Wywiad z Karoliną Kaczmarek!

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Wywiad z Karoliną Kaczmarek!

Postautor: mati » 16 czerwca 2004, 06:53

Prezentujemy wywiad z najmłodszą koszykarką Ostrovii. Karolina w zeszłym sezonie w dużym stopniu przyczyniła do utrzymania się ostrowianek w Ekstraklasie. Zasłużenie dostała powołanie do młodzieżowej Reprezentacji Polski. Podczas zgrupowania Kadry w Szczyrku nabawiła się kontuzji.

Jak samopoczucie po odniesionej kontuzji? Co z rehabilitacją?
-Z moim samopoczucie coraz lepiej, nie ukrywam ze ta kontuzja jest dla mnie wielkim ciosem. Na początku było strasznie, ale teraz staram sobie z nią radzić. Codziennie chodzę na zabiegi.

Czy zauważenie Ciebie przez trenera kadry i powołanie do reprezentacji młodzieżowej wpłynęło na zainteresowanie innych klubów Twoją osobą?
-Propozycje z innych klubów pojawiły się już przed tym jak dostałam powołanie do młodzieżówki.

A co z Ostrovią? Czy swoje rodzinne miasto stawiasz na pierwszym miejscu?
-Na razie żadnych rozmów nie było odnośnie nowego sezonu. Liczę na nie, ponieważ w Ostrowie jest wiele rzeczy, które mnie trzymają przede wszystkim szkoła, która zamierzam tutaj skończyć.

Czy w Ostrowie może powstać silny ośrodek żeńskiego basketu?
-Nie mnie to oceniać, ponieważ jestem za mloda, za mało doswiadczona. Przyznam szczerze ze chciałabym, aby powstał silny ośrodek basketu,ktory liczyłby się w Polsce.

Co sadzisz o trenerze Konieckim?
-Wspaniały trener i człowiek a przy tym dżentelmen.

W zeszłym sezonie zrobiłaś duży przeskok od basketu juniorskiego do gry na poziomie ekstraklasy. Czy trudno było Ci odnaleźć się w nowych realiach? Ile dał Ci ten rok gry na najwyższym poziomie?
-Pewnie ze było trudno, ale koleżanki z zespołu mi w tym pomogły. Dzięki nim szybko się odnalazłam w tej "dorosłej" koszykówce.
A ile dal mi ten rok? Hmm na pewno jestem pewniejsza na boisku niż wcześniej.

Czy w niedalekiej przyszłości możemy liczyć na występy Karoliny Kaczmarek w pierwszej reprezentacji?
-Zależy to od trenera reprezentacji. Jest to jedno z moich marzeń.

Czego mogę Ci życzyć w nadchodzącym sezonie?
-Wrócenia do pełni formy po kontuzji, udanych występów w nadchodzącym sezonie.

Tego Ci życzę! Dziękuję za rozmowę!
-Również dziękuje

www.tsostrovia.osw.pl

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Re: Wywiad z Karoliną Kaczmarek!

Postautor: MARIO » 16 czerwca 2004, 07:09

Co to za kontuzja ?? Czy to prawda, że "Kara" złamała nogę ??

Niech to samopoczucie będzie co raz lepsze i niech Kara wraca do pełnej sprawności !!!

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 16 czerwca 2004, 07:18

Podczas zgrupowania w Szczyrku bolesnej kontuzji nabawiła się koszykarka Ostrovii, Karolina Kaczmarek. Pojechała do Warszawy zrobić potrzebne badania. Okazało się, że dolega jej przeciążeniowe złamanie kości piszczelowej. Karolinę czeka 4 tygodnie przerwy w treningach i rehabilitacja. Życzymy zawodniczce szybkiego powrotu na parkiet.

www.tsostrovia.osw.pl

Shrek
Amator

Postautor: Shrek » 18 czerwca 2004, 09:19

mati pisze:Podczas zgrupowania Kadry w Szczyrku nabawiła się kontuzji.

Kto powiedział że Karolina nabawiła się kontuzji na zgrupowaniu młodzieżówki,z tego co sie orientuję po dwóch dniach Kadry została skierowana na badania lekarskie (prześwietlenie).Widziłem ją na MP juniorek i tam już kulała.

Shrek
Amator

Postautor: Shrek » 18 czerwca 2004, 09:41

MARIO pisze:Co to za kontuzja ?? Czy to prawda, że "Kara" złamała nogę ??

Niech to samopoczucie będzie co raz lepsze i niech Kara wraca do pełnej sprawności !!!

Mario spokojnie to tylko złamanie przeciążeniowe.Nic oważnego gdy się to wyleczy.Karolina będzie grała.

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 18 czerwca 2004, 13:01

Shrek pisze:
mati pisze:Podczas zgrupowania Kadry w Szczyrku nabawiła się kontuzji.

Kto powiedział że Karolina nabawiła się kontuzji na zgrupowaniu młodzieżówki,z tego co sie orientuję po dwóch dniach Kadry została skierowana na badania lekarskie (prześwietlenie).Widziłem ją na MP juniorek i tam już kulała.

Karolina mówiła mi, że właśnie tam złapała tą kontuzję! A więc nie wnikajmy! :twisted:

Mnie bardziej to martwi:
Na razie żadnych rozmów nie było odnośnie nowego sezonu.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”