Wreszcie zmiany w AZS-ie Poznań !!
Wreszcie zmiany w AZS-ie Poznań !!
Słabe wyniki poznańskich koszykarek wymusiły na kierownictwie klubu zmiany.
Do sztabu szkoleniowego akademiczek powraca Roman Haber, który w minionym sezonie był trenerem poznańskiej drużyny. Od najbliższego spotkania będzie on pełnił funkcję trenera-koordynatora. Klub prowadzi także rozmowy z zarządem swarzędzkiej Unii, który jest zainteresowany współpracą z AZS-em.
-To dopiero początek rozmów, ewentualne wsparcie - kadrowe, finansowe i szkoleniowe - możliwe będzie od nowego sezonu - powiedział prezes sekcji koszykówki AZS - Leszek Paweł Klepka. Sytuacja poznańskiego klubu rzeczywiście nie jest najlepsza . 10 porażek i zaledwie 2 zwycięstwa to wynik zdecydowanie poniżej oczekiwań.
W dodatku ze składu z powodu kontuzji ubyły Dominika Górczak i Joanna Lorek . Klub próbuje załatać zaistniałe luki w składzie, ale poszukiwania ograniczają finanse sekcji. W dodatku włodarzom pozostało też niewiele czasu ,bowiem okienko transferowe trwa tylko do końca stycznia. Czy powrót Romana Habera i perspektywa połączenia z Unią Swarzędz pomogą przełamać kryzys ? Czas pokaże.
Autor: Łukasz Klin
www.wp.pl
www.e-basket.pl
Do sztabu szkoleniowego akademiczek powraca Roman Haber, który w minionym sezonie był trenerem poznańskiej drużyny. Od najbliższego spotkania będzie on pełnił funkcję trenera-koordynatora. Klub prowadzi także rozmowy z zarządem swarzędzkiej Unii, który jest zainteresowany współpracą z AZS-em.
-To dopiero początek rozmów, ewentualne wsparcie - kadrowe, finansowe i szkoleniowe - możliwe będzie od nowego sezonu - powiedział prezes sekcji koszykówki AZS - Leszek Paweł Klepka. Sytuacja poznańskiego klubu rzeczywiście nie jest najlepsza . 10 porażek i zaledwie 2 zwycięstwa to wynik zdecydowanie poniżej oczekiwań.
W dodatku ze składu z powodu kontuzji ubyły Dominika Górczak i Joanna Lorek . Klub próbuje załatać zaistniałe luki w składzie, ale poszukiwania ograniczają finanse sekcji. W dodatku włodarzom pozostało też niewiele czasu ,bowiem okienko transferowe trwa tylko do końca stycznia. Czy powrót Romana Habera i perspektywa połączenia z Unią Swarzędz pomogą przełamać kryzys ? Czas pokaże.
www.wp.pl
www.e-basket.pl
Re: Wreszcie zmiany w AZS-ie Poznań !!
kula pisze:Klub prowadzi także rozmowy z zarządem swarzędzkiej Unii, który jest zainteresowany współpracą z AZS-em.
Czy powrót Romana Habera i perspektywa połączenia z Unią Swarzędz pomogą przełamać kryzys ? Czas pokaże.
www.wp.pl
www.e-basket.pl
Kula a może coś więcej? Skąd masz takie informacje?
Nowy adres - http://www.unia.swarzedz.pl
-
basket fan
- Nowy na forum
Odpowiedź na pytania
Witam
Panowie narazie nie wielę mogę powedzieć. Toczą się rozmowy cały czas . Jak zapewnili mnie obaj prezesi basket ani w Poznaniu, ani w Swarzędzu nie zniknie. Działacze AZS rozmawiają z Unią, bo wolą z Unią się połączyć niż z MUKS-em. Będzie dobrze. Więćej powedzić nie mogę, ale obiecuję, że sprawę będę śledził. Informacje są pewne pochodzą od prezesa Pawła Klepki, a w Swarzędzu nikt nie zaprzeczył podanym informacjom . Więć coś jest na rzeczy.
Pozdrawiam
Kula
Panowie narazie nie wielę mogę powedzieć. Toczą się rozmowy cały czas . Jak zapewnili mnie obaj prezesi basket ani w Poznaniu, ani w Swarzędzu nie zniknie. Działacze AZS rozmawiają z Unią, bo wolą z Unią się połączyć niż z MUKS-em. Będzie dobrze. Więćej powedzić nie mogę, ale obiecuję, że sprawę będę śledził. Informacje są pewne pochodzą od prezesa Pawła Klepki, a w Swarzędzu nikt nie zaprzeczył podanym informacjom . Więć coś jest na rzeczy.
Pozdrawiam
Kula
- Mytek
- Junior
- Kontaktowanie:
basket fan pisze:Mytek pisze:hmmm... - polączenie dwoch klubow z roznych miast? ciekawe, ciekawe.... czekamy na dalsze informacje
wg mnie jest to bardzo nieciekawa propozycja
pisząc "ciekawe" mialem na mysli to ze sama sprawa mnie zaintrygowala - bo szczerze mowiac to wolę chodzic na Unię do Swaja - w końcu kazdy chce miec swoj klub!! sorry jesli mnie źle zrozumialeś
reloaded :]
-
basket fan
- Nowy na forum
- Mytek
- Junior
- Kontaktowanie:
no jasne ze tak:] w koncu ja z przyjemnościa chce jeszcze pochodzic sobie czasem na Unię
teraz wazne jest tez to aby sprowadzić do nas jakąs skrzydłowa bo w obecnej chiwli nie ma kto punktow rzucac, oprocz dobrze spisujacej sie Cieciery.
rozwiążmy MUKS - i bedzie po sprawie
PS: a kiedy gracie kolejny mecz w Swaju??
PS2: przypominam o glosowaniu: chętni maja juz tylko niecale pol godziny!!
teraz wazne jest tez to aby sprowadzić do nas jakąs skrzydłowa bo w obecnej chiwli nie ma kto punktow rzucac, oprocz dobrze spisujacej sie Cieciery.
rozwiążmy MUKS - i bedzie po sprawie
PS: a kiedy gracie kolejny mecz w Swaju??
PS2: przypominam o glosowaniu: chętni maja juz tylko niecale pol godziny!!
reloaded :]
Yo
MARAS pisze:dajmy im aby je zakonczyli w jakiś sensowny sposób z korzyścią dla obustron.
Pozdro
Ciekawe jakie z tego korzyści miałaby Unia? Nie mogę wymyślić aktualnie chyba żadnej.
Nowy adres - http://www.unia.swarzedz.pl
Re: Wreszcie zmiany w AZS-ie Poznań !!
kula pisze:(...)
W dodatku ze składu z powodu kontuzji ubyły Dominika Górczak i Joanna Lorek. (...)
To chyba akurat mała strata, a powiedziałbym, że nawet lekkie wzmocnienie
Jakby ktoś mnie szukał to jestem w Muzeum Ziemi Podlaskiej...
http://www.historia-sportu.cba.pl portal o historii nie tylko koszykówki...
http://www.historia-sportu.cba.pl portal o historii nie tylko koszykówki...