Przed meczem: PZU Polfa - ŁKS Łódź

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 10 listopada 2004, 16:48

Anonymous pisze:
Mikey pisze:Nie no nie oszukujmy sie. Koszykówka to nie piłka nożna,gdzie jedna przypadkowa akcja moze przesądzić o wyniku meczu. Za Włókniarzem przemawia praktycznie wszystko, no może poza atutem własnej hali ... ;)

Mikey, Ty sie w końcu doigrasz :lol: :D :lol: . Nie doceniasz naszej gościnności :lol: :lol: :lol: .

To ja. Kowalik
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 10 listopada 2004, 22:01

Kowalik, nie strasz kolegi. Z takimi początkującymi fanami pabianickiego zespołu trzeba ostrożnie. :wink: :lol:
Pozdro dla zainteresowanych i do zobaczeczenia, albo i nie! Kumaci wiedzą o co chodzi. (prosiłbym o dyskrecje!!!)
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 10 listopada 2004, 22:33

Z takimi początkującymi fanami pabianickiego zespołu trzeba ostrożnie.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Mikey - "początkujący fan pabianickiego zespołu" :lol: :lol: napisałbym że:
w 10% jest zagorzałym fanem zorientowanym
w 20% jest fanem sympatyczno-fajoskim
w kolejnych 20% jest fanem ewentualno-dlaczegobynie'tnym
w 20% jest fanem tumiwisistyczno-wszystkojednym
w pozostałych% jest fanem skuśbabanadziadowo-akysz'istycznym
ps.kandydatki sobie sami podstawcie :wink: :wink: :lol: :lol:
do zobaczeczenia, albo i nie! Kumaci wiedzą o co chodzi

wiemy i do zobaczenia :)

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 10 listopada 2004, 22:44

ja już sobie podstawiłem kandydatki :D nie mialem z tym kłopotów 8)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 10 listopada 2004, 22:54

simon pisze:

Ooooooo... widzę że ktoś się wygadał Bardzo nieładnie. Zawiedziony jestem. :( :( :(

Obrazek

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 11 listopada 2004, 09:52

Szymon pisze:
simon pisze:

Ooooooo... widzę że ktoś się wygadał Bardzo nieładnie. Zawiedziony jestem. :( :( :(
Myśle ze simonowi chodziło o nas , nie o Ciebie. On nic nie wie :D
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 11 listopada 2004, 13:35

Ooooooo... widzę że ktoś się wygadał
nie mogę napisać bezpośrednio o co mi chodziło, ale przy najbliższej okazji Ci powiem - a jest to coś o czym wiedzą wszyscy ełkaesiacy i myślę że Tobie chodziło o coś innego...

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 11 listopada 2004, 14:41

simon pisze:
Ooooooo... widzę że ktoś się wygadał
nie mogę napisać bezpośrednio o co mi chodziło, ale przy najbliższej okazji Ci powiem - a jest to coś o czym wiedzą wszyscy ełkaesiacy i myślę że Tobie chodziło o coś innego...
tak dokładnie. Szymon ma tez inne rzeczy na głowie...jeszcze raz gratuluję :D
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 11 listopada 2004, 15:43

:? :? :? no szczerze mówiąc to trochę mnie zakręciliście i teraz już nie wiem o co chodzi :? :? :? Bo jeśli Mikey nie puścił pary to .... ja nic nie wiem.

Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 11 listopada 2004, 20:05

Szymon pisze::? :? :? no szczerze mówiąc to trochę mnie zakręciliście i teraz już nie wiem o co chodzi :? :? :? Bo jeśli Mikey nie puścił pary to .... ja nic nie wiem.
no to się dowiesz - spokojnie - chodzi o nas :)

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 11 listopada 2004, 20:22

No mówięze wcale nie chodzi o nas! Tylko o Szymona, wiem co mówię!
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 11 listopada 2004, 21:09

Mikey pisze:No mówięze wcale nie chodzi o nas! Tylko o Szymona, wiem co mówię!
no to znaczy, że ja nie wiem o co chodzi - znaczy ja wiem o co mnie chodzi, ale pozostałym piszącym w tym temacie pewnie chodzi o coś innego - proponuję pozostawić sprawę do soboty -
............................KONIEC.........................................

w rozmywaniu tematu udział wzięli:

Szymon - mroczny obrońca zagadki klucza sklepienia
Mikey - plugawy węszyciel, tajemniczy roztajmniczarz
simon - niewinny baranek czysty jak łezka :)

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 12 listopada 2004, 18:41

W dotychczasowych derbach koszykarek PZU Polfy i ŁKS oba zespoły odniosły po 47 zwycięstw. Kto będzie górą w 95. derbowym pojedynku?

