wszystko się potwierdza - Skorek w Wiśle...

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

wszystko się potwierdza - Skorek w Wiśle...

Postautor: simon » 14 czerwca 2004, 23:27

Magdalena Skorek jest nową zawodniczką Wisły Can-Pack Kraków. Była koszykarka ŁKS Lotto Łódź podpisała z Wisłą dwuletnią umowę. Działacze TS Wisła zawarli też wstępną umowę ze skrzydłową AZS Poznań Natalią Trafimovą.

Skorek gra na pozycji obrońcy, ma 175 cm, w minionym sezonie w 18. spotkaniach zdobyła 147 punktów. To już druga zawodniczka sprowadzona do Krakowa z Łodzi. Wcześniej kontrakt podpisała reprezentantka Polski, skrzydłowa Katarzyna Kenig.

Jak nam powiedział prezes TS Wisła Ludwik Miętta-Mikołajewicz klub wkrótce sprowadzi Trafimovą (185 cm). Białorusinka w zakończonym sezonie zagrała w 29 meczach, zapisując na swoje konto 359 pkt.

mr Gazeta Wyborcza

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 15 czerwca 2004, 08:49

Dziwne posunięcie Skorek. Wisła chce grac w Eurolidze i o medal w ekstraklasie, więc podejrzewam, że ta młoda zawodniczka nie spędzi zbyt wiele minut na parkiecie. :? :?

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 15 czerwca 2004, 09:28

Z drugiej strony muszę jednak powiedzieć że Koniecki lubi dawać szanse młodym. Więc ma spore szanse!

Hersi nzlg

Postautor: Hersi nzlg » 15 czerwca 2004, 09:37

Viallos pisze:Z drugiej strony muszę jednak powiedzieć że Koniecki lubi dawać szanse młodym. Więc ma spore szanse!

Tyle, że Wisła sciąga całą armię zacieżną z zagranicy. Skorek dostanie szansę, ale gry w Wisle II :( Tak się zastanawiam po co to wszystko?

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 15 czerwca 2004, 15:01

cóż ja się nie wypowiadam bo cokolwiek nie powiem i tak wszyscy to odbiorą jako atak fanów ŁKS na Magdę, która porzuciła nasz klub. Tak więc zachowam w tej sprawie wymowne milczenie...

Nedved

Postautor: Nedved » 15 czerwca 2004, 17:29

Nie porównujmy Wisły do ŁKSu jednak Wisła coś znaczy teraz w koszykarskim światku i ma duże ambicje.SKOREK DOBRZE WYBRAŁA

Adam
Żak

Postautor: Adam » 15 czerwca 2004, 17:46

Nedved pisze:Nie porównujmy Wisły do ŁKSu jednak Wisła coś znaczy teraz w koszykarskim światku i ma duże ambicje.SKOREK DOBRZE WYBRAŁA

No i co z tych ambicji? Zapytaj np. Pauliny Dąbkowskiej czy tak fajnie się jej grało w zeszłym sezonie w Wiśle, która już wtedy "miała duże ambicje"... Teraz te ambicje są większe, podobnie jak budżet przeznaczony na zagraniczne koszykarki. Czy Magda nie będzie tego wyboru żałować? Przez sympatię do tej zawodniczki mam nadzieję, że nie.

I jeszcze coś - jeżeli ktoś boi się podpisać pod swoim postem to niech przynajmniej przeczyta go raz przed wysłaniem.

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 15 czerwca 2004, 17:47

Nedved pisze:Nie porównujmy Wisły do ŁKSu jednak Wisła coś znaczy teraz w koszykarskim światku i ma duże ambicje.SKOREK DOBRZE WYBRAŁA

No tak. Tylko czy przesiadywanie na ławce w lepszym klubie jest lepsze niż gra w słabszym :? :? Mam wątpliwości.

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 15 czerwca 2004, 17:57

Magda podjęła bardzo dobrą decyzję i każdy powinien to uszanować, bo to Jej decyzja. Mam pytanie do tych, co krytykują wybór Wisły przez Magdę -> w jakim klubie widzicie Madzię, chyba nie Lotos, Polfę, Brzeg, Chełm, Polkowice czy niepewny Poznań... Wisła to najlepszy wybór i koniec kropka :arrow: "." 8)

Adam
Żak

Postautor: Adam » 15 czerwca 2004, 20:35

MARIO pisze:Magda podjęła bardzo dobrą decyzję i każdy powinien to uszanować, bo to Jej decyzja. Mam pytanie do tych, co krytykują wybór Wisły przez Magdę -> w jakim klubie widzicie Madzię, chyba nie Lotos, Polfę, Brzeg, Chełm, Polkowice czy niepewny Poznań...

