AZS Poznań vs Odra Brzeg 68:49
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- pink panter
- Amator
- FAIR PLAY
- Młodzik
- Kontaktowanie:
DOKŁADNIE... Pojawienie sie Romana Habera zmienilo zupelnie ten zespol formalnie tranerem jest p Szajek ale to wlasnie p Haber wspiera i pomaga temu zespolowi i chwala mu za to bo dzisiejszy mecz to jeden z lepszych jjaki widzeialem w ostatnim czasie. Obecnie AZS jest w wysokiej formie i mysle ze mozemy liczyc na porzadna rozgrywk w play offach! 
-
gość
Bury, Maras, Miru, Bart, Mytek
wygralismy:D właśnie leje sie starogardzka
szerszy komentaz później
PS: Luzak wymiata:D
szerszy komentaz później
PS: Luzak wymiata:D
Mów do mnie mistrzu...ja od tego nie odejde ;>
- zwierzak200
- Nowy na forum
- Kontaktowanie:
gość pisze:Całkowita racja.AZS Poznan w chwili obecnej to najlepsza drużyna
od piątego miejsca w dół.Mój typ:
5.AZS POZNAŃ
6.CUKIERKI
7.MEBLOTAP
8.AZS GORZÓW
No tu to chyba troche chłopaki przesadzacie... Uważacie, że Chełm czy Poznań mogły by być wyżej od nas?? Jedynie Odra może z nami wygrać... reszta to drużyna poniżej umiejętności naszych koszykarek
...:::Literka A, literka Z, literka S jak AZS!!!
Bo najlepszy w świecie jest nasz GORZOWSKI AZS:::...
Bo najlepszy w świecie jest nasz GORZOWSKI AZS:::...
- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
A czemu nie? A nie przesadzasz czasem ze zbytnią pewnoscią siebie? Nasz forumowicz Maras moze Ci cos powiedziec o takiej postawie. Kiedyś też wyskoczył z podobnym hasłem, potem silny AZS Poznań dostał w Łodzi baty ze słybym ŁKSem i się chłopak nauczył ze w sporcie wiele się moze zdarzyć. Od tej pory darował sobie takie teksty...ananas pisze:
No tu to chyba troche chłopaki przesadzacie... Uważacie, że Chełm czy Poznań mogły by być wyżej od nas?? Jedynie Odra może z nami wygrać... reszta to drużyna poniżej umiejętności naszych koszykarek![]()
![]()
-
Don Igłata
- Młodzik
- Brodacz
- Żak
- Kontaktowanie:
Jak dla mnie dziewczyny były juz myslami w Play-off
Nie siedziało im dziś nic niestety
Trójek było jak na lekarstwo a prób za to sporo
No nic i tak sie czsami zdarza
My jako kibice sie świetnie bawilismy
Atmosfera fajna tylko gwizdy na początku były niezbyt miłe ale czego sie spodziewac
zwłaszcza że my tak traktujemy ich dziewczyny
(ironia).Ale nic mi to nie przeszkadza
Myślałem że bedzie mecz na większej hali ale ta tez była wystarczajaca
Choc w Jeleniej Górze jest większa
Co do gry nikt nie zasługuje na wyróżnienie bo to był słaby występ ale chyba spowodowany jakąś dekocentracją
Nieważne teraz Lotos i trzeba się skupić
Aha jeszce jedno myslałem że jestem na meczu kosza a nie ręcznej lub zapasach
Panowie sędziowie pojechali za mocno
Kur.. kto im pozwala sędziować
Juz najlepsza była akcja kiedy metr od "arbitra" była akcja w parterze gdzie Elena Chebotova została duszona tzw. Nelsonem
Masakra a sędzia co
Oczywiscie nic
Nie mylił sie tylko w jedna stronę
Bo troche decyzji na naszz korzyść byłwyssanych z palca
No nic nie zmienia to naszej pozycji a wiec nic sie nie stało
P.S. Kibice z Poznania chcieli nam bardzo dac do zrozumienia że są u siebie
Zgon
(co to nie my
) 
P.S. Kibice z Poznania chcieli nam bardzo dac do zrozumienia że są u siebie
Ja go znam to jest ten no...
