PZU Polfa Pabianice - CCC Polkowice 79:67

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 15 stycznia 2006, 14:00

no dobra, troszku o meczyku:

Przez prawie cały mecz (no, może połowę) działo się to samo to samo: kosz za kosz, przewaga którejś z drużyn wynosiła najczęściej 4 pkt. Oba zespoły były skoncentrowane, przykładały się go gry i rzutów. Sędziowie także byli skoncentrowani i to aż tak, że gwizdali wszystko - byli baaardzooo upierdliwi :?.
Ale wracając do samego meczyku. Naprawdę świetne widowisko. Wiele ciekawych akcji, kontr, przechwytów, a te czapy w wykonaniu Pałeczki :-D mm.... cud-miód !! Edzia chyba nawet z dwa razy została przez Nią zablokowana. Nasze w zasadzie pod koniec II kw odskoczyły na troszkę większe prowadzenie - 38:31, a na początku III kw było 41:34. Ponownie do roboty zabrała się Edzia i CCC zaczęło gonić. Ona była wszędzie na boisku, co przekładało się tesh na Jej błędy w podaniach, niecelne rzuty czy np łapanie czap do Pałeczki. Ale minuta odpoczynku i ponownie działała. Na całe szczęście, w sumie tylko Ona grała. W Polkowicach w III kw przebudziła się Marczewska, ale ostatnia część meczu była podobna do pierwszych dwóch - mizerna. W omawianej III części spotkania prowadziliśmy nawet 10 pkt po trójce Karli (60:50 na minutę do końca).
Pierwsze pkt w meczu (w 31 minucie spotkania) zdobyła Ela i było 64:55. W zasadzie cały czas kontrolowaliśmy mecz. Choć rzut Pazur za 3 a potem Edzi za 2 wskazał na tablicy wynik 66:62, to w końcu nasze nie zaczęły się trząść, ale spokojnie grały swoje. Rewelacyjna Panti robiła co chciała na parkiecie. A kiedy za 5 faul boisko opuściła Edzia (na 1,42 min do końcxa, rpzy wyniku 73:62) już było wiadomo, że jest po meczu.

Bardzo cieszę się z wygranej !! I w ogóle z samego meczyku. Dawno nie widziałam tak dobrych zawodów po obu stronach parkietu. Kilka akcji było - no wow !! Wspomniane czapy Pałeczki; zbiórka Gabi, która do walki o piłkę pod samym koszem włączyła się skokiem z łokcia i w dodatku piłę złapała, upadła co prawda, ale wykazała się przytomnością umysłu i odrzuciła po parkiecie piłkę do Karli, która stała przy linii środkowej. Za to dostała gromkie brawa. I chyba po raz pierwszy jak schodziła - za 5 faul (tush po Edzi), dostała także brawa a kibice skandowali "dziękujemy". Większość akcji Panti to majstersztyk. I Karla się odblokowała rzutowo i to wczoraj, jak chciałam się Jej zapytać, dlaczemu już nie gra tak jak rok temu, hehe. Wyczuła mnie ;-). W ogóle wszystkie które były na boisku wniosły coś do gry - a to dobre stawianie zasłon, a to walkę na tablicy, a to rzuty w ważnych momentach (np pierwsza trójka Karli na wynik 24:22 w II kw), albo bloki, przechwyty. No wszystkie się spisały.

W CCC najbardziej podobała mi się gra Edzi. I nie tylko dlatego, że Ją uwielbiam. Nie wiem jak grała w śro, a wg statystyk słabo. Ale wczoraj widziałam Edzię, którą wszyscy znamy i cenimy. Owszem, błędy miała. Ale jeśli się zbiera (8 piłek do przerwy), rzuca (19 pkt do przerwy) i dobrze broni, to sił zaczyna w końcu brakować. Poza Nią w polkowickim zespole na wyróżnienie zasługuje także Czesia, choć tak naprawdę najlepiej wyszła Jej wspomniana III kw. Słowa uznania także dla Żyto. Nieraz radziła sobie lepiej z naszymi wysokimi aniżeli Ela. A jak już przy Niej jesteśmy, to... Ten mecz potwierdził, kto zrobił lepszy interes. I choć Elę cenię i lubię, to cieszę się, że mamy Pałeczkę.

To tyle. Teraz jeszcze środowy meczyk w Pucharze i do przodu !!
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 15 stycznia 2006, 14:09

no cóż. tak czasem bywa, ze się przegrywa. Co do fenomenu Agnieszki - znany już był przed sezonem, teraz jest po prostu jeszcze lepiej ... szkoda, ze najdroższy transfer w historii naszego klubu okazał się jednym z największych błędów ... :? Jeszcze raz wielkie gratki dla Pabianic!

Gość

Postautor: Gość » 15 stycznia 2006, 14:11

Nie wiem czy moge sie wtracic w wasze rozmowy ale mam nadzieje,ze mi wybaczycie ALE TEN KLUB ZAWSZE COŚ KRĘCI I KOMBINUJE ZEBY WYSZŁO NA ICH BEZ WZGLEDU NA WSZYSTKO A JAK NIE JEST TAK JAK ONI CHCA TO OBWINIAJA WSZYSTKICH DO OKOŁA.
JESZCZE RAZ SERDECZNIE GRATULUJE ZWYCIĘSTWA
PRZYJACIELEM BYL, PRZYJACIELEM JEST, :arrow: WŁÓKNIARZ,WŁOKNIARZ, MRKS

