We wtorek prezes Krzysztof Korsak ma spotkać się z Olgą Żytomirską i jeśli zaakceptuje ona warunki proponowane przez klub, to wzmocni CCC. Niewykluczone, że klub pozyska też jeszcze jedną zawodniczkę na pozycję 4-5
Krzysztof Korsak, prezes polkowickiego klubu, miniony weekend spędził w Szczyrku na zgrupowaniu reprezentacji Polski U-20, gdzie wraz z trenerem Andrzejem Nowakowskim przyglądali się młodym zawodniczką. Z żadną z nich nie podjęli jednak negocjacji, choć niewykluczone, że któraś z młodych koszykarek trefi do Polkowic. Jest bowiem potrzeba zatrudnienia jeszcze jednej koszykarki na pozycję 4-5
Tymczasem wciąż nie wiadomo, czy CCC wzmocni Olga Żytomirska. Badania lekarskie nie wypadły do końca po myśli zawodniczki, ale sprawa jest otwarta. - Będziemy z Olgą rozmawiać, bo chcemy dać jej szansę - przekonuje Korsak. Być może zmianie ulegnie kilka zapisów w kontrakcie proponowanym zawodniczce i jeśli obie strony zaakceptują te zmiany, to popularna "Żyto" trafi ostatecznie do Polkowic. Decyzję w tej sprawie powinny zapaść już we wtorek.
Trwają negocjacje z firmami, które mogłyby wejść do nazwy zespołu. - Rozmowy nie są łatwe. Z jedną z firm odłożyliśmy je na późniejszy termin, z drugą spotkamy się we wtorek i być może zapadną jakieś rozstrzygnięcia - mówi prezes.
(TB) Słowo Sportowe
Żytomirska we wtorek?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: Żytomirska we wtorek?
Olga podpisała we wtorek roczny kontrakt z CCC PolkowiCe. Powodzenia Ola w nowym klubie !!! Dobrze, że Polkowice niedaleko, więc będzie okazja wybrania się na jakiś meczyk
Tak na marginesie -> dziwnie mi brzmi teraz ta nazwa: CCC POLKOWICE...
PolkowiCeCeCe 
Tak na marginesie -> dziwnie mi brzmi teraz ta nazwa: CCC POLKOWICE...
Re: Żytomirska we wtorek?
MARIO pisze:Tak na marginesie -> dziwnie mi brzmi teraz ta nazwa: CCC POLKOWICE...![]()
PolkowiCeCeCe
CCCP
Fajnie, że Olga będzie grała w naszym zespole. Jeszcze jakaś zawodniczka z młodzieżówki i będzie O.K.
MARIO pisze:...Nowakowski może i "miał" podpisać, ale jeśli chodzi o Olgę to JUŻ PODPISAŁA kontrakt - i to jest ta mała aczkolwiek znacząca różnica
Olga Żytomirska podpisała kontrakt w Polkowicach
Olga Żytomirska (23 lata, 188 cm) pozytywnie przeszła badania lekarskie i podpisała roczny kontrakt z zespołem CCC Polkowice. Olga jest wychowanką Osy Zgorzelec, następnie grała w Toi Ślęzie Wrocław, AZS Meblotapie Chełm, a sezon 2003/04 spędziła w Cukierkach Odrze Brzeg.
" Podpisałam z Polkowicami kontrakt we wtorek i jestem zadowolona z warunków jakie mi zaproponowali polkowiccy działacze. Skład zespołu został utrzymany z poprzedniego sezonu i myślę, że będziemy się liczyć w walce o medale " - powiedziała Olga Żytomirska.
www.polskikosz.pl
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”