gość pisze:Całkowita racja.AZS Poznan w chwili obecnej to najlepsza drużyna
od piątego miejsca w dół.Mój typ:
5.AZS POZNAŃ
6.CUKIERKI
7.MEBLOTAP
8.AZS GORZÓW
Klasyfikacja lekko bezsensu, bo sezon trwa dłuzej niż trzy tygodnie i tabela wymiernie pokazuje, jak kto się spisywał w CAŁYCH rozgrywkach, a nie tylko jego fragmencie. Co do peanów pod adresem zespołu AZS... pisałem już przed tymi meczami... warto pamiętać o jednej sprawie - ostatnie mecze (czyli te od powrotu R. Habera) AZSu wypadły akurat z rywalami o sporo słabszym potencjale personalnym, mecze, które przed sezonem w ciemno zapisywane były, jako te, które absolutnie i pewnie BĘDĄ wygrane... pokonanie rozbitego Meblotapu i zaskakująco słabych jednak w tym ostatnim meczu Cukierków na własnym parkiecie, czy wygranie z najgorszym zespołem ligi, to powód do zadowolenia, ale nie zapominania o bardziej ogólnej sytuacji - czyli ocenie całego sezonu, bo za tyle mają płacone koszykarki i sztab trenerski. Cieszy na pewno dawanie w końcu więcej szans zawodniczkom młodym... a one, jak widać potrafią się odwdzięczyć naprawdę dobrą grą. Do tego w końcu w składzie pojawiła się zawodniczka, która od początku sezonu na to zasługiwała - Olimpijka Agata Rafałowicz... wcześniej AZS przez pół sezonu nawet nie chciał jej zgłosić do ligi... teraz starsze czują w końcu presję naciskających je młodych, żądnych gry i już całkiem dobrych koszykarek i muszą pomyśleć o tym, że może jednak nie mają dożywotniego patentu na kontrakt w e-klasie i pieniądze...
Co do tabeli zaś uwzględniającej aktualną formę zespołów... Gorzów jednak umieściłbym przed Meblotapem... o czym nawet przekonuje choćby dzisiejszy mecz. Zresztą oba wspomniane zespoły nękają spore problemy niestety aktualnie...
Pozdrowionka
Rzut z połowy boiska
http://www.tutej.pl/cms.php?i=8276
Było wreszcie głośno, w miarę skutecznie i znów zwycięsko. Tak można podsumować ostatni pojedynek koszykarek AZS Poznań w rudzie zasadniczej ekstraklasy kobiet. Rywalem Wielkopolanek była Odra Cukierki Brzeg.
Początek spotkania był wyrównany. W połowie pierwszej kwarty poznanianki przegrywały 7:8, ale jak się miało później okazać, więcej Odra nie wyszła na prowadzenie. Nasze zawodniczki z minuty na minutę zwiększały przewagę, aż w 15 minucie po rzucie za 3 punkty Moniki Sibory prowadziły 26:16. To trafienie zresztą "wisiało na włosku", bo piłka przez kilka sekund kręciła się wokół obręczy i dopiero po chwili wpadła do kosza.
- Dwa razy piłka chciała wyjść z kosza, dwa razy do niego wpaść. Właściwie od początku do końca kontrolowałyśmy ten mecz. Miałyśmy przewagę wzrostu, co starałyśmy się wykorzystać. Nieco przeszkadzał nam głośny doping kibiców gości, bo nawet nie słyszałyśmy swoich głosów. Jednak wielkie brawa również dla naszych fanów, którzy rywalizowali z ekipą z Brzegu. Zresztą w sali przy ul. Chwiałkowskiego kontakt z publicznością jest znacznie bliższy. Dlatego apeluję - jeśli tylko będzie to możliwe - grajmy tutej, w małej kameralnej hali. Tym bardziej, że tablice i obręcze są bardzo miękkie i "przyjmują" piłkę - powiedziała Monika Sibora, kapitan AZS Poznań.
Na zakończenie drugiej odsłony celnym rzutem z połowy boiska popisała się Weronika Idczak.
- Nie podpatrywałam gwiazd NBA, bo nie śledzę tych rozgrywek. Sytuacja na boisku wymagała rzutu, podjęłam decyzję i wpadło - powiedziała młoda zawodniczka. Był to jej jedyny celny rzut z gry w tym meczu.
Po 20 minutach poznanianki prowadziły 36:22, ale pierwsze dziewięć punktów trzeciej kwarty zdobyły zawodniczki z Brzegu. Po chwili jednak wszystko wróciło do normy i pod koniec pojedynku na parkiecie mogły pojawić się rezerwowe. W AZS celnym rzutem za trzy punkty wyróżniła się Alicja Szarowska.
