MECZ GWIAZD PLKK: Lotos Gdynia - Gwiazdy Ligi

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 07 listopada 2004, 17:57

Mikey pisze:A ja sie nie zgodze z Wami do końca. Taki mecz to jednak rodzaj reklamy dla ligi i własnie taki widowiska mają zachęcić ludzi do przychodzenia do hal na "zwykłe" mecze. Inna sprawa to już to żeby niekoniecznie mecze były zawsze w Gdyni i aby pokazywać je efektownie w TV
Wiesz - trudno promować produkt wycofywany z rynku! Promocja? kosztem grania kolejek ligowych środa/sobota/środa/sobota... a potem 2 tyg. przerwy???? Stary – poza tym rozumiem podsumowanie sezonu, mecz gwiazd północ/południe albo zagraniczne/krajowe albo reprezentacja kraju/ligi ale Lotos-Gwiazdy???. No dobra niech nawet i tak będzie, ale ... jakie gwiazdy po 5 kolejkach (a w głosowaniu to liczyły się właściwie cztery)??? W Weckend na samum początku sezonu nie ma ligi a jest sparing? Rozumiem na koniec, ale... do tego to chore zmniejszenie play/offów...

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 07 listopada 2004, 20:25

Oglądam sobie tą LOTOS GALE i się tak zastanawiam po co i komu to jest potrzebne!!!! Poziom spotkania żenujący!!!! Atmosfera na trybunach jeszcze gorsza!!!! Ludzie, mówicie że reklama jest bardzo ważna i ja się z tym zgadzam ale na Boga reklame to trzeba umieć zrobić!!!! Przecież jakbym sie nie interesował koszem i zobaczył taki mecz to każda halę do koszykówki obchodziłbym szerokim łukiem!!!! Jeszcze raz powiem JEDNA WIELKA LIPA!!!!!
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 07 listopada 2004, 20:35

"Nie musiałyśmy być drapieżne"

Wysokim i okrągłym wynikiem skończył się dzisiejszy mecz Lotos Basket Gali. Koszykarki Lotosu Gdynia pewnie pokonały w nim Gwiazdy Ligi 100:90 (21:25, 28:17, 23:16, 28:32). MVP tego jakże ciekawego widowiska została zdobywczyni 18 punktów, Monika Veselovsky.

Imprezę poprowadził znany komentator TVP, Dariusz Szpakowski. Równo o godz. 16. przy efektach dymnych i światłach jupiterów rozpoczęła się prezentacja obu drużyn. Galę umilał kibicom zespół Czerwony Tulipan, który przygotował na tę okazję specjalny repertuar.

Edyta Koryzna, koszykarka Gwiazd Ligi: "Myślę, że to była super zabawa nie tylko dla nas, ale i dla kibiców. Cieszę się, że mogliśmy spotkać się z najlepszymi zawodniczkami. Nie musiałyśmy być dziś tak drapieżne, jak na meczach ligowych".

Wojciech Walder www.lotosgdynia.pl

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 07 listopada 2004, 20:37

"Sukcesy są magnezem"

Poniżej prezentujemy wypowiedzi znanych osobistości, którzy gościli na dzisiejszej Lotos Basket Gali.

Jak oceniają organizację spotkania i przedmeczową prezentację?

Wojciech Szczurek, prezydent miasta Gdyni: Obie te rzeczy oceniam bardzo wysoko. Mam okazję uczestniczyć we wszystkich ważniejszych wydarzeniach dotyczących Lotosu Gdynia i muszę przyznać, że z wielką radością obserwuję, jak każdego roku poziom i profesjonalizm tych przygotowań jest coraz lepszy. Jest on europejski, a może nawet i światowy. Uważam, że już nie tylko sukcesy drużyny, ale i cała oprawa staje się takim magnezem, iż przyciąga ona wielu kibiców. Jest to szczególnie ważne, jeżeli przygotowujemy się do występów w nowej hali widowiskowo – sportowej. Każdy sukces naszej drużyny, a także dzisiejsza gala, jest jedną z najlepszych form promocji naszego miasta w kraju i za granicą.