Kibiców żeńskiej koszykówki w naszym regionie czekają jutro wielkie emocje. W Pabianicach o godz. 18 w hali przy ul. Grota-Roweckiego rozpocznie się spotkanie ekstraklasy koszykarek PZU Polfa - ŁKS. Będzie to 95. derbowy mecz koszykarek z Łodzi i Pabianic. Obie drużyny mają obecnie po 47 zwycięstw w dotychczasowych spotkaniach. Triumfator jutrzejszego meczu obejmie prowadzenie w sąsiedzkiej rywalizacji.

W obu zespołach grają zawodniczki, które wcześniej występowały w obozie rywalek. W łódzkim teamie zobaczymy Magdę Włodarską, Milenę Owczarek, Joannę Szymańską, Martę Stefańczyk i Agnieszkę Makowską, które grały w PZU Polfie. Z kolei wśród pabianiczanek są obecnie Agnieszka Jaroszewicz, Olga Pantelejeva, Elżbieta Trześniewska, Gabriela Toma, Julia Ivlieva, Alicja Perlińska i kontuzjowana Sylwia Wlaźlak, które mają za sobą występy w ŁKS.

W ubiegłym sezonie pierwszy mecz derbowy koszykarek odbył się w Łodzi. ŁKS Lotto pokonał drużynę z Pabianic 83:73, a decydujące znaczenie miała dobra skuteczność ełkaesianek w rzutach zza linii 6.25 m. Najwięcej oczek zdobyły Katarzyna Kenig 18, Birute Dominauskaite 16, Magdalena Skorek i Daiva Jodeikaite po 14 oraz Alicja Perlińska 8. Z tej piątki tylko Dominauskaite broni obecnie barw ŁKS.

W drugim meczu ub. sezonu pomiędzy PZU Polfą i ŁKS, rozegranym w lutym br. w Pabianicach, górą były gospodynie. Pabianiczanki wygrały wysoko, 90:67. Najskuteczniejszą zawodniczką PZU Polfy była Renata Piestrzyńska - 19 pkt, Elżbieta Trześniewska rzuciła 14 oczek. W drużynie ŁKS po 14 pkt zdobyły Julia Ivlieva i Svietłana Jurcak. Byłe ełkaesianki grają już w innych drużynach.

Pierwszy raz poprowadzą drużyny koszykarek w łódzkich derbach obecni szkoleniowcy, PZU Polfy - Tadeusz Aleksandrowicz i ŁKS - Witold Bak.

Tadeusz Aleksandrowicz (PZU Polfa) liczy na zwycięstwo swojej drużyny, a jedynym zmartwieniem szkoleniowca jest kontuzja Sylwii Wlaźlak i choroba Leony Krystfofovej, której występ w jutrzejszym meczu stoi pod dużym znakiem zapytania.

Witold Bak (ŁKS) - Mecz derbowy traktujem jako kolejne ligowe spotkanie, które ma nam przynieść szkoleniowe korzyści. Wczoraj trenowaliśmy dwa razy, bo chcemy jak najlepiej przygotować się do bardzo ważnych dla nas i prestiżowych meczów z Gorzowem, Cukierkami Brzeg, Ostrovią i u siebie z Polkowicami. Nie znaczy to jednak, że oddajemy bez walki derby. Zdajemy sobie sprawę z różnicy, jaka dzieli obie drużyny pod względem potencjalnej siły składu, ale powalczymy o jak najkorzystniejszy wynik.

(mm) - Express Ilustrowany

duane
Nowy na forum

Postautor: duane » 12 listopada 2004, 19:45

PZU Polfa Pabianice faworytem derbów województwa

Jerzy Walczyk, Przemysław Iwańczyk 12-11-2004 , ostatnia aktualizacja 12-11-2004 19:14

W sobotę o godz. 18 w hali w pabianicach PZU Polfa podejmuje ŁKS

Kontuzjowana obecnie Sylwia Wlaźlak, kapitan PZU Polfy, a wcześniej zawodniczka ŁKS, uważa, że w Pabianicach dojdzie do meczu rundy. I ona jednak uważa, że faworytkami są zajmujące drugą pozycję gospodynie. - Łodziankom nikt nie ofiarował trzeciego miejsca w tabeli, ale statystyki wskazują na to, że nie będą jednak równorzędnym rywalem dla PZU Polfy - dodaje.

W specjalnej punktacji drużynowej pabianiczanki są na trzecim miejscu, łodzianki - na szóstym. Podopieczne Tadeusza Aleksandrowicza mają też lepszy procent rzutów za dwa punkty (54.01 - 45.55) i rzutach osobistych (76.64 - 69.88). Tylko w rzutach z dystansu łodzianki przewyższają sobotnie rywalki (40.7 - 35.29).