Na trybunach było tym razem bardzo głośno, głównie za sprawą kibiców gości. Mieli oni umalowane twarze i strasznie hałaśliwe bębny. Młodzi ludzie, mimo kiepskiej postawy swojego zespołu, bawili się świetnie. Jedyne co można im zarzucić to zbyt gwałtowne reakcje na decyzje sędziów. Ekipę z Brzegu próbowali przekrzyczeć poznaniacy, ale na bębny nie było rady.
Punkty:
AZS: Sibora 22, Ciecierska 17, Mrozińska 9, Jarkowska 6, Waligórska 0 - Aleliunaite-Jankowska 5, Idczak 4, Szarowska 3, Pamuła 2, Urban 0, Gatialowa 0, Rafałowicz 0.
Najwięcej dla Cukierków: Chełczyńska 13, Proschenko 12.
http://www.tutej.pl/cms.php?i=8276
Było wreszcie głośno, w miarę skutecznie i znów zwycięsko. Tak można podsumować ostatni pojedynek koszykarek AZS Poznań w rudzie zasadniczej ekstraklasy kobiet. Rywalem Wielkopolanek była Odra Cukierki Brzeg.
Początek spotkania był wyrównany. W połowie pierwszej kwarty poznanianki przegrywały 7:8, ale jak się miało później okazać, więcej Odra nie wyszła na prowadzenie. Nasze zawodniczki z minuty na minutę zwiększały przewagę, aż w 15 minucie po rzucie za 3 punkty Moniki Sibory prowadziły 26:16. To trafienie zresztą "wisiało na włosku", bo piłka przez kilka sekund kręciła się wokół obręczy i dopiero po chwili wpadła do kosza.
- Dwa razy piłka chciała wyjść z kosza, dwa razy do niego wpaść. Właściwie od początku do końca kontrolowałyśmy ten mecz. Miałyśmy przewagę wzrostu, co starałyśmy się wykorzystać. Nieco przeszkadzał nam głośny doping kibiców gości, bo nawet nie słyszałyśmy swoich głosów. Jednak wielkie brawa również dla naszych fanów, którzy rywalizowali z ekipą z Brzegu. Zresztą w sali przy ul. Chwiałkowskiego kontakt z publicznością jest znacznie bliższy. Dlatego apeluję - jeśli tylko będzie to możliwe - grajmy tutej, w małej kameralnej hali. Tym bardziej, że tablice i obręcze są bardzo miękkie i "przyjmują" piłkę - powiedziała Monika Sibora, kapitan AZS Poznań.
Na zakończenie drugiej odsłony celnym rzutem z połowy boiska popisała się Weronika Idczak.
- Nie podpatrywałam gwiazd NBA, bo nie śledzę tych rozgrywek. Sytuacja na boisku wymagała rzutu, podjęłam decyzję i wpadło - powiedziała młoda zawodniczka. Był to jej jedyny celny rzut z gry w tym meczu.
Po 20 minutach poznanianki prowadziły 36:22, ale pierwsze dziewięć punktów trzeciej kwarty zdobyły zawodniczki z Brzegu. Po chwili jednak wszystko wróciło do normy i pod koniec pojedynku na parkiecie mogły pojawić się rezerwowe. W AZS celnym rzutem za trzy punkty wyróżniła się Alicja Szarowska.
Na trybunach było tym razem bardzo głośno, głównie za sprawą kibiców gości. Mieli oni umalowane twarze i strasznie hałaśliwe bębny. Młodzi ludzie, mimo kiepskiej postawy swojego zespołu, bawili się świetnie. Jedyne co można im zarzucić to zbyt gwałtowne reakcje na decyzje sędziów. Ekipę z Brzegu próbowali przekrzyczeć poznaniacy, ale na bębny nie było rady.
Punkty:
AZS: Sibora 22, Ciecierska 17, Mrozińska 9, Jarkowska 6, Waligórska 0 - Aleliunaite-Jankowska 5, Idczak 4, Szarowska 3, Pamuła 2, Urban 0, Gatialowa 0, Rafałowicz 0.
Najwięcej dla Cukierków: Chełczyńska 13, Proschenko 12.
-
Don Igłata
- Młodzik
zwierzak200 pisze:nie ma starogardzkiej tylko brydźowa...szkoda ze cukioerki przegrały z poznaiem... w takim wypadku cukierki - śledzie, gorzów - ccc.... szkoda...
Przecież nawet zwycięstwo Brzegu w Poznaniu nic nie zmieniało. Po przewidywanym wyniku w meczu Gorzów-Chełm potwierdziło się tylko to, że był to mecz o nic.
