Wybieramy najpiękniejszą - głosowanie zakończone

Pisz o czym chcesz

Moderator: Moderatorzy

Seba
Oldboy

Wybieramy najpiękniejszą - głosowanie zakończone

Postautor: Seba » 04 listopada 2004, 23:01

Sezon już rozpoczął się na dobre, więc chyba najwyższy czas powrócić do ulubionej chyba zabawy większości (zwłaszcza tej męskiej) Forumowiczów - do wyborów MISS KKFORUM na sezon 2004/2005. Wcześniej już dość dokładnie kilka osób "rozpracowało" regulamin, więc myślę, że nie trzeba już drugi raz na ten temat wszczynać debat. Pod tym linkiem (http://kosz.webd.pl/kkforum/viewtopic.php?t=189) zawarte są propozycje regulaminu - nad jego przestrzeganiem straż chyba sprawować powinien pomysłodawca - Simon. Oczywiście szcegóły wymagają jeszcze dopracowania, więc jeśli ktoś ma dobre pomysły, to serdecznie zapraszam do ich wpisywania. Głosowanie proponuję rozpocząć od 10 listopada - do tego terminu w specjalnie przygotowanym temacie będzie można przeprowadzać coś na kształt kampani wyborczej - koniecznie bogato wspieranej zdjęciami ;) Do 10 listopada ustalimy również ostateczny regulamin zabawy. Myślę, że głosowanie trwać mogłoby do końca listopada. Dobrym pomysłem byłoby również gdyby o naszym wyborze dowiedziała się zwyciężczyni - na przykład po przez wręczenie jej przy okazji jakiegoś meczu drobnej pamiątki ;)

Ostrzegam również, że w tej zabawie nie będę tolerował ŻADNYCH prób obrażania zawodniczek, wulgaryzmów i zaśmiecania tematów wątpliwego sensu wpisami.

Pozdrawiam.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 05 listopada 2004, 01:01

proponuje taki regulamin - mecenas simon wyjaśnia:

-od 8 do 20 listopada każdy zalogowany forumowicz zgłosić może JEDNĄ kandydatkę na najpiękniejszą (z grona klubów TBL) z zastrzeżeniem nie zgłaszania "swoich"* zawodniczek (dotyczy oczywiście klubowiczów aktualnie TBL-owych)
* def "swoje" - zawodniczka występująca w klubie któremu kibicuje forumowicz w aktualnym bądź poprzednim sezonie.

- kandydatka raz zgłoszona nie musi być zgłaszana po raz wtóry - choć może, co jej nic nie daje ale ze zgłaszającego czyni jej "kkoficjalnego" promotora. Promotorzy prowadzą kampanię w której uczestniczyć mogą jednak już wszyscy zalogowani i nie zalogowani bez ograniczeń. Nic z tego również dla promotora nie wynika ale za to jaki splendor... :D

- w terminie między 8 a 20 listopada można prowadzić kampanie wyborczą swej kandydatki - z zastrzeżeniem nie rozmywania wątku pod groźbą "kasowania postów bez ostrzeżenia" :lol: :lol:

- głosujemy po zamknięciu listy kandydatek - tj od 20.11 do końca miesiąca na pierwszą 3-kę (max3 - min1 zawodniczka) z zawodniczek zgłoszonych - każdy forumowicz tylko raz głosuje, nie wolno oczywiście na "swoje"

- punktacja - zawodniczka pierwsza - 5 pkt, druga - 2, trzecia - 1pkt

- w okresie głosowania obowiązuje "cisza wyborcza", głosy nie wymagają wyjaśnień ani tłumaczeń, nie będzie "ankiety" tylko normalne posty z kolejnością

- ew. sugestie dotyczące modyfikacji w/w regulaminu do 7.11 - od 8.11 "wchodzi w życie" taki, jaki jest - proszę o wpisy. Również proszę o pomysły jak i kiedy nagrodzić naszą kkśnieżkę ( i jej menago?) a Viallosa pytam czy zdjęcie "najpiękniejszej" nie powinno ozdobić wejścia do forum przez najbliższy okres panowania?

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 05 listopada 2004, 12:43

Simon - jak zwykle dobra robota, ale... myślę, że uniemożliwienie zgłaszania kandydatki ze "swojej" drużyny, czy nawet tylko grającej w niej w ubiegłym sezonie, trochę wypaczy sens wyborów. Myślę właśnie, że najlepiej zgłaszać i reklamować te, które znamy najlepiej, a ograniczyć jedynie potem możliwości głosowania na "promowane" przez danego Forumowicza koszykarki. Niemożliwość zgłoszenia "swojej" spowodować może, że część kandydatek, które niewątpliwie powinna się znależć, a nie są powszechnie znane wśród braci forumowej, nie zostanie wogóle zgłoszona. Dlatego sama kandydatura powinna być podana jedynie "z serca"... no i myslę, że wybieramy spośród wszystkich klubów ligowej Polski, a nie tylko w TBL?

