CCC Polkowice - Cukierki Odra Brzeg 73:57

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

CCC Polkowice - Cukierki Odra Brzeg 73:57

Postautor: Viallos » 13 listopada 2004, 16:43

info Mario
Ostatnio zmieniony 13 listopada 2004, 20:08 przez Viallos, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 13 listopada 2004, 18:28

Oj, będzie bolało :(

Beata
Nowy na forum

Postautor: Beata » 13 listopada 2004, 20:07

CCC - Odra 73 : 57

Statystyki:
http://www.plkk.pl/mecz.asp?r=EK4&m=29

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 13 listopada 2004, 20:24

1. Ostrowia wygrała z Meblotapem - jesteśmy "Czerwoną Latarnią". :cry:
2. Popatrzcie na ilość asyst ( znów ) - nie gra zespół, tylko indywidualne popisy. :twisted:
3. Popatrzcie na ilość zbiórek ! Gdzie są Ci co twierdzili, że można grać
( dobrze ) bez centerek? :evil: 4
4. Resztę (jasną) taktownie przemilczę. :wink:

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 13 listopada 2004, 20:43

Musze poweidzieć, ze obawiałem się tego meczu. Zarówno Odra, jak i CCC jak narazie tylko zawodzą w tym sezonie. Widać było na boisku to, że nasz skład był wyjątkowo okrojony na ten mecz. Jasnowska, Stempniewicz i Żytomirska - dwie pierwsze nie zagrały ani minuty (Jańcia ma problemy z kręgosłupem, a Ula jest chora). Żytomirska natomiast miała większą przerwe w treningach i zagrała tylko 10 min. Nie licząc tego i 6-cio minutowego występu Kasi Salskiej (całkeim udanego) graliśmy cały czas szóstką zawodniczek! Bardzo dobry mecz w ekipie z Brzegu rozegrała Chełczyńska, która gdy Cukierki zaczęły nas dochodzić złapała "dacha". Po chwili trener Kubiak również został ukarany przewinieniem technicznym. Wszystkie cztery rzuty bezlitośnie wykorzystała Nowacka i było praktycznie po meczu. Szkoda, bo moglibyśmy być świadkami naprawdę ciekawej końcówki.
Warty odnotowania jest wynik drugiej kwarty - 5:6!!! Pierwsze pkt dla CCC w tej kwarcie po upływie 4 minut, a dla Odry po 6! W tej kwarcie punktowały TYLKO Koryzna dla nas i Chełczyńska dla Odry.
w trzeciej części meczu kontuzji kolana nabawiła się Koryzna. Po dwóch minutach wróciła na parkiet, jednak po zakończeniu spotkania ciągle utykała...
Końcowy rezultat napewno cieszy, natomiast nie napaja optymizmem. Styl gry naszej drużyny pozostawiał wiele do życzenia. Może być to skutek wąskiej kadry na ten mecz, ale czy można krótką ławką winić przestrzelone rzuty z czystych pozycji? Nie.

CCC Polkowice - Cukierki Odra Brzeg 73:57 (23:9, 5:6, 22:14, 23:28)
CCC: Kłosińska 18(1x3), Nowacka 13(1), Pałka 12(2), Koryzna 12, Marczewska 12(2), Waligórska 6, Salska 0, Żytomirska 0, Stempniewicz, Jasnowska i Tomska nie grały.
Odra: Chełczyńska 12(1), Drozd 11(3), Koc 10, Dąbkowska 7, Proshchenko 7(1), Pietraszek 2, Babicka 2, Pietrzak 1, Hołowczyc 0.

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 13 listopada 2004, 21:29

Brzeg wciąż w fatalnym stylu przegrywa. No i został jak to trafnie określił Don Igłata "Czerwoną Latarnią". Jak Algis na to spogląda to chyba woła o pomstę do nieba :wink:
No ale mimo wszystkiego życze powodzenia w kolejnych meczach, szczególnie ważny najbliższy z rewelacją tych rozgrywek Gorzowem.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 14 listopada 2004, 00:01

Gratulacje dla Polkowic. A gra Brzegu jestem coraz bardziej zaniepokojony. Cały czas jednak wierze i mam nadzieję że w przyszłym sezonie odwiedzę Brzeg i jego miłych mieszkańców. Trzymajcie się!!!
A ten wynik drugiej kwarty - bez komentarza!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 14 listopada 2004, 01:01

