AZS Poznań vs Meblotap Chełm (77:74)

Moderatorzy: Nas, Mytek, Bury

Awatar użytkownika
Bury
Żak
Kontaktowanie:

AZS Poznań vs Meblotap Chełm (77:74)

Postautor: Bury » 26 stycznia 2006, 17:08

"Niedziela nadziei
Już w najbliższą niedzielę koszykarki poznańskiego AZS, zmierzą się we własnej hali z AZS-em Meblotap Chełm. Czy tym meczem zdołają przerwać fatalną passę dziesięciu porażek z rzędu ?

Słabe wyniki poznańskich koszykarek wymusiły na kierownictwie klubu zmiany.
Do sztabu szkoleniowego akademiczek powrócił Roman Haber, który w minionym sezonie był trenerem poznańskiej drużyny. Od najbliższego spotkania będzie on pełnił funkcję trenera-koordynatora. - Będziemy normalnie pracować, by zacząć wygrywać i utrzymać się w lidze. Nie powinno być jednak tak, że żona idzie do sąsiadki i nadaje na niego, a później wraca i daje mu buzi - opowiada trener Grzegorz Szajek. Z zespołu przed najbliższym spotkaniem ubyły Dominika Górczak i Joanna Lorek, które nie wystąpią już w barwach akademiczek do końca sezonu. Klub próbuje załatać zaistniałe luki w składzie, ale poszukiwania ograniczają finanse sekcji.

W dodatku włodarzom pozostało też niewiele czasu, bowiem okienko transferowe trwa tylko do końca stycznia. Sytuacja poznańskiego klubu rzeczywiście nie jest najlepsza. 10 porażek i zaledwie 2 zwycięstwa to wynik zdecydowanie poniżej oczekiwań. W ostatniej kolejce poznanianki dość pechowo uległy na wyjeździe AZS-owi Gorzów 51:63.

Najbliższa porażka podopiecznych trenerów Szajeka i Habera była by krokiem do upadku poznańskiej żeńskiej koszykówki. Jaka więc jest recepta na pokonanie rywalek – Bronić szczelnie, rzucać celnie. Trzeba w ten niedzielny pojedynek włożyć swoje wszystkie siły i umiejętności. Dziewczyny muszą chcieć wygrać i uwierzyć w siebie. Mam nadzieję, że pomogą nam też nasi nieliczni kibice.- powiedział opiekun AZS Grzegorz Szajek. Czy powrót Romana Habera i recepta trenera Szajka oraz perspektywa połączenia z Unią Swarzędz pomogą przełamać kryzys? Czas pokaże.

Chełm rządny rewanżu

Zespól AZS-u Meblotapu Chełm w dotychczasowych spotkaniach wygrywał cztery razy, a dziewięciokrotnie schodził z parkietu pokonany. Zajmuje obecnie siódme miejsce w ligowej stawce. W ostatniej kolejce podopieczne trenera Sławomira Depty wysoko przegrały w Pabianicach z miejscową Polfą 68:88. Mecz w Poznaniu będzie, więc dla chełmskich koszykarek okazją do rehabilitacji za dotkliwą porażkę w Pabianicach. Silniejszy skład posiadają chełmianki, ale jak to w sporcie bywa nigdy nie można wskazać faworyta przed rozpoczęciem spotkania.

Łukasz Klin"

hmm coś mi się tu nie podoba w tym fragmencie tekstu, panie redaktorze.... :wink:
Jakby ktoś mnie szukał to jestem w Muzeum Ziemi Podlaskiej...
http://www.historia-sportu.cba.pl portal o historii nie tylko koszykówki...

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 26 stycznia 2006, 17:18

no mi tez si eto nie podoba :/ proponuje mala korekte tego fragmentu artykułu :]

personalnie to my jestesmy silniejszi, a jak na boisku to sie okaze!

Panie i Panowie => szczegolna mobilizacja na trybunach:D
reloaded :]

Awatar użytkownika
Bart83
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Bart83 » 26 stycznia 2006, 18:04

Bez dwóch zdań ten niedzielny mecz z Meblotapem trzeba koniecznie WYGRAĆ :!::!::!:
Obrazek

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 26 stycznia 2006, 18:50

ja mysle ze jak nie wygramy z meblotapem to .. z kim mozemy wygrac :? ale badzmy pozytywnej mysali :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Bart83
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Bart83 » 28 stycznia 2006, 14:22

Jutro do Areny MARSZ bo ZWYCIĘSTWA nadszedł CZAS :D

Zapraszam wszystkich serdecznie na meczyk na godzinę 18 :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 28 stycznia 2006, 14:22

Artykuł pozwoliłem sobie skopiować z postu Edzi z aktualności :wink:
------------------------------------------------------------------------------------

Sztuka motywacji - Rozmowa z Romanem Haberem

Roman Haber wraca do sztabu szkoleniowego koszykarek AZS Poznań. Usiądzie na ławce akademiczek już w niedzielnym spotkaniu z Meblotapem Chełm jako trener- koordynator.

Obrazek
Roman Haber był pierwszym szkoleniowcem akademiczek w zeszłym sezonie. Teraz wraca do zespołu jako trener-koordynator - Fot. Sz. Siewior

Co pana skłoniło, by wrócić do sztabu szkoleniowego akademiczek?
- Taka jest decyzja zarządu, trenera Grzegorza Szajka i samych zawodniczek. Zespół wchodzi w najważniejszą fazę spotkań, a pozycja w tabeli nie napawa optymizmem, więc trzeba coś zmienić.

