Nowa hala w Brzegu

Moderator: qBK

Piotro
Młodzik

Nowa hala w Brzegu

Postautor: Piotro » 22 stycznia 2006, 11:51

Brzeg przystępuje do kolejnej inwestycji. Przy Szkole Podstawowej nr 3 będzie wybudowana hala sportowa. Jej koszt to 5 i pół miliona złotych.

To największa w tym roku miejska inwestycja budowlana w Brzegu. Oprócz hali, w okolicach "trójki" powstanie także nowe boisko i parking. Budowa hali sportowej jest częścią długofalowego planu miasta. Oprócz niej, zakłada on powstanie sal gimnastycznych przy szkołach numer 1 i 5. „Taka sala jest nam potrzebna już od dawna” - mówi Celina Podgórska-Świnicka, dyrektor placówki. Z hali przy szkole będą korzystać nie tylko dzieci. Docelowo, także tam, będą się odbywać mecze koszykarskie brzeskich Cukierków. Budynek ma powstać przy ulicy Powstańców Śląskich. Burmistrz Wojciech Huczyński mówi, że najpierw zostaną wyburzone hale po byłym Zakładzie Higieny Komunalnej. "Powstanie tam również parking" - dodaje. Termin oddania budowy upływa 20 sierpnia. Firma Polbau zapewnia, że zdąży. Robotnicy na plac budowy wchodzą w poniedziałek.

Źródło: www.info-brzeg.pl
Obrazek

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 22 stycznia 2006, 12:09

jaka pojemonosc bedzie??
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Piotro
Młodzik

Postautor: Piotro » 22 stycznia 2006, 12:24

Nic mi na temoat pojemnosci nie wiadomo niestety :? Jak sie dowiem to napisze :)
Obrazek

Michał
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Michał » 22 stycznia 2006, 12:29

to fanta_____stycznie :!: :!: :!: :!: :!: :!: nareszcie cos sie ruszyło :!:!:!:!:!:!:!:!:!:!:

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 22 stycznia 2006, 12:48

To będzie mniejsza hala niż ta na Oławskiej, ale do meczów koszykówki się nada...
ULUBIEŃCY BOGÓW UMIERAJĄ MŁODO, LECZ PÓŹNIEJ ŻYJĄ WIECZNIE W ICH TOWARZYSTWIE

Michał
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Michał » 22 stycznia 2006, 15:15

qiero pisze:To będzie mniejsza hala niż ta na Oławskiej, ale do meczów koszykówki się nada...
to szkoda.. a nie wiesz ile ona pomieści widzów :?:

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 22 stycznia 2006, 15:50

..::Michał::.. pisze:
qiero pisze:To będzie mniejsza hala niż ta na Oławskiej, ale do meczów koszykówki się nada...
to szkoda.. a nie wiesz ile ona pomieści widzów :?:

nie pamietam, jakieś 200 chyba
ULUBIEŃCY BOGÓW UMIERAJĄ MŁODO, LECZ PÓŹNIEJ ŻYJĄ WIECZNIE W ICH TOWARZYSTWIE

rossi
Nowy na forum

Postautor: rossi » 22 stycznia 2006, 16:50

a ja czytałem w Nowej Trybunie Opolskiej że pojemność nowej hali to będzię 350 miejsc siedzących więc o 50 więcej niż na Oławskiej, to znaczy będziemy mieli dwie hale o podobnych gabarytach - no i fajnie - pozdrowionka dla wszystkich kibiców

Awatar użytkownika
19andrew81
Żak

Postautor: 19andrew81 » 22 stycznia 2006, 17:01

rossi pisze:a ja czytałem w Nowej Trybunie Opolskiej że pojemność nowej hali to będzię 350 miejsc siedzących więc o 50 więcej niż na Oławskiej, to znaczy będziemy mieli dwie hale o podobnych gabarytach - no i fajnie - pozdrowionka dla wszystkich kibiców

Jakby te informacje okazały sie prawdziwe o wielkości tej hali to bylo by naprawde super. No i w koncu mozna by docenic prace naszej rady miasta bo naprawde niezbyt często daja powody aby ich pochwalić.
Wojny się nie uniknie można ją tylko przełożyć aż wróg będzie silniejszy

Piotro
Młodzik

Postautor: Piotro » 22 stycznia 2006, 17:13

Z róznych niepotwierdzonych zrodeł wiem że jednak bedzie wieksza o około 50 miejsc
Obrazek

Awatar użytkownika
steve_bramkarz
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: steve_bramkarz » 22 stycznia 2006, 17:16

I tak najlepsza hala w Brzegu i na opolszczyznie jest na Oławskiej !! Nikt nie przebije tej hali. Ona jest najbardziej kochana i wiele wspomnień tam mam :)
...w.w.j.d.?...

Piotro
Młodzik

Postautor: Piotro » 22 stycznia 2006, 17:21

steve_bramkarz pisze:I tak najlepsza hala w Brzegu i na opolszczyznie jest na Oławskiej !! Nikt nie przebije tej hali. Ona jest najbardziej kochana i wiele wspomnień tam mam :)

Wlasnie... Hala na Oławskiej jest szczególna i słychać tam doping nawet niewielkiej liczby kibiców, zobaczymy jak pod tym wzgledem bedzie sprawowac sie nowa hala
Obrazek

Awatar użytkownika
Manic
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Manic » 22 stycznia 2006, 19:51

No no jeszcze wczoraj o tym gadalem z Burym w autobusie w powrocje z meczu z Krakowa , a tu jednak prawda z tą budową sali.No no nareście coś robią w Brzegu ostanio skończyli budowa ronda teraz zaczynają budować sale co bedzie potem....... ;)
Można przeżyć życie w sposób tak pełny, iż pod koniec jesteś gotów na śmierć, gdyż nie zostaje ci nic innego do roboty ;)

Awatar użytkownika
Brodacz
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Brodacz » 22 stycznia 2006, 19:57

Od ludzi którzy będą budować tą halę dowiedzałem sie że będzie ona liczyć 350 miejsc siedzących a jej gabaryty bedą porównywalne lub nieco więkrze niz obecna hala Odry :!: :!: Jeśli to sie potwierdzi to Rada Miejska ma dla mnie mistrza :!: W końcu na cos ida nasze peniądze :D :!: :!: :!:
Ja go znam to jest ten no...:)

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 23 stycznia 2006, 20:50

Heh jeśli pojemność wyniesie 350 miejsc to... nie wiem czy w klubie będą zachwyceni, bo o ile mnie pamięć nie myli, podczas ostatniego remontu na Oławskiej zmniejszono liczbę krzesełek do 280, bo powyżej 300 miejsc siedzących mecz jest tzw. 'imprezą masową', czyli koszt jego organizacji jest większy ze względu na zapewnienie większej ochrony itd.

Tak więc większa ilość krzesełek na pewno nie rzuci kierownika na kolana. Poza tym w ostatnich sezonach liczba kibiców na trybunach nie jest aż tak wielka, by brakowało dla nich miejsc, a sporo osób stoi "z wyboru", bo nawet gdy jest jeszcze sporo wolnych nie kwapią się, by usiąść.

Wróć do „KS Odra Brzeg”