- Mytek
- Junior
- Kontaktowanie:
Brodacz pisze:Jak dla mnie dziewczyny były juz myslami w Play-offNie siedziało im dziś nic niestety
![]()
Trójek było jak na lekarstwo a prób za to sporo
No nic i tak sie czsami zdarza
My jako kibice sie świetnie bawilismy :lol:
![]()
![]()
![]()
Atmosfera fajna tylko gwizdy na początku były niezbyt miłe ale czego sie spodziewac
zwłaszcza że my tak traktujemy ich dziewczyny
(ironia).Ale nic mi to nie przeszkadza
![]()
Myślałem że bedzie mecz na większej hali ale ta tez była wystarczajaca
Choc w Jeleniej Górze jest większa
Co do gry nikt nie zasługuje na wyróżnienie bo to był słaby występ ale chyba spowodowany jakąś dekocentracją
Nieważne teraz Lotos i trzeba się skupić
![]()
Aha jeszce jedno myslałem że jestem na meczu kosza a nie ręcznej lub zapasach
Panowie sędziowie pojechali za mocno
![]()
Kur.. kto im pozwala sędziować
Juz najlepsza była akcja kiedy metr od "arbitra" była akcja w parterze gdzie Elena Chebotova została duszona tzw. Nelsonem
Masakra a sędzia co
Oczywiscie nic
![]()
![]()
![]()
Nie mylił sie tylko w jedna stronę
Bo troche decyzji na naszz korzyść byłwyssanych z palca
No nic nie zmienia to naszej pozycji a wiec nic sie nie stało
![]()
P.S. Kibice z Poznania chcieli nam bardzo dac do zrozumienia że są u siebieZgon
![]()
![]()
(co to nie my
)
nie uwazasz ze ta "jakas" dekoncentracja, to własnie Wasze łupiące bebny?
z takimi (przepraszam za wyrazenie) lujami to mozecie walic do woli w Arenie, ale nie na maluteńkiej Chwiałce
to jeszcze kilka wymiernych cytatów:
artykuł powyzej pisze:- Dwa razy piłka chciała wyjść z kosza, dwa razy do niego wpaść. Właściwie od początku do końca kontrolowałyśmy ten mecz. Miałyśmy przewagę wzrostu, co starałyśmy się wykorzystać. Nieco przeszkadzał nam głośny doping kibiców gości, bo nawet nie słyszałyśmy swoich głosów. Jednak wielkie brawa również dla naszych fanów, którzy rywalizowali z ekipą z Brzegu. Zresztą w sali przy ul. Chwiałkowskiego kontakt z publicznością jest znacznie bliższy. Dlatego apeluję - jeśli tylko będzie to możliwe - grajmy tutej, w małej kameralnej hali. Tym bardziej, że tablice i obręcze są bardzo miękkie i "przyjmują" piłkę - powiedziała Monika Sibora, kapitan AZS Poznań.
artykul powyzej pisze:Na trybunach było tym razem bardzo głośno, głównie za sprawą kibiców gości. Mieli oni umalowane twarze i strasznie hałaśliwe bębny. Młodzi ludzie, mimo kiepskiej postawy swojego zespołu, bawili się świetnie. Jedyne co można im zarzucić to zbyt gwałtowne reakcje na decyzje sędziów. Ekipę z Brzegu próbowali przekrzyczeć poznaniacy, ale na bębny nie było rady.
Seba pisze:Wysłannik KKForum - Bury chwali się, że w przerwie meczu będzie brał udział w konkursie rzutów wolnych... i że wygra na LOOOZIE heheh... zobaczymy ... z Brzegu według słów Burego przyjechało ok. 15 osób + 3 bębny... współczuje koszykarkom obu zespołów Przypomina się ubiegłoroczny mecz z Gorzowem ...
myslę, ze te cytaty i podkresloe wypowiedzi świadczą same za sie, jednak dodam jeszcze cos od siebie: spodziewałem sie weicej po Brzeskim dopingu. Do tej pory uwazałem ten doping jako jeden z najlepszych w Polsce - ale wczoraj slyszalem tylko łupanie w bębny i czasem jakas przespiewkę, ktorej szczerze mowiac to przez te bebny nie slyszalem
Pozdrowienia dla Młodego, Mario, oraz w szczegolnsci dla Don Igłaty: mam nadzieje ze powrot do domu minal rownie przyjemnie jak sam mecz
cos o samym meczu napiszę wieczorem, teraz wyjezdzam...
reloaded :]
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”