Lotos Gdynia - AZS Poznań 113:91

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Lotos Gdynia - AZS Poznań 113:91

Postautor: Viallos » 13 listopada 2004, 16:39

Lotos wygrał 113:91

info: Filip www.basketmania.pl

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 13 listopada 2004, 17:53

O matko jaka tragiczna obrona w wykonaniu obydwu zespołów. Muszę przyznac , ze zawsze jedną z nielicznych rzeczy , której bardzo nie lubile w lotosie jest slaba obrona . Wiem , ze Lotos w lidze polskiej sie nie przyklada ale nie chodzi mi glownie o TBL . Studiujac rok w rok stosunek koszy lotosu wynika jasno , ze zawsze mial prawie najgorszy w grupie -jezeli chodzi o liczbe straconych punktow. Ogolnie bardzo lubie ten zespol i mam nadzieje ze kiedys wreszcie ten mankament zniknie .....Bo np gdyby taki Lietuvos Rytas gral w swojej hali z Dexia to w zyciu by nie stracil 75 pkt , najwyzej 60 pkt. W to jeszcze wnika kwestia preferencji kto co lubi - czy gre w ataku czy obronie - ja jednak o wiele większy szacunek mam do zwyciestw np 70 : 58 niz 87 : 75 - bo po tym pierwszym wyniku widac zdyscyplinowanie taktyczne zespolu ,jego umiejtnosc gry w defensywie- co przynajmniej dla mnie jest bardzo wazna umiejetnoscia w koszykowce - budzacą szacunek.

Beata
Nowy na forum

Postautor: Beata » 13 listopada 2004, 19:33

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 13 listopada 2004, 20:25

no coz. przegranej sie spodziewalem,ale mimo wszystko jestem troche zaskoczony wynikiem[pozytywnie]. wiedzialem[przewidywalem] ze lotos wrzuci nam ponad sto punktow[i tak sie stalo], ale-szczerze mowiac-nie myslelem ze "nasze" wrzuca lotosowi az 93pkt., mysle ze [tak jak saletra mowil] jest to wynikiem slabszej obrony lotosu..

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 13 listopada 2004, 20:28

o przepraszam za blad- azs zdobyl 91 pkt a nie 93 jak napisalem...sorry....

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 13 listopada 2004, 21:28

Nasz AZS nie dał plamy! Lotos będzie miał ciężką przeprawe w rewanżu w Arenie! A mecz z Polfą też będzie ciekawy!

Brawo Reda!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 13 listopada 2004, 21:36

MARAS pisze:A mecz z Polfą też będzie ciekawy

Nie wątpie - natomiast w obecnej formie nie powinniśmy miec większych problemów z odniesieniem zwyciestwa. Choć już dziś trener mówił że mecz będzie niezwykle ciężki. Trzeba dmuchać na zimne :)

MARAS pisze:Brawo Reda!

W sumie brawo, ale faktem jest że nie za bardzo jej tam chyba przeszkadzały (Dydek 10min)

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 13 listopada 2004, 21:46

Viallos nieumniejszaj jej zasług! Bez dopatrywania się udogodnień!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 13 listopada 2004, 21:53

Planowo (Lotos Gdynia - AZS Poznań)

Mistrzynie Polski, koszykarki Lotosu Gdynia nie miały kłopotów z pokonaniem na własnym parkiecie drużyny AZS Poznań, aktualnych wicemistrzyń kraju. Wygrały "planowo" 113:91 (31:21, 32:26, 26:25, 24:19) pozostając na pierwszym miejscu w tabeli polskiej Ekstraklasy. W drużynie poznańskiej wystąpiła ex gdynianka, Monika Ciecierska.

Trener Krzysztof Koziorowicz, mając na uwadze środowy mecz Euroligi z francuskim Gespe Bigorre, dał dziś odpocząć podstawowym zawodniczkom. Na parkiecie prezentowały się głównie młode koszykarki: Katarzyna Motyl, Aleksandra Chomać i Ewelina Kobryn. Gdyński zespół już po 5 minutach wypracował sobie dziesięciopunktową przewagę. Poznanianki przez większą część meczu nie umiały nawiązać kontaktu z wyżej notowanym rywalem, przegrywając do przerwy 63:47.

Po zmianie stron gra jednak nie uległa zmianie. Lotos dobrze grał w ataku, Agnieszka Bibrzycka i Monika Veselovsky na przemian rzucały „za trzy”. Granicę 100 punktów mistrzynie Polski przekroczyły 3 minuty przed końcem spotkania.

Fakty:

50 punkt zdobyła Deanna Nolan
100 punkt zdobyła Agnieszka Bibrzycka
3 minuty przed końcem kontuzji doznała Natalia Mrozińska
Ostatni, 113 punkt, zdobyła rezerwowa Karolina Janyga

Wojciech Walder www.lotosgdynia.pl

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 13 listopada 2004, 22:03

Viallos pisze:pozostając na pierwszym miejscu w tabeli polskiej Ekstraklasy.

No (nie)stety są na drugim - przynajmniej wg. PLKK :wink:

Awatar użytkownika
Wrona
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Wrona » 13 listopada 2004, 22:16

Brawa dla AZSU POZNAŃ nie za wynik ale za waleczność i forme jaka prezentowały w Gdyni.Myśle że sukcesami AZSU nie raz będziemy mogli się jeszcze w tym sezonie cieszyć.A nawet już w Piątek kiedy to AZS będzie podejmował Polfe i jestem dobrej myśli tak jak inni kibice że górą będzie AZS!!!
Obrazek

---AZS POZNAŃ---http://www.azs.poznan.pl

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 13 listopada 2004, 22:31

Wrona pisze:Brawa dla AZSU POZNAŃ nie za wynik ale za waleczność i forme jaka prezentowały w Gdyni.Myśle że sukcesami AZSU nie raz będziemy mogli się jeszcze w tym sezonie cieszyć.A nawet już w Piątek kiedy to AZS będzie podejmował Polfe i jestem dobrej myśli tak jak inni kibice że górą będzie AZS!!!
Zapomnijcie, to nie te same drużyny co rok temu-sama przewaga Polfy pod koszem wystarczy im wygrać bez nerwówki
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 14 listopada 2004, 00:17

Mecz bez obrony. Ja osobiście to bym się nie cieszył z takiego wyniku mojej drużyny. Stracić 113 punktów??? Hmmm... nie najlepiej to świadczy. I nie oszukujmy się ale Gdynia ten mecz potraktowała wybitnie ulgowo.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 14 listopada 2004, 00:59

Ale rzucić Lotosowi 91 pkt to też nielada wysiłek, to czy był potraktowany ulgowo czy nie, nie ma nic do rzeczy to jest liga i liczy się wynik a nie "traktowanie" meczu. Zobaczymy ile pkt Polfa straci w meczu z Lotosem chyba, że mnie mile zaskoczycie zwycięstwem...

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 14 listopada 2004, 01:07

Tylko co z tego, skoro aż tyle ich straciliście. Gdyby wynik był np. 99-91 dla Gdyni to owszem brawa. A my napewno nie stracimy z Gdynią 113 punktów! Powiem więcej, rysują się szanse na zwycięstwo.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”