Mieczysław Krawczyk, prezes Lotosu Gdynia: Prezentacja wyszła godnie dla drużyny, która zdobyła dwa razy wicemistrzostwo Europy. A mecz powinien się podobać, dla kibica był żywy, nie brakowało śmiesznych sytuacji. Wszystko przed nami, najważniejsze spotkanie będzie w czwartek.

Dariusz Szpakowski, komentator sportowy: Jest to znakomity zwyczaj, kiedy ludzie mogą przywitać zawodniczki, obdarzyć ich kredytem zaufania. Nie jest to zwyczaj nowy, stosowany jest w wielu krajach. Amerykanki zrobiły wielki show, a w innej roli niż zwykle wystąpiła Kasia Dydek – na szczęście nie stanowiło to dla niej problemu. Tego typu mecze są okazją, by przyjrzeć się zawodniczkom, które zasłużyły na to, będąc w szczytowej formie.

Bogusław Witkowski, przewodniczący rady nadzorczej: Prezentacja bardzo się udała – odbyła się na parkiecie, czyli na tej arenie, gdzie toczą się boje. Nie była w jakimś miejscu oderwanym od hali sportowej. Był to dobry akcent zapoznawczy przed spotkaniami Euroligi. A co do spotkania, cieszę się z wygranego meczu. Dziewczyny pokazały wysoki poziom i umiejętności techniczne, a także jak należy się bawić, za co kibice na pewno powinni być wdzięczni.

Katarzyna Motyl, koszykarka Lotosu Gdynia: Organizacja była na medal, bardzo mi się podobała. Mecz był troszkę za poważny, dopiero w końcówce było rozluźnienie, ale ogólnie wszystko się udało.

Wojciech Walder www.lotosgdynia.pl

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 07 listopada 2004, 20:49

Viallos pisze: ale i cała oprawa staje się takim magnezem, iż przyciąga ona wielu kibiców.

Chciałem zauważyć że MAGNEZ to jest taki pierwiastek i z przyciaganiem to on nie ma za wiele wspólnego :lol: :lol: :lol: Pan prezydent chyba myslał o magnesie :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 07 listopada 2004, 20:52

A mi i tak najbardziej się podobał pan Krawczyk jak zaczął tańczyć :lol: . Super! Widać gołym okiem że ma talent :wink: :lol: :lol:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 07 listopada 2004, 20:54

Szymon pisze:A mi i tak najbardziej się podobał pan Krawczyk jak zaczął tańczyć :lol: . Super! Widać gołym okiem że ma talent :wink: :lol: :lol:

Talent to on faktycznie ma ale chyba do wkurzania ludzi!!!

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 07 listopada 2004, 21:02

Eeeee, czepiasz się i tyle. Co Ty pana Krawczyka nie lubisz??? Ja rozumiem Przewozia :lol: ale Ty???? Dlaczego ???? :wink: :lol:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 07 listopada 2004, 21:06

Masz Szymon racje. Czepiam się. W końcu nie mam zadnych powodów żeby nie lubic pana Krawczyka. On w ogóle powinien byc ulubieńcem kibiców nie tylko z Pabianic ale i z całej Polski :lol: :lol: .