Gość

Postautor: Gość » 05 listopada 2004, 13:00

ech gdyby nie Seba... :wink: - oczywiście masz racje - nie przemyślałem tego punktu.

Poprawki:

- zgłaszać można kandydatury (każdy jedną max) dowolnej zawodniczki która ma jednak coś wspólnego z jakimiś krajowymi rozgrywkami, potem można ją promować - nie wolno jednak oddawać głosu na "swoją" kandydatkę.

- forumowicz zgłaszający kogoś ma obowiązek głosować w decydującej fazie wyborów pod rygorem skreślenia swojej kandydatki (tak, tak - nie można pozbawiać rywalki głosów :wink: )

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 11 listopada 2004, 14:26

Od dziś (tzn 11 listopada) w tym wątku - http://kosz.webd.pl/kkforum/viewtopic.php?t=762 - zgłaszać można swoje kandydatki do zaszczytnego tytułu MISS KKFORUM'2004. Oczywiście każda kandydatura powinna być wsparta jak najbogatszą dokumentacją zdjęciową ;) Zachęcam do wzięcia udziału w zabawie!

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 11 listopada 2004, 14:47

Dodałem na portalu ogłoszenie wraz z linkiem żeby każdy mógł trafić.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 12 listopada 2004, 23:35

konkurs, wbrew wczesniejszym zapowiedziom, nie cieszy się wielką popularnością. Jak narazie zgłoszono tylko trzy kandydatki, w tym dwie pochodzące z Polkowic (co mi akurat nie przeszkadza ;-) ).

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 13 listopada 2004, 15:55

Kuba spokojnie - myślę, że jeszcze kandydatki z Polkowic nie mogą być aż takie pewne, pojawiają się bowiem nowe pretendentki ;) Zachęcam tych, którzy jeszcze nie zgłosili swojej faworytki, do wzięcia udziału w zabawie. Jak już wspomniał Simon, na przeprowadzenie kampanii reklamowej mamy jeszcze cały następny tydzień.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 14 listopada 2004, 14:50

Muszę zgłosić dość poważny wydaje mi się problem :( Myślę, że jednak powinnismy ustalić jakiś limit zdjęć dołączonych do zgłaszanej kandydatki. Druga strona wątku bowiem stała się dla mnie "nieotwieralna" - mimo, że łącze dość szybkie, tak wielka liczba wczytywanych zdjęć kompletnie paraliżuje stronę. A to dopiero kilka kandydatek... Myślę, że trzeba by wprowadzić zasadę wyboru jednak dwóch, trzech najlepszych fotek danej zawodniczki. Wyrównało by to też trochę szansę - aktualnie w tej powodzi Agnieszki Bibrzyckiej na przykład zniknęły mi pozostałe kandydatki :(

Simon - jako prowadzący zabawę - co o tym myślisz?

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 14 listopada 2004, 15:05

zgadzam sie z Sebą. Ja rozumiem ze ktos lubi Bibe Agatę Nowacka czy Justyne Kłosińska ale bez przesady. Tez mogłbym zarzucic temat zdjęciami Alicji ale po co? Dwa wystarcza w zupełności
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 14 listopada 2004, 15:08

Myślę, że dobra - ale technicznie to trudne - trzeba prosić "wstecznie" o wybór zdjątek - można je sobie "podmieniać" w czasie trwania plebiscytu.
Bez przesady jednak z dwoma - proponuję 5 ujęć.

proszę wszystkich prowadzących kampanię o redukcję zdjęć kandydatek do 5 szt. - przy dowolnej liczbie odnośników, tekstu i wszelkich pozostałych działań promocyjnych.
Zdjęcia można "podmieniać"

kibic

Postautor: kibic » 14 listopada 2004, 16:18

A po ca 5 nie wystarczy 1 prywatne 2 w stroju klubowym jak któras jest rzeczywiście urodziwa to nie jest chyba konieczne reklamowanie kandydatki jak jakiegoś szmirowatego filmu.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 14 listopada 2004, 16:55

Hmmm.. a może w dziale "Rozrywka" utworzyć pod-dział "Wybory" i w nim po prostu zakładać osobne tematy - poświęcone każdej kandydatce? Poprawiłoby to znacznie przejżystość zabawy, bo na razie ciężko się trochę połapać, kto już jest zgłoszony, a kto nie.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 14 listopada 2004, 17:01

Dokładnie! Coś takiego również chodziło mi po głowie od dawna. Tak sobie czaszkowałem aby zrobić galerię poszczególnych koszykarek. Mysle że wybory mogłyby to zapoczątkować.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
natalia
Młodzik
Kontaktowanie:

Agnieszka PAzur!

Postautor: natalia » 16 listopada 2004, 10:53

Proponuje oddac glos na Agnieszke PAzur:):):):):):):)
Obrazek
Obrazek
Natalia Marczanka- najlepsza rozgrywająca w PLKK :)

Wróć do „Hyde Park”