I liga - Grupa Wielkopolska (terminarz)

Wiadomości z niższych lig

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 06 lutego 2006, 13:38

Seba pisze:Dogrywka w Swarzędzu!!!!!!!! 61:61 bodajże ... Mati się trzęsie z nerwów... ;) Narzekał też na pracę sędziów...

racja, racja - sedziowie fatalnie :/ mimo ze czerwone blachy mieli, to niezbyt sie prezentowali, no ale mylili si epol na pol w miare...

swietny mecz w wykonaniu Ostrovii - szcxgolnie druga polowa. wczesniej przewage miała Unia, ale moim zdaniem rozluźniła sie troche pod koniec, a Ostrovia chwyciła wiatr w zagle i wykorzystala szanse.
reloaded :]

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 06 lutego 2006, 15:08

Nie, nie Dario ja tylko odpowiadam na słowa Marasa o tym, że usiadłem na ławce wówczas ;) ja się nie czepiam niczego, wygranych sie nie rozlicza, takie moje zdanie :)

Awatar użytkownika
DaRiO
Młodzik
Kontaktowanie:

Yo

Postautor: DaRiO » 06 lutego 2006, 16:33

No spoko ;) Nie stwierdziłem, że się czepiasz :) Ale gdybyście przegrali to miałbyś prawo :P hehe pozdro :]

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 10 lutego 2006, 00:01

Róże za zwycięstwo z MUKS em

So 04-02-06

W przed chwilą zakończonym pojedynku na szczycie I ligi koszykówki pań, zespół Duda PWSZ Gąsior Leszno pokonał 65:49 MUKS Poznań

Leszczyńskie koszykarki wyszły do tego pojedynku bardzo spięte i chyba tym należy tłumaczyć fakt, że po pierwszych czterech minutach gry przegrywały 5 do 0. Nerwowa gra to też wyniki kilku rzutów poznańskiego zespołu za trzy tak tłumaczył swoje koszykarki trener Krzysztof Zajc, W obronie przecież nie graliśmy źle mówił. Przez pierwszą kwartę zespoły idą ramię w ramię kończąc ją 15:15. W drugiej kwarcie mieliśmy straszne wahania nastrojów. Na prowadzenie gospodarzy wyprowadziła Katarzyna Grześczyk w końcówce kwarty zakończonej zwycięsko 31 do 29. Po przerwie z każdą chwilą było widać zdecydowanie lepszą grę gospodarzy, zwiększała się przewaga Duda PWSZ Gąsior Leszno. Dwie ostatnie kwarty kończą się odpowiednio 17:13 i 17:7, a cały mecz zwycięstwem 65:49. Kibice po tym sukcesie nagrodzili koszykarki różami.Zdaniem trenera gości Andrzeja Jabłońskiego, jego zespół Grał na tyle na ile starczył mu sił. Trzeba też przyznać, że prawie komplet publiczności w Trapezie przy okazji takiego pojedynku, jest dowodem na to, że zapotrzebowanie na koszykówkę trochę wyższego lotu w Lesznie jest.
Punkty dla Duda PWSZ Gąsior Leszno zdobywały
Agnieszka Budnik 20
Monika Siwczak 14
Katarzyna Grześczyk 9
Po 8 Marzena Najmowicz i Paulina Anioła
Marta Krauze 4
Katarzyna Rezler 2
W zespole MUKS zdecydowanie najlepiej grała Aleksandra Jabłońska, która kilka razy nękała przeciwniczki rzutami za trzy.(foto/tekst mk)

http://portal.elka.pl/index.php?option= ... &Itemid=56

Poczytajcie komentarze czytelników :lol: :lol: :lol: Od samego dołu... MASAKRA!!! ;)
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 10 lutego 2006, 01:02

Komentarz OLO wymiata :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
gilus
Młodzik

Postautor: gilus » 17 lutego 2006, 15:50

Ktoś zna terminy play-offów MUKS-u Poznań z Jedynką Wschowa?

