Cukierki Odra Brzeg- Azoty Meblotap Chełm 66: 61

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 14 stycznia 2006, 23:19

Gratulacje dla Odry ;-) jeszcze przy "dobrych wiatrach" Cukierki wyprzedzą Gorzów w tabeli i spotkamy sie w play-off :) bo w sezonie raczej nie bede mógł przyjechać ...

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 14 stycznia 2006, 23:32

Gratuluje wygranej. Szkoda tylko ze nie moglem byc w Brzegu, bo ciekawie by bylo na konferencji prasowej. Ale coz... mamy jeszcze mecze w Chelmie i tu tez mamy konferencje prasowa. Oj bedzie sie dzialo...

Jeszcze raz gratuluje zwyciestwa Odrze, widac mimo oslabienia potraficie grac dobrze, my sie wzmacniamy i coraz gorzej... ale to chyba nie wina dziewczyn :wink: ktos tu nie umie wykorzystac potencjalu jaki ma. Kto ? oczywiscie najlepszejszy trener na lubelszyscie czyli sam... Slawek Depta. Gratulacje panie Slawku, GDZIE NASZE 3 zwyciestwa w styczniu, malo tego, obiecywal pan 5 wygranych przed play-offami. Teraz zasadnicze pytanie: CZY k... BEDA PLAY-OFFY ????????????

Koniec taryfy ulgowej ze strony kibicow, teraz bedzie pieklo w Chelmie dla pana :twisted: :twisted: :twisted:
...jest jak jest, nie jak powinno być...

...scena po scenie nasze życie jest jak spektakl
choć nam aktorom być to może trochę nie w smak

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 14 stycznia 2006, 23:51

natalia pisze:Nie bede za duzo pisac bo szkoda mi klawiatury. Jedno wielkie dno. Prawda jest taka ze do konca rundy nie wygrywamy zadnego meczu i ... walczymy o utrzymanie. Wielkie dzieki dla Depty i chelmskich "gwiazd'
O jakie utrzymanie? żebyscie wypadli poza ósemkę to musiałby byc jakiś nieprawdopodbny układ wyników o ile wogóle takie ryzyko Chełmowi grozi. Walka o zycie grozi dwóm z trzech: AZS P., Jelenia, my.
Obrazek
Obrazek

Zagloba
Żak

Postautor: Zagloba » 15 stycznia 2006, 00:26

Mikey pisze:
natalia pisze:Nie bede za duzo pisac bo szkoda mi klawiatury. Jedno wielkie dno. Prawda jest taka ze do konca rundy nie wygrywamy zadnego meczu i ... walczymy o utrzymanie. Wielkie dzieki dla Depty i chelmskich "gwiazd'
O jakie utrzymanie? żebyscie wypadli poza ósemkę to musiałby byc jakiś nieprawdopodbny układ wyników o ile wogóle takie ryzyko Chełmowi grozi. Walka o zycie grozi dwóm z trzech: AZS P., Jelenia, my.

chyba 3 jezeli juz piszesz:-)
Nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo.

Adam
Żak

Postautor: Adam » 15 stycznia 2006, 01:20

Mecz bardzo ciekawy, z kilkoma nieoczekiwanymi zwrotami akcji i nieoczekiwanymi gwizdkami panów prowadzących spotkanie. Jednak liczy się wygrana.

Co do postawy zespołu, to lepiej to przemilczeć. Z taką grą jak w środku spotkania, to raczej za tydzień w Krakowie nie mamy czego szukać. Brak pomysłu na atak i bezradna obrona - jednym słowem esencja KK :? Natomiast bardzo fajne fragmenty gry na początku i w końcówce, szczególnie bloki Martyny, rajd Szopena i postawa Gosi Babickiej. Muszę powiedzieć, że jestem pod coraz większym wrażeniem jej gry. Chyba nie ma drugiej tak równej zawodniczki w Brzegu, a przy tym tak skutecznej i grającej po prostu dobrą koszykówkę.