Liderką Polfy jest Olga Pantelejewa, która najczęściej dogrywa piłki do Elżbiety Trześniewskiej lub Leony Krystofovej. Pierwsza ma średnią w meczu 18 punktów, a Czeszka o osiem mniej. Pantelejewa jest w zespole rekordzistą w liczbie asyst, których na koncie ma aż 28.

Trener Aleksandrowicz ma zaufanie do Marzeny Głaszcz. Świadczy o tym fakt, że w każdym z dotychczasowych pięciu meczów rozgrywająca wychodziła w podstawowej piątce i występowała na boisku średnio ponad 20 minut. Zdobywać punkty potrafią także Alicja Perlińska (44) i Gabriela Toma (34). Ale największą przewagę nad rywalkami koszykarki PZU Polfy mają w doświadczeniu. Nie chodzi tutaj o wiek zawodniczek, ale przede wszystkim o liczbę występów w lidze, kadrze i europejskich pucharach.

Szkoleniowiec PZU Polfy nie będzie mógł w sobotę skorzystać z chorych Renaty Piestrzyńskiej i Leony Krystofovej.

Mimo że zdecydowanym faworytem są pabianiczanki, koszykarki ŁKS zamierzają sprawić niespodziankę. - Na straconej pozycji to mogłyśmy się stawiać przed spotkaniem z Lotosem Gdynia - mówi jedna z ełkaesianek. - Z pozostałymi rywalami możemy wygrać. Także w Pabianicach. Poza tym to derby, a taki mecz mobilizuje.

Dla większości łodzianek spotkanie z PZU Polfa to konfrontacja z byłym klubem. Tak jest w przypadku Mileny Owczarek, Magdaleny Włodarskiej i Agnieszki Makowskiej. To tylko zawodniczki z pierwszej piątki. W rezerwie pozostają kolejne byle pabianiczanki - m.in. Joanna Szymańska, Marta Stefańczyk.

Podopieczne trenera Witolda Baka powinny wystąpić w najsilniejszym składzie. Z najpoważniejszym urazem zmagała się w tygodniu Agata Kasprzak, ale jest już w pełni sił.

Dla Gazety

Tadeusz Aleksandrowicz

trener PZU Polfy

Myślę, że naszym atutem jest wyrównany skład. Spotkaniom PZU Polfy z ŁKS zawsze towarzyszyły ogromne emocje. Myślę, że podobnie będzie w sobotę. Do meczu przygotowaliśmy się normalnym cyklem. Dopiero na ostatnich zajęciach rozmawialiśmy o naszych rywalkach. Każda z nich została szczegółowo omówiona, dlatego myślę, że moje dziewczyny poznały słabe i mocne strony ełkaesianek.

not. jw

Witold Bak

trener ŁKS

Nie przekreślałbym szans mojej drużyny. Trzeba podjąć wyzwanie, choć uczciwie trzeba sobie powiedzieć, że amatorki grają z profesjonalistkami. To nie piłka nożna, że zdarzają się sensacje. Ale ja na taką liczę. Dziewczyny zapowiedziały, że jadą pokazać się z jak najlepszej strony.

not. iwan

Gazeta Wyborcza

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 12 listopada 2004, 23:56

Derby... po derbach!
Jeszcze całkiem nie ochłonęły kibicowskie serca po piątkowym wydarzeniu na stadionie piłkarskim a już przychodzi nam szykować się do meczu, który taką rangę dzierży w rozgrywkach koszykarek. Cóż, piątek to już historia a przed nami chyba kolejne fajne sportowe wydarzenie. Po derbach Łodzi – derby aglomeracji łódzkiej – zapraszamy:

Polfa Pabianice – ŁKS Łódź - W sobotę o godz. 18, Pabianice

W następnej (6) kolejce ekstraklasy kobiet nasze koszykarki zmierzą się w Pabianicach z zespołem występującym pod nazwą PZU Polfa. Zawsze derbowe pojedynki z Włókniarzem przyciągały nadkomplet publiczności, mamy nadzieję że nie inaczej będzie i tym razem. Zawodniczek rywala specjalnie przedstawiać nie trzeba, a żartobliwie mecz nazwać można by nawet ŁKS nowy – ŁKS stary.
Choć nie jesteśmy faworytem tego spotkania to niczego wykluczyć nie można. Obydwa zespoły spisują się w tym sezonie bardzo dobrze i ich mecz zapowiada się niezwykle ciekawie. Nasze zawodniczki zasłużyły sobie swą postawą w dotychczasowych meczach na wspaniały doping i taki wszyscy mają nadzieję usłyszeć w Pabianicach.

Jacek Kubera
źródło: www.lkskosz.pl

Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”