Micaela Martins Jacintho-co wy na to????

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 04 lutego 2006, 17:56

Sam zaprzeczasz temu co napisałeś, bo jeśli nigdzie nie widziałeś takiego podejścia do ludzi jak w Polsce a za chwilę piszesz o ludziach którzy nie skosztowali Żywca bo jest polskie - to coś tu jest nie tak.
Na całym świecie jest nietolerancja, tylko w krajach zachodnich jest to bardzo ukrywane, bo stoją na wyzszym poziomie cywilizacyjnym a w krajach zacofanych, żyjacych w średniowieczu jak POLSKA ta nietolerancja jest okazywana na codzień. Byliśmy tolerancyjni w XVI w. i jak odpłacili się nam ci którzy szukali u nas schronienia - wystarczy poczytać o postawie innowierców podczas potopu szwedzkiego, czy w końcowych latach Rzeczypospolitej (rozbiory).
A w kwestii nietolerancji do osób o odmiennym kolorze skóry, to co Polska ma wspólnego z Afryką, czy mieliśmy tam kolonie, może w Polsce obowiazywało niewolnictwo (we wczasnopiastowskim okresie było), nie może nikogo dziwić więc takie podejście do kolorowych w kraju gdzie wszyscy należą do rasy białej. Nasza historia, kultura i tradycja jest taka a nie inna. Pojawiają się wpisy STOP RASIZMOWI itp. a jakoś nie widzę obrońców tego haniebnego ataku na wyznawców proroka Mahometa, wizerunek twórcy islamu jest ZAKAZANY, uszanujmy to, ale nie dzisiaj Rzeczpospolita wydrukowała dwie karykatury. Gdyby w kraju muzułmańskim pojawiły się karykatury zmarłego papieża, to wielkie larum by się podniosło w kraju. Ci wszyscy tolerancyjni młodzi europejczycy pochodzący z Polski (których nie brakuje na forum), są pod wpływem zgubnej ideologii liberalnej unii europejskiej. Tylko zapominacie o jednym, gdyby w prasie franuskiej pojawiła się karykatura nawiazujaca swoją treścią do ideologii rasistowskiej lub coś w tym stylu, to skandal na całą Europę, ale obrażać uczcuia "brudnych, prymitywnych Arabów, którzy morduja biednych niewinnych obywateli Izraela" to można i jest ok. A Wy milczycie, czy to jest tolerancja, albo wszyscy są równi albo są równi i równiejsi.
Wracając do nowej zawodniczki, dopóki będzie grała w tym klubie i mam nadzieję że jej gra spełni pokładane w niej oczekiwania, to niewyobrażam sobie aby z Naszego sektora poleciały banany i czy pewne odgłosy. Więc nie róbcie k....a mać sztucznego problemu!!!!!!

STOP OBRAŻANIU UCZUĆ RELIGIJNYCH WYZNAWCÓW ISLAMU. JEST MI WSTYD ŻE TAKA GAZETA JAK RZECZPOSPOLITA WYDRUKOWAŁA KARYKATURY MAHOMETA. NAJWIERNIEJSZYMI SYNAMI NAJJAŚNIEJSZEJ RZECZPOSPOLITEJ SA TATARZY (MUZUŁMANIE) OBRAŻAJĄC ICH OBRAŻAMY NASZĄ HISTORIĘ I TRADYCJĘ. ALLAH AKBAR!
"...moja wiara to wszystko co mam... WŁÓKNIARZ..."

O bracia wilcy! Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!
...NARODOWE SIŁY ZBROJNE...
Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 04 lutego 2006, 18:00

Darek ale chyba przesadzasz. Co ma do tego Mahomet :?: Czy on tez będzie grał w naszej druzynie :?: Poza tym co to za róznica czy ktos jest biały czy czarny. Jest jedna rasa : LUDZKA.
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 04 lutego 2006, 18:03

Jeśli ktoś uważa się za bardzo tolerancyjnego to chyba w każdej sytuacji powinien zareagować, a nie widzieć to co jest mu właśnie wygodne.

Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 04 lutego 2006, 18:04

Jeśli jest jedna rasa ludzka to czemu ten sympatyczny koleś z brodą i napisem KFC jest biały... :lol: :lol: :lol:

Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 04 lutego 2006, 18:05

Belfer pisze:Sam zaprzeczasz temu co napisałeś, bo jeśli nigdzie nie widziałeś takiego podejścia do ludzi jak w Polsce a za chwilę piszesz o ludziach którzy nie skosztowali Żywca bo jest polskie - to coś tu jest nie tak.

To przykład dla tych którzy myślą że Polska, Pabianice, Włókniarzyk itp itd to pępek świata - a tak niestety nie jest. I mogą się właśnie zdziwić gdy zostaną tak samo w świecie potraktowani przez innych. Jak się wtedy poczują.

A sprzątanie należy zacząć od własnego podwórka, a potem od innych wymagać.

PS.
Troszke się nie zrozumieliśmy, ale myślę że wyjaśniłem.

Tak jak piszesz - nietolerancja jest wszędzie i dlatego trzeba z tym walczyć.
Ostatnio zmieniony 04 lutego 2006, 18:07 przez Viallos, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
majkel*
Amator

Postautor: majkel* » 04 lutego 2006, 18:06

Moim zdaniem nie powinno sie obrazac zadnej religi, lecz jesli popieprzona poprawna politycznie Europa ma taki stosunek do religi, to powinna miec do wszyskich taki sam, ergo jesli zamierzaja profanowac symbole mojej wiary i wszyscy uwazaja ze to spoko, to za przeproszniem za wyrazenie KOŁO CHUJA MI TO LATA!!!! ze muslimow poobrazaja. Moze nawet bylby z tego pozytek zeby muslimy z lewakami sie wytlukly nawzajem :lol:
Pabianice Pabianice ŁKS!!!

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 04 lutego 2006, 18:09

Viallos myślę że się zrozumieliśmy, tylko mamy kłopoty z dogadaniem się :lol:

Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 04 lutego 2006, 18:13

Belfer pisze:Jeśli jest jedna rasa ludzka to czemu ten sympatyczny koleś z brodą i napisem KFC jest biały... :lol: :lol: :lol:

Bo to jest postać autentyczna i akurat ten gość był biały :lol:

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 04 lutego 2006, 18:14

Belfer pisze:Jeśli ktoś uważa się za bardzo tolerancyjnego to chyba w każdej sytuacji powinien zareagować, a nie widzieć to co jest mu właśnie wygodne.

Masz racje całkowitą tylko, ze to jest temat o koszykarce i nie wiem po co mamy w to mieszać Mahometa :?:

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 04 lutego 2006, 18:16

A nie był może wyznawcą proroka ... :lol:

Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 04 lutego 2006, 18:16

Mam na myśli tego sympatycznego brodacza....

Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 04 lutego 2006, 18:18

Belfer pisze:A nie był może wyznawcą proroka ... :lol:

Tego to juz nie wiem :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 04 lutego 2006, 18:20

A był szczepiony na ptasią grypę... :lol:

Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 04 lutego 2006, 18:24

Kowalik pisze:Darek ale chyba przesadzasz. Co ma do tego Mahomet :?: Czy on tez będzie grał w naszej druzynie :?: Poza tym co to za róznica czy ktos jest biały czy czarny. Jest jedna rasa : LUDZKA.

A według mnie ten przykład jest na miejscu.
Bardzo dobitnie ten przykład ukazuje, że TOLERANCJA (słowo, które tak często tutaj padało) zależy od punktu siedzenia.

Ktoś już wcześniej napisał, że jeśli chodzi o czarnuchów, to wszyscy zaraz podnoszą WIELKIE larum, że rasizm itd.
Ciekawe tylko, czemu jest cisza gdy chodzi o inne "zagadnienia" :?:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 04 lutego 2006, 18:30

Bo jak juz napisałem to jest forum koszykówki i może dlatego nikt nie zamieścił tematu o karykaturach Mahometa.

Wróć do „Archiwum”