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 07 listopada 2004, 21:23

Powiem tak: mam nadzieję, że telewizja daje zniekształcony i przekłamany obraz bowiem, jeśli jeśli było tak, jak było widać... (mam nadzieję że nie)
Krawczyka to akurat lubię właśnie za jego niekonwencjonalne popisy tak jak dzisiejszy czy słynna radość – fajne to jest i luźne – jak zabawa, to zabawa
Natomiast koncepcja na taaaakie promowania kk w miejscu, które obfituje w mecze naprawdę na najwyższym poziomie jest chore. Owszem byłoby fajnie, jakby zawodniczki zagrały w jakąś siatkonogę z np. kibicami, czy siatkówkę lub może (to propozycja) tę odmianę kosza „bez ruchu z piłką” i bez tablic – to naprawdę byłaby fajna zabawa i piknik – takie święto ligi, czas na spotkania towarzyskie itd. A taki mecz... chmmm..., dla kibica kk to dno, a dla niekibica (a taki niekibic powinien właśnie być „na celowniku” właśnie takich imprez) 80% akcji kończone nieciekawymi przecież rzutami za „3” lub nieporadnością przy próbie efektownego rozegrania skutecznie oddala od udania się na ligową imprezę.
Powtarzam – mam nadzieję, że będący w hali mają inne odczucia.... – ale to niestety potwierdziłoby tylko, że kk test TYPOWO i BEZWZGLĘDNIE sportem nietelewizyjnym i skierowanym WYŁĄCZNIE do wąskiej grupy zagorzałych sympatyków.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 07 listopada 2004, 22:43

Widzę po Waszych opiniach, że nieoglądając nic nie stracilem :D A co do samego pomysłu - koszykówka niestety nie ma przy okazji takich spotkań żadnego znaczenia, wazne jedynie, by w TV widać było kilka razy reklamę firmy sponsorującej Lotos... i to cały sens zabawy. Kibice są na drugim planie, atrakcyjność imprezy również - ja szczerze mówiąc od dawna uważam, że jeżeli chodzi o "naszą" dyscyplinę sportu, to od dawna pokazywane są nie te imprezy, które mogą przyciągnąć nowe osoby do kibicowania, a te, które zakulisowymi rozgrywkami działaczy "wciskane" są na siłę do ramówki. Stąd też brak w TV na przykład spotkań mistrzostw Europy rozgrywanych w Polsce, a jakieś zastępcze suchary (czyt. "mecze pseudogwiazd") pokazywane co roku. Szkoda tylko, że ci działacze nie zdają sobie sprawy, że sami od dawna podkopują sobie stołki. Myślę, że WSZYSCY o wiele chętniej obejrzeli by sobie debiut Wisły w Eurolidze... zresztą nie myślę - WIEM o tym ;) A na miejscu działaczy Wisły oddalbym ten pierwszy mecz za darmo - jako próbkę dla TV, czy wzbudzi to zainteresowanie.
Ostatnio zmieniony 07 listopada 2004, 22:47 przez Seba, łącznie zmieniany 1 raz.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 07 listopada 2004, 22:47

Ja ogranicze się tylko do oceny dopingu!
Ale co tu dużo mówić , doping był po prostu zerowy!
A tak a propo bo za tydzień gramy z Lotosem, może ktoś z Poznania jedzie na mecz do Gdyni ale samochodem, bo bym się z nim chętnie zabrał! Może znajdzie się ktoś taki! Mam ochote wywiesić flage " PYRLANDIA FOREVER" na hali Lotosu! To będzie w czasie długiego weekendu więc jest szansa!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Adam
Żak

Postautor: Adam » 07 listopada 2004, 22:49

Wiedziałem, że o czymś dzisiaj zapomniałem...

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 07 listopada 2004, 23:00

KOSZYKÓWKA Lotos ograł Gwiazdy Ligi

Niedziela, 7 listopada 2004r.

