Wątek dyskusyjny MISSkk'05 -wszysto,o wszystkim i wszystkich

Wybierz najpiękniejszą koszykarkę grającą na polskich parkietach

Moderatorzy: rzymi, MARIO, Kuba, elen

Awatar użytkownika
Manic
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Manic » 11 stycznia 2006, 22:34

Kuba pisze:Klaudia Ring ma co raz większe grono wielbicieli ;-)

Wkońcu z Brzegu :P
Można przeżyć życie w sposób tak pełny, iż pod koniec jesteś gotów na śmierć, gdyż nie zostaje ci nic innego do roboty ;)

Marcin1010
Amator

Postautor: Marcin1010 » 12 stycznia 2006, 13:38

Mam pytanie do Administratora.czy jesli ktos sie zalogowal po 1 stycznia 2006 glosy zostaja zatwierdzone??pozdrawiam

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 12 stycznia 2006, 13:47

Marcin1010 pisze:Mam pytanie do Administratora.czy jesli ktos sie zalogowal po 1 stycznia 2006 glosy zostaja zatwierdzone??pozdrawiam

http://kosz.webd.pl/kkforum/viewtopic.php?t=3051

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 13 stycznia 2006, 11:40

Wiem, że marudze, ale cały czas przypatruje się głosowaniu na miss basket. I niestety muszę powiedzieć, że cały czas nie jestem przekonany co do uznawania głosów pewnych "forumowiczów".

Nie chce wymieniać "nicków", ale czy forumowiczem jest osoba, która ostatni raz (poza wpisem dotyczącym głosowania na miss) wpisywała się - rok, pół roku temu? Moim zdaniem NIE :!: A jest naprawdę wiele takich osób. Ja nie mówie, że prawdziwy forumowicz ma przebywać na forum codziennie, wpisywać się codziennie, ale dokonać wpisu raz na rok, pół roku to jest przesada. Moim zdaniem takie głosy nie powinny być uznawane.

Pod dwoma wpisami nowych "forumowiczów" pojawiły się wpisy adminów brzmiące "forumowicz potwierdzony", ale czy osoba, która potwierdziła tego "forumowicza" zagwarantowała, że będzie on/ona czynnie uczestniczyć w działaniu tego forum - szczerze w to wątpię. Dla mnie ten zapis jest także kontrowersyjny. Przypuśćmy, że znam kilka, kilkanaście osób, które rejestrują się i oddają głosy na miss. Ja potwierdzam, że znam te osoby i co dalej :?: Kto sprawdzi czy te osoby dalej będą się wpisywać, uczestniczyć w forum :?:

Bardzo dokładnie przejrzałem wszystkich głosujących i moje wątpliwości dotyczą kilku, żeby nie powiedzieć kilkunastu głosów. Wobec wszystkich 90 głosów to moim zdaniem wynik może być niesprawiedliwy.

To jest tylko moje prywatne zdanie.

Pozdrawiam
Wojtek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 13 stycznia 2006, 15:03

Widzisz Wojteg - już od dawna dyskutujemy na prv o tym "orzechu" który trzeba jakoś "zgryźć". Problem "nowych" i "uśpionych starych" jest trudny i będziemy musieli w końcu podjąć jakąć decyzję, która tak czy siak spowoduje, że znajdą się niezadowoleni...

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 13 stycznia 2006, 15:03

Masz wiele racji Wojteg... zapewniam Cię, że z tego co wiem bardzo podobne dylematy mają Ojcowie Prowadzący wybory :? Tylko faktycznie teraz chyba troszeczkę za pózno wprowadzać ostrzejsze jeszcze kryteria (czyli np aktywną obecność na KKForum)... prawo nie powinno działać wstecz i myślę, że może w stosunku do kilku osób w tych ostatnich wyborach można jeszcze pomyśleć o votum zaufania, a od następnych wprowadzić trochę ostrzejsze kryteria. Co nie znaczy, że np głosu jednego z Olimpiaków (którego potwierdzać nie muszę, bo zna go sporo Forumowiczów... i naprawdę są to jego typy) także nie uważam za kontrowersyjny i poddałem pod wątpliwość... Tylko, że trzeba jednak spojrzeć przez pryzmat całości głosowania - są nowozarejestrowane osoby, które mam dziwną wiarę, będą aktywnie uczestniczyć w działalności KKForum (np Ziulaaa) i może jednak eksperyment się powiedzie. A z tego co wiem o wynik wyborów możesz być spokojny - na pewno nie zostanie przez takie podejrzane głosy wypaczony. Pełne zaufanie do dwóch Prowadzących...

