Pytanie do Adama

Pisz o czym chcesz

Moderator: Moderatorzy

Don Igłata
Młodzik

Pytanie do Adama

Postautor: Don Igłata » 07 listopada 2004, 19:33

Jesteś administratorem strony Cukierków - konkretnie chodzi mi o księgę
gości. Czy do tej pory napisałem prawdę?
No to dalej. Ktoś wprowadził cenzurę!!! - usuwa posty niekorzystne dla trenera pana Kubiaka ( zdążyłem je przeczytać - nie pisałem ich ).
Pytanie1.
Czy masz możliwość usuwania postów?
Pytanie2.
Czy usuwasz posty i bawisz się w cenzora?

P.S.
Chodzą takie słuchy po Brzegu. Jak nie Ty - to może wiesz kto ma taką możliwość?
To takie małe uzupełnienie dyskusji o nickach.

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Re: Pytanie do Adama

Postautor: MARIO » 07 listopada 2004, 21:35

Don Igłata pisze:Jesteś administratorem strony Cukierków - konkretnie chodzi mi o księgę
gości. Czy do tej pory napisałem prawdę?
No to dalej. Ktoś wprowadził cenzurę!!! - usuwa posty niekorzystne dla trenera pana Kubiaka ( zdążyłem je przeczytać - nie pisałem ich ).
Pytanie1.
Czy masz możliwość usuwania postów?
Pytanie2.
Czy usuwasz posty i bawisz się w cenzora?

P.S.
Chodzą takie słuchy po Brzegu. Jak nie Ty - to może wiesz kto ma taką możliwość?
To takie małe uzupełnienie dyskusji o nickach.

Don Igłato - mam wrażenie, że wiem kim jesteś. Może będzie okazja podyskutować podczas najbliższego meczu w Brzegu. Myślę, że Adam również byłby zainteresowany taką rozmową, moglibysmy poruszyć nurtujące nas pytania dotyczące Odry, trenera, zawodniczek, kibiców.

Nawiązując do Twojego pytania ja dodam tylko tyle, że Adam jest twórcą strony Cukierków Odry Brzeg - i to własnie jemu udało się, że nasz klub zaistniał w środowisku internautów. Pamiętam bardzo dobrze początki tej strony i mam przyjemność współpracować z Adamem na codzień. Jeśli chodzi o samą księgę gości to popieram usuwanie wpisów, które są wulgarne, obrażają kogokolwiek lub mogą naruszyć prywatność. Jeśli już ktoś na prawdę chce się wyżyć i napisać coś złego - to niech się pod tym też podpisze swoim imieniem i nazwiskiem - a nie tylko będąc tchórzem ukrywa się po postacią "gościa". Tyle ja. Pozdrawiam.
..you got to lose, to know how to win..

Adam
Żak

Postautor: Adam » 07 listopada 2004, 22:09

Odpisałem na księdzę i nie widzę potrzeby odpisywania tutaj. Chamstwa i tchórzostwa tolerować nie będę, bo nigdy tego nie robiłem. Proszę bardzo - możesz założyć sobie swoją stronę, swoją księgę i swoje forum, na których będziesz rzucał k*rwami, ch*jami i innymi tego typu wyzwiskami w kogo Ci się żywnie będzie podobać.

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 07 listopada 2004, 23:06

Dziękuję za odpowiedź. Rzeczywiście odpisałeś na księdze.
Co jest chamstwem czy tchórzostwem to zawsze było trudno dla każdego
ocenić. Twoja ocena też jest subiektywna.
Co do k... i ch... jak ktoś rzuca , to usuń te wyrazy ( chyba, że nie można ) , a nie całe posty.
Zrozumiałem, że jesteś administratorem ( i jeszcze twórcą - chwała ) i masz prawo ( np. zwyczajowe ) czuwać nad tym, aby stworzone przez
Ciebie dzieło było na Twoje wyobrażenie.
Ale ... to jest cenzura!
Nie informowałeś (!) - że coś usuwasz! Przeczytałem wpisy, których za jakiś czas po prostu nie było. I jakoś nie mogę sobie przypomnieć tych wyrazów ( choć może były ) - natomiast były bardzo nieciekawe odnośniki do trenera pana K.
Może jakbyś informował co usunąłeś i dlaczego - to by było mniej dwuznaczne.