Awatar użytkownika
DaRiO
Młodzik
Kontaktowanie:

Yo

Postautor: DaRiO » 17 lutego 2006, 16:13

Na pewno jutro grają :] Raczej MUKS na wyjeździe.

Awatar użytkownika
Bury
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Bury » 18 lutego 2006, 17:23

W rozgrywanym dzisiaj meczu I ligi faza play-off Ostrovia Ostrów prowadzi po 1 kwarcie z Osą Zgorzelec 22:18

info: Seba
Jakby ktoś mnie szukał to jestem w Muzeum Ziemi Podlaskiej...
http://www.historia-sportu.cba.pl portal o historii nie tylko koszykówki...

Awatar użytkownika
Bury
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Bury » 18 lutego 2006, 17:46

40:34 dla Ostrowa

Ostatnio zmieniony 18 lutego 2006, 18:35 przez Bury, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bury
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Bury » 18 lutego 2006, 18:14

59:48 po 3 kwartach dla Ostrowa

Ostatnio zmieniony 18 lutego 2006, 18:34 przez Bury, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bury
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Bury » 18 lutego 2006, 18:34

78:58 dla Ostrowa. Koniec

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 18 lutego 2006, 22:30

Obydwie druzyny bez rewelacji ogólnie. W Ostrovii wygrało doświadczenie i na pewno wygrana cieszy. Troche jeszcze na pewno trzeba popracować...ale myślę, że można pozytywnie :P pozdrawiam

Awatar użytkownika
Intarex
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Intarex » 18 lutego 2006, 22:48

daleko nie zajdziemy, taki zespol jaki my mamy powinien ich rozjechac 50 punktami

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 19 lutego 2006, 00:15

Intarex pisze:daleko nie zajdziemy, taki zespol jaki my mamy powinien ich rozjechac 50 punktami

Hmmm... prawda jest niestety taka, że ta druga część sezonu dziś wyszła w grze bardzo dokładnie i na tę chwilę to raczej się musicie cieszyć, że udało się wogóle wygrać dziś mecz, a nie żałować, że nie 50pkt ;) Gdyby Osankom udało się utrzymać taki poziom, jak w pierwszych minutach, kiedy to objęły prowadzenie 10:2... gdyby nie przysnęły kilka razy zupełnie niezrozumiale w obronie... gdyby... wiadomo, że to gdybanie, ale rywalki dziś również nie miały najlepszego dnia, a moim zdaniem wiele fragmentów meczu pokazało, że mogło być różnie... W rewanżu może być ciekawie;)

Martwi kolejna kontuzja Karoliny Kaczmarek... póki co nie było wiadomo, co dokładnie stało się znowu z kolanem - czy to ostateczne zerwanie wiązadeł, czy znowu "tylko" naderwanie :(... ale nie wyglądało to dobrze... TRZYMAJ SIĘ KARO!

A w Siechnicach, mimo prowadzenia do przerwy dwoma punktami, Unii Swarzędz nie udało się wygrać ze Ślęzą. Sił liderkom gości starczyło na 3/4 meczu... Najwięcej punktów dla Unii zdobyły Goldi 21, Nati 17 i Kośmi 16. Dokładny wynik i przebieg meczu opiszą na pewno naoczni obserwatorzy... a teraz Unia ma spore kłopoty z powrotem do domu z powodu problemów motoryzacyjno/chuckonorrisowych ;) Oby szybko i cało dotarły do Poznania i Swarzędza!

Pozdrowionka i PODZIĘKOWANIA dla Matiego i Czarnego :) ... Mati - ta kamerzy... pasuje do... JP ma rację :P 8) hihi.. do zobaczenia Stary!

Awatar użytkownika
Intarex
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Intarex » 19 lutego 2006, 01:46

wystarczylo spojrzec na wyjsciową piatke Ovii, nie licząc Kaczmarkowej po kontuzji ktora dopiero wraca do formy zawodniczki mniej lub bardziej ograne w ekstraklasie, dostaly na poczatku "lanie" z "mlokosami "ze z Zgorzelca. w rewanzu szanse 50/50

Wróć do „I/II liga”