Brzeg choć znalazł się "na dnie" ligowej tabeli to jednak w dużej mierze wynika to z układu meczy - znaczy oczywiście przegrał już coś, co było do wygrania ale tragedii jeszcze nie widzę - szczególnie po dzisiejszej porażce z CCC. widać chyba już dość wyraźnie, że Brzeg, Ostrovia i Meblotap rywalizować będą o 8 (ostatnie załapujące się) miejsce przed play-off - i w wynikach bezpośrednich konfrontacji upatrywałbym powodów do radości czy załamki. Na razie Cukierasy przegrały z Meblotapem, który przegrał z Ostrovią - teraz Ostrovia przegra z Cukierkami i o wszystkim jak dla mnie zadecyduje 6 meczy 2 rundy.

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 14 listopada 2004, 12:03

Szymon pisze:Gratulacje dla Polkowic. A gra Brzegu jestem coraz bardziej zaniepokojony. Cały czas jednak wierze i mam nadzieję że w przyszłym sezonie odwiedzę Brzeg i jego miłych mieszkańców. Trzymajcie się!!!
A ten wynik drugiej kwarty - bez komentarza!

He he... Algis na razie spoglada na swoje dwa zwyciestwa w eurolidze z bardzo wymagajacymi rywalami i to w dobrym stylu. Obawiam sie , ze juz dawno przestal sie interesowac cukierkami...

Ja mam tylko pytanie do Kuby : gdzie w tym roku rozgywa CCC mecze?Wydawalo mi sie do tej pory , ze mecze rozgywa w tej ladnej hali widowiskowo sportowej wybudowanej chyba 3 lata temu. Tymczasem ostatnio ogladalem zdjecia z meczu i wydawalo mi sie ze dziewczyny graly w hali jakiegos gimnazjum...

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 14 listopada 2004, 12:19

Saletra pisze:
Ja mam tylko pytanie do Kuby : gdzie w tym roku rozgywa CCC mecze?Wydawalo mi sie do tej pory , ze mecze rozgywa w tej ladnej hali widowiskowo sportowej wybudowanej chyba 3 lata temu. Tymczasem ostatnio ogladalem zdjecia z meczu i wydawalo mi sie ze dziewczyny graly w hali jakiegos gimnazjum...

Dziewczyny cały czas grają w tej ładnej hali widowiskowo sportowej przy ul. Dąbrowskiego w Polkowicach.
A z gimnazjum prawie trafiłeś. Prawie, bo nie jest to hala gimnazjum, tylko podstawówki ;-)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 14 listopada 2004, 12:22

Kuba pisze:
Saletra pisze:

Dziewczyny cały czas grają w tej ładnej hali widowiskowo sportowej przy ul. Dąbrowskiego w Polkowicach.
A z gimnazjum prawie trafiłeś. Prawie, bo nie jest to hala gimnazjum, tylko podstawówki ;-)
Pozdrawiam
Podstawówki nie podstawówki, hala bardo ładna, byłem w niej dwa razy i nie ukrywam ze fajnie byłoby miec taka na ŁKSie. Żeby jeszce ochroniarze byli normalniejsi...
Obrazek
Obrazek

Gość

Postautor: Gość » 14 listopada 2004, 12:33

Don Igłata pisze:1. Ostrowia wygrała z Meblotapem - jesteśmy "Czerwoną Latarnią". :cry:
2. Popatrzcie na ilość asyst ( znów ) - nie gra zespół, tylko indywidualne popisy. :twisted:

Może jasniej... czy te wszystkie uwagi dotycza tylko Ostrovii :?:

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 14 listopada 2004, 14:58

Anonymous pisze:
Don Igłata pisze:1. Ostrowia wygrała z Meblotapem - jesteśmy "Czerwoną Latarnią". :cry:

wydaje mi się, że autor miał na myśli Meblotap

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 14 listopada 2004, 15:45

simon pisze:
Anonymous pisze:

Autor zdecydowanie miał na myśli Cukierki.

Adam
Żak

Postautor: Adam » 14 listopada 2004, 15:50

qiero pisze:
simon pisze:
Anonymous pisze:

Autor zdecydowanie miał na myśli Cukierki.

Tylko Orlik! 8) :lol:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”