O Chebotovej po tym meczu nie wiele można powiedzieć. Gdybym jednak był trenerem i to byłby jej mecz testowy, to kazałbym pakować walizę :wink: Czy na prawdę nie można za tą kasę sprowadzić jakiś dwóch młodych i zdolnych zawodniczek z 1. ligi? Przykład Gosi Babickiej pokazał, że warto inwestować w młode, bo ta kasa po prostu się później zwraca. Pieniądze wydane w zeszłym sezonie na Drozd i Hołowczyc były wyrzucone w błoto - oby w tym sezonie (o ile Chebotova zostanie) nie można było tak powiedzieć...

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 15 stycznia 2006, 01:27

Adam pisze:postawa Gosi Babickiej. Muszę powiedzieć, że jestem pod coraz większym wrażeniem jej gry.

No to muszę Ci powiedzieć, że w Łodzi pozostawiła po sobie zdecydowanie najlepsze wrażenie

Gratki dla brzeżan - choć przyznam, że "polityczniej" dla nas byłoby kiedy wygrałby Chełm (z Odrą mamy jeszcze mecz bezpośredni - z Chełmem nie a gorszy bilans - zatem teraz włąściwie do obu zespołów mamy po 3 wygrane straty - choć do Chełma teoretycznie 2)
Nie ukrywam jednak, że moja sympatia była (choć już nie tak zdecydowanie jak 2 miesiące temu) także po stronie Brzegu.

Awatar użytkownika
Manic
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Manic » 15 stycznia 2006, 04:09

Bardzo ciekawe spotkanie choć to co dziś pokazali szanowni sędziowie to szczyt wszytkiego (Jeden pokazuje dla odry drugi zaś na odwrót) no nic.Tak pozatym bardzo dobry mecz w wykonaniu Makowskiej , a zwłaszcza jej jeden rajd i zakończenie akcij punktami oby wiecej takich zawodniczek w naszej drużynie bo aż miło sie ogląda takie widowisko to tyle.Pzdr
Można przeżyć życie w sposób tak pełny, iż pod koniec jesteś gotów na śmierć, gdyż nie zostaje ci nic innego do roboty ;)

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 15 stycznia 2006, 08:15

Mecz niezwykle emocjonujący. Cieszy zwycięstwo, choć jak wspomniał Adam gra drużyny pozostawia wiele do życzenia. Choć akurat to był mecz z serii tych, które po prostu trzeba było wygrać, porażka po pięknej grze nie wchodziła w grę.. Dobre wrażenie wywarła Natalia Marchanka, ta dziewczyna bardzo dużo widzi na boisku i świetnie obsługiwała podaniami koleżanki, aczkolwiek sama grała zbyt pasywnie w ofensywie. Ola Chomać potwierdziła, że jest jedną z najlepszych wysokich zawodniczek młodego pokolenia w Polsce. Maryna Sazonenko dzielnie próbowała wspierać Marchankę (gdy ta miała już 4 faule) w rozgrywaniu, a trzy razy ładnie przymierzyła ..za trzy. W naszym zespole bardzo dobrze wspomniana już Gosia Babicka i nieźle Martyna Koc (choć wciąż uważam, że stać ją na zdecydowanie więcej). Natomiast Agnieszka Makowska dziś pokazała niesamowitą wolę walki, a jedna akcja na pewno na długo utkwi w pamięci wszystkich obecnych na hali. Indywidualny rajd przez całe boisko zakończony odważnym wejściem pod kosz i celnym rzutem - zagrała jak taki "Szopen" :wink:
..you got to lose, to know how to win..