Pozdrowionka!

Ps. Pamiętajmy także, że wybory te to tylko ZABAWA i ważniejsze jest to, że dzięki niej przybędzie nam na KKForum kilka, kilkanaście nowych, aktywnych osób niż to, że jedna (choćby i nawet moja niestety :? .. hehe) kandydatka spadnie o miejsce czy dwa...
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Konstanty Indelfons Gałcz
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Konstanty Indelfons Gałcz » 13 stycznia 2006, 16:00

NO tylko ze to jest glosowanie na Miss Basket a nie miss Forum chociaz taki jest ten temat, Trzeba by to rozgraniczyc jezeli to glosowanie na Miss koszykowki to glosowac powiniem kazdy obojetnie czy jest forumowicze czy kibicem czy poprostu lubi sobie zaglosowac na ladne dziewczyny, natomast jesli to by były wybory miss forum to to powinno byc glosowanie zamkniete tylko dla forumowiczow o ustalonym czasie logowania np pol roku przed wyborami i jakiejs tam liczbie glosow.
To tak moim zdaniem.
Wygramy z Wami !!Obrazek

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 13 stycznia 2006, 16:03

Konstanty Indelfons Gałcz pisze:NO tylko ze to jest glosowanie na Miss Basket a nie miss Forum chociaz taki jest ten temat, Trzeba by to rozgraniczyc jezeli to glosowanie na Miss koszykowki to glosowac powiniem kazdy obojetnie czy jest forumowicze czy kibicem czy poprostu lubi sobie zaglosowac na ladne dziewczyny, natomast jesli to by były wybory mis forum to to powinno byc glosowanie zamkniete tylko dla forumoowiczow o ustalonym czasie logowania np pol roku przed wyborami i jakiejs tam liczbie glosow.
To tak moim zdaniem.

Hmm... To może zróbmy głosowanie otwarte dla wszystkich, podobne do glosowania PLKK na zawodniczki meczu gwiazd. Moim zdaniem powinno być to "glosowanie forumowiczow na Miss Basket"

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 13 stycznia 2006, 16:08

Seba pisze:Ps. Pamiętajmy także, że wybory te to tylko ZABAWA i ważniejsze jest to, że dzięki niej przybędzie nam na KKForum kilka, kilkanaście nowych, aktywnych osób niż to, że jedna (choćby i nawet moja niestety :? .. hehe) kandydatka spadnie o miejsce czy dwa...

Moim zdaniem ZABAWA to była przed rozpoczęciem głosowania. Ja mogę się w to bawić, ale jak przypuszczam wiele osób podczas takich wyborów bawić się niestety nie umie. A szkoda :(

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 13 stycznia 2006, 17:58

W pełni zgadzam sie z Wojtkiem. Ja mam nie tylko wątpliwości, jestem przekonany ze nowo zarejestrowani w 90% zakończą swój udział w życiu forum na tym jednym głosowaniu, a obudza sie za rok przy tej samej okazji. (Seba, Twojego potwierdzonego kandydata nie mam na myśli-pozdro dla Trojana 8) , choć mógłby częsciej brac udział w dyskusjach ;) )
Konstanty mówi że kazdy powinien móc głosować, skoro tak to już lepiej od razu wstawić opcję głosuj i każdy będzie sobie klikał ile chce, a wygra ta kandydatka której fani najwięcej czasu spedza przy komputerach, tylko że wtedy to ja przepraszam ale dziękuje za taka zabawę. To ze wybory nie nosza nazwy Miss KKForum tylko Miss Basket tez nic nie znaczy. To nasze forum, my organizujemy wybory i to mam być nasza Miss a nie kogokolwiek.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 13 stycznia 2006, 18:28