To była świetna promocja żeńskiej koszykówki - takie opinie głosili wychodzący z wczorajszej Lotos Basket Gali, imprezy która obyła się w hali GOSiR w Gdyni. Mistrzynie Polski, koszykarki Lotosu Gdynia zwyciężyły Gwiazdy Torell Basket Ligi 100:90.
Najlepszą zawodniczką meczu wybrana została Monika Veselovsky z Lotosu, która popisała się między innymi czterema celnymi rzutami za trzy punkty.
- Szkoda tylko, że nie przyjechała Shannon Johnson - żałowali kibice. Amerykanka, mistrzyni olimpijska, występująca w barwach Wisły Can-Pack Kraków w meczu Euroligi z Kozaczką Zaporoże przeciążyła staw kolanowy i trener Arkadiusz Koniecki wolał zostawić ją pod Wawelem.
Zanim drużyny rozpoczęły grę, odbyła się uroczysta prezentacja zespołu Lotosu. Gdynianki w pierwszej kolejce Euroligi miały wolny termin i do rozgrywek przystąpią 11 listopada.
- Te wspaniałe panie tworzą zespół, który stał się jednym z symboli naszego pięknego miasta - powiedział na powitanie prezydent Gdyni Wojciech Szczurek.
Początek meczu nieoczekiwanie należał do drużyny Gwiazd, którą wybrali kibice w głosowaniu przez internet oraz trenerzy, Tadeusz Aleksandrowicz i Andrzej Nowakowski. Przewaga Gwiazd Ligi utrzymywała się do 18 minuty. Na 40:40 wyrównała Agnieszka Bibrzycka, a chwilę później Aleksandra Chomać zdobyła dla gdynianek prowadzenie.
Na początku trzeciej kwarty na parkiet powróciła Małgorzata Dydek. Środkowa Lotosu przeprowadziła kilka udanych akcji dwójkowych z Bibrzycką i przewaga Lotosu zaczęły się powiększać. Duże ożywienie do gry Lotosu wniosła Monika Veselovsky. Serbka miała znakomity dzień. Trafiała nie tylko z dystansu, ale zdobywała punkty również po efektownych podkoszowych penetracjach. Przy stanie 90:80 gdyńscy kibice zaczęli domagać się od swojego zespołu zdobycia 100 punktów. Ich życzeniu stało się zadość. Wynik meczu ustaliła Veselovsky.
Tadeusz Aleksandrowicz, trener Gwiazd TBL
- Mecz miał charakter promocyjny i z tego punktu widzenia spełnił swoje zadanie. Kibice mieli udany przegląd najlepszych koszykarek, jakie grają w polskiej lidze. Mojej drużynie brakowało zgrania. Przed tym meczem odbyliśmy zaledwie dwa treningi, na których nauczyłem drużynę dwóch zagrywek. Lotos szybko je rozszyfrował, ustawił odpowiednią obronę i zaczął zdobywać przewagę. Gdyby wystąpiła Shannon Johnson spotkanie byłoby jeszcze bardziej widowiskowe i być może miałoby bardziej wyrównany przebieg.
Krzysztof Koziorowicz, trener Lotosu
- Kibice obejrzeli sympatyczną, spokojną i zabawową koszykówkę. Taki był charakter tego meczu. Mam nadzieję, że przyczyni się on do większej popularności kobiecej koszykówki wśród kibiców. W tym tygodniu czeka nas pierwszy mecz w Eurolidze. Chcieliśmy dzisiaj sprawdzić kilka zagrać w ataku, ale kiedy przeciwnik nie bronił zbyt agresywnie, trudno mi powiedzieć na ile były to akcje skuteczne. To się okaże dopiero w czwartek, w meczu przeciwko drużynie z Belgii.
Monika Veselovsky, najlepsza zawodniczka meczu
- Po raz pierwszy w Polsce miałam okazję wystąpić w takim spotkaniu. My koszykarki wygrywanie mamy we krwi i obojętnie w jakim meczu gramy, chcemy zwyciężać. Tego nie da się zapomnieć, tylko dlatego, że mecz nie jest o wysoką stawkę. Trener cały czas namawiał nas do poważnej gry, a ja miałam dzisiaj swój dzień. Ręka była mi posłuszna i pewnie dlatego wybrano mnie MVP tego meczu.