Myślę, że w Brzegu miałaby szansę na rozwój... tak jak w Gorzowie czy Ostrowie.

Wisła to najlepszy wybór i koniec kropka :arrow: "." 8)

Obawiam się, że tylko pod względem finansowym :? Chciałbym się jednak mylić...

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 15 czerwca 2004, 20:49

MARIO pisze:Magda podjęła bardzo dobrą decyzję i każdy powinien to uszanować, bo to Jej decyzja. Mam pytanie do tych, co krytykują wybór Wisły przez Magdę -> w jakim klubie widzicie Madzię, chyba nie Lotos, Polfę, Brzeg, Chełm, Polkowice czy niepewny Poznań... Wisła to najlepszy wybór i koniec kropka :arrow: "." 8)
Mario to może wytłumacz nam jak na tym dobrym wyborzy wyszła w zeszłym sezonie wspomniana Dąbkowska? Wolała Wisłę od ŁKS, zgoda.Na pewno miała kasę, Magda u nas nie miała, ale co poza tym?Jak się rozwinęła sportowo? Nie mówię ze Magdę czeka ten sam los, ale taki święcie przekonany jak Ty o tym ze to taki nieomylny wybór to bym nie był.

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 15 czerwca 2004, 21:44

juz po odejsciu Magdy z ŁKSu mowilem ze najwiecej straci na tym ona sama i zaczyna to sie potwierdzac. najpierw pol roku nigdzie nie grala, a teraz ... tez nigdzie nie bedzie grala :) ale coz, sama wybrala...

Adam
Żak

Postautor: Adam » 16 czerwca 2004, 08:33

pietroc pisze:juz po odejsciu Magdy z ŁKSu mowilem ze najwiecej straci na tym ona sama i zaczyna to sie potwierdzac. najpierw pol roku nigdzie nie grala, a teraz ... tez nigdzie nie bedzie grala :) ale coz, sama wybrala...

Wzorem Dąbkowskiej w zeszłym sezonie i innych młodych zawodniczek Wisły 'odkładanych na później' najpewniej znajdzie miejsce w składzie Wisły II Kraków...

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 16 czerwca 2004, 10:09

Adam pisze:
pietroc pisze:juz po odejsciu Magdy z ŁKSu mowilem ze najwiecej straci na tym ona sama i zaczyna to sie potwierdzac. najpierw pol roku nigdzie nie grala, a teraz ... tez nigdzie nie bedzie grala :) ale coz, sama wybrala...

Wzorem Dąbkowskiej w zeszłym sezonie i innych młodych zawodniczek Wisły 'odkładanych na później' najpewniej znajdzie miejsce w składzie Wisły II Kraków...

Przykre....ale niestety bardzo prawdopodobne

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 16 czerwca 2004, 15:29

Mikey pisze:
MARIO pisze:Magda podjęła bardzo dobrą decyzję i każdy powinien to uszanować, bo to Jej decyzja. Mam pytanie do tych, co krytykują wybór Wisły przez Magdę -> w jakim klubie widzicie Madzię, chyba nie Lotos, Polfę, Brzeg, Chełm, Polkowice czy niepewny Poznań... Wisła to najlepszy wybór i koniec kropka :arrow: "." 8)
Mario to może wytłumacz nam jak na tym dobrym wyborzy wyszła w zeszłym sezonie wspomniana Dąbkowska? Wolała Wisłę od ŁKS, zgoda.Na pewno miała kasę, Magda u nas nie miała, ale co poza tym?Jak się rozwinęła sportowo? Nie mówię ze Magdę czeka ten sam los, ale taki święcie przekonany jak Ty o tym ze to taki nieomylny wybór to bym nie był.

A czy ja coś wspominałem o "dobrym wyborze Dąbkowskiej" ?? Magda Skorek i Paulina Dąbkowska owszem, umiejętności koszykarskie mają wysokie i są to przyszłościowe zawodniczki, ale jeśli chodzi o charakter tych zawodniczek to Magda jest tu według mnie zdecydowanie górą i to w głównej mierze miało wpływ na losy Pauliny w Wiśle...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”