No to ja ze swej strony powiem, że zdecydowanie mi bliżej do stanowiska, obaw i przypuszczeń Wojtka i Mikeya.
Cóż..... po ubiegłorocznych - spokojnych wyborach, te są dość burzliwe i przysparzają trochę kłopotów :? . Jednak teraz nie pozostaje nam nic innego, jak dociągnąć ten plebiscyt do końca, dbając przy tym, by jego wynik był jak najbardziej prawdziwy. Oczywiście, moglibyśmy teraz przerwać wybory, stworzyć nowy regulamin i zacząć wszystko od początku. Tylko czy jest sens zniżać się do poziomu wybranych niedawno "parlamentarzystów" :? :?: Chyba nie :? :?:

Jednocześnie, jak napisał już simon, za pomocą priv'ów prowadzimy dyskusję na temat następnych wyborów. Chodzi głównie o definicję "forumowicza". Jest już niemal pewne, że w nastepnych wyborach będą obowiązywać bardziej ostre kryteria dla osób chcących wziąć udział w wyborach.
Ale wiecej o tym po zakończeniu tych wyborów.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 13 stycznia 2006, 19:17

Dokładnie - w następnych wyborach proponujemy głosowanie forumowiczów wraz z dość ścisłą definicją, kto to jest forumowicz.
Teraz mamy np. uczestników zarejestrowanych 1,5 roku temu z... 2 postami :shock: - dodam, że oczywiście oba w wyborach - tych i ubiegłorocznych...

Tak być dłużej nie może, ale teraz przepadło.

Nie popuścimy jednak jeśli chodzi o forumowiczów zarejestrowanych po 1 stycznia tego roku, czyli już po rozpoczęciu zabawy - znaczy się w chwili jej "rozpisania" nimi nie będący. Ich głos i autentyczność musi być potwierdzony przez "starego" forumowicza - tyle choć możemy zrobić, nawet jeśli kogoś to (za co z góry przepraszamy) to niestety skrzywdzi - trudno, pozostaje mieć nadzieję, że następnym razem będzie lepiej.

Zaproponuję także pod rozwagę publiczności zupełnie nową formę zgłaszania kandydatek - bowiem i z tym było sporo niedomówień, a będzie wszystko "czyste jak łza"...

Awatar użytkownika
Konstanty Indelfons Gałcz
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Konstanty Indelfons Gałcz » 14 stycznia 2006, 01:10

Wcale nie napisalem że każdy powinien glosowac i wcale mi sie nie podobają te glosy ktore są perwszą i ostatnio wypowiedzią! napisalem jak to teraz wyglada moim zdaniem. jest teraz kozystanie z zasady co nie jest zabronione jest dozwolone. Sam napisalem ze nalezalo bo jakos sprecyzowac kto jest forumowiczem i jakie sa jego prawa a kto jest gosciem niedzielnym. Ale takich rzeczy nie zmienia sie w trakcie zabawy wiec pozostaje liczyc ze za rok bedize inaczej.
Wygramy z Wami !!Obrazek

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 14 stycznia 2006, 10:39

mozna zrobic tak ze prawo do glosowania maja tylko te osoby ktore maja okreslana liczbe postow(do uzgodnienia). nie trzeba bedzie pytac czy ten ten glos jest zatwierdzony bo przed wyborami nie bral udzialu w dyskusjach, i z gory nie moze brac udzialu w wyborach, a jak zaglosuje to uniewaznic.
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 14 stycznia 2006, 13:07

Ginda... wiesz... nabicie choćby i 500 postów to żaden problem :? A chyba domyślasz się jaki byłby wtedy ich poziom... więc to też nie wyjscie moim zdaniem.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Wróć do „Miss Basket”