Awatar użytkownika
Edzia
Junior

Postautor: Edzia » 15 stycznia 2006, 14:20

Anonymous pisze:Nie wiem czy moge sie wtracic w wasze rozmowy ale mam nadzieje,ze mi wybaczycie ALE TEN KLUB ZAWSZE COŚ KRĘCI I KOMBINUJE ZEBY WYSZŁO NA ICH BEZ WZGLEDU NA WSZYSTKO A JAK NIE JEST TAK JAK ONI CHCA TO OBWINIAJA WSZYSTKICH DO OKOŁA.

yyy..., ale że do którego klubu pijesz?? :roll:

i... kto kogo obwinia? chodzi Ci o konferencję prasową ??
"Oto jest miłość.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 15 stycznia 2006, 14:40

Przecież to wynika z tekstu, do którego klubu "pije" :!:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Brodacz
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Brodacz » 15 stycznia 2006, 14:43

Wydaje mi sie że to było o klubie z Polkowic :!: Choć sam do końca nie jestem pewien :? :!:
Ja go znam to jest ten no...:)

Awatar użytkownika
Edzia
Junior

Postautor: Edzia » 15 stycznia 2006, 14:44

to pogrubione wskazuje, że do CCC, ale w zasadzie cały text..., hm... dla mnie to do obu zespołów może pasować :? :lol: :?
"Oto jest miłość.

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 15 stycznia 2006, 16:09

Według mnie jasno wynika, że chodzi o Polkowice.
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Gwynbleidd » 15 stycznia 2006, 16:30

Fajnie fajnie 2:0 dla nas w bilansie troj meczowym :D Piekna obrona Agi Pałki oby tak zawsze :D
Z Wyrazami Szczerej Niewdzięcznosci,Za To Ze Byłem Z Wami. A Teraz Jesteście Przeciwko MNIE!!!Obrazek

Awatar użytkownika
19andrew81
Żak

Postautor: 19andrew81 » 15 stycznia 2006, 19:31

Anonymous pisze:Nie wiem czy moge sie wtracic w wasze rozmowy ale mam nadzieje,ze mi wybaczycie ALE TEN KLUB ZAWSZE COŚ KRĘCI I KOMBINUJE ZEBY WYSZŁO NA ICH BEZ WZGLEDU NA WSZYSTKO A JAK NIE JEST TAK JAK ONI CHCA TO OBWINIAJA WSZYSTKICH DO OKOŁA.

Sorki ze takiego zamieszania narobiłem(mój błąd) zapomniałem się zalogować. Ale widze że większość wie doskonale o jaki klub mi chodzi widać co niektórzy też myslą tak jak ja. Oczywiście że chodzi mi o klub z Polkowic.Jeszcze raz przepraszam za zamieszanie :wink: :wink: :wink:
Wojny się nie uniknie można ją tylko przełożyć aż wróg będzie silniejszy

Awatar użytkownika
Edzia
Junior

Postautor: Edzia » 15 stycznia 2006, 19:43

aaa ale ja i tak mam pytanie. Dlaczego uważasz, że klub CCC zawsze coś kręci, kombinuje i obwinia innych.

W sumie przecież to byla tylko prośba o przełożenie spotkania, na które nie zgodził się nasz klub. A trener Nowakowski chyba niepotrzebnie się uniósł, zwłaszcza że tuż po konferencji jeszcze sobie gawędził z Herkciorem.

Dla mnie nie ma w tym żadnej złośliwości z jednej czy drugiej strony, ot nieporozumienie i może tesh inne wartości :wink:.
"Oto jest miłość.

sawa_JGora
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: sawa_JGora » 15 stycznia 2006, 19:55

na stronie http://www.sebafoto.com są zdjęcia z mecz Polfa-CCC

Awatar użytkownika
19andrew81
Żak

Postautor: 19andrew81 » 15 stycznia 2006, 20:07

Edzia pisze:aaa ale ja i tak mam pytanie. Dlaczego uważasz, że klub CCC zawsze coś kręci, kombinuje i obwinia innych.

W sumie przecież to byla tylko prośba o przełożenie spotkania, na które nie zgodził się nasz klub. A trener Nowakowski chyba niepotrzebnie się uniósł, zwłaszcza że tuż po konferencji jeszcze sobie gawędził z Herkciorem.

Dla mnie nie ma w tym żadnej złośliwości z jednej czy drugiej strony, ot nieporozumienie i może tesh inne wartości :wink:.

Nie bede tu sie rozpisywał ale uwierz mi pare sytuacji dotyczących tego klubu o podobnym charakterze juz nie raz miały miejsce.A nie bede się rozpisywał i wymieniał bo to nie ma sensu i tak niczego to nie zmieni.
JESZCZE RAZ GRATULUJE NASZEMU BRATANKOWI :arrow: WŁÓKNIARZOWI WYGRANEJ

Awatar użytkownika
Edzia
Junior

Postautor: Edzia » 15 stycznia 2006, 20:24

no jak kcesz :wink:

i dziękuję !! Wam także gratuluję !!
"Oto jest miłość.

Awatar użytkownika
19andrew81
Żak

Postautor: 19andrew81 » 15 stycznia 2006, 20:36

Spoko dzięki że mnie rozumiesz bo to naprawde nic nie da a tylko wprowadzi nerwowa atmosfere.
Ja tez dziękuje i mysle że będziemy teraz kroczyć i WY i MY od zwycięstwa do zwycięstwa tylko wiadomo że Wam będzie o wiele łatwiej niż nam. No ale ja jestem niepoprawnym optymistą i wierze że tak bedzie.
A że jeszcze mam duże poczucie humoru to powiem do zobaczenia w finale :D :D :D :D :D :D :D :D

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”