolegę jeszcze prosić o wykładnię co to "otwór koszowy rywala" i gdzie się znajduje - czy to analogia do "otworu gębowego"?
- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
Otwór koszowy to przeciez nic innego jak dziura kształtu owalnego (nie będe mówił nic o analogii...simon pisze:Mikey pisze::lol: Chryste po..bało ich juz w tych szkołach... teoria koszykówki... Gra kolektywna zgodnie z której zasadami dwa zespoły złożone z osobników tej samej płci starają się wrzucic przedmiot kształtu kulistego do otworu koszowego rywala...
A ja chciałbym kolegę jeszcze prosić o wykładnię co to "otwór koszowy rywala" i gdzie się znajduje - czy to analogia do "otworu gębowego"?

Mikey pisze:Otwór koszowy to przeciez nic innego jak dziura kształtu owalnego (nie będe mówił nic o analogii...simon pisze:Mikey pisze::lol: Chryste po..bało ich juz w tych szkołach... teoria koszykówki... Gra kolektywna zgodnie z której zasadami dwa zespoły złożone z osobników tej samej płci starają się wrzucic przedmiot kształtu kulistego do otworu koszowego rywala...
A ja chciałbym kolegę jeszcze prosić o wykładnię co to "otwór koszowy rywala" i gdzie się znajduje - czy to analogia do "otworu gębowego"?) umiejscowiona w płasczyźnie poziomej w stosunku do powierzchni po której przemieszczają się wspomniani osobnicy...
To ja jeszcze uściślę - nie ma nigdy "płaszczyzny poziomej" w jakimkolwiek innym stosunku niż ten związany z przyciąganiem ziemskim - jeśli na być w jakimś "stosunku do powierzchni" - to tylko równoległym, skośnym lub prostopadłym.
Negowałbym także kształt owalny - bowiem istnieją niestety "kształty owalne" nie będące jednocześnie kołem - a to w przypadku koszykówki wykluczone.
Liczę "pawel m" że nasz wykład pozwoli Ci zdać egz. celująco - przy okazji pamiętaj o potwierdzeniu niezbędnie potrzebnym w wyborach MISS - mimo tak intrygującego tematu jaki założyłeś.
pzd