Adam
Żak

Postautor: Adam » 07 listopada 2004, 23:49

Don Igłata pisze:Dziękuję za odpowiedź. Rzeczywiście odpisałeś na księdze.
Co jest chamstwem czy tchórzostwem to zawsze było trudno dla każdego
ocenić. Twoja ocena też jest subiektywna.

Jeżeli dla Ciebie sytuacja, w której ktoś pisze, żeby druga osoba wypi***alała, albo że ktoś jest "xxx" (i tu jakiś epitet) nie jest chamstwem i podpisywanie tego "józio" albo "kazio" nie jest tchórzostwem to - sorry - chyba masz coś nie tak z systemem wartości.

Don Igłata pisze:Co do k... i ch... jak ktoś rzuca , to usuń te wyrazy ( chyba, że nie można ) , a nie całe posty.

Nie można.

Don Igłata pisze:Zrozumiałem, że jesteś administratorem ( i jeszcze twórcą - chwała ) i masz prawo ( np. zwyczajowe ) czuwać nad tym, aby stworzone przez
Ciebie dzieło było na Twoje wyobrażenie.
Ale ... to jest cenzura!

Napisz komentarz na np. onecie albo wp typu "kwaśniewski to ch*j", wyślij do gazety list bluzgając kogoś i się nie podpisz. Albo zadzwoń do radia z trzema słowami do ojca prowadzącego. Albo coś innego - napisz w takim tonie tutaj, na Forum. Myślisz, że Ci się uda? To będzie cenzura?

Nie pisz więcej takich głupot. Na księdze jest dużo wpisów, które nie są przychylne dla trenerów i zawodniczek i wierz mi, że gdyby to zależało od np. zarządu klubu to już dawno by ich nie było. Nie mogę się doczekać aż teraz napiszesz coś o wolności słowa.

Don Igłata pisze:Nie informowałeś (!) - że coś usuwasz! Przeczytałem wpisy, których za jakiś czas po prostu nie było. I jakoś nie mogę sobie przypomnieć tych wyrazów ( choć może były ) - natomiast były bardzo nieciekawe odnośniki do trenera pana K.
Może jakbyś informował co usunąłeś i dlaczego - to by było mniej dwuznaczne.

Jeżeli ktoś nie zadaje sobie trudu się podpisać pod takimi postami to ja nie zadaję sobie trudu wytłumaczyć mu dlaczego je wywaliłem. Proste.

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 08 listopada 2004, 11:42

Jak ktoś mądry ( tu nacisk ) wymyślił nicki - to one po coś są. :evil: Proste?

Awatar użytkownika
Zbych
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Zbych » 09 listopada 2004, 20:02

Może to i cenzura ale wcale się Adamowi nie dziwię, że tak postępuje. Między innymi z powodu tego typu wpisów przestałem wypowiadać się na Księdze Gości. Po prostu w pewnym momencie ilość ludzi z którymi można było w sensowny sposób wymienić opinie stała się marginesem. Większośc wpisów albo nie nadawała się do prezentowania ze względu na niecenzuralny język albo były to po prostu pozdrowienia "od Kazia dla Józi" nie mające nic wspólnego z koszykówką a tym bardziej z naszym zespołem.
Co do usuwania tylko pewnych zwrotów to można tak robić gdy wpisów z takimi zwrotami jest nieznaczna ilość a przypuszczam, że po tym co ostatnio pokazują Cukierki, tych wpisów jest troszkę więcej - więc Don Igłato poszanuj czas administratora.
Co do samej krytyki Kubiaka to wielokrotnie dawniej wypowiadałem się na jego temat w mocno krytyczny sposób i jakoś nikt nie usunął żadnego mojego postu, więc raczej nie chodzi tu o prywatne sympatie czy antypatie.
Radzę się po prostu wypowiadać w taki sposób aby nie było się do czego przyczepić :wink:
Pozdrawiam 8)

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 11 listopada 2004, 11:20

Najprostszy sposób na uniknięcie wyzwisk na trenera jest taki - niech
drużyna zacznie wygrywać! Szczególnie jak się ciągle wpycha na to stanowisko systemem bumeranga i obiecuje bajki przed sezonem - nie po
raz pierwszy!
Ciekawe, czy na trenerów Paulauskasa, Krauzego czy Mikołajca też leciało to niecenzuralne błoto?
Szczególnie, że jest tego coraz więcej i administrator Adam się zapracuje,
lub nie podoła czyścić i ten syf ( którego ja nie stosuję ) po prostu zacznie zalegać.
A jest takie proste wyjście - zmiany w klubie. Proste?

Wróć do „Hyde Park”