Lotos - Gwiazdy Ligi 100:90 (21:25, 28:17, 23:16, 28:32)
Lotos: Bibrzycka 14 (1x3), Dydek 14, Troina 13, Powell 12 (2), Nolan 2 oraz Veselovsky 18 (4), Chomać 8, Kobryn 8, Motyl 5 (1), Pawlak 4, Stefanowska 2. Trener: Krzysztof Koziorowicz.
Gwiazdy TBL: Skerovic 14 (2), Pantelejewa 11 (1), Pervanovic 8, Marczewska 5, Krystofova 4 oraz Czarnecka 12, Żyłczyńska 11 (1), Krawiec 8, Dominauskaite 7 (1), Perlińska 6, Żurowska 6, Koryzna 6. Trener: Tadeusz Aleksandrowicz.
Sędziowali: Janusz Calik, Leszek Pujdak. Widzów: 1200.

(sus) - Dziennik Bałtycki

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 07 listopada 2004, 23:09

PAP/07 listopada 2004 18:50

Lotos Gdynia pokonał Gwiazdy TBL

Koszykarki mistrza Polski Lotosu Gdynia pokonały w meczu pokazowym rozegranym w Gdyni zespół Gwiazd Torell Basket Ligi 100:90 (21:25, 28:17, 23:16, 28:32).

Jedynie w pierwszej kwarcie, kiedy ekipa Gwiazd grała zespołowo wynik meczu był sprawą otwartą, od momentu gdy najlepsze zawodniczki ligi postawiły na indywidualne popisy górę wzięła bardziej zgrana drużyna mistrzyń Polski.

W zespole trenera Tadeusza Aleksandrowicza zabrakło największej chyba gwiazdy zagranicznej w tym sezonie w polskiej lidze Shannon Johnsson, która uskarża się na kontuzje kolan. Z pewnością przy udziale Amerykanki spotkanie w Gdyni byłoby bardziej emocjonujące i widowiskowe.

Jak przystało na galę gwiazd obydwa zespoły nastawiły się głównie na atak. Gdynianki, które już w czwartek rozpoczną zmagania w Eurolidze, testowały na parkiecie kilka przygotowywanych z tej okazji rozwiązań taktycznych.

Najlepszą zawodniczką meczu wybrana została Monika Weselovski, która była jedną z zawodniczek najdłużej przebywających na parkiecie. Jak przystało na show w czwartej kwarcie przy okazji występu cheerleaderek na parkiet wkroczyły gdynianki Bibrzycka, Troina i Kobryń, które również popisywały się układami choreograficznymi. W pewnym momencie do swoich zawodniczek dołączył też prezes gdyńskiego klubu Mieczysław Krawczyk.

"Takie mecze to promocja koszykówki, to okazja do zaprezentowania kibicom efektownych zagrań, dobrze, że takie gale są prowadzone. Przy okazji gdynianki z pewnością mogły przetestować kilka rozwiązań taktycznych na Euroligę" - powiedział po meczu Tadeusz Aleksandrowicz trener zespołu Gwiazd.

"Zgadzam się, takie mecze to promocja koszykówki. Rzeczywiście spotkanie to było też dla nas okazją do przygotowania się do czwartkowego meczu w Eurolidze" - podsumował trener gdynianek Krzysztof Koziorowicz.

Lotos Gdynia - Gwiazdy TBL 100:90 (21:25, 28:17, 23:16, 28:32)

Lotos: Monika Weselovski 18, Małgorzata Dydek i Agnieszka Bibrzycka po 14, Tatiana Troina 13, Elaine Powell 12, Ewelina Kobryń i Aleksandra Chomać po 8, Katarzyna Motyl 5, Paulina Pawlak 4, Deanna Nolan i Elina Stefanowska po 2.

Gwiazdy: Jelena Skerovic 14, Joanna Czarnecka 12, Olga Pantelejewa 11, Iva Perovanovic i Monika Krawiec po 8, Birute Dominauskaite 7, Alicja Perlińska, Justyna Żurkowska i Edyta Koryzna po 6, Anna Marczewska 5, Leona Krystofova 4, Marta Żyłczyńska 3.

http://sport.onet.pl/1005717,wiadomosci.html

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”