Neofik pisze:Szymon pisze:
P.S. Neofik, rozumiem że jutro jesteś obecny
Ma się rozumieć.
Poleci jakiś browarek za Młodego
Micaela Martins Jacintho-co wy na to????
Moderator: Moderatorzy
BasketFan pisze:
Poniżej cytat z obowiązującego w Polsce Kodeksu Karnego.
Art. 216. § 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła,
podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
Czyli już dawno powinienem być bankrutem i siedzieć 100 lat
- Edzia
- Junior
- Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P
buractwo z Was emanuje całą siłą.
Chciałam napisać, że jestem tolerancyjna, ale... Nie jestem. Bo nie toleruję takich poglądów. Mam gdzieś wasze argumenty o wolności słowa. Bo dla mnie hasła głoszone głównie przez Lucky'iego (jego nick oznacza chyba, że ma szczęście, że nikt mu jeszcze nie wpi...) nie są wyrazem wolności słowa. O ile się nie mylę, to głoszenie haseł faszystowskich jest zabronione. Tak jak nie mogą istnieć oficjalnie organizacje faszystowsko-nazistowskie.
Nie potrafię zrozumieć, jak można być takim głąbem. Nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy uważają się za lepszych od innych tylko dlatego, że mają biały kolor skóry. Nigdy ich nie zrozumiem i nawet więcej! - nigdy nie będę ich tolerować, akceptować, uznawać.
A porównywanie ciemnej skóry z pedofilią?? Czyś ty oszalał?? Uznawać pigment skóry za chorobę?? Chyba twój mózg nie przyswaja pewnych wiadomości.
Zastanawiam się, czy jesteś wierzący? Bóg nie zapyta o kolor twojej skóry. On zapyta o zawartość twojej duszy.
Zresztą, wiara w Boga nie musi wiązać się z wyznawanymi wartościami. Ciekawi mnie, czym kierujesz się w życiu? Równość i braterstwo? A może śmierć wszystkim innym? Weź, zastanów się czasami nad tym co piszesz i głosisz.
Nawet głęboko pojmowana kultura osobista wymaga, by pewne swe opinie zachowywać dla siebie. Jeśli faktycznie (a nie, że to taka fajna zabawa dla dzieci) jesteś jednym z tych ****** rasistów i faszystów, to całego świata nie musisz o tym informować. Zwłaszcza, że większość gówno to obchodzi. Zapewne podniesiesz argument, że zawsze piszesz, mówisz to co myślisz. To rada ode mnie - dłużej myśl. Wszystkim wyjdzie na dobre.
MÓWIMY ZDECYDOWANE NIE RASIZMOWI !! !! !!
Chciałam napisać, że jestem tolerancyjna, ale... Nie jestem. Bo nie toleruję takich poglądów. Mam gdzieś wasze argumenty o wolności słowa. Bo dla mnie hasła głoszone głównie przez Lucky'iego (jego nick oznacza chyba, że ma szczęście, że nikt mu jeszcze nie wpi...) nie są wyrazem wolności słowa. O ile się nie mylę, to głoszenie haseł faszystowskich jest zabronione. Tak jak nie mogą istnieć oficjalnie organizacje faszystowsko-nazistowskie.
Nie potrafię zrozumieć, jak można być takim głąbem. Nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy uważają się za lepszych od innych tylko dlatego, że mają biały kolor skóry. Nigdy ich nie zrozumiem i nawet więcej! - nigdy nie będę ich tolerować, akceptować, uznawać.
A porównywanie ciemnej skóry z pedofilią?? Czyś ty oszalał?? Uznawać pigment skóry za chorobę?? Chyba twój mózg nie przyswaja pewnych wiadomości.
Zastanawiam się, czy jesteś wierzący? Bóg nie zapyta o kolor twojej skóry. On zapyta o zawartość twojej duszy.
Zresztą, wiara w Boga nie musi wiązać się z wyznawanymi wartościami. Ciekawi mnie, czym kierujesz się w życiu? Równość i braterstwo? A może śmierć wszystkim innym? Weź, zastanów się czasami nad tym co piszesz i głosisz.
Nawet głęboko pojmowana kultura osobista wymaga, by pewne swe opinie zachowywać dla siebie. Jeśli faktycznie (a nie, że to taka fajna zabawa dla dzieci) jesteś jednym z tych ****** rasistów i faszystów, to całego świata nie musisz o tym informować. Zwłaszcza, że większość gówno to obchodzi. Zapewne podniesiesz argument, że zawsze piszesz, mówisz to co myślisz. To rada ode mnie - dłużej myśl. Wszystkim wyjdzie na dobre.
MÓWIMY ZDECYDOWANE NIE RASIZMOWI !! !! !!
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"
Szymon pisze:![]()
![]()
Wojteg, spokojnie..... nie bój się, nie będzie tak źle
![]()
Hmm... wiesz dla mnie to powoli nie jest śmieszne. Jak widze niektóre wpisy to coraz bardziej mnie przekonuje fakt, że ktoś, albo kilku takich Lucky'ch zapewne krzyknie coś co nową zawodniczkę może obrazić. A powiem szczerze, że ja idąc na sektor A nie chce być przez innych uważany za rasistę.
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Wojteg pisze:Szymon pisze:![]()
![]()
Wojteg, spokojnie..... nie bój się, nie będzie tak źle
![]()
Hmm... wiesz dla mnie to powoli nie jest śmieszne. Jak widze niektóre wpisy to coraz bardziej mnie przekonuje fakt, że ktoś, albo kilku takich Lucky'ch zapewne krzyknie coś co nową zawodniczkę może obrazić. A powiem szczerze, że ja idąc na sektor A nie chce być przez innych uważany za rasistę.
Eeee..... przesadzasz..... za bardzo to wszystko bierzesz do siebie. Sądzę, że nic takiego sie nie wydarzy... tzn. "Ta" nowa zawodniczka raczej nie będzie gorąco i spontanicznie przywitana, ale też nie będą banany w jej stronę lecieć.
Weź też pod uwagę, że jakby na to nie patrzeć, zaistniała sytuacja jest zupełnie nowa. Pewnych przekonań nie da się nagle zmienić i np. ja sam się zastanawiam jak zareagować i się zachować
P.S. Odnośnie Twoich obaw, że ktoś, coś tam krzyknie.
Hmm.... powiem tak. Jak jutro będę w dobrej formie, to...... nic się "nie wymknie"
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

-
Gość
- Viallos
- Administrator
- Kontaktowanie:
Kowalik pisze:A czy nie możemy jej normalnie przywitać![]()
![]()
Brawami i tak dalej
![]()
![]()
No chyba że chcemy zeby nas uważali za kretynów i nie wiadomo kogo jeszcze
Dokładnie. Podoba mi się ta postawa. Chociaż zwiedziłem już kawał świata - mieszkam za granicą od kilku miesięcy - to takiego podejścia do ludzi jak u nas nie widziałem. Można nie do końca kogoś lubieć (ja również nie przepadam za murzynami), ale do każdego trzeba podejśc z jakimś szacunkiem.
A dla wiadomości niektórych - to my Polacy jesteśmy w świecie nieciekawie widziani. Np nie raz spotkałem się że ludzie patrzą na nasze jedzenie, czy wyroby jak na jakąś truciznę. Np ludzie z którymi pracuje nie skosztowali przez miesiąc naszego kochanego pifka "Żywca" - bo Polskie. W końcu sami z Polakami je wypiliśmy
To tyle w tym temacie.