Na czym będzie polegała pańska rola?
- Na razie brałem udział w dwóch treningach. Przyglądam się drużynie i widzę, że koszykarki potrzebują wsparcia. Jednak chcę zaznaczyć, że nie zamierzam wchodzić w kompetencje trenera Szajka, ponieważ to świetny fachowiec, a ja już swoje w sporcie zrobiłem. Bardziej odpowiada mi rola motywatora. Z zawodniczek trzeba wykrzesać maksimum możliwości. Czasami osiąga się to w ostrzejszy sposób, a ja zawsze żyłem meczem i treningiem. Z kolei Grzegorz jest spokojniejszy i może właśnie problem tkwi w sposobie motywacji. Oczywiście to nie jest jedyna przyczyna słabszych wyników. Zespół prześladują kontuzje, a przed sezonem odeszły dwie czołowe koszykarki. Jednak nie uważam, że tej drużyny nie stać na pewne utrzymanie w lidze.

Uda się utrzymać zespół w ekstraklasie?
- Zostało nam jeszcze sześć spotkań, z których na pewno można wygrać trzy. Z naszych wyliczeń wynika, że to w zupełności wystarczy, by zakończyć rundę zasadniczą w czołowej ósemce. Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której w Poznaniu zabraknie żeńskiej koszykówki w najwyższej klasie rozgrywkowej. Ten sezon w ogóle nie jest udany dla naszych drużyn. Siatkarki również walczą o utrzymanie, a w pierwszej lidze koszykarzy w ogonie tabeli znajduje się Pyra. Trzeba to jak najszybciej zmienić.

Ostatnio pojawiła się informacja, że AZS zamierza współpracować z pierwszoligową Unią Swarzędz.
- Rzeczywiście, były takie rozmowy. Ale na konkrety musimy jeszcze poczekać.

Grzegorz SZKIŁĄDŹ

(źródło: www.naszemiasto.pl / Gazeta Poznańska)

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 28 stycznia 2006, 14:25

Panie Romanie: mimo ze narazie tylko dwa treningi z pana udzialem to czekamy na: ZWYCIĘSTWO, oberki i "słoneczka" przy linii bocznej:D

"pipoki" tez moga być :D:D

do boju AZS :!:

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 29 stycznia 2006, 12:27

D**a z meczu wyszła po tak długiej przerwie ale cóż....

Awatar użytkownika
Bart83
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Bart83 » 29 stycznia 2006, 13:02

I znowu przełożyli mecz ..... :evil:

Przypomnijmy, że ostatni mecz AZSu Poznań rozegrany w Arenie odbył się 7 grudnia
z CCC Polkowice w Pucharze Polski, a w Ekstraklasie 26 listopada z AZS KK Jelenia Góra.
Obrazek

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 29 stycznia 2006, 14:13

Ludzkie pojęcie to przechodzi! Teraz co pewnie plkk da nam terminy w środku tygodnia :evil: Nie no to jest niemożliwe! Mecz z ŁKSem i Lotosem już jest na najbliższe środy zaplanowane więc chociaż Chełm chciałbym w weekend zobaczyć! Nie każdy ma czas żeby w środku tygodniach iść na mecz, to sie tylko tak ładnie w plkk mówi.
A swoją drogą następny weekend jest wolny przynajmniej w naszym przypadku wiec niech mecz będzie na Chwiałce! Ten jeden jedyny raz!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Bury
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Bury » 29 stycznia 2006, 16:14

rozumiem mogą być mecze w środy ale o jakieś "ludzkiej" godzinie typu 19.00, 19.30, 20.00 a nie o 17 czy 18 i muszę się zastanawiać czy iść sobie pograć w kosza czy go pooglądać...
Jakby ktoś mnie szukał to jestem w Muzeum Ziemi Podlaskiej...
http://www.historia-sportu.cba.pl portal o historii nie tylko koszykówki...

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 29 stycznia 2006, 17:44

eeej! ludzie troche wyrozumialosci... ja nie mowie ze jestem zadowolony z meczy w srodku tygodnia, bo tak nie jest ale chyba nie jest to niczyja wiam ze dzisiejszy mecz sie nie odbyl! mozemy miec pretensje do PLKK ale nie dzisiaj skoro nie znamy jeszcze terminu spotkania...
[*] - wyluzujcie i uszanujmy te decyzje :(
Obrazek

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 29 stycznia 2006, 21:52

Jestem ciekaw, co zrobił zespół meblotapu czy był już w Poznaniu czy w zawrócili w połowie drogi jak sie dowiedzieli że mecz odwołany :wink: Bardzo mnie to nurtuje może ktoś z Chełmu głos zabierze i wyjaśni te okoliczności.

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 29 stycznia 2006, 22:13

kurka mars ja Cie nie pojmuje... co to za roznica? Ty chyba nie rozumiesz dlaczego ten mecz zostal odwolany... człowieku wyluzuj to jest tylko mecz a tam zgineli niewinni ludzie nasi rodacy! :? :(
Obrazek

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 29 stycznia 2006, 22:46

To chłopie trzeba było wszystkie gołębie wytłuc a nie jeszcze im wystawy organizować! Pojmujesz to! 8)

Wróć do „AZS Poznań”