Zapraszam do wpisywania swoich wspomnień... pewnie Czarny nas zaskoczy jako pierwszy
Wspomnienia z wyjazdów ;-)
Moderatorzy: sawa_JGora, Platini, ludzik76, Moderatorzy
Wspomnienia z wyjazdów ;-)
Niewiele jest takich miast posiadających zespół koszykarski, do których nie zawitali kibice Olimpii... Od Starachowic do Szczecina, od Białegostoku po oba Brzegi ... praktycznie każdy z tych wyjazdów przeszedł już do legendy, analizowany (koniecznie przy piwku) w każdym szczególe... Nagromadziło się sporo zdjęć i jeszcze więcej anegdot ("śmiech, jak stado żubrów wyganianych z puszczy białowieskiej"
)... na specjalną prośbę Czarnego otwieram temat poświęcony wspominaniu naszych wyjazdów w Polskę ... i nie tylko, bo przecież również wiele miast w Europie odwiedzili kibice w szalikach Olimpii...
Zapraszam do wpisywania swoich wspomnień... pewnie Czarny nas zaskoczy jako pierwszy
No chyba, że Żołnierz... hihi... kto wypychał autokar Olimpijek z zaspy w drodze bodajże z Krakowa?

Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
- Czarny1975
- Nowy na forum
- Kontaktowanie:
Masz rację Seba, sporo tego było. Odnoszę wrażenie, że gdyby jakiś zły los odebrał nam drużynę, nie przeszkodziłoby nam to w kolejnych wyjazdach. Nie wiem gdzie i po co
to się ma we krwi. Każdy wyjazd - kolejna przygoda. Bo kto nie pamięta Wilsona, który podwyższył stan wody Wisły w Toruniu czy Macieja, któremu zabrakło tlenu w autobusie do Gorzowa. Zdjęcia wkrotce!!
Starzy ludzie mówią: Tylko ziemia przetrwa.
Nie mylą się. Mówią prawdę!
-
Żołnierz1
Czarny1975 pisze:Masz rację Seba, sporo tego było. Odnoszę wrażenie, że gdyby jakiś zły los odebrał nam drużynę, nie przeszkodziłoby nam to w kolejnych wyjazdach. Nie wiem gdzie i po coto się ma we krwi. Każdy wyjazd - kolejna przygoda. Bo kto nie pamięta Wilsona, który podwyższył stan wody Wisły w Toruniu czy Macieja, któremu zabrakło tlenu w autobusie do Gorzowa. Zdjęcia wkrotce!!
To chłopaki gdzie kto był?
- Swarzędz
- Łódż
- Pabianice
- Leszno
- Kraków
- Warszawa
- Toruń
- Brzeg
- Wrocław
- Gdynia
- Ostrów
- Konin
- Września
- Gorzów Wlkp.
-
Żołnierz1
Żołnierz1 pisze:To chłopaki gdzie kto był?
(...)
Hmmm... nie wiem, czy o czymś nie zapomnę
Warszawa
Szczecin
Gdynia
Kołobrzeg
Białystok
Pabianice
Łódz
Toruń
Gorzów Wlkp
Kraków
Starachowice
Polkowice
Wrocław
Ostrów Wlkp
Leszno
Swarzędz
Konin
Bydgoszcz
Gniezno
Pniewy
Wągrowiec (sparing Olimpia - Wurzburg)
hmmm... jak coś mi się jeszcze przypomni, to uzupełnię.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
-
Żołnierz1
Mimo, iż jestem najmłodszy stażem to też się wypowiem, bo parę tych wyjazdów było
- Gdynia
- Pniewy (Zamorze
)
- Gorzów Wlkp.
- Leszno
- Swarzędz
- Konin
To chyba wszystko... choć moja sklera jest większa niż mój wzrost, to myślę jednak, że o niczym nie zapomniałem
- Gdynia
- Pniewy (Zamorze
- Gorzów Wlkp.
- Leszno
- Swarzędz
- Konin
To chyba wszystko... choć moja sklera jest większa niż mój wzrost, to myślę jednak, że o niczym nie zapomniałem
Jakby ktoś mnie szukał to jestem w Muzeum Ziemi Podlaskiej...
http://www.historia-sportu.cba.pl portal o historii nie tylko koszykówki...
-
Żołnierz1
- Czarny1975
- Nowy na forum
- Kontaktowanie:
Żołnierz, gdzie mi do Ciebie i Seby. W swojej historii wyjazdów nie mam aż tylu miast ale w niektórych byłem po kilka razy.
Na pewno: Pabianice, Łódź, Warszawa, Kołobrzeg, Szczecin, Swarzędz, Leszno, Gorzów, Wrocław, Toruń, Konin, pub FUX
Szkoda, że Wilson się nie wypowie bo pojawiłyby się miasta w innych krajach. [/list]
Na pewno: Pabianice, Łódź, Warszawa, Kołobrzeg, Szczecin, Swarzędz, Leszno, Gorzów, Wrocław, Toruń, Konin, pub FUX
Szkoda, że Wilson się nie wypowie bo pojawiłyby się miasta w innych krajach. [/list]
- Czarny1975
- Nowy na forum
- Kontaktowanie:
Mecz ligowy w Pabianicach pomiędzy Włókniarzem a Olimpią. Lata 95-98 dokładnie nie pamietam. Jedziemy w trójkę Ja Żołnierz, Rempała. Sala wypełniona po brzegi. Wchodzimy na salę. Żołnierz dużym skokiem skacze na parkiet, zawiesić flagę na ścianie. Niestety. Źle wymierzył odległość. Zamiast na parkiet skacze na wielką deskę(kilku metrową-długi stolik dla dzienikarzy) i łamie ją z wielkim hukiem. Sala zamarła na kilka sekund. TO SIĘ NAZYWA WEJŚCIE!!! Olimpia mecz wygrała a Żołnierz długo musiał tłumaczyc się miejscowym ochroniarzom żądającym zapłaty za szkodę 
mati pisze:może jakieś dłuższe wspomnienia napiszcie...chocby...z wizyty w finałach MPJ w Gdyni...troche sie tego działo, było niedawno ale hehebyło nieźle
Edit: Moją tezę o tym, że było niezle potwierdza avatar
A Ty jak zwykle wracasz do jednego, rozumiem, że jest zimno i trzeba się rozgrzać, ale żeby tak non stop??
- mati
- Kadet
- Kontaktowanie:
Bury pisze:mati pisze:może jakieś dłuższe wspomnienia napiszcie...chocby...z wizyty w finałach MPJ w Gdyni...troche sie tego działo, było niedawno ale hehebyło nieźle
Edit: Moją tezę o tym, że było niezle potwierdza avatar
A Ty jak zwykle wracasz do jednego, rozumiem, że jest zimno i trzeba się rozgrzać, ale żeby tak non stop??
Pmówienia jakoby to Trojan z Piknikami pił obiegły już całą Polske
Tylko szkoda, że nikt nie pamięta tekstu piosenki o Trojanie... z takim pięknym i łatwym do zapamietania zakończeniem...