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 15 stycznia 2006, 10:54

Patrząc na statystyki to zastanawiam się czy to grała drużyna z ekstraklasy? 32% za 2, 35% za 3, 5 asyst, 14 strat to poziom juniorski. Można to przyrównać także do tenisisty, który odbija co trzecią piłkę. Niestety, deptresja trwa :(

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 15 stycznia 2006, 11:35

MARIO pisze:Natomiast Agnieszka Makowska dziś pokazała niesamowitą wolę walki, a jedna akcja na pewno na długo utkwi w pamięci wszystkich obecnych na hali. Indywidualny rajd przez całe boisko zakończony odważnym wejściem pod kosz i celnym rzutem - zagrała jak taki "Szopen" :wink:

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D A stac ja na wiecej i jeszcze lepsza i efektywniejsza gre 8)

Ps.Gratulacje wygranej :D
Antychryst powrócił ;)
lołszyn in loco mołszyn ;) redehader ;) B&B :)
:lol: C'MoN PoKeMoN :lol: i ŻóŁwIk ;)
:mrgreen: Pimp My Pokemon :mrgreen:

Awatar użytkownika
Brodacz
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Brodacz » 15 stycznia 2006, 13:50

Ha :!: :!: Wygrana to wygrana choc nie przyszła łatwo.Gra mogłaby być lepsza ale cóż naprawde dobrze zagrały tylko trzy zawodniczki.Gosia Babicka zagrała świetnie,bo była najjaśniejszym punktem w naszej drużynie :!: Jej zwody powalały na kolana :D Oczywiście Szopen i już chyba jej kultowy rajd przez całe boisko.Byłoby lepiej gdyby nie dwa faule na początku.Ale i tak na duży plus.Martyna chyba zaczyna sie budzić ze snu zimowego :D Wczoraj kilka bloków czystych(ale nie dla wszystkich).Powoli wraca do swojego poziomu.Reszte dziewczyn stać na dużo więcej ale to może wina rozpręzenia :?: Lena miała trudne zadanie bo Marchanka wymiatała mimo iz w ataku nie prezentowała sie za dobrze to trudno było ją upilnować.Co do Chebotovej to jak dla mnie średni występ.Ale mysle że będzie lepiej.Choć kiedy ona pilnowała Chomać to ta druga praktycznie nic nie grała :!: Niewiem czemu to sie potem zmieniło ale nie mnie oceniać decyzje trenera.Jest wygrana i chwała mu za to :!: Po raz kolejny polscy sędziowie pokazali że sa kompletnymi amatorami :!: Chyba trzeba coś zmienić w systemie szkolenia tych panów z gwizdkami.Może wymagać od nich żeby otwierali oczy na meczu :wink: a tak powaz nie to jest z tym kiepsko.Nie tylko krzywdzą Odre czy Chełm ale swoimi niekompetentnymi decyzjami często wypaczają wynik sportowej rywalizacji :!: Pozdro dla Włókniarza :!: :!:

ODRA WINNER :!: :!: :!: :!: :!: :D
Ja go znam to jest ten no...:)

Awatar użytkownika
MIREq
Żak

Postautor: MIREq » 15 stycznia 2006, 14:17

UUUUFFFFFFFF!!!!! Było siezko ale sie udalo. Czytałem wszystkie posty i widze ze wszyscy są podobnego zdania,które z dziewczyn były najlepsze. Jednak chciałym zwrócić uwage na postawe Leny!!!!!! To dzieki jej wejsciom pod kosz juz w pierwszej połowie Marczanka złapała 4 przewinienia dzieki czemu przez kolejną połowe nie grała tak twardo choć pare razy zabiło mi mocniej serce po jes rzutach "za 3"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ps. Na konferencj padła (moim zdaniem zaskakujaca)wypowiedź Krzysztofa Kubiaka w sprawie Lotosu i Polkowic ale to juz zostawiam bez komentarza i trzymam kciuki za zpełnienie sie tego zyczenia :twisted:
\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/

Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Gwynbleidd » 15 stycznia 2006, 16:36

Brawo Brzeg brawo.Tak trzymac :D
Z Wyrazami Szczerej Niewdzięcznosci,Za To Ze Byłem Z Wami. A Teraz Jesteście Przeciwko MNIE!!!Obrazek

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 15 stycznia 2006, 17:16

ma ktos zdjecia z tego spotkania!!??

Piotro
Młodzik

Postautor: Piotro » 15 stycznia 2006, 18:29

ginda pisze:ma ktos zdjecia z tego spotkania!!??

ja mam zdjecia ale slabej jakosci bo robione komorka :wink:
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”